Experttips: Hur man investerar smart från £ 50 till £ 50K

Oavsett om du vill lägga 50 £ i månaden för en regnig dag, eller om du har ett engångsbelopp att investera, är det viktigt att fatta rätt beslut. I den här artikeln om handelsutbildning tar vi en titt på finansiell expert Mark Kings investeringstips från £ 50 till £ 50 000.

Det är inte nödvändigt att ha stora mängder kontanter för att investera i valutor. Oavsett om du har några pund i månaden eller ett stormfall på flera tusen, finns det ingen tid som nu att börja få dina pengar att arbeta hårdare för dig.

Om man ser långsiktigt kommer investeringar på aktiemarknaden i allmänhet att ge en högre avkastning än möjligt från även de bästa sparkontona. För nybörjare är dock nyckelfrågan ofta, “Hur ska jag investera?”

För att svara på just den frågan sammanställde Mark fyra olika investeringssituationer och frågade finansiella experter vad de skulle göra med kontanterna i varje fall. Förhoppningsvis kommer svaren att hjälpa människor med alla summor pengar och från vilken ekonomisk bakgrund som helst att börja planera för deras och familjens framtid.

Du kanske också gillar: 8 skäl att börja investera dina pengar

Naturligtvis är detta bara tips och tips, och vi kan inte erbjuda formell rådgivning. Om du alls är osäker, se till att du söker oberoende ekonomisk rådgivning från en kvalificerad rådgivare som hjälper dig att fatta de bästa besluten.

hur man investerar 50 pund i månaden

£ 50 per månad

Aldrig mer än om du börjar med några få förvärvade pund, var du ska investera, när och hur länge beror på vilken risknivå du är villig att ta med din investering.

Med sådana månatliga investeringar är det bäst om du kan förstå varför du sparar pengarna.

Om du vill bygga upp en regnig dag eller en akutfond eller försöka spara för ett stort köp på tre eller fem år är ett sparkonto eller ISA förmodligen rätt väg att gå.

Tanken är att göra regelbundna kontantdepositioner till en ISA, där alla räntor som betalas är skattefria.

Direktör för uppriktig finansiell rådgivning, Justin Modray, påminner oss om att den gyllene regeln inte ändras, oavsett värdet på din investering: ta inte större risk än du kan hantera.

En fördel med aktiemarknadsinvesteringar är att de – som regel – är mindre sårbara för potentiella nedgångar än några av alternativen. Månadsinvesteringar är också ett bra sätt att hjälpa till att jämna ut de potentiella marknaderna.

Folk läser också: Stanley Druckenmiller – The Iconic Forex Trader

£ 250 per månad

Enligt Mr Modray är £ 250 i månaden en tillräckligt stor summa pengar till börja diversifiera din investering i en rad tillgångstyper som är mindre benägna att alla rör sig i samma riktning vid samma tidpunkt. Det är också möjligt att lägga till lite extra skydd för dina investeringar genom att kombinera låga investeringar i aktiemarknadsspårare som hanteras i olika stilar. Hans viktigaste förslag är dock att du på denna nivå kan börja investera på de brittiska och utomeuropeiska aktiemarknaderna, samt fast ränta och kommersiell fastighet i syfte att generera en högre avkastning.

Darius McDermott är verkställande direktör för Chelsea Financial Services. Han föreslår att mer försiktiga investerare som kanske gör sina första strejker till andra tillgångar än enkla kontanter ser på en blandning av mer defensivt förvaltade brittiska aktieinkomster, tillsammans med en riktad absolutavkastningsfond. McDermott påpekar att aktieinkomster är ett sätt att generera den potentiella extraavkastningen som kan komma från exponering mot aktiemarknaderna utan volatiliteten i en mer tillväxtinriktad fond.

Oavsett vilken investering du går för är det naturligtvis viktigt att granska dina fondval minst årligen, och helst var sjätte månad, för att se till att dina pengar alltid är på rätt plats.

hur man investerar 250 pund i månaden, prisdiagram

£ 10 000 engångsbelopp

Alla experter som Mark pratade med var överens om att risken är det viktigaste att tänka på innan man bestämmer sig för hur man investerar 10 000 £. McDermott föreslår tre frågor som alla investerare bör överväga:

  1. Hur stor risk är du beredd att ta?
  2. Hur lång tid investerar du i?
  3. Vad är målet du siktar på att uppnå?

Enligt McDermott, skulle en medelriskinvesterare som vill växa sitt kapital över tio år göra det bra om man överväger en portfölj som vägs 40% mot Storbritannien, 20% i USA och 15% i Europa, med 5% fördelat över Asien , Japan och andra tillväxtmarknader och de sista 10% sätts i så kallade absoluta avkastningsfonder.

Det fanns också enighet bland alla våra experter om att investerarnas första anlöpshamn skulle vara skatteeffektiva investeringsalternativ. Detta inkluderar att utnyttja din ISA-ersättning till fullo varje år – du kan spara upp till 20 000 £ – samt överväga pensioner om du kan låsa dina pengar tills du når pensionsåldern.

Se också: Gör vanliga människor pengar på onlinehandel?

£ 50 000 engångsbelopp

Enligt Sheridan Adams, investeringsansvarig för finansiell konsultverksamhet The Share Center, hur och var du ska jaginvestera ett engångsbelopp på £ 50 000 beror på ett antal faktorer inklusive tid, riskinställning och om du siktar på att uppnå inkomst, tillväxt eller lite av båda.

Connolly tillägger också att om du inte har många, om några, andra investeringar du bör ta en mer försiktig inställning till risken, eftersom en minskning på 20% av din investering på 50 000 £ (vilket inte alls är ovanligt) skulle din initiala investering sjunka till bara 40 000 £ eller ännu mindre.

Som med de flesta experter förespråkar Connolly att du sprider din risk på olika investeringar för att skydda dina pengar. Att lägga lite pengar i aktier, andra i fastigheter och andra i räntefonder är en bra start, säger han, särskilt om du sedan sprider din risk i var och en av dessa tillgångstyper ytterligare över olika geografiska regioner eller affärsstorlekar exempel.

Missa inte: Topp 5 mest prisvärda investeringsböcker

Om du tyckte om att läsa den här artikeln från Trading Education, var snäll och ge den en del och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Den ursprungliga artikeln hittar du här.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner