När är rätt tid att börja investera?

När det gäller aktiemarknaden betyder bra timing alltid ingenting – men att ge dig tid kan betyda allt.

Det vanligaste problemet som investerare upplever i början av sin resa är att köpa sina första aktier vid en dålig tid. Det är sant att investera vid fel tidpunkt kan ge dig en förlust, men det är viktigt att inte låta en tidig förlust påverka din beslutsamhet.

När du väljer att investera kommer det alltid att finnas en aspekt på din sida – tiden. Det är viktigt att titta på helheten: över tiden kommer den sammansatta avkastningen på välplacerade investeringar att visa sig vara ett bra val. Detta är irrelevant för marknadens position när du köper din första uppsättning aktier.

Gör ditt första köp

potentiell avkastning på investeringen

I stället för att oroa dig för när du ska göra ditt första köp, överväga hur länge du lämnar dina pengar på den valda marknaden. Alla investeringar erbjuder olika grader av risker och avkastningspotential, med varje investering som du anser ha en annan tidsram.

Om du letar efter en avkastning på kort sikt kommer en obligation vanligtvis att erbjuda mindre och mer tillförlitlig avkastning. Enligt Ibbotson gav de amerikanska statsskuldväxlarna mellan 1926 och 2003 ungefär 3,7% varje år. Detta kan verka som en liten siffra, men när vi tänker på att inflationen inte började stiga förrän på 1960-talet, blir det snart en attraktiv avkastning.

De som investerade i obligationer på längre sikt har upplevt något högre avkastning; under samma period uppnådde de i genomsnitt 5,4% årligen. Under den här perioden upplevde marknaden volatila perioder, som 1980-talet då de avkastade nästan 14% årligen eller 1950-talet då obligationer faktiskt förlorade ungefär 4% varje år.

Lager är också ett utmärkt investeringsalternativ, med stora aktier som i genomsnitt avkastade 10,4% varje år mellan 1926 och 2003. Även om avkastningen är högre än obligationer, följer de olika decennierna likartade trender. Under 1930-talet fick aktiemarknaden en liten nedgång, följt av flera välpresterande årtionden, med en avkastning på 1990-talet på 17,3%.

Missa inte: De 20 bästa finansiella tipsen för årtusenden

När behöver du pengarna?

rätt tid att investera, lång tidshorisont, se långsiktigt ut

Du kommer att kunna acceptera en högre risknivå om du har längre tid att vänta på din avkastning, eftersom du kommer att kunna rida ut eventuella droppar på marknaden.

Men om du behöver ta ut dina pengar från marknaden någon gång under de närmaste fem åren, är det lämpligt att undvika aktiefokuserade fonder och enskilda aktier. Om din tidsram förkortas till tre år bör du undvika placeringsfonder och fastighetsfonder, vilket kan ta en nedgång om räntorna stiger.

Detta lämnar fortfarande några förnuftiga alternativ, till exempel enskilda obligationer eller depositionsbevis som har en varaktighet på mindre än tre år. Det är också möjligt att placera dina pengar i en penningmarknadsfond eller helt enkelt placera dem på ett sparkonto. Dessa alternativ ger en liten inkomst, men garanterar fortfarande avkastningen på din huvudinvestering. Det är uppenbart att ju tidigare du behöver ta bort dina pengar från investeringen, desto mindre har du råd att förlora.


Om du letar efter en långsiktig investering som kan ta dig till pension är aktier ett mycket bra alternativ med potential för hög avkastning..

Läs också: Principer av Ray Dalio – Hur man lyckas i ert företag och liv

Väljer när man ska sälja

När du väl har valt din investering och bestämt när du ska lägga in dina pengar ska du också bestämma när du ska ta ut dem. En obligation kommer att sälja sig själv när den förfaller, så detta kommer bara att gälla om du funderar på att köpa en aktie- eller aktiefond.

Det finns investerare som tror att de kan förutsäga marknaden. De kommer att råda alla att sälja sina aktier när marknaden håller på att falla och köpa tillbaka dem när det är på väg att stiga. Det är dock värt att komma ihåg att investeringar inte är så enkla, och deras tidsmetoder är ofta på tur, snarare än experttid.

En nedgång i ekonomin kan påverka företagens tillväxt, så vid denna tidpunkt skulle det vara tillrådligt att sälja investeringar som är övervärderade. Men ett exakt system för perfekta investeringstider är bara en dröm.

Investerare i fonder gör ofta ett snabbt uttag om deras avkastning börjar sjunka. Det finns dock flera akademiska artiklar som har visat att investerare som hoppar snabbt till olika fonder ofta upplever lägre avkastning än de som rider ut ett fall.

Att ta bort förändringar på marknaden är bra råd, förutom aktivt förvaltade fonder. Om du har anlitat tjänsterna från en professionell penningförvaltare kan fonden överföras till en annan förvaltare, som kan göra dåliga val. Det kan bara finnas några månader av otillfredsställande förvaltning, vilket kan göra det värt att hålla fast vid investeringen, men om du inte är nöjd med besluten kanske du vill sälja.

Det finns två stora varningsskyltar som kan förutsäga att det är en idealisk tid att sälja. Det första är om affärsgrunderna förändras, så det är inte längre en attraktiv bransch. Det andra varningstecknet är när aktier blir övervärderade, med aktier på ohållbara nivåer. Båda dessa tecken kan indikera en sannolik krasch på marknaden.

Du kanske också gillar: An Investment Horror Story!

Försök att ignorera nyheterna

ignorera nyheterna

Du kanske har märkt att media ofta fokuserar på ett visst index, förutsatt att dess prestanda är ett tecken på hela marknaden. Det finns investerare som kommer att utföra teknisk analys för att övervaka förändringarna på marknaden, i ett försök att förutsäga när marknaden kan stiga. Nyckeln till framgångsrika investeringar är att övervaka hela marknaden tillsammans med svagheter och styrkor hos enskilda företag. Det bästa sättet att dra nytta av långsiktig avkastning är att investera och hålla fast vid din investering.

Folk läser också: 9 måste titta på Bitcoin-dokumentärer

Granska din investering

granska din investering

När du har gjort dina investeringar behöver de noggrann uppmärksamhet. Alla investeringar bör granskas regelbundet för att analysera deras position på marknaden för att säkerställa att de klarar sig bra mot alternativa alternativ.

Om du gör ett misstag, läs igenom stegen och lär dig av dem. Alla investerare kommer att göra ett misstag då och då, så det är värt att lära sig och se till att de inte händer igen. Försök att granska din investeringsportfölj var tredje månad om du har kort tid, även om analys varje vecka ger dig en djupare inblick. Det är inte nödvändigt att spåra dina investeringar varje timme, men du bör ha en förståelse för trender på marknaden.

Om du gillade att läsa den här artikeln från Trading Education, vänligen ge den en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Artikeln är baserad på en artikel från The Motley Fool.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map