Är Litecoin en bra investering och ska jag investera i Litecoin?

Investera i Litecoin: Komma igång

Ska jag investera i Litecoin? Är LTC en bra investering?

Om du är ny i världen med Litecoin-investeringar kanske du undrar om Litecoin är en bra investering eller ska jag investera i Litecoin ?. Tja, låt oss bryta all Litecoin-relaterad cirkulation online innan du funderar på att investera i Ethereum.

I den här artikeln kommer vi att diskutera Litecoin-investeringar för att hjälpa dig själv att avgöra om du ska investera i Litecoin eller andra kryptovalutor.

Om du vill köpa och investera i Ethereum snabbt och enkelt. med 0% provision, kolla in eToro Exchange!

Vad är Litecoin?

Litecoin är en av de mest omsatta kryptovalutorna, rankad 7: e efter börsvärde. Litecoin är också en av de mest populära gafflarna för Bitcoin och i själva verket en av de största konkurrenterna för Bitcoin.

Här bör vi också notera att Litecoin byggdes 2011 på GitHub av före detta Google-anställd Charlie Lee, men dess ekonomiska historia har sitt ursprung 2013 när en förbättrad version av Litecoin lanserades och populariserades.

Precis som andra kryptor fungerar Litecoin som ett digitalt peer-to-peer-betalningssystem och hjälper användare att utföra transaktioner och utbyta varor utanför gränserna.

Till skillnad från centralbanker eller traditionella betalningssystem, som PayPal, Litecoin förlitar sig på decentraliserade principer, med noder som sprids över hela världen. Det är ingen överraskning att många tror att vi på grund av ökningen av decentraliserade kryptovalutor inte längre behöver traditionell bankverksamhet.

Eftersom Litecoin inte stöds av regeringar eller centralbanker utfärdas inte Litecoins av myndigheter; de bryts istället.

Anteckna det Litecoin har ett begränsat utbud på 84 miljoner för att minska människors rädsla för överproduktion och inflation.

I likhet med Bitcoin använder Litecoin en konsensusalgoritm för bevis på arbete.

Till skillnad från Bitcoin, dock, Litecoin har en minskad blockgenereringstid på 2,5 minuter i motsats till nästan 10 minuter för Bitcoin.

Detta underlättar transaktioner och behandlingstider och erbjuder reducerade transaktionsavgifter. I själva verket, som anges av utvecklare, är Litecoin blockchain "kan hantera högre transaktionsvolym än dess motsvarighet – Bitcoin".

Dessutom antog Litecoin 2017 SegWit, vilket hjälper kryptos att lägga till fler transaktioner i ett block via en skiktad nätverksdesign.

Vad är LTC?

LTC är tickersymbolen för Litecoin.

Som nämnts ovan kommer Litecoin att producera 84 miljoner Litecoins, medan dess motsvarighet Bitcoin har en gräns på 21 miljoner mynt.

Observera att i skrivande stund finns det 65 982 164 Litecoins i omlopp.

Komma igång med Litecoin Investing

För att börja investera i Litecoin och / eller andra kryptovalutor måste du först registrera online med ett utbyte som gör att du kan köpa och investera i Litecoin. En utbytesmäklare är en onlineplattform som gör det möjligt för dig att köpa och sälja Litecoin samt alla andra kryptovalutor som de har listat.

Är Litecoin en bra investering?

Ja, med ett börsvärde på 5 284 797 633 dollar, Litecoin är en bra investering.

Som nämnts ovan handlas en LTC vid skrivande stund till 80,02 $ med en 24-timmars handelsvolym på 5,195,396,203 $. Observera att LTC har ökat 5,48% under det senaste dygnet.

litecoin prisdiagram

Litecoin är också en bra investering för dem som inte vill investera i Bitcoin utan andra altcoins. Låt oss inte glömma att det finns många undervärderade altcoins med olika applikationer och tekniska egenskaper som har potential att komma över Bitcoin en dag.

Till exempel är Litecoin – det lättare syskonet till Bitcoin – fyra gånger snabbare än Bitcoin när det gäller blockgenerering.

Egentligen har Litecoin och Bitcoin andra skillnader än transaktionsbekräftelsestider. Litecoin använder en annan hashtag-algoritm, vilket gör gruvdrift mer tilltalande och mindre resurskrävande.

Dessutom är Litecoin mer skalbar än Bitcoin och till och med Ethereum. BTC kan hantera cirka 7 transaktioner per sekund (tps), medan Ethereum för närvarande kan hantera 15 tps. Däremot kan LTC bearbeta 56 tsk även vid topptid.

Litecoin är också mer tilltalande för investerare som värdesätter dess praktiska användning. Ta till exempel detaljhandelsköp. Användare föredrar att hantera hela enheter, inte bråkdelar av en enhet. På grund av dess värde visas dock BTC ofta med decimaler, vilket kan vara psykologiskt överväldigande.

Tänk dig om du var tvungen att köpa ett videospel för $ 100! I skrivande stund skulle det vara 1,29 LTC eller 0,0054 BTC. Du kan själv se vilken som är lättare att acceptera dagligen, eller hur?!

Skulle du överväga att investera i Litecoin LTC?

Vem ska placera LTC i sina portföljer?

På grund av sin potential är Litecoin en attraktiv investering för olika typer av investerare, inklusive:

  • Kryptodagshandlare som vill dra nytta av potentiella Litecoin-prissvingningar och tämja dess volatilitet.
  • Långsiktiga investerare som tror på Litecoins framtid och vill ha LTC. När allt kommer omkring kan LTC inte manipuleras av regeringar vilket gör det mer hållbart jämfört med fiatvalutor.
  • Blockchain-entusiaster som tror på framtiden för altcoin-handel, liksom anhängare av Litecoins gruvalgoritm Scrypt.

Även om vissa hävdar att Litecoin inte erbjuder något nytt när det gäller tekniska egenskaper, är sanningen att Litecoins investeringspotential är mer än imponerande.

Sist men inte minst, LTC-investering är också en stor tillgång för dem som helt enkelt vill diversifiera sina portföljer för att minska riskerna och sprida belöningar.

Investerar i Litecoin riskabelt?

Att investera i Litecoin är värt det, men Litecoin-investeringar kan vara riskabla. Låt oss inte glömma det Att investera i Litecoin och kryptovaluta kan vara mycket riskabelt med tanke på marknadens volatilitet.

Till exempel i augusti 2020 nådde Litecoin $ 70 och på några dagar flyttade det ner till 45 $. Observera att den här nivån på $ 45 nu kan fungera som ett golv för LTC: s egenförmåga, liksom en psykologisk barriär för investerare.

Utöver det, precis som alla andra kryptovalutor, kan regleringsändringar minska kryptoefterfrågan. Här bör vi nämna att vissa större ekonomier som Kina har infört drakoniska åtgärder för att minska antagandet av krypto.

Därför bör investerare själva bestämma om kryptovalutainvestering är lämplig för deras ekonomiska mål. Det är upp till dig – och bara du – att bestämma om du är villig att riskera och investera i LTC.

Om du bestämmer dig för att investera i Litecoin, utforska riskbelöningsprofilen för Litecoin innan du hoppar in och ut ur någon handel. Fortsätt alltid med försiktighet när det gäller riskhantering och vinster; fokusera alltid på konsekventa rörelser och självdisciplin.

Tro det eller ej, handelspsykologi spelar en avgörande roll för att hjälpa investerare att hantera stress och omfamna risker.

Hur mycket kan Litecoin vara värt?

Även om det är spekulativt att göra Litecoin-prisförutsägelser, baserat på prisdata och teknisk analys, ser många handlare potentialen hos Litecoin, särskilt på kort sikt.

I själva verket på kort sikt, det finns fortfarande en positiv känsla gentemot Litecoin, vilket kan öka sin tjurtrend.

Låt oss nämna igen att den 30 november handlas en LTC till $ 80,02.

Intressant är att även om kryptor är antikorrelerade till andra tillgångar, är Litecoin på något sätt korrelerat med prestanda för bredmarknadsindex och andra tillgångar, enligt kapital. Så i händelse av en kraftig smältning i S&P500, till exempel, kommer det antagligen att bli en kraftig försäljning av Litecoin.

Även om tidigare resultat inte är en indikation för framtida resultat, bör vi notera att om vi ser tillbaka i december 2017 nådde Litecoin en heltidshöjd på $ 360,93. Jämfört med priset 2018 var detta en 8200% ökning.

Analysera tidigare data bör vi också nämna att 2019 var ett bra år för Litecoin. LTC-priset ökade från $ 32 till över $ 140 och slutade vid $ 42,75 den 31 december. Således gjorde investerare som innehade LTC från början till slutet av 2019 en betydande vinst.

Som jämförelse har 2020 varit mer dramatiskt för investerare och ekonomier över hela världen: LTC sjönk till $ 30,93 den 12 mars 2020, aka Black Thursday.

Sedan dess, dock, LTC har lyckats återhämta sig från koronaviruspandemin.

I själva verket, även om Litecoin har gått igenom en viss nedåtriktning orsakad av en hausseartad marknad efter pandemin och högre intresse för kryptovalutor, har Litecoin varit relativt stabil trots den pågående pandemin – med investerare som hoppas att tjurkörningen kommer att fortsätta.

Faktum är att många experter tror att en ökning av Bitcoin kommer att påverka Litecoin positivt, med investerare som hoppas att BTC kommer att nå nya toppar i år.

Enligt LongForecast kan LTC nå 150 USD under de kommande åren. Vissa kryptoplattformar förutsäger till och med att LTC kan slå $ 10.000 fram till 2025.

Ska jag investera i Litecoin?

investera i litecoin

Medan det är upp till dig att avgöra om Litecoin är en bra investering eller inte, låt oss inte glömma att Litecoin är ett av de mest populära mynt när det gäller marknadsvärde.

Inte bara det utan Litecoin kan bli ett verktyg för framtiden för onlinetjänster och decentraliserad finansiering. När fler nätbutiker börjar acceptera krypto kan fler och fler investerare börja investera i Litecoin.

Trots allt, Den ökade populariteten för Litecoin är ofta som svar på efterfrågan på LTC. Varför? Helt enkelt för att kryptomarknaden styrs av efterfrågan och utbudsprinciper!

Intressant är att många rika investerare också vänder sig till LTC-investeringar. Data visar att det finns mer än 283 Litecoin-adresser med över 1 miljon LTC i varje. NFL-stjärnan Richard Sherman, till exempel är en av de stora investerarna som sa att han hade investerat pengar i Litecoin.

Så tror du det Litecoin är en bra investering?

Hur mycket ska jag investera i Litecoin?

Om du frågar dig själv “Hur mycket ska jag investera i Litecoin just nu?”, Här är en godbit: aldrig investera mer än du kan förlora.

Medan huvudmantrat i kryptosektorn är att köpa lågt och sälja högt, glöm inte att LTC-investering kan vara riskabelt, så placera aldrig dina livsparande i LTC eller någon annan tillgång. Experter föreslår att du inte investerar mer än 1% av dina medel i en enda handel.

Studera alltid marknaden för att bestämma rätt ingångspris och exitpris för dig och följ kryptonyheterna för att fatta rätt investeringsbeslut.

Intressant nog hävdar vissa analytiker att Litecoin har en vana att leda Bitcoin när det gäller marknadsrörelse, så håll dig uppdaterad med kryptomarknaden.

Med detta sagt behöver investeringar i LTC inte vara komplicerat. Investering i kryptovaluta är öppen för alla och du kan börja investera i krypto med så lite som $ 100.

LTC handlas också på många kryptohandelsplattformar och har en ganska bra adoptionsgrad jämfört med andra digitala tillgångar. Med eToro är det till exempel enkelt att börja köpa och handla LTC samt upp till 90+ kryptopar.

Är Litecoin en bra investering och ska jag investera i Litecoin ?:

Nyckelord

  • Litecoin är en av de mest populära gafflarna i Bitcoin. Observera att huvudmålet var att minska blockbekräftelsestiderna från 10 till 2,5 minuter.
  • Baserat på tekniska indikatorer och tidigare data har Litecoin en verklig potential för tillväxt och adoption. Det är ingen överraskning att Litecoin fortfarande är en av de tio bästa kryptovalutorna i världen, som för närvarande rankas på sjunde plats när det gäller marknadsvärde.
  • LTC handlas till $ 80,02 i skrivande stund och har en börsvärde på $ 5,284,797,633, enligt CoinMarketCap.
  • Många tror att Litecoin kommer att fortsätta vara silver till Bitcoins guld och hävdar att Litecoin kommer att öka i värde under de kommande åren.

Litecoin är en av de mest etablerade kryptovalutorna i den finansiella sektorn, så om du känner dig inspirerad att börja investera i LTC kan du vara glad att veta att vi på Trading Education erbjuder olika handelskurser för att hjälpa dig att förstå kryptovalutamarknaden.

vidare, eToro låter dig köpa krypto och handla CFD: er på upp till 90+ par.

eToro – Bästa kryptovalutaplattform för både handlare och investerare

eToro har visat sig vara trovärdigt inom kryptobranschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Om du gillade vår artikel Är Litecoin en bra investering och ska jag investera i Litecoin? snälla sprida ordet och dela det med alla som kan vara intresserade av att investera i kryptovaluta.

Vanliga frågor

Är det värt att investera i LTC?

Ja, det är värt att investera i LTC. Litecoin har gång på gång visat att det är en värdig investering. Med tanke på olika tekniska signaler och grundläggande, tror många experter att Litecoin kommer att komma in i en bulltrender, vilket gör investering i Litecoin mer än värdig.

Är det smart att investera i Litecoin?

Ja, det är smart att investera i Litecoin. Med tanke på Litecoins tekniska potential och den betydande avkastningen som Litecoin kan generera, kan det vara smart och också lönsamt att exponera dig för LTC-investeringar. Underskatta inte kryptomarknadens volatilitet och fortsätt alltid med försiktighet.

Kan Litecoin vara en bättre investering än Bitcoin?

Även om Litecoin ofta jämförs med Bitcoin eftersom båda kryptona är nära besläktade och har påverkat varandra, kan tekniskt sett investera i Litecoin vara en bättre investering. Helt enkelt för att LTC-transaktioner kommer att bekräftas fyra gånger snabbare än de som involverar BTC, vilket också innebär lägre transaktionsavgifter för att köpa och sälja LTC. Med det sagt är Bitcoin fortfarande det mest populära och omsatta myntet när det gäller marknadsvärde – Bitcoin rankas som 1: a i kryptosektorn och har ett marknadsvärde på 346 244 653 427 $.

Var man kan investera i Litecoin?

Även om Litecoin är lättillgängligt är det bästa stället att börja investera i LTC via eToro. EToro Exchange tillåter investerare att köpa och sälja krypto och handla CDF-filer på upp till 90 + kryptovalutapar utan några provisioner eller avgifter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner