Är Bitcoin fortfarande en värdefull investering 2018?

2017 var ett landmärkeår för bitcoin, eftersom vi såg dess prisökning med över 1 000% i början av året och nådde 19 000 dollar i slutet av året. Den här ögonöppnande uppgången kastade in det som en gång var en randvara i mainstream, vilket fick människor från alla samhällsskikt att engagera sig och dra nytta av några ganska stora avkastningar.

Nu ser vi hedgefonder och till och med första gången investerare ser ut att bli en del av bitcoin-möjligheten. Men bland rykten om att bubblan har sprängt och att de goda tiderna har upphört, ställde frågan Handelsutbildning är, är bitcoin fortfarande en lönsam investering 2018?

Är festen över? Har tåget lämnat stationen? Vilka är dina skäl att investera?

bitcoin värt

Generellt finns det två typer av människor som investerar i någon form av kryptovaluta. Den första är de som ser på uppkomsten av en sådan valuta som pengarnas framtid och det första steget på väg till ett decentraliserat finansiellt system. Den andra typen av människor? De som helt enkelt är i det för att tjäna lite pengar.

Inte alla som investerar i bitcoin faller i den ena eller den andra kategorin, men de tenderar att luta sig på det ena eller det andra för det mesta. Om du tillhör den tidigare kategorin så finns det en stor chans att du investerar eftersom du hoppas att du en dag kan använda din bitcoin för att göra inköp på ungefär samma sätt som du kan använda traditionell valuta idag. Du hoppas antagligen att den också kommer att uppskatta dess värde, men om du hoppas att bitcoin kan användas som en daglig valuta kommer det inte att kunna fluktuera så mycket som det har gjort under det senaste året eller så.

Se även: 8 skäl att börja investera dina pengar

Den verkliga frågan är om den äntligen har nått en platå och kommer att sätta sig till eller runt det nuvarande priset, eller om du tror att den kommer att stiga ytterligare på lång sikt? Om du tror att det kommer att stiga ytterligare bör du göra din investering i vetskapen om att du kommer att behöva rida ut mycket fluktuationer under de kommande månaderna och kanske till och med år.

För dem som helt enkelt är med i spelet för att tjäna lite pengar är svaret mycket enklare.

Bitcoin är extremt flyktigt.

Som nämnts högst upp i artikeln ökade bitcoin till 19 000 dollar i december förra året, bara för att sjunka till cirka 11 000 dollar en månad senare.

Marknadsfluktuationer på den nivån kommer alltid att ge möjligheter att tjäna några seriösa pengar, och alla tecken pekar på bitcoinens flyktiga natur som inte kommer att avslutas när som helst snart.

Om kortspelet är ditt mål, finns det en möjlighet i bitcoin.

Hur blir du involverad?

Forskning

forskning för bitcoin investeringsmöjligheter

Om du är ny i världen av Cryptocurrency bör forskning vara din första anlöpshamn. Att investera dina egna pengar på grundval av en åsikt som du har hört från någon annan är aldrig en bra idé, särskilt inte på en så ny och flyktig marknad som Crypto.

Få lite gedigen information, kontrollera alla vinklar och se till att du är så informerad som du kan innan du kommer in i spelet. Företagare som investeras i bitcoin som Renzo Costarella är värdefulla informationskällor, och att följa dem online kommer att göra din kunskapsbas mycket bra.

Du kanske också gillar: 9 måste titta på Bitcoin-dokumentärer

Att bygga en vana att undersöka och göra din aktsamhet innan du blir involverad kommer att vara bra för beslut du fattar senare på vägen. Först och främst, titta in i blockchain och lär dig hur det revolutionerar den finansiella världen.

Kolla in liknande Ivan on Tech och se till att kolla in några av hans YouTube-videor, eftersom han är bra på att bryta ner kärnkoncepten såväl som att ge expertvyer om de senaste nyheterna.

Öppna ett handelskonto

öppet handelskonto

När tiden kommer att du känner dig redo att investera bör du titta på att öppna ett konto hos någon som Coinbase. Med ett rent användargränssnitt och välkänd som en bra plattform för nya investerare kan du registrera dig här och få 10 $ gratis kredit!

När du väl är igång med Coinbase, bör du se till att göra dina affärer med Coinbases utbyte, som kallas GDAX. GDAX ger användarna tillgång till grafer och realtidsdata tillsammans med lägre avgifter.

Kolla också in de olika YouTube-filmerna som visar dig steg-för-steg-genomgångar om hur du får ut mesta möjliga av de olika börserna, som kan se ganska skrämmande ut vid första anblicken men är lätta att bemästra när du får tag på dem.

Människor läser också: Kan du bli rik genom att följa detta investeringsråd?

Var noga med att säkra dina mynt

säkra dina bitcoins

Slutligen måste du säkra dina bitcoins. Du har möjlighet att hålla dem lagrade på Coinbase, men ett bättre alternativ skulle vara att flytta dem offline eller till och med på en kylplånbok.

Två av de mer populära alternativen inkluderar Nano Ledger S och Trezor. Båda låter dig hålla bitcoins offline och på en säker plats. Det har förekommit fall där utbyten hackades, och de som höll sina mynt med dessa utbyten tappade allt, så även om det kan vara lite mer tidskrävande att flytta dem, är det bättre att göra fel på sidan av försiktighet.

Slutsats

Som med alla investeringar finns det en chans att du kan förlora allt. Detta är en risk som kommer med en investering av något slag, oavsett om det är kryptovaluta eller mer traditionella vägar. Du måste hålla dig uppdaterad om trender och undersöka kontinuerligt.

Bitcoin kan fortfarande vara en lönsam investering 2018, oavsett om du går kort eller lång.

Om du gillade att läsa den här artikeln från Trading Education, vänligen ge den en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Källa: www.due.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner