Är Bitcoin en bra investering 2021?

Lär dig varför Bitcoin kan vara en bra investering 2021

Finns det goda skäl att köpa Bitcoin 2021? Är tjurkörningen precis igång?

Är bitcoin en bra investering 2021? Denna artikel undersöker fem skäl till varför bitcoin kan vara en bra investering i år.

Bitcoin behöver ingen introduktion till investerare. Det är den största kryptovalutan efter börsvärde och den mest populära, även om den hade en grov start på 2020, tack vare COVID-19-pandemin. Kryptovalutan nådde ett lägsta av $ 4721 när pandemin drabbade men samlade sig sedan spektakulärt och bröt $ 40000 i januari 2021.

Bitcoin nådde en höjd på $ 41299 innan en priskorrigering sänkte den till $ 35000. I skrivande stund handlas kungen av kryptovaluta till 36701 dollar.

De flesta experter har förutspått att Bitcoin kommer att ha ett hausseartat år 2021. En del har till och med förutspått att det skulle kunna gå över $ 100 000 vid slutet av 2021 och $ 300 000 till 2022. Sådana förutsägelser är djärva, men det finns en möjlighet att Bitcoin kan uppfylla dessa förväntningar, vilket gör det till en spännande investeringsmöjlighet.

Ett stenigt år

2020 började på en grov anteckning för Bitcoin, med ett kraftigt värdefall. Bitcoin hade haft nedgångar två gånger tidigare, 2013 och 2017. Dessa prisfall var dock naturliga, född ur spekulation. Det här året var annorlunda, Bitcoin mötte en björnmarknad och pandemin tog sitt prägel på marknaderna. Kryptovalutor bar början av nedgången när investerare sålde av aktier för att flytta till kontanter.

Bitcoin kraschade i mars och nådde ett lägsta värde på 4721 $. Lågtiderna varade dock inte länge och Bitcoin var tillbaka i det gröna. Rally såg Bitcoin nå sin högsta värdering i januari 2021. Trots nedgångarna slutade kryptovalutan året på rekordhöga nivå.

Är Bitcoin en bra investering 2021?

Experter förutspår en tjurkörning för Bitcoin 2021, och det finns flera anledningar till att bitcoin kan vara en bra investering 2021. Låt oss titta på några av anledningarna nedan.

5 skäl att investera i Bitcoin 2021:

1. Institutionellt intresse

Det finns ett växande institutionellt intresse för Bitcoin, och det fanns gott om bevis på detsamma under marknadsförsäljningen i mars. Bitcoin-experter tror att institutionellt intresse kommer att vara en betydande drivkraft för priset på Bitcoin framåt.


Coinbase, som offentliggörs senare i år, har meddelat att dess institutionella tillgångsbas ökade från 6 miljarder dollar till 20 miljarder dollar endast 2020. Flera höjdpunkter inträffade under det senaste året för att visa vilken typ av intresse Bitcoin har genererat och fortsätter att generera.

  • JPMorgan Chases JPM Coin går live och bildar Onyx-divisionen för att fokusera på blockchain-teknik.
  • Galaxy Digital meddelar att de har förvärvat två företag, i linje med sin plan att bygga en plattform för institutionell tillgång till digitala valutor och tillgångar.
  • MassMutual meddelar att de har köpt 100 miljoner dollar i Bitcoin.

Ovanstående punkter är bara en handfull meddelanden. Det fanns liknande drag i andra länder eftersom världen ser ut till digitala valutor och blockchain-teknik. Intresset drivs också av plattformar som PayPal, som gör kryptovalutor som Bitcoin mer tillgängliga för människor.

Fler och fler företag har börjat konvertera kontanter till Bitcoin som ett säkrare värde-värde. Anmärkningsvärt bland dessa är MicroStrategy, ett analysföretag. MicroStrategy konverterade 425 miljoner dollar kontant till Bitcoin. Andra företag som Square har också gjort liknande drag och konverterat kontanter till Bitcoin.

2. Inflation och USD: s nedgång i valutamarknader

Bitcoin jämförs ofta med guld, med investerare som betecknar det som en värdebutik. De är en anläggningstillgång jämfört med fiatvalutor. Bitcoin möter inte inflationstryck som traditionella fiatvalutor gör. Den senaste tidens inflation har skadat USD: s köpkraft. Investerare har säkrat sig mot den stigande inflationen och har investerat i "fristad" tillgångar som Bitcoin, vilket ökar dess värde.

Den amerikanska regeringens beslut att skriva ut 3 biljoner dollar kan ses som anledningen till Dollarnas nedgång, och nya stimulansräkningar kan se en ytterligare försvagning av USD mot världens valutor.

3. Massadoption som betalningssätt

Bitcoin har sett en stadig ökning av antagandet som en betalningsmetod. PayPal meddelade att användare av tjänsten skulle kunna köpa, sälja och acceptera Bitcoin och andra kryptovalutor som betalningsläge.

PayPal har över 350 miljoner användare som nu har tillgång till Bitcoin. PayPals konkurrenter har också börjat acceptera Bitcoin, vilket ytterligare förbättrar kryptovalutans rykte som betalningsläge, vilket resulterar i större antagande av företag och privatpersoner.

Läs mer: Vad kommer att driva Bitcoin-priset 2021?

4. Bitcoin är begränsat och halverat

Bitcoin är begränsat till 21 miljoner, vilket innebär att högst 21 miljoner Bitcoins kan existera, vilket gör Bitcoin knappt och driver upp sitt pris. Den andra anledningen till Bitcoins höga pris är kodad i kryptovalutan. Bitcoin gruvarbetare belönas för att hantera transaktioner. Belöningen halveras vart fjärde år. På grund av halveringsprocessen minskar Bitcoins inflation.

Så är Bitcoin en bra investering 2021: Slutsats

Även om du själv ska bestämma om Bitcoin är en bra investering eller inte 2021, det är anmärkningsvärt att många investerare tror på den ljusa framtiden för Bitcoin och hävdar att det kan överträffa guld och andra tillgångar.

2020 var uppenbarligen ett av de bästa åren för Bitcoin, och det finns många experter som tycker att 2021 kommer att bli ett bra år för bitcoin och andra kryptotillgångar.

Enkelt uttryckt är Bitcoin en låg riskinvestering med massor av potentiella belöningar. Det är något du definitivt bör undersöka innan du överväger att lägga till BTC i din portfölj.

Med detta sagt medför investeringar i Bitcoin risker. Kryptovalutamarknaden är extremt volatil och investerare bör vara medvetna om sina mål, strategier och risktolerans innan de investerar i BTC. Det rekommenderas att alla som vill investera i Bitcoin bör undersöka grundligt innan de investerar, titta på marknadstrender och expertutlåtanden.

eToro – Bästa mäklare att köpa Bitcoin

etoro-mäklare

eToro har visat sig vara pålitliga inom Crypto-industrin under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map