Bitcoin vs Binance Coin: Vilken krypto ska du köpa 2021

Den som till och med har en passande kunskap med kryptovaluta kommer att veta att Bitcoin är det absolut mest kända myntet av dem alla. Det var den ursprungliga kryptovalutan och är idag den största när det gäller marknadsvärde – och med avsevärd marginal.

Emellertid är Bitcoin inte utan brister och eftersom fördelarna med blockchain blir mer och mer allmänt erkända har flera altcoins framkommit med förbättringar av Satoshi Nakamotos ursprungliga vitbok. Bland de mest framgångsrika av dessa är Binance Coin.

Om du tittar på andra kryptoinvesteringsmöjligheter än Bitcoin kan Binance Coin mycket väl vara det bästa alternativet för 2021. I följande jämförelse kommer vi att väga upp nyckelfunktionerna i Bitcoin vs Binance Coin och se hur industrin betygsätter var och en en potentiell tillväxt för de kommande månaderna.

Kan Binance Coin ta Bitcoin’s Crown?

Binance Coin har fått stor uppmärksamhet nyligen och är en av endast en handfull altcoins som har lockat storskaligt stöd utanför kryptovalutasektorn. Binance Coins marknadsvärde ökade till en aldrig tidigare skådad 40 miljarder dollar i februari efter en anmärkningsvärd prissänkning, vilket gjorde det möjligt att gå förbi Litecoin som den tredje världens största digitala valuta och gnista förnyad spekulation om att BNB kan vara symbolen som äntligen störtar Bitcoin.

Tillbaka i 2019, Weiss betyg föreslog Binance Coin hade så stor inverkan på kryptomarknaden att det i slutändan kunde ersätta Bitcoin.

Det skulle inte vara första gången ett altcoin utropas som Bitcoin-slayer, så sådana förutsägelser bör alltid tas med försiktighet. Men ett altcoin på resande fot innebär ofta en bättre investeringsmöjlighet – särskilt på kort sikt.

Så ska du investera i Binance-mynt eller köpa Bitcoin 2021? Vi har sammanställt följande jämförelse för att se hur varje mynt mäter mot varandra, liksom hur de går in på den bredare kryptomarknaden.

Bitcoin vs Binance Coin: En jämförelse mellan BNB och BTC

Oavsett om du investerar i Binance Coin eller köper Bitcoin 2021 kommer båda att växa under de närmaste månaderna och båda kommer sannolikt att ligga kvar i kryptovalutornas översta fäste under överskådlig framtid. Men för att ta en objektiv bild av Bitcoin vs Binance Coin måste vi först titta på varje mynts utveckling.

Binance Coin Vs Bitcoin: Vad är de viktigaste skillnaderna mellan dem

Här är de viktigaste sätten de två tillgångarna skiljer sig åt:

Bakgrund

Bitcoin var den första kryptovalutan och var mer eller mindre ensam ansvarig för att sätta blockchain-tekniken på kartan. Bitcoin utvecklades 2009 och tippades för att revolutionera finansvärlden och väckte snabbt intresse från framåtblickande investerare.

Få människor utanför IT-kretsar hade hört talas om blockchain innan Bitcoin. Tekniken möjliggör säkra, peer-to-peer-transaktioner utan behov av en central myndighet, som en bank eller regering. Avsikten bakom Bitcoin var därför att erbjuda en alternativ betalningsmetod för detaljhandel och institutionella transaktioner.

Medan vissa vanliga finansiella siffror ursprungligen var oroliga för Bitcoins förmåga att hålla värde, förändrades åsikterna snart när tidiga investerare började se enorma avkastningar – enbart 2013 steg värdet av en enda BTC-token från cirka $ 150 till över 1000 dollar.

Binance Coin (BNB) är namnet på den inhemska kryptovalutan som används för transaktioner som gjorts på Binance-kryptovalutan. Myntet utvecklades ursprungligen på Ethereum blockchain, men migrerade till sitt modernätverk när Binance-decentraliserade börsen lanserades 2017.

Att vara den ursprungliga token för Binance Exchange är en ganska stor sak i sig. I skrivande stund var börsen den största i världen när det gäller handelsvolym och hanterade över 1,4 miljoner transaktioner per sekund.

Binance Coin används som ett medium för utbyte i nätverket, vilket innebär att token upplever en mycket hög handelsvolym, men det stöds också allmänt som ett peer-to-peer-betalningsalternativ och även om det inte stöds av PayPal, Binance-nätverket har nyligen presenterat BinancePay – en konkurrerande plattform för detaljhandelstransaktioner.

Transaktioner och hastighet

När man jämför Bitcoin mot Binance Coin är det viktigt att förstå flera viktiga skillnader. En av huvudfunktionerna som markerar en token från en annan är hur deras respektive nätverk hanterar transaktioner. Om du till exempel planerar att investera i Bitcoin, bör du vara medveten om att detta är ett område där myntet har utsatts för en viss kritik genom åren.

Bitcoin förlitar sig på arbetsprotokollet, där datorer i nätverket konkurrerar löser komplexa ekvationer för att verifiera nya block i kedjan – en process som kallas gruvdrift. Det tar ungefär tio minuter innan nya block skapas i Bitcoin-nätverket, vilket är betydligt längre än vissa andra kryptor.

BTC-gruvdrift kräver också en enorm mängd datorkraft och är mycket resurskrävande, så gruvarbetare belönas för sitt arbete med Bitcoin-tokens. Mer information om Bitcoin-brytning finns här.

Binance har nyligen lanserat Binance Smart Chain för utveckling av decentraliserade appar. Denna dubbla kedjearkitektur har revolutionerat hur Binance-nätverket behandlar transaktioner och förbättrat dess skalbarhet massivt.

Den nya Binance Smart Chain påstår en blockeringstid på så lite som 3 sekunder – som, låt oss inse det, blåser Bitcoins tio minuters blocktid ur vattnet. Den snabbare tiden uppnås genom innovation inom det tvåkedjiga systemet och användningen av den snabbare konsensusmekanismen. BNB erbjuder också mycket lägre handelsavgifter än Bitcoin blockchain, så allt som allt finns det egentligen ingen jämförelse mellan Bitcoin och Binance Coin när det gäller transaktioner.

Tillgång och efterfrågan

Om du ännu inte investerar i Bitcoin kanske du undrar hur en valuta som kan genereras via ett datanätverk kan innehålla något verkligt värde. Svaret på denna fråga ligger i Bitcoins inbyggda deflationsmekanism.

Det totala utbudet av BTC är begränsat till 21 miljoner mynt – det kommer aldrig att bli mer än detta. Utöver denna begränsning av det totala utbudet minskas belöningen som delas ut till framgångsrika Bitcoin-gruvarbetare med hälften med jämna mellanrum – en process som, inte förvånande nog, är halverad. Detta ökar effektivt bristen på gratis Bitcoin-tokens i nätverket, vilket i teorin kommer att öka värdet på BTC de kommande åren.

Efterfrågan på Bitcoin visar inte heller några tecken på att sakta ner. Faktum är att i slutet av 2020 började PayPal stödja BTC och öppnade kryptovalutan för sina 300 miljoner användare.

Som vi har noterat är Binance Coin den inhemska symbolen för världens största kryptobörs, så det är självklart att det är extremt hög efterfrågan. Faktum är att BNB i skrivande stund hade en handelsvolym på omkring $ 6,773,230,572, vilket placerade det väl inom de tio bästa kryptona för enbart denna faktor.

När det gäller leverans har Binance Coin också en inbyggd deflationsmekanism, även om den skiljer sig mycket från Bitcoin. En gång i kvartalet använder Binance 20% av vinsten för att köpa tillbaka BNB och ”bränna” det, vilket i grunden innebär att man permanent tar bort det från nätverket.

Denna process kommer att fortsätta tills 100 miljoner Binance-mynt har återköpts och bränts – svarar för 50% av den totala tillgången på 200 miljoner. Övningen ökar BNB-bristen och i teorin dess värde.

Binance Coin vs Bitcoin: Vilken är den bättre investeringen?

Tekniska uppgifter är alla bra och bra, men som alla som är bekanta med kryptovalutamarknaderna vet, ger inte den bästa kryptovalutan ur tekniskt perspektiv den bästa investeringen. Så hur kan vi annars välja mellan Bitcoin vs Binance Coin?

När vi väger om vi ska investera i Bitcoin eller köpa Binance Coin 2021 måste vi ta hänsyn till en mängd olika faktorer. För det första kan analyser av historiska prisrörelser ge ledtrådar till hur ett myntpris påverkas av vissa marknadskrafter. Vi kan också konsolidera den tekniska analysen av ledande kryptoplattformar för att bygga en idé om vad vi kan förvänta oss under de kommande månaderna.

Slutligen är det också värt att vara uppmärksam på de viktigaste siffrorna inom finansbranschen. Ibland är kommentarer från en ledande myndighet som Mike Novogratz eller Elon Musk i sig tillräckliga för att höja priserna, andra gånger kommer kommentarer från några av de mest djupgående analyser som finns tillgängliga.

Bitcoin Vs Binance Coin: Prishistorik

Prishistoriken på mynt är den enda 100% tillförlitliga informationen vi har, så den bör alltid inkluderas i alla prisförutsägelser. Om inget annat kan det indikera hur mynt har klarat vissa politiska eller ekonomiska händelser och därmed hur de kan påverkas av sådana händelser i framtiden.

BTC

Det är rättvist att säga att Bitcoin har haft en ganska imponerande tillväxt under hela sin existens. Som nästan alla kryptor började den handla för pennies och nådde inte ens paritet med den amerikanska dollarn förrän 2011.

Kolla in: Varför Bitcoin kommer att explodera 2021

Men sedan dess har BTC upplevt en meteorisk uppgång. Mellan 2011 och 2013 steg priset på en enda Bitcoin-token så högt som $ 1 242 – vilket innebar att de som valde att investera i Bitcoin tidigt såg stora avkastningar.

BTC slog sedan ytterligare ett rekordpris på $ 19 783,06 under 2017, vilket är när vanliga institutionella investerare började lägga märke till och lägga till krypto i sina portföljer. Medan priset har fallit flera gånger sedan 2017 har Bitcoin i skrivande stund krossat sitt tidigare rekord och i februari 2021 hade toppat till drygt 50 000 dollar.

Binance Coin

Binance Coin har inte haft en typisk prisspårning genom att den har hållit sig inom ett rimligt smalt prisintervall under större delen av sin existens. BNB överträffade också den amerikanska dollarn på överraskande kort tid – inom sitt första handelsår. I januari 2018 nådde det högst 23,91 dollar – inte en enorm summa per token, men fortfarande imponerande tillväxt under ett års handel.

Läs också: Fördelar och nackdelar med att investera i Binance Coin

Under de kommande 18 månaderna eller så studsade BNB-priset runt mellan $ 10 och $ 20 innan det upplevde en tjur sommaren 2019 som såg att priserna steg till rekordhöga $ 38 i juli samma år. Binance Coin återvände dock snabbt till sin $ 10 – $ 20 konsol och fluktuerade inom det intervallet fram till slutet av 2020.

Men under de första veckorna 2021 blev Binance Coin stratosfäriskt. En tillströmning av nya appar och utbyten som utvecklats i det nyligen släppta smarta nätverket i kombination med upphörande av rättsliga förfaranden mot Forbes såg priset på BNB stiga till över $ 338, vilket gör den till den tredje största kryptovalutan efter marknadsvärde.

Bitcoin mot Binance Coin: framtida förutsägelser

Naturligtvis gjorde den plötsliga ökningen av BNB: s pris eventuella befintliga prisprognoser något överflödiga. De flesta ledande kryptoplattformarna har dock strävat efter att omvärdera saker. Bitcoin har också upplevt rekordtillväxt i början av 2021, så framtidsförutsägelser är där konkurrensen mellan Bitcoin och Binance Coin verkligen värms upp.

BTC

Det är säkert att säga att BTC har några ganska positiva prognoser för 2021. TradingBeasts, till exempel, förutspår att Bitcoin kommer att hålla fast vid den senaste prisuppgången och fortsätta att handla långt över ett genomsnittspris på $ 40 000 för resten av året och klättra stadigt till 46 143 dollar till december. Det här är genomsnittspriser men plattformen förutspår det BTC kan nå så högt som $ 57 000 innan året är ute.

En av de mer optimistiska förutsägelserna kommer från The Economy Forecast Agency. Plattformen tror att BTC inte bara kommer att hålla sin senaste tillväxt utan faktiskt fortsätta på en liknande bana, bryta $ 100 000 per token vid årets slut.

Bild: DigitalCoinPrice

DigitalCoinPrice landar någonstans mellan TradingBeasts och The Economy Forecast Agency och förutspår att Bitcoin kommer att nå ett mycket respektabelt genomsnitt på $ 84000 per token till december 2021.

Trots viss betydande avvikelse förutsäger de flesta av de bästa kryptoanalytikerna tillväxt för BTC så att alla som har försökt köpa Bitcoin 2021 rimligen kan förvänta sig en positiv avkastning på sin investering.

Binance Coin

DigitalCoinPrice har gått snabbt ur blocken med sin reviderade Binance Coin-prisförutsägelse. Plattformen har myntets imponerande tjurkörning avsmalnande något inför sommaren innan den åter samlas till $ 435 i september. Plattformen ser sedan Binance Coin avsluta året på $ 372,51 – en ökning med nästan 44% på priset i skrivande stund..

Under tiden, WalletInvestor förutspår att BNB faktiskt kommer att fortsätta sin framgång och fortsätta klättra under hela 2021. Plattformen har priset på Binance Coin som växer stadigt månad för månad, tills det når högst 468 $ i slutet av december.

Ännu en gång, Ekonomiprognosen är anmärkningsvärt hausse på Binance Coin, med sin analys som tyder på att BNB kommer att mer än fördubblas i pris mellan nu och slutet av året och stänga december på högst 696 $.

Bitcoin mot Binance Coin: Vad experterna säger

Det sista avsnittet i vår Bitcoin vs Binance Coin-analys analyserar vad några av världens ledande finans- och kryptovaluta siffror har att säga om varje symbol..

Bitcoin fick en enorm boost när Elon Musks Tesla avslöjade en 1,5 miljarder dollar BTC-förvärv. i februari 2021. Nyheterna ansporade Bitcoin vidare mot sin rekordhöga körning, som såg att myntet nått en heltidshöjd på över $ 54 000.

Bitcoin har också fått mycket stöd från några ganska framträdande röster från den vanliga finansvärlden. Finansiär Mike Novogratz – en långvarig Bitcoin-förespråkare – tror att BTC är på god väg att bryta $ 100.000-barriären. “Det känns som att vi kommer att konsolidera lite i detta 50 000 $ -område … men nästa stora del är upp till 100 000 US-dollar”, säger grundaren och verkställande direktören på Galaxy Digital Holdings Ltd.

Under tiden, Visas VD Al Kelly har också vägt in Bitcoin-debatten, beskriver kryptovalutan som ”digitalt guld” och föreslår att BTC potentiellt kan läggas till i hans företags betalningsnätverk.

Allt detta är bra nyheter för alla som har valt att investera i Bitcoin, men hur är det med Binance Coin? Det räcker med att säga att altcoin inte har helt omfattande stöd av Bitcoin, men det är inte utan dess kändisupphängare.

Kryptoanalytiker och handlare Nicholas Merten lovordade BNB: s “praktiskt taget obefintliga” avgifter på Binance Smart Chain. Han spekulerade i att BNB-tjuren nu kan vara uttömd, men fortsatte att säga att investerare kunde lägga till exponering för det om de tror att det finns minst 10% chans att det dominerar DeFi-rymden.

Någon annanstans, Binance Coin har också ett osannolikt stöd i KISS-rocklegenden Gene Simmons. Simmons, som också är en framgångsrik investerare, insisterade på att han inte marknadsför myntet, men ändå gick till Twitter för att meddela att han hade köpt 300 000 dollar i BNB.

Det ser ut som om konkurrensen mellan Bitcoin och Binance Coin är lite ensidig när det gäller expertutlåtanden, men det bör noteras att den vanliga finansvärlden fortfarande ligger något bakom tiderna när det gäller de senaste altcoins.

Missa inte:

Bitcoin-prisförutsägelse 2021-2025

Binance Coin Price Prediction

Hur mäter Binance Coin sig mot andra kryptor?

Att väga upp Bitcoin vs Binance Coin är en sak, men man bör komma ihåg att dessa tokens har väldigt olika infrastrukturer och det kan till och med hävdas att deras primära användning är annorlunda. Medan Bitcoin endast var avsedd som ett peer-to-peer-betalningssystem, har Binance Coin tagit ett liv som ett utbytesmedium.

En mer intressant väg att utforska är hur Binance jämförs med andra kryptor – inte minst Ethereum, som är ett slags pseudo-förälder för Binance Coin eftersom det ursprungligen var värd för det nyare myntet.

Etheruem är det näst största myntet efter marknadsvärde, så det kan mycket väl vara nästa gigant som faller i BNB: s kölvatten. Branschexperter har tagit fram en potentiell “flippening” -händelse, där Binance Coin kan störta Ethereum och detta är en mycket verklig möjlighet om det finns ett ökat upptag av Binance-baserade DeFi-appar över Ethereum-baserade motsvarigheter.

Binance Network är för närvarande värd för 67 decentraliserade applikationer, vilket fortfarande ligger långt efter Ethereum, men den nya Binance Smart Chain erbjuder mycket lägre avgifter och är redan värd för två stora spelare i DeFi-dapplandskapet: Venus och PancakeSwap, som redan har genererat en transaktion 14 miljarder dollar respektive 1 miljard dollar.

Vad som händer mellan Ethereum och Binance Coin återstår att se, men det ser verkligen ut som om Litecoin inte kommer att återta sin plats som kryptovaluta nummer 3 snart.

Binance Coin Vs Bitcoin: Slutsats

Det kan se ut som om Bitcoin vs Binance Coin inte är någon riktig konkurrens, men den senare har upplevt en högre prisökning i procent – och trots allt är det procentsatsen som räknas för investerare.

Oavsett om du väljer att investera i Binance Coin eller köpa Bitcoin 2021, tror de flesta analytiker att du kan förvänta dig att se en ganska imponerande tillväxt. Naturligtvis varierar uppskattningarna enormt, men båda tokens tippas för uppskattning under större delen av det kommande året.

Medan Bitcoin upplever mer mainstream-framgång än någonsin tidigare, börjar potentialen i den nya Binance Smart Chain först att realiseras. Faktum är att argumentera för Bitcoin vs Binance Coin är en kritisk punkt – den smarta investeraren väljer båda för sin portfölj.

Så är Binance Coin en bättre investering än Bitcoin?

Det är mycket svårt att jämföra Bitcoin mot Binance Coin eftersom de fungerar på mycket olika sätt. När det gäller investeringar är det bättre att se dem som komplement till varandra som en del av en diversifierad portfölj. I slutändan tippas båda för tillväxt och att välja det ena eller det andra kan visa sig vara ett tufft samtal i detta skede.

Binance Coin upplevde en aldrig tidigare skådad tillväxt under de första veckorna 2021, och även om saker och ting kan lugna sig lite in mot mars / april, förväntas altcoin fortsätta att uppskatta till 2022. Att välja att investera i Binance Coin nu – som en del av en diversifierad portfölj – kan mycket väl visa sig vara ett bra beslut.

Hur man investerar i Binance Coin och Bitcoin

Om du vill investera i Binance Coin eller köpa Bitcoin 2021 men är ny på kryptscenen kanske du undrar hur du faktiskt kan börja bygga din portfölj.

Det första du behöver göra är att öppna ett konto hos en ansedd mäklare. För de flesta investerare rekommenderar vi eToro eftersom det är en av de ledande plattformarna för närvarande på marknaden och erbjuder tillgång till ett stort utbud av mynt. Det finns också gott om läromedel för nybörjare.

Du kan öppna ett konto inom några minuter – allt du behöver är några personliga uppgifter och en giltig form av ID för verifieringsändamål. När du är igång har du snabb tillgång till de senaste kryptopriserna och kan börja handla med en knapptryckning.

eToro – Den bästa plattformen att köpa Cryptos

eToro har visat sig vara pålitliga inom Crypto-industrin under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

FAQ

Vilken är den bästa kryptovalutan att investera 2021?

Öppningsmånaderna 2021 har redan varit en mycket spännande tid för kryptovalutamarknaden och vissa mynt har stigit till rekordhöga toppar. De flesta avslappnade observatörer har förmodligen redan tänkt att investera i Bitcoin, men det finns också flera altcoins som kan visa sig vara en bättre investering – dessa inkluderar Dogecoin, Litecoin och Binance Coin.

Var kan jag köpa kryptovaluta 2021?

En av de bästa plattformarna för att köpa kryptovalutor är eToro. Det erbjuder ett intuitivt användargränssnitt och massor av verktyg för att övervaka prisrörelser.

Bitcoin Vs. Andra kryptovalutor

  • Bitcoin vs Ethereum
  • Bitcoin vs Ripple
  • Bitcoin kontra Bitcoin Cash
  • Bitcoin mot Cardano
  • Bitcoin vs Dogecoin
  • Topp 10 viktigaste kryptovalutor än Bitcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner