Är Tezos en bra investering och ska jag investera i Tezos?

Investera i Tezos: Komma igång

Ska jag investera i Tezos? Är Tezos en bra investering?

Kommer Tezos att köra om andra kryptor, som Ethereum, EOS eller Cardano?

Om du är intresserad av Tezos och dess investeringspotential är den här artikeln bara för dig. Vi på Trading Education är här för att ge svar på alla dina ekonomiska frågor.

Så, vad är Tezos och är Tezos (XTZ) en bra investering? Varför är Tezos en av de snabbast växande kryptovalutorna och varför är så många investerare nyfikna på Tezos?

Fortsätt läsa för att ta reda på mer om XTZ-investeringar och bestäm själv om det är värt att investera i Tezos!

Om du är ny i världen med Tezos investeringar kanske du undrar om Tezos är en bra investering eller ska jag investera i Tezos ?. Tja, låt oss bryta alla Tezos-relaterade problem innan du funderar på att investera i Tezos XTZ.

Komma igång med Tezos Investing

För att börja investera i Tezos och / eller andra kryptovalutor måste du först registrera online med ett utbyte som gör att du kan köpa och investera i Tezos. En utbytesmäklare är en onlineplattform som gör det möjligt för dig att köpa och sälja Tezos samt andra kryptovalutor som de har listat.

Om du vill köpa Tezos snabbt och enkelt, med 0% provision, kolla in eToro Exchange!

Vad är Tezos?

Vad är Tezos i första hand? Tezos är en blockchain-baserad plattform med öppen källkod som kan användas för genomförande av peer-to-peer-transaktioner och smarta kontrakt.

Liksom andra kryptovalutor syftar Tezos till att decentralisera finanssektorn och ge lika tillgång till människor från alla samhällsskikt.

Här bör vi notera att även om Tezos föreslogs 2014 av Arthur och Kathleen Breitman som ett unikt decentraliserat ekosystem, plattformen släpptes några år senare; Tezos lanserades 2018.

Särskilt nog sa grundaren av Tezos en gång att Tezos är det antika grekiska ordet för smarta kontrakt. Och även om ursprunget till namnet är tveksamt, var Tezos första framgång inte ett skämt. I mindre än ett par år, Tezos har etablerat sig som ett av de ledande blockchain-projekten i kryptovaluta-investeringssektorn.

Nu är Tezos en av de största konkurrenterna till Bitcoin och Ethereum och som nämnts ovan syftar Tezos – precis som andra kryptovalutor – att minska behovet av centralbanker och myndigheter.

Det är inte allt! Tezos går ett steg längre och erbjuder en avancerad infrastruktur som kan förändras och utvecklas utan att riskera förekomsten av en hård gaffel. Låt oss inte glömma att hårda gafflar hänvisar till drastiska förändringar i ett nätverksprotokoll. Den bästa aspekten av Tezos är att användare kan rösta på förslag för uppgraderingar och utveckling av den faktiska blockchain-tekniken.

Den unika vridningen kommer från det faktum att användare och investerare kan delta i nätverkets styrning genom en process som kallas bakning. För att säkerställa att denna process är ärlig måste varje deltagare göra en deposition och placera XTZ, en rulle på 8000 XTZ.

Bakare kan rösta om föreslagna ändringar i en flerstegsprocess som tar upp till 23 dagar, med ändringar som genomförs till fullo först efter att de har fått stöd av en supermajoritet.

Som utvecklare uttrycker det, ”tar Tezos ett helt annat tillvägagångssätt genom att skapa styrningsregler för intressenter för att godkänna protokolluppgraderingar som sedan automatiskt distribueras i nätverket … När en utvecklare föreslår en protokolluppgradering kan de bifoga en faktura som ska betalas ut till deras adress efter godkännande och inkludering av deras uppgradering. ”

Ingen överraskning att tack vare dess effektiva och demokratiska styrningsprocess, Tezos definierar sig själv som en “säker, uppgraderbar och byggd för att hålla” plattform som kommer att “förbli toppmodern långt in i framtiden” – en plattform som är värt att investera i.

Vad är XTZ?

Den ursprungliga kryptovalutan för Tezos är XTZ eller tez. Med andra ord definieras tez som verktygetoken som används för Tezos ekosystem. I skrivande stund, det finns 750 982 516 XTZ i cirkulation.

Observera att utvecklare inte har meddelat det totala antalet XTZ som planeras släppas. Medan vissa hävdar att brist på brist är skadligt i investeringssektorerna, tror utvecklare att detta sätt Tezos aldrig kommer att nå sina kapacitetsgränser.

Ett viktigt faktum är att Tezos hade ett mycket framgångsrikt Initial Coin Offering (ICO), som startade den 1 juli 2017. Tro det eller inte, totalt samlades 65681 BTC och 361122 ETH, värt 232 miljoner dollar vid den tiden.

Trots dess framgång var emellertid frisläppandet av Tezos försenat på grund av juridiska tvister mellan investerare och grundare angående oregistrerade värdepapper.

Priset på XTZ hade ändå en dramatisk ökning mellan oktober 2019 och februari 2020:

tezos pristabell

Källa: CoinMarketCap

Den goda nyheten är att man kan köpa XTZ från en ansedd plattform som eToro.

Är Tezos en bra investering?

Ja självklart, Tezos XTZ är en bra investering. Speciellt för investerare som känner passion för sitt demokratiska och decentraliserade synsätt. Även om Tezos är en relativt ny kryptovaluta

På grund av dess unika struktur och flexibla styrning, Tezos är nu en ledande konkurrent till Ethereum, NEO och Cardano vid distribution av decentraliserade appar (dApps) och smarta kontrakt.

Dessutom använder Tezos en konsensusmekanism för flytande proof-of-stake (en uppgradering av det delegerade proof-of-stake-systemet) och en flerspråkig strategi (tvingande och funktionell) för att säkerställa både flexibilitet och säkerhet.

Denna strategi förbättrar också transaktionshastigheten, med XTZ som kan utföra cirka 1 000 transaktioner per sekund.

Med en andel på över 80% fördelad på 13 000 delegatorer och 450 validerare är Tezos en av de mest decentraliserade plattformarna. Som sådan kommer Tezos sannolikt att fortsätta öka i popularitet, speciellt om decentraliserade finansieringsprojekt (DeFi) och kryptovalutor med bevis på insatser lyckas orsaka nästa kryptotjurmarknad.

Det är inte bara sina självstyrande fastigheter och den fortsatta utvecklingen som lockar investerare; den fortsatta positiva ekonomiska utvecklingen av XTZ är en annan faktor som gör att Tezos sticker ut.

I skrivande stund enligt CoinMarketCap, Tezos rankas som nummer 18 och har ett marknadsvärde på 1 898 382 096 $.

Skulle du överväga att investera i Tezos XTZ?

investera i tezos

Hur mycket kan Tezos vara värda?

Även om Tezos är en väl lämpad tillgång för framtiden för kryptovalutainvesteringar, är det spekulativt att göra förutsägelser om priset. Låt oss inte glömma att ingen kan förutsäga det framtida priset på kryptovalutor.

Priserna beror på olika faktorer, såsom utbud och efterfrågan, tekniska innovationer, kryptonyheter, och marknadssentiment.

Även om dess framtida tillväxt beror på tekniska innovationer och support, bör vi också titta på tidigare data för att göra prisförutsägelser. Med toppnivåer på nästan 300% år 2019 har Tezos blivit en attraktiv investering och ett kryptonyhetsmirakel.

Det är också ett faktum att Tezos har lyckats överleva björnmarknaden utlöst av den pågående pandemin och långsamt återhämtar sig från den globala hälsokrisen.

Ser jag tillbaka började Tezos också som en högprofilerad verksamhet, vilket är en stor fördel i den finansiella sektorn. Som rapporterats av CoinDesk, 2020 planerade franska Societe Generale att anställa Tezos för att experimentera med en centralbanks digitala valuta. Stora börser och inflytelserika investerare, som Winklevoss-bröderna, stödde också Tezos.

Faktum är att Tezos nådde nya toppar 2020. Statistik visar att XTZ slog 3,24 dollar den 12 februari 2020 – en ökning med 25% på bara 24 timmar, vilket gör Tezos till ett av de snabbast stigande blockchain-nätverk och mest lönsamma topp 20-kryptor enligt CoinMarketCap.

Utsikterna för Tezos är också positiva. Enligt vissa optimistiska förutsägelser från WalletInvestor kan XTZ vara en lönsam investering på lång sikt. Baserat på deras prognos, om man investerar $ 100 idag, kan de få intäkter på + 352,73% på fem år.

Enligt förutsägelser från DigitalCoinPrice kan Tezos nå $ 8,83 till 2026 och till och med slå 10 dollar under de kommande sex åren.

Coinpedia går ett steg längre och föreslår att Tezos kan nå ett pris på $ 20 de närmaste fem åren, vilket möjligen gör Tezos till en lönsam investering på lång sikt.

Investerar i Tezos riskabelt?

Att investera i Tezos och andra kryptovalutor kan vara riskabelt.

Trots Tezos potential och dess innovativa kedjestyrning är kryptovalutapriserna mycket volatila och spekulativa, så investerare bör utöva due diligence.

Det finns inget sådant som en 100% säker investering, så riskera aldrig mer än du har råd att förlora. Det bästa sättet att investera i Tezos är att fördela ett belopp som du är bekväm att investera.

Experter föreslår att du bara investerar cirka 5% i kryptos för att diversifiera din portfölj, enligt en viktig regel: riskera aldrig mer än 1% av ditt konto på en enda handel.

Ska jag investera i Tezos?

investera i tezos

Tezos är ett mynt värt att överväga. Även om kryptovalutainvestering inte är riskfritt är det värt att titta på Tezos. Helt enkelt för att Tezos har ett stort och växande ekosystem som rankas # 18 i kryptovalutasektorn!

När du har analyserat Tezos riskbelöningsprofil bör du bestämma om du är intresserad av dagshandel eller långsiktig investering, skapa en effektiv strategi och öppna ett konto med en ansedd börs som eToro.

Glöm inte det med Tezos, du kan också tjäna passiva inkomster genom att satsa.

Tänk på att du inte behöver lägga alla dina ägg i en korg, så diversifiera din portfölj och utforska andra starka tillgångar, som Bitcoin, Ethereum, Ripple och EOS.

Här bör vi notera att kryptovalutor (särskilt de som överlevde björnmarknaden 2018) vanligtvis är undervärderade jämfört med andra investeringar, men kan vara mycket lönsamma investeringar.

Vem ska inkludera Tezos XTZ i sina portföljer?

I själva verket kan Tezos vara en bra investering för:

  • Kryptodagshandlare: Som alla andra kryptor är Tezos en stor dagshandels tillgång och har blivit en av de största satsningarna baserade på volatilitet.
  • Långsiktiga investerare: Med tanke på dess positiva framtid gör Tezos enligt vissa källor också en bra långsiktig investering.
  • Finansiella institutioner: Eftersom Tezos tillåter tokenisering av verkliga värdepapper och har antagits av stora finansinstitut är det ingen överraskning att den har en stor ekonomisk potential. Några av företag förbereder sig för att introducera sina egna tokens på Tezos är Dalma Capital, tZERO, Alliance Investments och BTG Pactual.
  • Kryptoentusiaster: Eftersom Tezos kan uppdatera sig själv genom sin “metakonsens” automatiskt och demokratiskt, är det en värdefull tillgång bland kryptoentusiaster och de som tror på framtiden för decentraliserad finansiering.

I slutändan finns det ingen strategi som passar alla i kryptoinvestering, så du bör själv bestämma om Tezos investering är för dig eller inte. Det beror på dina mål, kunskap och expertis; alltid utöva due diligence.

Redo att köpa Tezos XTZ?

investera i tezos

Tezos Investing förklarade – Nyckelord

  • Tezos är en av de snabbast växande kryptovalutorna; i skrivande stund rankas Tezos som nummer 18 i kryptosektorn.

  • Tezos definieras som en open-source blockchain-baserad plattform som kan användas för utförande av peer-to-peer-transaktioner och smarta kontrakt.
  • Tezos syftar inte bara till att decentralisera den finansiella sektorn utan att tillhandahålla en avancerad infrastruktur där användare kan rösta på uppgraderingar utan att riskera att det uppstår en hård gaffel.
  • Med tanke på dess demokratiska karaktär är det ingen överraskning att Tezos hade en imponerande ICO – totalt 65681 BTC och 361122 ETH samlades upp, värd 232 miljoner dollar då.
  • XTZ är den ursprungliga kryptovalutan i Tezos blockchain, med en handel på 2,53 dollar.
  • Även om kryptovalutainvestering är en riskabel finansiell satsning, enligt vissa prisförutsägelser, kan Tezos vara en lönsam långsiktig investering som kan nå $ 20 per mynt de närmaste åren..

eToro – Investera i Tezos, köp XTY med 0% provision

eToro har visat sig vara trovärdigt inom kryptobranschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Om du gillade att läsa vår artikel Är Tezos en bra investering & Ska jag investera i Tezos dela den med andra kryptoinvesterare och blockchain-entusiaster.

Vanliga frågor

Vad är syftet med Tezos?

Tezos är en blockchain-baserad plattform som syftar till att underlätta gränsöverskridande betalningar och skapa smarta kontrakt och applikationer genom att eliminera behovet av tredje part. Det är också en plattform som underlättar formell verifiering genom att förbättra säkerheten. en plattform som tillhandahåller en demokratisk infrastruktur där användare kan rösta om förändringar utan att riskera att det förekommer en hård gaffel.

Vad gör Tezos unikt?

Det faktum att Tezos tillåter användare att delta i beslutsfattande är den mest unika aspekten av Tezos. Som nämnts ovan är Tezos en självförändrande och demokratisk blockchain-plattform som kan uppdatera sig själv utan att det förekommer en hård gaffel, vilket ger flexibilitet och säkerhet samtidigt..

Är Tezos bättre än Ethereum?

När det gäller marknadsvärde presterar Ethereum bättre än Tezos, med många kryptoinvesterare som hävdar att Ethereum är kungen av smarta kontrakt och Bitcoins verkliga konkurrent. Samtidigt kan vi säga att Tezos är bättre än Ethereum när det gäller teknik. Tezos är en kryptovaluta som använder en delegerad proof-of-stake-konsensus (DPoS) eller den så kallade liquid proof-of-stake, vilket gör den mer robust än det nuvarande tillståndet att skapa nytt Ethereum. Utöver det hävdar forskare att Tezos är mer decentraliserade och transparenta än andra DPoS-blockkedjor.

Hur mycket behöver du för Tezos bakning?

För att börja baka behöver du en rulle Tezos. Ursprungligen var varje rulle 10 000 XTZ men det nödvändiga beloppet sänktes till 8,00 XTZ för att göra röstningen mer tillgänglig och decentraliserad. Om du inte har tillräckligt med kapital kan du delegera din del till en bagare som slumpmässigt väljs bland andra bagare.

Är det bra att baka Tezos??

Ja, att baka Tezos kan vara lönsamt. Enligt uppgifter från Messari är avkastningen för att satsa Tezos högre än liknande mynt. Dessutom erbjuder Tezos den högsta avkastningen jämfört med andra PoS-kryptor, med mer än 7,3% per år. Ingen överraskning att Tezos är en av de mest insatta tillgångarna, med användare som bakar 495 miljoner dollar XTZ eller 75% av sitt nuvarande utbud.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner