Altcoins vs poletter: Vad är skillnaden?

Med den snabba tillväxten av kryptovalutor är det viktigt att förstå skillnaderna mellan de involverade terminologierna och vad de hänvisar till.

Kryptovalutor har fångat ögat hos investerare runt om i världen. För allt intresse kring dem tycker människor att kryptovalutor är notoriskt utmanande att slå huvudet runt. Flera terminologier kan verka förvirrande men är inte om du gräver lite djupare. Förvirringen kring kryptovalutor fungerar dock som en avskräckande effekt för individer som kanske vill lära sig mer om dem och den underliggande tekniken.

Eftersom fler människor vill bli involverade i kryptovalutautrymmet blir det viktigt att utbilda dem om skillnaderna mellan olika kryptoutrymme. Här tittar vi på skillnaderna mellan mynt, altcoins och tokens. Många människor blir förvirrade mellan mynt och token och anser ofta att de är desamma. Sanningen är att det finns stora skillnader mellan dem och deras användning. Denna artikel syftar till att rensa förvirringen lite.

För att förstå mynt, Altcoins och tokens bättre måste vi först förstå vad kryptovalutor är.

Vad är kryptovalutor?

Kryptovalutor är digitala valutor säkrade med kryptografi. Att säkra kryptovalutor genom kryptografi gör dem omöjliga att förfalska. De flesta kryptovalutor baserar sig på ett decentraliserat nätverk. Kryptovalutor utfärdas inte av någon central myndighet eller finansiell institution, vilket innebär att de teoretiskt sett är immuna mot statlig reglering och störningar.

Bitcoin var den första decentraliserade kryptovalutan, som drivs av en offentlig huvudbok där register över alla transaktioner lagras. Även om det inte var den första kryptovalutan var Bitcoin en viktig milstolpe i kryptovalutornas historia.

Vad är mynt, token och Altcoins?

Mynt, token och Altcoins är de tre huvudtyperna av kryptovalutor, differentierade baserat på deras användningsfall och den underliggande tekniken. Bitcoin är ett kryptovalutamynt på grund av dess användning som värdeöverföring. ERC-20-plattformar som Civic, som är byggda på Ethereum, är tokens. Tokens används inte som värdeöverföring, till skillnad från Bitcoin och andra mynt. Altcoins är mynt som är ett alternativ till Bitcoin. De började med Bitcoins kod men modifierade den i betydande utsträckning.

Det finns olika typer av mynt, var och en med dess användningsfall och styrkor.

  • Transaktionsmynt: Som namnet antyder är transaktionsmynt ett medium för att genomföra transaktioner.
  • Affär av värde: Dessa mynt fungerar som en värdebutik. Ett exempel på denna typ av mynt skulle vara Bitcoin.

Tokens vs Altcoins

Vad är Altcoins?

Den enklaste definitionen av ett Altcoin är att de är ett alternativ till Bitcoin. Altcoins bygger på Bitcoin: s grundläggande ramverk och erbjuder effektiva sätt att slutföra transaktioner på internet. De syftar till att utveckla och förbättra ramen för Bitcoin genom att ändra olika egenskaper hos ramen.

Utvecklare skapar altcoins genom en gaffel med Bitcoins ursprungliga protokoll. Ändringar av de underliggande koderna skapar ett nytt mynt med nya egenskaper.

Altcoins fungerar på samma sätt som Bitcoin. De gör det möjligt för individer att skicka betalningar från en digital plånbok till en annan med en privat nyckel. Transaktioner registreras på en huvudbok och vem som helst kan granska transaktioner. Den offentliga huvudboken ser till att transaktioner, när de väl är registrerade, inte kan ändras på något sätt. Blockchain skyddas genom gruvdrift, en process där gruvarbetare löser komplexa matematiska problem för att validera transaktioner. Varje Altcoin har olika egenskaper, var och en påstår sig förbättra de upplevda bristerna i Bitcoin.

Vissa altcoins kommer inte från Bitcoin. Dessa mynt har skapat sitt protokoll och blockchain och har sin ursprungliga valuta. Exempel på dessa altcoins är Ethereum, Ripple, Waves, etc..

Vilka är typerna av Altcoins?

Det finns flera typer av Altcoins. Altcoins ändrar Bitcoins regler tillräckligt för att bli unika och ha en viss applikation. De viktigaste typerna av altcoins är stablecoins, utility tokens, säkerhetstoken och gruvbaserade valutor.

1. Stablecoins:

Stablecoins är utformade för att minska volatiliteten. De minskar volatiliteten genom att knyta myntets värde till traditionella fiatvalutor som US-dollar, euro eller tillgångar som guld.

2. Gruvbaserade altcoins:

Gruvbaserade altcoins genereras genom en process som kallas gruvdrift. Gruvdrift är en process där gruvarbetare löser komplexa matematiska problem för att validera transaktioner. Nya mynt genereras som en belöning för gruvarbetarna. Gruvbaserade altcoins liknar Bitcoin. Det bästa exemplet på denna typ av Altcoin är Ethereum.

Fördelar med Altcoins

✅ Altcoins försöker förbättra Bitcoin-ramverkets upplevda brister, med fokus på faktorer som gruvkostnader eller hastighet.

✅ Altcoins är alternativ till Bitcoin. Vissa altcoins ger Bitcoin allvarlig konkurrens.

✅ Altcoins har lägre transaktionsavgifter än Bitcoin, vilket är en stor fördel att ha över Bitcoin.

Vad är poletter?

Tokens representerar en tillgång eller ett verktyg som skapats i en befintlig blockchain. De representerar tillgångar som är omsättbara och fungibla. Dessa kan sträcka sig från råvaror till andra kryptovalutor. Tokens används för insamling av publikförsäljning; Ethereum är den mest populära tokenplattformen. Alla tokens som skapats på Ethereum-plattformen kallas ERC-20-tokens. Förutom Ethereum finns det andra plattformar som NEO, Lisk och Stratus. Tokens på andra plattformar skiljer sig från ERC-20-tokens, som är exklusiva för Ethereum. Tokens på NEO-plattformen kallas NEP-5-tokens.

Skapandet av tokens är relativt enkelt. Gruvarbetare validerar transaktionen i utbyte mot eter. Tokens används oftast med decentraliserade applikationer. Utvecklare kan bestämma hur många tokens som ska skapas och skicka tokens när de har skapats. De kan betala blockchain i blockchainens ursprungliga valuta när de skapar token.

När token har skapats kan användare använda den för att utnyttja de applikationer som är associerade med token. Ett exempel på detta skulle vara Binance-token. Användare som handlar på Binance med Binance-token betalar 50% mindre avgifter än användare som inte använder token.

Tokens distribueras och säljs via Initial Coin Offerings (ICO). ICO används för att finansiera projektets utveckling. Tokens används också för transaktioner på blockchain som de har skapats på. Dessa transaktioner utförs genom smarta kontrakt, där när vissa villkor är uppfyllda utför smartkontraktet själv för att slutföra transaktioner.

Typer av poletter

Tokens kategoriseras i olika klasser baserat på deras användningsfall. De olika typerna av tokens är Security tokens, Payment tokens, Equity tokens och utility tokens.

1. Säkerhetstecken:

Tokens utfärdade av ICO: er är mestadels säkerhetstoken. Människor som köper dessa tokens investerar i ICO och förväntar sig att tjäna pengar.

2. Aktietecken:

Aktietecken representerar eget kapital i företaget som utfärdar token. Det finns väldigt få aktietecken eftersom knappast något företag har försökt denna typ av ICO på grund av brist på tydlig reglering.

3. Betalningstecken:

Betalningstoken betalar för varor och tjänster som en person använder.

4. Verktygsmarkeringar:

Verktygstoken ger användare tillgång till en produkt eller en tjänst. Dessa tokens är begränsade, vilket gör dem sällsynta och värdefulla.

Hur fungerar poletter?

Tokens gör det möjligt för individer att använda decentraliserade applikationer byggda på blockchains. Kryptovaluta-tokens finns på befintliga blockkedjor och representerar en tillgång eller ett verktyg och används för att samla in pengar för publikförsäljning men har andra användningsområden. För att förstå hur en token fungerar, låt oss titta på följande exempel.

En individ kan ha en symbol som ger honom tillgång till ett visst antal lojalitetspoäng i en blockchain som hanterar en detaljhandelskedja. En annan token kan ge användare tillgång till ett visst antal timmar på en streamingtjänst.

Kryptovalutor och altcoins är digitala valutor med sin blockchain och används som ett medium för att slutföra digitala betalningar. Tokens fungerar på en befintlig blockchain. Blockchain fungerar som ett medium som underlättar skapandet av smarta kontrakt och körning av decentraliserade applikationer. Tokens hjälper till att underlätta dessa transaktioner.

Användning av poletter

Tokenindustrin är fortfarande i ett framväxande skede, vilket gör det utmanande att kategorisera dess användningsområden. Men när blockchain-tekniken mognar kommer vi att se olika användningsfall för tokens. Tokens har följande användningsområden

  • Som en belöning för deltagare i ett nätverk
  • Säkerställa nätverkets säkerhet
  • Som ett betalningssätt mellan två parter
  • Ägande av digitala tillgångar.

Altcoins vs poletter: slutsats

Det finns stora skillnader mellan mynt, altcoins och tokens. Mynt är infödda i deras blockchain. Tokens finns på befintliga blockkedjor som Ethereum. Altcoins och tokens är olika eftersom altcoins är separata valutor medan tokens fungerar på en blockchain. De flesta mynt som finns är polletter.

Bästa Altcoins att handla 2021

Altcoin Trading: Allt du behöver veta!

eToro – Den bästa kryptovalutaplattformen för både handlare och investerare

eToro har visat sig vara pålitliga inom Crypto-industrin under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner