Bitcoin Frenzy, vad är det och är det värt att investera i?

Nu har du utan tvekan hört talas om bitcoin (BTC), och det surr det har skapat bland investeringssamhället. Du kanske undrar om det är värt att investera i dig själv. Innan du förbinder dig till en investering i bitcoin, se till att du förstår vad kryptovalutan innebär – och vad riskerna är.

Trading Education är ett ledande centrum för resurser för investerare, inklusive de som är nya för att investera. Vårt pedagogiska innehåll är utformat för att förse dig med den kunskap du behöver för att fatta ett välgrundat beslut om din nästa investering och för att introducera dig till de alternativ som finns som investerare. Vår guide till bitcoininvestering är utformad för att ge en överblick över fördelarna och riskerna som bitcoin presenterar och för att hjälpa dig att förstå vad kryptovalutan handlar om.

Se även: Vad är Altcoins? Här är 7 du borde veta om

Förstå Bitcoin

bitcoinbrytning

Bitcoin är en peer-to-peer digital valuta, som hanteras under en offentlig huvudbok som kallas blockchain. Den har ingen centralbank, utan drivs av nätverksaktiviteten på blockchain. “Mynt” är faktiskt bitar av digital information, som kan “brytas” av datorprogramvara och sedan handlas på nätverket. Bitcoins kan hittas av alla användare med rätt teknik till deras förfogande – men de kan också köpas och säljas som tillgångar i sig själv.

Bitcoin är en av många kryptovalutor som har dykt upp de senaste åren. Det är fortfarande den mest högprofilerade och värdefulla av alla kryptoassets, men det är också bland de mest instabila och det kännetecknas av stora prissvängningar som kan vara mycket oförutsägbara. Att investera i bitcoin ses ofta som ett spel på grund av de enorma riskerna: utan centraladministratör finns det ingen chans att räddas om valutan går in brant..

Investerare kan också överväga Litecoin, Ethereum eller Ripple, som har lägre värde men som tenderar att visa mer stabilitet över tiden. Ethereum är till exempel en av få kryptovalutor som undviker 2018: s nedåtgående prissättningstrend: den växte faktiskt med cirka 8% i början av året. Bitcoin är dock fortfarande det mest populära. Det finns också filialer av bitcoin som har vuxit bort från huvudvalutan, till exempel Bitcoin Cash och Bitcoin Gold, som börjar locka intresse från investeringsgemenskapen.

Historien om bitcoin

Bitcoin skapades i augusti 2008 av en okänd person eller grupp som agerade under pseudonymen för Satoshi Nakamoto. Nakamoto krediteras för att bryta den första bitcoin i blockchain, vilket startar kryptovalutan. Den dagen då programvaran med öppen källkod släpptes fick den tidiga adopteraren Hal Finney den första bitcoin-transaktionen – värt 10 BTC – från Satoshi Nakamoto. I detta skede hade bitcoin inget monetärt värde. Vissa har spekulerat i att Satoshi Nakamoto faktiskt kan vara Hal Finney, även om datavetaren och spelutvecklaren förnekar detta.

När antalet mynt som framgångsrikt bryts började stiga, och eftersom fler valde in i bitcoin-nätverket började den digitala valutan stiga i värde. I juli 2010 hade bitcoin ett värde på 0,08 dollar mot den amerikanska dollarn och 2011 hade mynten uppnått paritet med dollarn. Sedan dess har värdet av bitcoin fortsatt att stiga i en anmärkningsvärd takt, vilket väcker intresse från investeringsgemenskapen.

År 2017 upplevde bitcoin en otrolig stigning i värde. Vid ett tillfälle toppade den $ 18 000, och länder runt om i världen klättrade för att skapa bitcoin-börser och börja reglera detta populära alternativ till fraktionerad reservbank. Den bubblan har sprängit till viss del, eftersom bitcoinpriset tumlade under början av 2018, men kryptovalutan verkar återhämta sig igen från och med februari 2018.

Se även: 5 smarta sätt att investera 1 000 dollar


Bitcoin idag och i framtiden

bitcoin framtid

Vissa länder har varit mer öppna för bitcoinhandel än andra. Kina har övergått till att förbjuda bitcoin-utbyten och det är att slå ner på onlinehandel av sina medborgare, medan Egypten har förklarat att bitcoin är lite mer än en spelaktivitet, och handel är därför förbjudet enligt strikta muslimska lagar. Å andra sidan har Sydkorea och Israel anammat valutan genom att ge den status som lagligt betalningsmedel och uppmuntra nationella reserver för intern handel.

Bitcoin är mycket populärt i Storbritannien och USA, där det inte är reglerat men det har vissa lagliga skydd. Många banker har förklarat att bitcoin inte kan köpas på kredit, och de har sökt sätt att blockera handel och investeringar från sina medlemmar. JP Morgan är dock en av de viktigaste anhängarna av bitcoin, och finansiären argumenterar nyligen för att bitcoin-ETF: er kan vara "investeringens heliga gral".

Är det värt att investera i bitcoin?

Bitcoin är fortfarande en extremt riskabel investering. Det finns några stora vinster att göra med onlinehandel med kryptovalutor, men detta måste vägas mot risken för betydande förluster. Bitcoin kan förlora tusentals dollar i värde över natten, och det har verkligen hänt flera gånger under början av 2018. Trots dessa risker är många människor intresserade av att lära sig att investera i bitcoin.

I slutet av februari 2018 är bitcoinpriset drygt 7 600 dollar. Kryptovalutan visar tecken på förbättring, även om den har något kvar innan den återfår december maximivärden på cirka 19 000 dollar per BTC. Handelsexperter förväntar sig att bitcoinpriset kommer att klättra tillbaka över 10 000 dollar och fortsätta stiga. För många har bitcoinbubblan ännu inte sprängt – snarare har den bara börjat växa. Vissa till och med spekulerar i att bitcoin skulle kunna toppa $ 1 000 000 under de närmaste åren. Men med liten garanti på något sätt kommer investering i bitcoin alltid att vara något av ett spel.

Om du vill lära dig att handla med bitcoin, och speciellt om du inte är ny på att investera, är Trading Education ett blomstrande nav av resurser. Våra betrodda experter känner till aktuell, korrekt information för att förse dig med god ekonomisk kunskap och finansiell utbildning.

Missa inte: 7 skäl till att investera inte är en bra idé!

Om du gillade att läsa den här artikeln från Trading Education, vänligen ge den en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map