10 myter om kryptovaluta och blockchain

Ibland kan det vara svårt att skilja fakta från fiktion. Vad är en myt och vad är sanningen? Detta gäller i hög grad världen av kryptovaluta och blockchain. Så om du är förvirrad över attraktionen och lockelsen till bitcoin och kryptovaluta kan vi hjälpa till. Alla har hört talas om bitcoin och blockchains, men vad är verkligheten att använda och handla med dem? Tja, nedan undersöker vi tio myter som du borde veta om kryptovaluta och blockkedjor så att du får en tydlig och ärlig bild.

1. Inget verkligt monetärt värde

monetärt värde, myter om kryptovaluta

En otroligt populär myt som ständigt verkar cirkulera är att blockchain och kryptovaluta inte har något verkligt monetärt värde i vår moderna värld. Bara en blick på de nuvarande kryptovalutakurserna kommer att berätta att detta inte är sant alls. Sedan, när vi överväger blockkedjans värde, så är det så mycket som visar att de är värda något. Blockkedjor har en roll att spela för att förbättra logistiken för registrering och även med framväxten av ett avancerat energinät. Faktum är att både blockchain och kryptovaluta har verkligt värde.

Se också: Allt du borde veta innan du investerar i kryptovaluta

2. Kryptovaluta är inte spårbar

Detta är en myt så gammal som tiden och en helt ogrundad. Det är också en av de mest destruktiva myterna och belyser kryptovaluta- och blockchain-transaktioner negativt. Denna myt började förmodligen och sprids sedan när bitcoin först användes som en valuta som användes av den kriminella underjorden. Men de använde också traditionell valuta. Vid den tiden var bitcoin för att det inte kunde övervakas av FBI. Men bitcoin och kryptovaluta är i allmänhet spårbara. Blockkedjor är också helt spårbara.

3. Transaktioner kommer att ändras för alltid via blockchain

Detta är verkligen en halv sanning. För det första, låt oss titta på sanningen. Cryptocurrency erbjuder en säker och säker transaktionsprocess. Sättet vi betalar på kommer också att förändras beroende på vilken typ av kryptovaluta vi använder. Vem vet, i framtiden kan kryptovaluta vara den viktigaste betalningskällan för varor och tjänster. Svaret kommer med tiden. Myten inom detta uttalande är att blockchains kommer att förändra allt när det gäller ekonomiska frågor. Tja, vi betalar fortfarande med kredit- eller bankkort, men kryptovaluta kommer att användas (förhoppningsvis) bredvid dem.

Du kanske också gillar: 3 handelstips som kan öka din vinst

4. Blockchain-investeringar är endast för finansiella guider

Detta uttalande är så fel på så många nivåer. Det kan ha funnits viss sanning i detta uttalande tidigare, men det är inte sant nu. Många individer går nu in i världen av blockkedjor och kryptovaluta utan examen i matematik eller datavetenskap. Idag kan alla med törst efter kunskap för kryptovaluta och blockchains lära sig allt de behöver veta via specialkurser online och e-learning, som de som erbjuds av Trading Education. De kommer att lära dig grunderna och sätta dig på din valda karriärväg.

5. Bitcoin och kryptovaluta är inte säkra investeringsval

bitcoin och kryptovaluta är inte en säker investering, kryptovalutamyter


En gång trodde man att bitcoin- och kryptokurrencyvärlden var för volatil och inte ses som säkra investeringsval. Så är inte längre fallet. Alla investeringar kan betraktas som flyktiga, eftersom det är investeringsnaturen, med värdet som ständigt förändras, så det är fel att särskilja kryptovaluta. Det som är viktigt att komma ihåg är att flyktiga insatser ofta får enorma belöningar. Tänk bara på alla dessa bitcoin-miljonärer där ute.

Människor läser också: Lär dig hur man genererar inkomst till pension

6. Endast brottslingar använder kryptovalutor och blockchains

Detta är en myt som en gång var sant, men det är en som idag undergräver kryptovalutans integritet och användning. Silk Road-webbplatsen som hittades på Dark Web betalades via brottslingar som använde bitcoin, men den stängdes snabbt av. Att tro att bitcoin endast används av den kriminella underjorden är helt skadligt. Den vardagliga personen på gatan kan gärna och lagligt använda bitcoin. Faktum är att de flesta större banker och till och med Microsoft nu accepterar kryptovaluta.

7. Om du investerar i bitcoin behöver du inte betala skatt

Woah, vi måste verkligen ta ett stort steg från den här, eftersom du behöver betala dina skatter. Om du gör en nettovinst medan du investerar i bitcoin, måste du betala skatt. Att välja att inte informera skattemyndigheten kan innebära en enorm böter eller möjligheten till fängelsestraff. Så ta inte den risken. Kom bara ihåg att kryptovalutavinster är skattepliktiga. Så det är värt stunden att undersöka dessa skattelagar.

Missa inte: Varför Blockchain-teknik är en stor sak?

8. Kryptovalutor stängs ofta av

Många individer tror fortfarande att kryptovalutor enkelt kan stängas av regeringen. Men detta är inte sant. Vi har ingen aning om hur denna myt började, men den är svår att skaka av. Sanningen är att kryptovalutor inte kan stängas eftersom det inte finns någon centralisering. I själva verket är det den decentraliserade valutan som är mycket starkare än de organisationer som drivs av regeringen, och kanske skrämmer detta många människor.

9. Kryptovaluta är helt annorlunda än “riktiga” pengar

kryptovaluta är helt annorlunda än riktiga pengar

Kanske var detta sant för hundra år sedan, men idag är värdet på riktiga och platta pengar ganska lika godtyckligt som digital valuta. I själva verket är digital valuta lika verklig som “riktiga” pengar, eftersom bitcoin nu kan användas som ett verkligt mynt eftersom det kommer med en digital kod. Detta gör det lika fysiskt som vår normala valuta.

10. De accepteras aldrig i butik

Detta är en enorm myt och en som helt enkelt inte är sant. Många butiker accepterar nu bitcoin, inklusive Shopify, Expedia och Etsy. Denna lista fortsätter att växa dagligen. Bitcoin är nu en het affär och om du vill betala med det är oddsen att du kan. Titta bara på det här utrymmet.

Här på Trading Education hjälper vi individer från alla samhällsskikt att navigera sig genom kryptovalutans värld. Vi ger alla våra kunder onlineutbildningsverktyg och råd om handel på kryptovalutans finansmarknader. För att lära dig mer om våra tjänster, vänligen kontakta oss idag.

Nästa upp: Handelsbibeln som kommer att förändra hur du ser marknaden

Om du gillade att läsa den här artikeln från Trading Education, vänligen ge den en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Källa: https://thechain.media

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map