Är Dogecoin en riktig investering eller ett skämt?

Är Dogecoin ett skämt eller en riktig investering?

  • Dogecoin, en digital Crypto som ursprungligen grundades som ett skämt, har ökat över 800% efter att ett Reddit-kort pratade om att göra det till kryptovalutans motsvarighet till GameStop.
  • Priset på Dogecoin har ökat med 800%, eftersom Reddit-investerare siktar på digitala valutor.

Dogecoin (DOGE) började ursprungligen som ett skämt men har med tiden satt en märkbar prägel på kryptovalutans värld.

Australisk skapare, Jackson Palmer tittade på CoinMarketCap och a meme of Doge, baserad på den berömda Shiba Inu och använder comic sans font, samtidigt och twittrade idén som ett skämt.

Palmer uppmuntrades av kollegor från Adobe Systems marknadsföringsavdelning i Sydney att göra skämtet verklighet. Palmer köpte sedan domännamnet dogecoin.com.

Han då fortsatte skämtet och trodde att det så småningom skulle försvinna med grundare Billy Markus, en programmerare från Portland, USA, som kontaktade honom online.

Tanken var att vara så löjlig som möjligt. De hade till och med idén att ha slumpmässiga blockbelöningar från 0 till 1 miljon varje gång ett block bryts.

Duon blev förvånad över att det inte dödade som ett skämt och så småningom såg de två Dogecoin som ett sätt att nå en bredare demografisk än Bitcoin och en stark kultur växte runt myntet och meme.

Vill du handla kryptovalutor som ett proffs? kolla upp eToro!

Elon Mush och Dogecoin

"Mr Musk är med Dogecoin-investerare till månen. ”

Elon Musk har tidigare twittrat om dogecoin och angav i april 2019 att det var hans “bästa kryptovaluta.”

På torsdag twittrade han ut en bild av ett tidningsomslag av Dogue. Många användare på Twitter och Reddit menade att Musk kastade sitt stöd bakom dograllyet.

Teslas ordförande Elon Musk twittrade ett foto av tidningsomslaget på "Dogue" på torsdag – en pjäs med en gemensam titel på "Vogue," trend, som spelades på Twitter och Reddit.

Tweets från Musk tenderar att påverka hans fans eller människor i allmänhet. På samma sätt uppmuntrade han omedelbart sina fans att använda en "Använd Signal," på Twitter och miljontals andra strömmade till meddelandesidan.

Han sa också att en potentiell Mars-ekonomi, som Bitcoin, kommer att fokusera på kryptovalutor. Musk twittrade förra månaden "Ett ord: Doge," till sina 40 miljoner följare. Han tillade också "Mars ekonomi kommer att köras på krypto," genom att svara på en tweet.

Dessutom lade Musk tidigt på fredag ​​morgon till #bitcoin i sin Twitter-profil.

Vad har hänt med Dogecoin Price ?

Dogecoin, den digitala meme-valutan, ökade med 800% då handelstakten expanderade snabbt.

WallStreetBets ‘ "ordförande ”, skrev torsdagen på Twitter, "Har Doge någonsin varit i en dollar?" Några timmar senare gick en miljon människor med i Satoshis Street Bets och skrev om "tar doge till månen."

Har Doge någonsin varit i en dollar?

– WSB ordförande (@WSBChairman) 28 januari 2021

Den subreddit “WallStreetBets” -gemenskapen i Reddit fick den kämpande elektroniska återförsäljaren Gamestop att öka med nästan 2000%. Redditors har höjt aktiekursen och slog något hedgefonder på Wall Street.

Källor anger dock att Redditors Dogecoin-enhet på webbplatsen som den gjorde med Gamestop inte har några genvägar. Människor strävar därför efter att tjäna extra vinst genom att driva kryptovalutan.

Programvarutekniker Billy Markus och Jackson Palmer byggde Dogecoin och startade det som ett skämt 2013. Den digitala valutalogotypen är baserad på den berömda meme som användes av en Shiba Inu-hund vid den tiden. En Shiba Inu är Dogecoin-emblemet.

Hur fungerar Dogecoin?

Dogecoin skapades när Markus gafflade Luckycoin som nu är inaktivt och ursprungligen var en gaffel av Litecoin, som är en gaffel av Bitcoin.

Det använder en annan bevis på arbetsalgoritm än Bitcoin och är ganska lik Litecoin i hur det fungerar. Faktum är att alla modifieringar och uppdateringar som görs på Litecoin också kommer att göras på Dogecoin.

Fastän Dogecoin stöder inte smarta kontrakt, det är billigt och snabbt. Vissa människor till och med använda sig av Dogecoin att överföra pengar mellan börserna eftersom det har låga transaktionsavgifter och är ganska snabbt.

Dogecoin-gruvdrift är en dyr process och tar mycket tid, något som Palmer inte är nöjd med eftersom det inte är bra för miljön.

Det har också ställts in så att brytning av Dogecoin blir svårare med tiden. i alla fall, efter att 600 000: e blocket bryts har det funnits en permanent belöning på 10 000 per block.

Dogecoin har inte heller ett totalt tak. Detta gjordes för att säkerställa att gruvarbetare fortsatte arbeta med projektet och inte lämnade om det totala utbudet nåddes.

Detta innebär också att extremt höga transaktionstider kan undvikas eftersom det alltid finns ett incitament att bryta.

De flesta andra kryptovalutor som Bitcoin har totalt ett tak på antalet mynt och när det taket nås kommer folk troligen att sluta använda dem.

I den meningen kan det betyda att Dogecoin kan överleva många andra kryptovalutor.

Liksom många andra kryptovalutor har Dogecoin också en offentlig huvudbok, vilket betyder gamla transaktioner kan inte raderas.

Dogecoin har också slått samman gruvdrift med Litecoin.

Vad försöker Dogecoin uppnå?

vad är dogecoin

När Dogecoin började tas mer på allvar började teamet bakom det att utveckla idéer om vad det skulle uppnå.

Det blev klart att ideologin bakom Dogecoin bör vara enkelt; för att skapa en lättanvänd kryptovaluta, inte något tekniskt imponerande.

Palmer anser att det viktigaste för en kryptovaluta att göra är att kunna hantera betalningar.

För honom är kryptovalutor som betalar människor för tjänster, som att titta på annonser eller andra begrepp som är väldigt nya, inte en bra idé eftersom de ännu inte har testats med fiatpengar och människor inte är vana vid idén ännu.

Kryptovalutor måste ge människor konkreta användningsfall, som att köpa vardagliga föremål. Om inte detta görs kommer människor inte att anta det.

För att uppnå detta måste betalningar vara så effektiva som möjligt.

Dogecoin började också användas som tippsystem, där folk tipsade människor online för det innehåll de tyckte om.

Medlemmar i Dogecoin-communityn kallas ‘Shibes’. Många av dem tyckte att Dogecoin var tilltalande eftersom det inte var så seriöst och politiskt som de flesta andra kryptovalutaprojekt.

Dogecoinsamhället är känt för att ha utfört olika handlingar för välgörenhet.

En av de mest anmärkningsvärda välgörenhetsorsakerna var när Dogecoin arbetade med välgörenhet: vatten, en ideell organisation som syftar till att leverera dricksvatten till människor i utvecklingsländer.

Samhället lyckades samla in motsvarande $ 30.000 för att bygga en brunn i Kenya.

Andra anmärkningsvärda händelser inkluderar vinter-OS 2014 där samhället försökte samla in 50 000 $ för det jamaicanska bobslaget och sponsrade NASCAR-föraren Josh Wise som körde en Dogecoin-tema bil.

Gemenskapen har noterats som mycket stödjande. Den 25 december 2013 inträffade ett hack där många Dogecoin-innehavare hade stulit sina mynt.

Dogecoin startade ett initiativ som heter ‘SaveDogemas’ och lyckades höja tillräckligt för att täcka det som stulits.

Det finns också en vanlig fras i Dogecoin-communityn som säger ‘1 DOGE = 1 DOGE’, vilken antyder det Dogecoin bör endast användas för transaktioner och inte som en investering.

Det finns också ett framtida projekt för att överbrygga Ethereum med Dogecoin (Dogethereum) så att det kan användas på Ethereum blockchain som en ERC 20-token.

Palmer lämnade Dogecoin och Billy Markus är nu den primära figuren bakom dess utveckling.

Hur har Dogecoin presterat?

dogecoin prisdiagram

Liksom många andra kryptovalutor är Dogecoin relativt volatil.

I skrivande stund har Dogecoin en börsvärde på 6,089 miljarder dollar och det finns 120801,435,050 (120 miljarder) mynt i omlopp, enligt CoinMarketCap.

Den stora blockbelöningen på 10 000 mynt per block som bryts är sannolikt anledningen till att Dogecoins börsvärde är ganska lågt.

När Dogecoin först introducerades var det relativt högt mot Bitcoin medan den amerikanska dollarn förblev låg.

Detta kan tyda på att de flesta människor handlade Bitcoin mot Dogecoin, men inte mot den amerikanska dollarn.

Utöver det är det också värt att överväga det senast 2015 100 miljarder Dogecoins hade redan bryts, vilket är de flesta mynt som är i omlopp idag.

När man tittar på Dogecoin historiskt har det redan gått igenom många toppar mot Bitcoin, ofta skjuter dramatiskt och sedan gradvis minskar i pris.

I januari 2014, Dogecoin till och med kort överträffat Bitcoin och alla andra kryptovalutor när det gäller handelsvolym.

Dogecoin började först få större dragkraft mot US-dollarn i april 2017. Det då nådde ett börsvärde på nästan 2,8 miljarder dollar i januari 2020, vilket var det största marknadsvärde som någonsin uppnåtts.

Kommer Dogecoin att möta sådana toppar igen?

Detta återstår att se.

Efter att ha nått sin högsta punkt på 2 miljarder dollar har Dogecoin vunnit mer värde mot den amerikanska dollarn och verkar upprepa samma rörelser – skjuta upp och sedan långsamt sjunka.

Det är också viktigt att komma ihåg att många marknadsexperter tror att kryptovalutamarknaden är mycket mognare i dessa dagar och att det kanske inte kommer att nå samma toppar..

Sedan tror andra kryptovalutaentusiaster att en annan, mycket större kryptovaluta-bubbla sannolikt kommer att äga rum.

Om det gör det kan priserna öka ytterligare en gång innan de sjunker enormt.

Det bör också noteras att Dogecoin är den mest framgångsrika kryptovalutan baserad på ett meme (mememynt).

Om det fortsätter att förbli som ett sätt att tipsa människor online för deras innehåll kan detta också höja dess värde.

Varför har priset på Dogecoin ökat?

Enligt CoinMarketCap har Dogecoin ökat med cirka 340% under det senaste dygnet till 0,19 $ (0,14 £).

Den kommer från en massa Reddit-inlägg som kräver ett myntvärde på 1 $.

Målet är att representera den senaste tidens ökade andel i företag som GameStop, som i stort sett är korta.

Källa: CoinMarketCap

Under de senaste dagarna har aktierna stigit från 96,80 $ till 347,50 $ med förvånande 359%.

Efter att en armé av amatörhandlare attackerade verksamheten gungade marknaderna, vilket ledde till en förlust av miljarder från erfarna hedgefonder. Men högkonjunkturen såg att nybörjare handlade mycket pengar.

Kort sagt, när erfarna investerare lånar aktier till salu och sedan återköper dem till ett lägre pris, a "short selling" försäljning är lätt.

De satsade effektivt på att aktien skulle sänkas i värde för att föra förmånen när den överlämnas till det företag som den har lånat från..

För att illustrera en sak har WallStreetBets-gruppen på Reddit gått med på att ta hedgefonden genom att förvärva GameStop-aktier tidigare snarare än senare.

Hedgefonden har dock ännu inte återbetalat sitt utlånade lager, vilket i slutändan kostar dem miljoner att återbetala eget kapital till ett mycket högt belopp..

Efter GameStops ökade aktiefonder hänvisade Reddit-användare i andra inlägg till WallStreetBets försök att pressa ut Wall Street-hedgefonder.

Ett inlägg ringde "Dogecoin är nästa GME / Bitcoin."

Och tillagt, "Ändra helt kryptomarknaden … Dogecoin till månen."

Dogecoin har fått en boost efter att ha twittrat det från en "WSB ordförande" konto som upprätthåller att det inte är anslutet till Reddit-communityn.

Dessutom uppmärksammade Tesla-grundaren Elon Musk nyligen kryptovalutan, som i december skickade värderingen för att öka.

På Twitter sa han bara, "Ett ord: Doge."

Är Dogecoin värt att investera i?

är dogecoin värt att investera i

Dogecoin kan vara en bra investering och värt att överväga. Dess överföringshastighet är mycket snabbare än bitcoin.

Om du tror att smarta kontrakt och andra funktioner som dApps inte är så viktiga kan det vara en bra investering.

På den arenan fungerar Dogecoin bra. Det är snabbt och billigt att använda.

Dogecoin kan vara mer användbart för handlare att lagra värde när de växlar mellan börser eller när marknaden är mycket volatil.

Om Dogecoin antar fler funktioner kommer det sannolikt att förbättra priset.

Det verkar dock som om Dogecoins styrkor främst ligger i att sprida medvetenhet om kryptokurrency och förbli motståndskraftig mot förändringar.

Som sagt, det har värde genom att det kan användas för tippning eftersom det är mycket snabbt. Att inte ha en token cap håller också gruvarbetare uppmuntrade att fortsätta arbeta.

Dessutom är det värt att notera att samhället runt Dogecoin inte vill att det ska användas på ett sådant sätt utan som en riktig valuta.

Så är Dogecoin en bra investering? Ja, Dogecoins anses vara en stark investering av många investerare, varför priset har ökat kraftigt.

Digitalcoin förutspår att Dogecoin kan gå så högt som $ 0,090 till juni 2021. Vidare förutspår det i juni 2024 att Dogecoin kan nå $ 0.164.

Previzioni Bitcoin är ännu mer optimistiskt att förutsäga priset på Dogecoin, eftersom de tror att DOGE kan nå 0,27 USD i december 2021 och nå 0,42 USD 2022.

Även om det lanserades som ett skämt verkar Dogecoin nu tas på allvar av investerare och kryptosamhället.

Ska du lägga till Dogecoin i din portfölj?

Oavsett Dogecoins relativa svaghet under de senaste två åren har den totala tillväxten i värderingen av krypteringstillgångar gynnat Dogecoin. Dessutom är det en gång så vanliga Altcoin tillbaka på kartan och i krypto-investerardiskussioner med det senaste Dogetherum-projektet.

Om detta projekt fungerar kommer priset på altcoin att vara bra. Dogecoin tjänar ofta på mindre växlingskostnader än många av sina kollegor, vilket gör det till en livskraftig digital tillgång för utgifter och sändningar.

Med tanke på Dogecoins långvariga status i kryptovalutafält finns det lovande initiativ med större potential för kryptovaluta än Dogecoin. Därför, i förväntan att Dogethereum-projektet kommer att höja räntorna, om du köper Dogecoin, borde det vara ett litet företag i din kryptotillgångsportfölj.

Nyckelord

Om du kommer ihåg något från den här artikeln, gör det till dessa viktiga punkter.

  • Dogecoin, en digital Crypto som ursprungligen grundades som ett skämt, har ökat över 800% efter att ett Reddit-kort pratade om att göra det till kryptovalutans motsvarighet till GameStop.
  • Priset på Dogecoin har ökat med 800%, eftersom Reddit-investerare siktar på digitala valutor.
  • I januari 2020 Dogecoin nådde ett marknadsvärde på nästan 6 miljarder dollar. I skrivande stund är det närmare 6,09 miljarder dollar.
  • Handlare använder Dogecoin för att överföra krypto till andra börser. Eftersom det är relativt snabbt och billigt att använda.
  • Dogecoin har varit mycket framgångsrik med att sprida medvetenheten om kryptovaluta. För många introducerade det dem vad kryptovaluta är.

Investera i Dogecoin med eToro

eToro – Den bästa kryptovalutaplattformen

eToro har visat sig vara pålitliga inom Crypto-industrin under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Om du gillade att läsa Är Dogecoin en riktig investering eller ett skämt? dela den med någon annan som du tror att det också kan vara av intresse.

Läs mer:

Vilka är de bästa kryptovalutorna att handla 2021?

7 kryptovalutaprognoser för 2021 som alla skulle hålla med om

Kan Bitcoin nå priset på 100 000 USD 2021

Vilka är de 10 bästa Altcoins att explodera 2021?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner