Bitcoin vs Bitcoin Cash: Vilken krypto ska du köpa 2021

BTC vs BCH: Vilken som ska finnas i din portfölj?

Den här guiden jämför Bitcoin mot Bitcoin Cash för att förklara alla sätt som Bitcoin kontra Bitcoin Cash liknar och markera de viktigaste skillnaderna som skiljer dem från varandra. När alla fördelar och nackdelar för båda mynten läggs ut på linjen blir svaret på vilken krypto du ska köpa, Bitcoin vs Bitcoin Cash, mycket tydligare.

Efter ett tumultartat 2020 förväntas kryptovalutamarknaden öka kraftigt under de kommande månaderna, med de flesta experter som förutsäger tillväxt över hela linjen. Eftersom fler och fler företag, investerare och institutioner förbereder sig för att investera i kryptovaluta 2021, finns det goda skäl att tro att de kommande 12 månaderna kan se rekordhöga priser för de stora tokens.

Så vad exakt är de bästa tokens? De flesta har hört talas om Bitcoin. Det var den ursprungliga kryptovalutan och är den överlägset största när det gäller marknadsvärde. De som är bekanta med kryptomarknaderna kan också ha hört talas om Bitcoins offshoot – Bitcoin Cash. Men med tanke på deras liknande namn och delade ursprung är många oklara om de faktiska skillnaderna mellan de två.

Om du vill investera i Bitcoin eller köpa Bitcoin Cash 2021 är det viktigt att förstå hur de skiljer sig åt och vilken typ av avkastning du realistiskt kan förvänta dig. För detta ändamål har vi sammanställt följande Bitcoin jämfört med bitcoin kontantjämförelse för att hjälpa dig att avgöra vilken av de två som bättre passar dina portföljmål.

Det finns också viktiga detaljer om varje myntprisprognos, en titt på tidigare prishistorik och information om hur man investerar de två kryptovalutorna.

Bitcoin eller Bitcoin Cash, vilken har den bättre investeringen 2021 och därefter? Ta reda på

Bitcoin Cash vs Bitcoin – De viktigaste skillnaderna

Innan vi börjar är det värt att notera att om du funderar på att investera i kryptovaluta 2021, kan både Bitcoin och Bitcoin Cash vara bra alternativ. Medan BTC utan tvekan är den största av de två, kan man säga att BCH har mer utrymme för tillväxt. Som sådan kan du välja att investera i Bitcoin Cash som en högre risk, högre belöningsalternativ och investera i Bitcoin för jämförande stabilitet.

Att förstå skillnaderna mellan Bitcoin och Bitcoin-kontanter är dock ett grundläggande krav för att investera på kryptovalutamarknaden. Så låt oss ta en titt på några viktiga funktioner i Bitcoin Cash vs Bitcoin.

Bakgrund

Bitcoin skapades redan 2009 när den mystiska Satoshi Nakamoto publicerade den ursprungliga vitboken, med en vision om en ny typ av valuta. Den centrala idén var att genom att använda blockchain-teknik kunde kryptovaluta avstå från behovet av en central myndighet och tillhandahålla ett säkert, säkert peer-to-peer-betalningssystem.

Det som en handfull framåtblickande tekniska insiders som valde att investera i Bitcoin i början av kryptovalutan, men väldigt få vanliga investerare noterade under de första 2-3 åren av dess existens. Men 2013 började priset på BTC att sväva med tidiga investerare att se avkastning på flera hundra procent.

Idag är Bitcoin värt svindlande 46 000 dollar och det räcker att säga att det nu finns många vanliga finansiella experter som vill köpa Bitcoin 2021.

Bitcoin Cash bildades när den ursprungliga Bitcoin slog en hård gaffel tillbaka 2017. När gaffeln inträffade tilldelades alla befintliga Bitcoin-innehavare en motsvarande mängd Bitcoin Cash-tokens. Detta ledde till att BCH lanserades med ett ovanligt högt pris på cirka $ 600 per token på de flesta börser.

Den som vill köpa Bitcoin Cash 2021 bör förstå hur det skiljer sig från sin föregångare. Även om det utan tvekan är baserat på samma källkod och grundläggande principer som Bitcoin, finns det viktiga skillnader mellan de två. En av dem handlar om transaktionsbehandling, vilket vi kommer att utforska mer detaljerat nedan.

Naturligtvis finns det också många likheter när man tittar på Bitcoin vs Bitcoin Cash. Båda använder bevis för arbetskonsensusmekanism och båda har ett totalt utbud på 21 miljoner tokens. De som vill investera i Bitcoin Cash bör dock vara medvetna om att det fortfarande är betydligt lägre marknadsvärde än föregångaren och inte har så mycket stöd över hela finansvärlden..

Transaktioner och hastighet

Varje kryptovaluta ger något annorlunda till bordet men bland de viktigaste attributen för vilken digital valuta som helst är kostnaden och hastigheten för transaktionerna. Naturligtvis finns det många andra tekniska uppgifter, men för dem som vill investera i kryptovaluta 2021 är det ett bra ställe att börja förstå de viktigaste grunderna..

Om du vill investera i Bitcoin kanske du redan är bekant med tanken på Bitcoin-gruvdrift. Detta är en viktig del av protokollet eftersom det är hur transaktioner verifieras och nya BTC släpps i omlopp. I ett nötskal är Bitcoin mining den process där datorer i blockchain effektivt konkurrerar om att lösa komplexa ekvationer för att verifiera transaktioner.

Bitcoin-gruvdrift använder en fenomenal mängd datorkraft och resurser. Gruvarbetare i nätverket belönas därför för att verifiera datakedjorna – eller blocken – med Bitcoin-tokens. Detta system säkerställer att nätverket är säkert och att det inte finns några ”dubbla utgifter” av Bitcoin, dvs samma symbol används mer än en gång. Mer information finns i vår förklaring av kryptogruva.

Många av Bitcoins motståndare har anfört sitt ” proof of work ” – gruvsystem som anledningen till dess relativt långsamma transaktionstid. Att skapa ett nytt Bitcoin-block kan ta upp till tio minuter. Som jämförelse producerar Ethereum-blockkedjan block på så lite som 10-15 sekunder.

Transaktionsbegränsningarna för Bitcoin är den främsta anledningen till att Bitcoin Cash tillkom i första hand.

När gaffeln inträffade i den ursprungliga kryptovalutan hade Bitcoin fått kritik för sin långsamma och dyra transaktionsbehandling. Bitcoin Cash försökte förbättra det ursprungliga protokollet med en större blockstorlek – cirka 8 MB till Bitcoins 1 MB. Den ökade blockstorleken möjliggör oundvikligen fler transaktioner, vilket innebär att BCH är mycket mer genomförbart som en valuta för dagligvarukunder..

De som väljer att köpa Bitcoin Cash 2021 gör det effektivt med hopp om att BCH kommer att ses som ett mer attraktivt alternativ än BTC när det gäller daglig handel. Men återigen bör de som vill investera i Bitcoin Cash notera att den ursprungliga Bitcoin fortfarande har bredare detaljhandelsstöd när detta skrivs.

Tillgång och efterfrågan

Den som vill investera i Bitcoin borde redan vara medveten om att prisrörelser på alla tillgångar till stor del drivs av utbud och efterfrågan. Men kryptovaluta skiljer sig från andra tillgångar i hur utbud och efterfrågan bibehålls.

Som vi har diskuterat genereras nya Bitcoin-tokens när Bitcoin-gruvarbetare skapar nya block. Detta väcker naturligtvis frågan, om BTC helt enkelt kan skapas ur ingenting, hur kan det någonsin ha någon brist och därmed något verkligt värde? Svaret på detta är en process som kallas Bitcoin halvering. Var 210 000 block minskas BTC-belöningen för gruvarbetare till hälften. År 2009 började den vid 50. År 2013 sänktes den till 25, 2018 var den 12,5, och i maj 2020 halverades den till 6,25. Nästa halvering beräknas äga rum 2024.

Det finns också ett maximalt antal BTC skrivna i protokollet, vilket säkerställer att det aldrig kommer att finnas mer än 21 miljoner tokens i omlopp. Denna inbyggda deflationsmekanism är en nyckelfaktor bakom Bitcoins ständigt ökande värde per token. Men den som vill köpa Bitcoin 2021 kan vara säker – Bitcoin-taket förväntas inte realiseras förrän 2140.

Precis som med Bitcoin kan alla som vill investera i Bitcoin Cash ha frågor om tokenens utbud och efterfrågan. I den meningen har både BCH och BTC mycket liknande uppgifter.

Bitcoin Cash bryts, precis som Bitcoin. BCH-belöningen halveras också för att skapa en deflationseffekt, precis som med sin föregångare. Dessutom, som vi har nämnt, är det totala utbudet av BCH också begränsat till 21 miljoner. Detta innebär att tillgångskurvan för Bitcoin Cash har en mycket liknande bana som den ursprungliga kryptovalutan.

Saker och ting kan vara lite annorlunda på efterfrågesidan. Bitcoin har sett en ökad efterfrågan från institutionella investerare de senaste månaderna, men detsamma kan inte riktigt sägas för Bitcoin Cash. Det senare ingår dock i kryptovalutorna som kommer att stödjas på PayPal, så det finns alla möjligheter att efterfrågan på BCH håller på att öka avsevärt.

Bitcoin Cash vs Bitcoin: Vilken är den bättre investeringen?

Oavsett om du väljer att investera i Bitcoin eller köpa Bitcoin Cash 2021, gör det aldrig ont att förstå några av de tekniska uppgifterna. Men realistiskt kommer detta bara att gå så långt i att hjälpa dig att förutsäga framtida prisrörelser och bestämma vilka som kommer att bevisa den bättre investeringen.

För att bygga en mer fullständig bild genomför vi en retrospekt av varje tokens tidigare prisrörelser, för att få en uppfattning om vilka marknadskrafter som tidigare har stimulerat tillväxt och se om de kan göra det igen inom en snar framtid. Detta är särskilt relevant för BTC och BCH, eftersom deras priser alltid påverkas av deras respekterade halveringar.

Förutom att överväga tidigare resultat, kan vi också titta på vilka branschpersoner eller investeringsjättar som vill investera i Bitcoin Cash eller köpa Bitcoin 2021 – ofta räcker det med ett stort intresse från stora aktörer i sig för att öka priset.

Bitcoin Cash Vs Bitcoin – Viktiga skillnader

Bitcoin vs Bitcoin Cash: Prishistorik

Att välja att investera i kryptovaluta 2021 inkluderar utan tvekan betydande risker – liksom de flesta investeringar. Även om ingen kan göra några garantier för framtida prisrörelser, kan en återblick i en kryptovalutas historia åtminstone förbättra våra chanser att göra en mer realistisk projektion.

BTC

Om du planerar att köpa Bitcoin 2021 vet du förmodligen redan något om dess imponerande prisrörelse. BTC handlade mer eller mindre för öre tills de nådde 1 dollar 2011. Sedan började saker och ting ta fart, eftersom fler institutioner flyttade för att investera i Bitcoin.

År 2013 hade BTC nått 1 242 dollar och började etablera sig som en allvarlig investeringsmöjlighet. Prisbanan var långt ifrån rak lutning, men i takt med att ett ökande antal människor började investera i Bitcoin blev token mer och mer värdefulla och nådde så småningom $ 19 783,06 under 2017.

Nyligen, Bitcoin steg till en ny heltidshöjd på $ 48 364,06 under första halvan av februari och priserna visar inga tecken på att avta i skrivande stund. Naturligtvis är detta bra för alla som vill köpa Bitcoin 2021, även om det är en dyr tid att komma in på marknaden.

BCH

Bitcoin Cash hade ett mycket högre debutpris än de flesta kryptovalutor, från cirka $ 600. Detta berodde mer på hur krypton blev till, snarare än någon initial brådska för att investera i Bitcoin Cash.

I december 2017 hade BCH redan nått imponerande 2400 dollar och många insiders inom branschen spekulerade i att det skulle kunna spegla Bitcoins prisbana. Detta dämpades dock snart när sågpriserna ramlade ner till $ 704 i början av 2018.

Saker och ting fortsatte att gå nedåt för BCH under 2018 och 2019, med priserna så låga som $ 107. Emellertid återhämtade sig Bitcoin Cash till $ 393 i början av 2020 och klättrade brant, innan det nådde en 12-månaders högsta nivå på nästan $ 500 i början av februari. Återigen spekulerades det i att det skulle bli en kraftig ökning av människor som vill investera i Bitcoin Cash. Återigen visade det sig vara felaktigt och BCH sjönk än en gång till cirka $ 149 senare 2020.

Framåt förbättrades saker och ting för BCH under 2020 och krypton upplevde ganska stabila och konsekventa prisökningar och slutade året på över $ 340. I skrivande stund hade Bitcoin Cash nått imponerande $ 660,90.

Bitcoin vs Bitcoin Cash: Framtidsförutsägelser

De flesta kryptoanalytiker använder historisk prisrörelse för att informera sina prognoser. Oavsett om du tänker investera i Bitcoin Cash eller investera i Bitcoin, är de tekniska analyserna av de ledande analytiska plattformarna utan tvekan det bästa sättet att få en inblick i hur priserna kan röra sig inom en snar framtid.

BTC

Det har varit mycket spänning när det gäller Bitcoins potential de kommande månaderna. Exempelvis förutspår DigitalCoinPrice att Bitcoin har en mycket verklig chans att nå en heltidshöjd på 76 768 $ i juni i år. Med tanke på att BTC hade fått rekordhöga 51.914 dollar i skrivande stund, är det lätt att se hur denna förutsägelse kan gå ut.

En annan ledande plattform, TradingBeasts, har nyligen justerat sina förutsägelser mot bakgrund av BTC: s oöverträffade resultat. Det hade tidigare bundet BTC för att nå ett förutsägbart genomsnitt på 37 000 $ före slutet av 2021, men förutspår nu 43 788 $ till december 2021.

Naturligtvis antyder detta att den senaste tidens stigning kan vara kortlivad och de som väljer att investera i Bitcoin kan förvänta sig en nedgång i priserna någon gång i år.

bitcoin-prisprognosdiagram

WalletInvestor förutspår dock inget sådant och dess prognos har BTC stadigt stigit under hela året och når i genomsnitt 55 $ 390,70 under de närmaste 10 månaderna..

Sammantaget föreslår analytikers förutsägelser att valet att köpa Bitcoin 2021 kan vara ett bra drag – förutsatt att deras prognoser håller upp.

Läs mer: Bitcoin-prisförutsägelse för 2021

BCH

De som vill köpa Bitcoin Cash 2021 kommer också att hitta mycket positivitet kring dess framtida prisrörelser. I själva verket, som ofta är fallet med kryptovalutor, har prisstegringen som BTC upplevt resulterat i en lyftning för marknaden som helhet och BCH handlade till $ 724 vid skrivningstillfället..

DigitalCoinPrice har omvärderat sin prognos för BCH och förutspår att den kan nå 949,45 $ före slutet av februari. Banan för BCH har emellertid inte riktigt samma konsekvens som för BTC och plattformen förutspår att Bitcoin Cash kommer att se sitt värdetopp över $ 1000 tre gånger under sommaren innan det sjunker till $ 965,32 vid slutet av året..

prognosdiagram för bitcoin-kontantpris

Under tiden, WalletInvestor har en mer dämpad prognos för Bitcoin Cash. Men det förutspår fortfarande en stadig prishöjning under hela året, med BCH som kryper upp månad för månad tills den når ett genomsnitt på $ 757 i december 2021.

Trots att man i viss utsträckning rider på Bitcoins coattails kan det vara ett bra alternativ att välja att investera i Bitcoin Cash – speciellt för dem som vill förvärva ett större innehav med en mindre investering.

Läs mer: Bitcoin kontantprisanalys för 2021

Bitcoin Cash vs Bitcoin: Vad experterna säger

Expertutlåtanden kan ofta fungera som en indikator på industrins känslor gentemot kryptokurrency, men ännu viktigare, om de kommer från en inflytelserik investerare eller marknadsledare, kan en åsikt räcka för att direkt påverka priserna.

Denna effekt sågs nyligen när Bitcoins pris steg efter meddelandet att Elon Musks Tesla hade investerat cirka 1,5 miljarder dollar i kryptovalutan. Nyheten sände priset på BTC upp med 17% över natten.

Medan man väljer om man ska köpa Bitcoin 2021 ska vara ett beslut baserat på noggrann forskning, skulle det inte vara en överdrift att säga att de mest framstående industrirösterna är optimistiska om framtiden för BTC. Mike Novogratz och Citibanks Tom Fitzpatrick är bland rösterna som förutsäger betydande tillväxt, och även tidigare skeptiker som Bernstein Researchs Inigo Fraser-Jenkins har gjort en U-sväng och råder nu kunder att investera i Bitcoin.

Vilka experter rekommenderar dock människor att köpa Bitcoin Cash 2021? Åsikterna kanske inte är lika enhetliga som de är till för Bitcoin, men det finns fortfarande många framstående branschpersoner som är mer än hausse på BCH.

Crypto-expert Roger Ver – som tidigare har visat en skicklighet för exakta förutsägelser – tror att BCH är den verkliga förverkligandet av Satoshi Nakamotos ursprungliga vision för kryptovaluta och är övertygad om att Bitcoin Cash kommer att fördubbla sitt värde under 2021.

På andra håll väljer den frispråkiga kryptoinvesteraren Kim Dotcom också att investera i Bitcoin Cash och förutspår – kanske något optimistiskt – att BCH skulle kunna stiga till över 3000 dollar i slutet av 2021 och beskriver det som “den ultimata plattformen för intäktsgenerering” Men de som vill köpa Bitcoin Cash 2021 bör ta de mer underliga förutsägelserna med en nypa salt.

Så är Bitcoin Cash bättre än Bitcoin?

Bitcoin Cash utsågs till det förbättrade Bitcoin när det lanserades 2017. Men det har ännu inte precis lyckats störta sin föregångare. Men även om det kanske inte är ”bättre” finns det fortfarande många anledningar att investera i Bitcoin Cash och myntet har stor potential som valuta för vardagliga detaljhandelstransaktioner – mer diskutabelt än det ursprungliga Bitcoin.

I slutändan kommer det slutliga beslutet på dig. Som för närvarande är det mest undervärderade myntet?

Ta reda på svaret på den frågan, du kommer definitivt att veta om Bitcoin Cash är en bättre investering än Bitcoin!

Ska jag investera i Bitcoin eller Bitcoin Cash?

Bitcoin har sällan varit av nyheter de senaste veckorna, med flera stora företag som signalerar sin avsikt att investera i Bitcoin. Oundvikligen har detta lett till en våg av tillfälliga observatörer som undrar om man ska köpa Bitcoin 2021. BTC kan verkligen vara en mycket bra investering, men det är inte utan risk. Men Bitcoin Cash är billigt per mynt, snabbare och har fortfarande mycket värde. Det spelar ingen roll om du investerar i Bitcoin eller Bitcoin Cash.

Båda kan passa bra i samma portfölj. Att investera i båda kan vara en bra idé eftersom de båda erbjuder värde. De är också fantastiska att handla och kan vara ännu mer lönsamma med korrekt riskhantering och färdigheter.

Vad är den största skillnaden mellan Bitcoin och Bitcoin Cash?

När man överväger Bitcoin Cash vs Bitcoin finns det några viktiga skillnader, men den viktigaste för investerare att vara medveten om är att BCH har en mycket snabbare blockeringstid och som sådan var avsedd att vara mer användbar i vardagliga detaljhandelstransaktioner..

Bitcoin Cash vs Bitcoin: Slutsats

Det kan tyckas vara ett självklart val att investera i Bitcoin snarare än att köpa Bitcoin Cash 2021 – det förstnämnda verkar vara mycket lägre risk och med fler indikatorer som tyder på betydande prishöjningar. Trots bakgrunden för varje mynt finns det ingen anledning att du faktiskt måste välja mellan dem.

När det gäller Bitcoin vs Bitcoin kontanter är det svårt att kalla en tydlig vinnare, och även trots flera likheter kompletterar de två mynten fortfarande varandra väl.

Om du väljer att köpa Bitcoin 2021 tar du förmodligen vägen in på kryptomarknaden med lägsta risk, men om du väljer att investera i Bitcoin Cash kan du förvärva ett mycket större innehav för samma utlägg.

Det kan finnas färre röster som rekommenderar människor att köpa Bitcoin Cash 2021, men man bör alltid komma ihåg att kryptovalutamarknaden förändras snabbt och känslan kan förändras från en dag till en annan. Om till exempel BCH visar sig vara ett bra alternativ för dagliga transaktioner under de kommande månaderna, kommer de som valde att investera i Bitcoin Cash tidigare att befinna sig före paketet när det gäller avkastning.

Bitcoin är en utmärkt investeringstillgång på grund av hur kraftiga prissvingningarna är och den långsiktiga uppskattningen enligt dess prisförutsägelser. Bitcoin Cash låter också som det är lika spännande på grund av $ 700 per mynt för närvarande och $ 4000 per mynt förutsägelser, det är mycket lättare att äga dussintals BTC istället o BTC, och avkastningen är lika stark om inte bättre.

Oavsett om du bestämmer dig för att investera i Bitcoin Cash eller dess föregångare, kom ihåg att det finns en risk – experter kan ha fel och prisförutsägelser garanteras inte på något sätt. Som alltid innebar de bästa investeringsstrategierna en diversifierad portfölj för att minska riskerna.

Hur man investerar i kryptovaluta 2021

Oavsett om du vill investera i Bitcoin Cash eller köpa Bitcoin 2021 måste du hitta en ansedd mäklare för att underlätta eventuella transaktioner. Vi rekommenderar eToro som en toppplattform för de flesta investerare, eftersom den erbjuder handel med alla större kryptovalutor och har ett mycket användarvänligt gränssnitt.

Det första du behöver göra är att öppna ett konto, vilket innebär att du anger några detaljer innan du laddar upp en kopia av ditt pass eller körkort för att verifiera din identitet. Hela processen kan slutföras på några minuter och när du är igång har du tillgång till avancerade handels- och analysverktyg.

De flesta nybörjare bör förmodligen börja med Bitcoin vs Bitcoin Cash, eftersom det utgör en mer stabil investering, men med rätt strategi kan du snabbt börja diversifiera din portfölj för att dra nytta av prisrörelsen för andra kryptovalutor.

Nu känner du till de kritiska skillnaderna mellan BTC och BCH. Om du känner dig inspirerad att köpa Bitcoin eller Bitcoin kontanter, eller den här artikeln har gett lite extra insikt i din befintliga investeringskunskap, du kanske är glad att veta att eToro ger möjlighet att köpa kryptotillgångar och handla CFD på upp till 90+ kryptovalutor.

eToro – Top Cryptocurrency Platform

eToro har visat sig vara pålitliga inom Crypto-industrin under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

FAQ

Var kan jag köpa Bitcoin Cash 2021?

Om du vill köpa Bitcoin Cash 2021 måste du hitta en mäklare eller utbyte som kan underlätta transaktionen. Vi rekommenderar vanligtvis eToro som en bra plattform för de som är nya på marknaden, eftersom det erbjuder ett lättanvänt gränssnitt och gott om utbildningsresurser.

Vilken krypto ska jag investera i 2021?

Om du vill investera i kryptovaluta 2021 måste du noggrant undersöka varje symbol och bestämma vilken som bäst passar dina investeringsmål. Du kommer att upptäcka att många nybörjare investerare rekommenderas att köpa Bitcoin 2021, men det finns gott om andra möjligheter på marknaden. Var bara medveten om att de mer obskyra altcoinsen medför större risk än de mer etablerade tokens.

Bitcoin Vs. Andra kryptovalutor

  • Bitcoin vs Ethereum
  • Bitcoin vs Ripple
  • Bitcoin mot Cardano
  • Bitcoin vs Dogecoin
  • Bitcoin vs Binance Coin
  • Topp 10 viktigaste kryptovalutor än Bitcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner