Bitcoin vs Cardano: Vilken krypto ska du köpa 2021

ADA mot BTC: Vilken som ska finnas i din portfölj?

Cardano och Bitcoin kan redan finnas i din investeringsövervakningslista. Men vilken som har bättre investeringar 2021 och därefter?

Den här guiden som jämför kryptovalutorna kommer att belysa alla kritiska skillnader mellan Bitcoin och Cardano och ta reda på om Bitcoin eller Cardano är värda att investera i och vilken av de två som är den bästa investeringen för dig.

De första veckorna 2021 har redan sett flera rekordbrytande tjurkörningar när kryptovalutapriserna stiger till nya toppar. Efter den ekonomiska osäkerheten 2020 har många traditionella investerare också utvärderat sin ställning på digital valuta och det verkar som om marknaden har gått in i en ny era av nästan universell tillväxt..

Naturligtvis har detta uppmuntrat många marknadsobservatörer att börja lägga till kryptovaluta i sina befintliga portföljer, men medan vissa kanske spelar det säkert och väljer att köpa Bitcoin – den absolut största symbolen på marknaden – andra ser till altcoins för mer tillväxtpotential. Ett sådant altcoin är Cardano, som har tippats som en ny utveckling inom digital valuta.

Så när man jämför Bitcoin vs Cardano, vilket är det bästa alternativet för investerare? I följande jämförelse kommer vi att titta närmare på varje mynts styrkor och svagheter och överväga deras potential för det kommande året.

Cardano vs Bitcoin – de viktigaste skillnaderna

Att jämföra Cardano vs Bitcoin är på sätt och vis ett meningslöst åtagande eftersom kryptokurvorna är så väldigt olika, både i mål och funktion. Men för dem som vill investera i Bitcoin eller köpa Cardano 2021, finns det några punkter som är värda att notera.

Bakgrund

Även de med liten eller ingen förståelse för kryptomarknaden har sannolikt hört talas om Bitcoin. Skapad 2009 är det utan tvekan den mest kända digitala valutan som finns och också den överlägset största när det gäller marknadsvärde.

Bitcoin beskrivs ursprungligen av Satoshi Nakamoto som en ny typ av betalningssystem – ett som skulle kunna fungera peer-to-peer och ta bort behovet av en central myndighet, till exempel en bank eller regering. Naturligtvis gjorde detta stora vågor i världen av traditionell ekonomi och att säga att åsikterna ursprungligen delades skulle vara något av en underdrift.

Det verkar emellertid att de som valde att investera i Bitcoin har haft det sista skrattet, eftersom priset per token har vuxit exponentiellt under det senaste decenniet och i skrivande stund hade nått ett nytt rekordpris på över $ 50 000 för en enda enhet BTC.

Cardano var en av andra generationens kryptovalutor, som erbjöd förbättrad funktionalitet än befintliga blockkedjor – inklusive Bitcoin. Den utvecklades av Ethereums medgrundare Charles Hoskinson och är hittills den enda granskade kryptovalutan som granskats av ledande akademiker under dess utveckling..

Cardanos unika tvåskikts nätverksarkitektur är mycket mer än ett digitalt betalningssystem. Ett lager möjliggör utbyte av tillgångar via smarta kontrakt och all utveckling av distribuerade appar, medan det andra lagret stöder kryptovalutan ADA – den ursprungliga token till Cardano.

På papper är allt detta väldigt imponerande, men när man jämför Cardano vs Bitcoin har den förra fortfarande en rättvis väg att gå innan den konkurrerar med sin föregångare. De som vill investera i Cardano satsar effektivt på att dess potential kommer att realiseras i framtiden.

Transaktioner och hastighet

Det finns många tekniska skillnader mellan Bitcoin och Cardano, men en av de viktigaste är hur transaktioner behandlas.

Trots sin bestående popularitet bör de som vill investera i Bitcoin informeras om att det har varit mycket kritik mot dess blockprotokoll, vilket är långsammare och dyrare än för vissa rivaliserande mynt.

Bitcoin-block skapas genom en process som kallas gruvdrift, där kraftfulla datorer i nätverket tävlar om att lösa komplexa ekvationer och skapa nya block. Denna process är i själva verket livsnerven för Bitcoin blockchain och gruvarbetare belönas med BTC när de framgångsrikt verifierar block i nätverket.

Det är den här processen som håller Bitcoin säker och förhindrar ”dubbla utgifter” av Bitcoin, dvs samma symbol som används mer än en gång. För mer information om blockskapande, se vår förklaring av kryptogruva.

Problemet med detta protokoll, känt som ”bevis på arbete”, är att det tar tid innan block skapas. Det kan ta upp till tio minuter innan ett nytt block läggs till i nätverket. Som jämförelse kan nyare kryptor, som Ethereum, producera nya block på under 20 sekunder.

När man tittar på transaktionshastigheten för Cardano vs Bitcoin finns det verkligen ingen konkurrens. Cardano kan hantera minst 257 transaktioner per sekund – jämfört med Bitcoins 5 TPS. Detta är redan ganska imponerande, men en ny skalningslösning som kallas Hydra 2 lovar att öka Cardanos behandlingstid ytterligare – med Charles Hoskinson som hävdar att nätverket så småningom kommer att kunna bearbeta över en miljon transaktioner per sekund.

Detta är verkligen positiva nyheter för alla som vill investera i Cardano, men man bör komma ihåg att Bitcoins relativt långsamma transaktionstid inte har skadat prispotentialen – det är fortfarande den mest värdefulla kryptovalutan med betydande marginal.

Tillgång och efterfrågan

Det finns många människor som vill köpa Bitcoin 2021, men hur kontrolleras utbudet för att förhindra devalvering? Svaret är dubbelt. För det första är det totala utbudet av Bitcoin hårt begränsat till 21 miljoner – det kommer aldrig att finnas fler mynt än detta i omlopp.

Dessutom halveras belöningen som delas ut till framgångsrika Bitcoin-gruvarbetare för varje 210 000 block som skapas. Denna process är överraskande känd som halvering. Den ursprungliga belöningen var 50 BTC. År 2013 reducerades den till 25, 2018 var den 12,5, och i maj 2020 halverades den till 6,25. Nästa halvering borde äga rum någon gång 2024.

Detta ger BTC en inbyggd deflation och innebär att BTC kommer att öka i brist – och förhoppningsvis värde – när efterfrågan växer men utbudet minskar.

Den som tänker investera i Cardano bör komma ihåg att kryptovalutan skapades med andra avsikter än Bitcoin. Som sådan är det mer fokus på att bygga nätverkets verktyg för smarta kontrakt och Dapps.

Men som med Bitcoin har Cardano blockchain också en inbyggd deflationsmekanism. Det totala utbudet av ADA är begränsat till 45.000.000.000.000 och utdelningen som delas ut som ett bevis på insatsmekanismen minskar med varierande intervall. Detta lägger till en ökande nivå av knapphet som traditionellt kan driva upp en tillgångs pris över tiden.

Trots att de inte är listade på några av de bästa utbytesplattformarna, inklusive Coinbase, är efterfrågan på Cardano fortfarande hög och ADA har nyligen visat Handelsvolym dygnet runt på 5 878 633 346 dollar. Återigen kan det inte konkurrera med Bitcoin på detta område, men efterfrågan är verkligen där.

Cardano vs Bitcoin: Vilken är den bättre investeringen?

Om du väger Cardano vs Bitcoin för vilken som är den bästa investeringsmöjligheten, så finns det flera faktorer som du måste tänka på.

För det första är de flesta kryptovalutaprognoser modellerade efter tidigare prisrörelser, så det är viktigt att titta retrospektivt på någon tjur eller björn som en symbol har upplevt för att försöka fastställa vad som kan ha utlöst dem.

Naturligtvis kräver teknisk analys mycket bransch- och handelskunskap, så det bästa alternativet för nybörjare är att referera till prisprognoser för vissa ledande plattformar.

Slutligen kan expertutlåtanden ibland belysa vad vi kan förvänta oss av kryptovalutor inom en snar framtid.

Cardano Vs Bitcoin – Viktiga skillnader

Bitcoin mot Cardano: prishistorik

Oavsett om du väljer att investera i Bitcoin eller köpa Cardano 2021 utsätter du dig oundvikligen för risker eftersom kryptovalutamarknaden är notoriskt volatil. En återblick på varje tokens tidigare prisrörelse kan dock hjälpa investerare att hantera sina förväntningar.

BTC

Bitcoin har sett en anmärkningsvärd pristillväxt de senaste åren. Efter att ha handlat på pennies efter den första lanseringen, matchade inte ens den amerikanska dollarn förrän 2011. Men när den väl var ute från blocken fortsatte priset på BTC att stiga.

När BTC-priset nådde 1 242 dollar 2013 började den bredare finanssektorn att ta hänsyn till och det brådde efter att investera i Bitcoin eftersom digital valuta kom att ses som ett stort tillfälle för investerare som var villiga att ta en liten risk. Detta fortsatte att höja priserna tills Bitcoin slog rekordet 19 783,06 dollar 2017.

BTC fortsatte att handla till imponerande höga priser. Myntet upplevde en tjurkörning under de första veckorna 2021, sedan i februari, Bitcoin samlades igen och nådde en rekordhög nivå på $ 51,000, när investerare rusade för att komma in på tjurmarknaden.

Cardano

Med tanke på prishistoriken för Bitcoin vs Cardano är det rättvist att säga att den senare inte sätter upp de imponerande höga priser som BTC gör. Som alla investerare vet mäts avkastningen i procent och ADA: s relativt låga pris innebär att det är möjligt att få ett mycket större innehav utan skyhöga inträdeskostnader..

ADA har haft en något mer ovanlig prisspårning än många andra kryptovalutor. Token nådde paritet med den amerikanska dollarn bara några månader efter att den noterades på internationella börser och nådde sitt högsta pris på 1,18 USD i januari 2018. Priserna sjönk sedan till under 0,10 USD och förblev så under större delen av de kommande två åren.

2020 såg en förmögenhetförändring för Cardano, eftersom myntet till sist bröt sin barriär på 0,10 dollar och långsamt började krypa upp. I början av 2021 hade ADA dragit nytta av den lycka som drabbade större delen av kryptomarknaden och priserna hade nått 0,92 dollar, vilket gav investerarna en avkastning på nästan 500% under 2020.

Utcheckning: Cardano Price Prediction

Bitcoin mot Cardano: framtida förutsägelser

Om du planerar att investera i kryptovaluta 2021 bör du komma ihåg att det är svårt att förutsäga marknaden och till och med prognoser från ledande analytiska plattformar revideras ofta flera gånger från en vecka till en annan. Men för att jämföra Bitcoin vs Cardano erbjuder de en annan användbar referens, om de kontaktas med försiktighet.

BTC

Redan innan BTC: s imponerande prisuppgång under hela februari förutspådde de flesta branschröst enhälligt en betydande tillväxt.

bitcoin pris förutsägelse diagram

En av de mer optimistiska förutsägelserna kommer från DigitalCoinPrice. Plattformens tekniska analys föreslår att BTC kommer att fortsätta växa under 2021 och potentiellt nå en aldrig tidigare skådad 76 768 dollar i juni. Någon annanstans, WalletInvestor förväntar sig också en konstant tillväxt för Bitcoin och når i genomsnitt 55 $ 390,70 i slutet av året.

Naturligtvis kommer dessa förutsägelser att vara musik i öronen på alla som flyttade för att köpa Bitcoin 2021, men FXStreet har gått längre och skisserat hur BTC realistiskt skulle kunna slå $ 100.000 inom en snar framtid..

Cardano

De som vill investera i Cardano kan också förvänta sig några imponerande avkastningar, enligt de flesta ledande kryptoanalytikerna.

TradingBeasts har ADA stadigt klättrat runt 20% under 2021 och går in i december till uppskattningsvis 1,13 $. Även om värdet på en ADA-token kanske inte är lika imponerande som för BTC, skulle en avkastning på 20% under mindre än 12 månader markera en ganska framgångsrik investering..

Cardano pris förutsägelse diagram

Det finns också mer optimistiska prognoser för Cardano. WalletInvester trodde att ADA kunde nå ett genomsnittspris på 1,46 USD till december 2021 – en uppskattning på cirka 50% under hela året.

Slutligen är DigitalCoinPrice också hausseartad på Cardano och förutspår att token kommer att uppgå till $ 1,78 2021. Det förutspår också att priset på ADA kommer att sjunka något efter sommarmånaderna och avsluta året på cirka $ 1,22 – vilket fortfarande representerar en tillväxt på cirka 30% på priserna i skrivande stund.

Cardano Vs Bitcoin: Vad experterna säger

Det är rättvist att säga att Bitcoin har fått mycket stöd från vanliga investerare fram till 2021. Inte minst från Elon Musk, vars företag Tesla meddelade att det hade förvärvat cirka 1,5 miljarder dollar BTC som en del av sin nya investeringsstrategi..

Musk är inte ensam om sitt förtroende för Bitcoin heller. VD för Heisenberg Capital Max Keizer är en av en röstkör som inkluderar grundaren av Morgan Creek Digital Anthony Pompliano och investeraren Alistair Milne, som alla tror att BTC kommer att överstiga 100 000 $ vid slutet av 2021.

Så vad sägs om Cardano? Tja, när det gäller expertutlåtanden är det ganska uppenbart att det inte finns någon konkurrens mellan Bitcoin vs Cardano – få vanliga finansiella experter har vågat några djärva förutsägelser om den senare.

Det oberoende betygsföretaget Weiss Ratings är dock optimistiskt om Cardanos framtid, och har tidigare twittrat att det är en av de billigaste kryptorna på marknaden samtidigt som den är ett av de bästa projekten i branschen..

På samma sätt anser Altcoin Daily-värd och kryptohandlare Austin Arnold att den senaste Goguen Mary-uppdateringen av Cardanos infrastruktur är som ”en stor anledning till att Cardano-priset stiger denna månad [februari]” – och med fler uppgraderingar som förväntas inom en snar framtid är det möjligt ADAs pris har fortfarande gott om utrymme att växa.

Cardano Vs Bitcoin: Slutsats

Så är Bitcoin en bättre investering än Cardano?

När det gäller marknadsdominans är Bitcoin vs Cardano verkligen ingen konkurrens. Bitcoin har de bästa övergripande utsikterna för alla mynt på marknaden och är i skrivande stund mitt i en rekordbrytande tjurmarknad. Som sådan kan det verka som det självklara beslutet att välja att köpa Bitcoin 2021. Men är saker verkligen så tydliga?

Det finns ingen aning om hur länge Bitcoins prishöjning kommer att pågå och vid en heltidshöjd på över $ 50000 per token är det nu en mycket dyr tid att investera i Bitcoin. Cardano, däremot, handlas fortfarande till mindre än en dollar per token. Det har också några ganska positiva förutsägelser som går längre in i året. Att välja att köpa Cardano 2021 kan som sådan bevisa en bättre investering när det gäller avkastning.

När det gäller risk kan det vara liten skillnad mellan Cardano vs Bitcoin 2021, men när man tittar längre fram är BTC förmodligen det säkrare alternativet trots att vissa kortsiktiga volatilitetspriser generellt sett har uppskattat under hela dess existens.

Hur man investerar i kryptovaluta 2021

Förhoppningsvis har vår jämförelse av Bitcoin vs Cardano gett dig en tydligare bild av vad du kan förvänta dig av en investering i endera token. Men oavsett om du väljer att investera i Cordano eller köpa Bitcoin 2021 måste du hitta en pålitlig börs som ger dig tillgång till marknaden.

Det finns många mäklare och börser tillgängliga online, men för de flesta investerare rekommenderar vi eToro. Mäklaren har en kraftfull, men ändå lättanvänd handelsplattform och erbjuder tillgång till alla större kryptovalutor, liksom andra finansiella marknader.

För att komma igång är allt du behöver göra att öppna ett konto. Hela processen kan slutföras på några minuter och när du har lagt till en betalningsmetod kan du börja bygga din kryptoinvesteringsportfölj.

eToro – Den bästa plattformen att köpa Cryptos

eToro har visat sig vara pålitliga inom Crypto-industrin under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Bitcoin mot Cardano – FAQ

Ska jag investera i Bitcoin eller Cardano?

Att väga upp Bitcoin vs Cardano är lätt att anta att Bitcoin skulle vara vägen att gå. Att välja om man ska investera i Bitcoin eller Cardano beror dock på några få faktorer – inte minst dina handelsmål och riskaptit. Båda tokens förväntas växa 2021, men framtidsutsikterna är generellt sett mer positiva för Bitcoin som en långsiktig investering.

Var kan jag köpa Cardano 2021?

Om du vill investera i Cardano – eller någon annan kryptovaluta för den delen – måste du göra det via en utbytes- eller mäklartjänst. Vi rekommenderar eToro för de flesta avslappnade investerare, eftersom plattformen erbjuder massor av analys- och handelsverktyg utan att vara alltför komplex för de nya på kryptomarknaden.

Är Cardano bättre än Bitcoin?

Att jämföra Cardano vs Bitcoin är något meningslöst, eftersom kryptovalutorna skapades med olika mål i åtanke. Men när det gäller investeringsmöjligheter är det värt att läsa igenom vår guide för att ta reda på vilken som bäst passar dina portföljbehov.

Vilken krypto ska jag investera i 2021?

Om du planerar att investera i kryptovaluta 2021 har du många alternativ. För de som är nya på marknaden kan det vara lättare att investera i Bitcoin, Ethereum eller Litecoin eftersom det här är några av de mer kända tokens och det finns gott om information där ute. Men om du gärna tar mer risk kan det finnas mer tillväxtpotential i några av de mindre kända altcoins.

Var kan jag köpa Bitcoin?

Om du vill köpa Bitcoin 2021 hittar du massor av börser och mäklare som hjälper dig. En av marknadsledarna är eToro. Om du letar efter ett enkelt sätt att få tillgång till kryptomarknaderna är allt du behöver göra att skapa ett konto så är du igång. Förutom handelsalternativ har eToro också massor av information och analytiska verktyg som hjälper dig att komma igång.

Bitcoin Vs. Andra kryptovalutor

  • Bitcoin vs Ethereum
  • Bitcoin vs Ripple
  • Bitcoin kontra Bitcoin Cash
  • Bitcoin vs Dogecoin
  • Bitcoin vs Binance Coin
  • Topp 10 viktigaste kryptovalutor än Bitcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner