Cryptocurrency Scams: Hur man upptäcker bedragare och förblir säkra

Tyvärr, kryptovaluta-bedrägerier finns överallt. Som med alla nya industrier finns det alltid tvivelaktiga personer som försöker lura människor ur sina hårt förtjänade pengar i början.

Enligt Business Insider, 2019, krypteringsbedrägerier lyckades bedra människor från 4,26 miljarder dollar.

Cryptocurrency-bedrägerier kan ta många former, från individer som påstår sig kunna handla för dig, ICO och till och med kryptovalutor själva.

En av nycklarna till framgång i handeln med kryptovaluta är att inte bli offer för bedragare och förlora dina pengar.

I den här artikeln kommer vi att utforska den mörka och dunkla underjorden av kryptovalutabedrägerier och hur du kan skydda dig från dem.

Vill du lära dig att handla kryptovalutor som ett proffs? Ta vår kryptovalutakurs!

Varför finns det så många kryptokurrencybedrägerier?

kryptovaluta-bedrägerier

Av två skäl.

för det första, många vet inte så mycket om hur kryptovaluta fungerar och kan inte upptäcka bedrägerierna från riktiga kryptovalutaprojekt.

De förstår sannolikt inte vad blockchain-teknik är och grunderna för banktransaktioner.

För det andra, reglering är mycket, mycket långsamt att komma ikapp med kryptovaluta runt om i världen.

Många politiker är osäkra på hur kryptovaluta fungerar också och är osäkra på hur de ska regleras eftersom det är ett så komplext finansiellt instrument.

Detta har lett till att vissa länder helt förbjudit kryptovaluta för att skydda sina medborgare från sådana bedrägerier.

Medan andra, som Kina, har förbjudit ICO på grund av deras potentiellt bedrägliga natur.


Se upp för pump och dumpa kryptokurver

En pump och dump-bluff är där skaparna av en kryptovaluta äger en stor del av den och vill locka fler människor att engagera sig.

Vad som händer är det när kryptovalutan släpps (vanligtvis efter en ICO) stiger den i pris när fler och fler människor börjar köpa det.

Sedan skaparna säljer ut sin stora andel efter prisökningen, försvinner och priset sjunker.

De människor som investerade i myntet sitter kvar med ett värdelöst mynt som är värt nästan ingenting. Vissa människor hänvisar till dessa mynt som “scamcoins”.

Pump- och dumpningsbedrägerier har funnits innan kryptovaluta och till stor del ägde rum på aktiemarknaden.

OneCoin är den största pågående kryptokurrencybedrägeriet hittills

onecoin-bluff

OneCoin-bluffen är den största bluff som någonsin har ägt rum och är fortfarande aktiv även i dag.

Sedan 2014 har OneCoin lyckats samla över 4 miljarder euro från hela världen trots att deras grundare försvann och tre andra medlemmar hålls kvar av FBI.

Vad kan vi lära oss om OneCoin-krypteringsbedrägeriet?

Den största ledtråden att OneCoin var en bluff var det det hade aldrig en blockchain. I verkligheten använder den en centraliserad databas för att underlätta transaktioner.

Varför är det här en stor sak??

För om det inte använder blockchain-teknik för att underlätta transaktioner, är det inte bara en riktig kryptovaluta, den kommer inte att ha en transparent offentligt distribuerad huvudbok.

Enligt Kaspersky, experter rekommenderar det individer som är intresserade av att investera i kryptovaluta bör bekräfta att enheten de är intresserade av är blockchain-driven.

Detta innebär att transaktioner inte öppet visas och kan manipuleras. Bedrägerier kan potentiellt censurera individer, ändra transaktioner och till och med stjäla från dig.

Kryptovalutor som använder blockchain-teknik är beroende av noder som styr systemet. De finns över hela världen, inte i en central punkt.

Genom att göra detta gör det dem svårare att attackera och för bedragare att manipulera.

Vissa kryptokurrencybedrägerier ser riktiga ut

Problemet med OneCoin är att det för många nybörjare i kryptovaluta såg väldigt äkta ut. De försöker verkligen se ut som ett riktigt företag.

Men när man tittar närmare på hur de presenterar sig, fanns det gott om berättartecken som påpekade att de var en enorm bluff.

Den största ge bort var formuleringen de använde. När du stöter på något kryptovalutaprojekt som du inte är säker på, titta på formuleringen.

Vad hävdar de att de uppnår? Liknar den mycket andra kryptovalutor? Vad gör att de sticker ut?

Om du inte kan ta reda på vad som gör dem unika kan det vara oroande.

Bortse från påståenden om att vara snabbare eller bättre än ledande kryptovalutor. Titta istället på hur de hävdar att de åstadkommer detta.

Företagets teknik ska vara öppen källkod. Om de inte har öppen källkod kan de ha något att dölja.

De bör vara helt öppna om hur deras teknik fungerar och diskutera den i detalj.

Genvägar till framgång fungerar inte

En regel vi följer vid Trading Education är att genvägar till framgång vanligtvis förlorar pengar.

Ingen kommer att ge dig svaret på att tjäna miljoner. Vilken anledning har de? Varför skulle de ta betalt för den här tjänsten? Dessa människor kan inte lita på.

Vanligtvis kommer dessa tjänster i form av spännande annonser som ger stora löften om avkastning.

Många av de största kryptovalutorna marknadsför inte avkastning. Istället är de fler fokuserade på det goda som deras kryptovaluta kan göra för världen.

Deras motiv tenderar inte att vara vinst utan att förbättra något om hur vårt finansiella system fungerar.

Om du är intresserad av att köpa in en kryptovaluta men inte är säker på om den är äkta, kan det helt enkelt vara det klokaste beslutet att inte engagera dig.

Undvik scamcoins genom att handla kryptovaluta-CFD: er

Om du vill mildra risken att faktiskt äga kryptovaluta kan det vara en bra idé att handla kryptovaluta som en CFD.

Kända mäklare listar inte okända mynt på sin plattform.

Hur man upptäcker en kryptovaluta-bluff

krypto-bedrägerier

Innan du gör något försök relaterat till kryptovaluta bör du göra det göra mycket forskning för att bekräfta att de inte är bedragare.

Det bästa sättet att undvika kryptovaluta-bedrägerier är att ha en god utbildning och använda dina instinkter.

Viktiga saker att kontrollera inkluderar:

 • Vem som står bakom företaget? Om de som driver företaget är villiga att avslöja sig är detta ett bra tecken. Om du har svårt eller till och med omöjligt att ta reda på vem som driver företaget, bör detta vara en röd flagga.
 • Om du tittar på tjänster, testa deras kundsupport. Ring dem eller skicka dem ett e-postmeddelande. Hur svarar de? Svarar de på alla dina frågor? Undviker de några? Du bör också bedöma deras attityd. Är det artigt eller oförskämt? Är de väldigt påträngande?
 • Leta efter den lilla låssymbolen nära webbadressen. Vidare bör du också vara försiktig om det inte finns någon ‘https’ i adressen också.
 • Kolla in deras färdplan. Hur planerar de att avancera genom åren? Verkar det vettigt? Vanligtvis ser bedrägerier ut att tjäna pengar på kort sikt, inte på lång sikt.
 • Använd alltid välkända och betrodda mäklare och utbyten. Undvik särskilt mäklare med rykte om att hålla tillbaka uttag.
 • Läs det finstilta. Du vet aldrig vad som kan lura där och vänta på att hoppa ut på dig.
 • Undvik företag som hävdar att det finns liten eller ingen risk. Detta är en uppenbar lögn. Det finns alltid risk i finansiell handel. Lita inte på någon som erbjuder framgång över natten.
 • Lämna inte in pengar eller personlig information om du inte är helt säker på att det inte är en bluff. Du bör inte ha några bekymmer om företaget. Alla ovan nämnda bör kontrolleras först.

Andra typer av bedrägerier

vanliga kryptokurrencybedrägerier

Cryptocurrency-bedrägerier kan finnas i många olika former och kommer inte alltid att vara personer som erbjuder dig handelsrelaterade tjänster online.

Några av de vanligaste bedrägerierna inkluderar följande:

 • Falska mobilappar. När det gäller kryptovaluta kommer dessa vanligtvis att ske i form av virtuella plånböcker eller utbyten. Du bör närma dig med extra försiktighet eftersom bedragare har lyckats bli mycket populära i Apples App Store och Google Play.
 • Slumpmässiga nummergeneratorer för plånboksnycklar. Det är bäst att bara undvika dessa eftersom det har avslöjats att vissa av dessa leverantörer inte ger ut slumpmässiga siffror och hackare utnyttjar detta.
 • E-postbedrägerier som ber om Bitcoin eller annan kryptovaluta. Dessa är fortfarande mycket vanliga och blir svårare att upptäcka. Kontrollera alltid e-postadressen noggrant och leta efter eventuella stavfel eller misstag som kan ge bedragarna bort.
 • Signaltjänster kan också vara bedrägerier. Det finns gott om signaltjänster som avger falska signaler. Kontrollera igen recensioner noggrant innan du bestämmer dig för att registrera dig.
 • Undvik handelssystem / robotar (EA). Inte många av dessa automatiserade tjänster fungerar mycket bra även om de inte är bedragare. Lämna dessa till de professionella och tekniskt sinnade handlarna.

Byt hack

Sist, men inte minst, även om detta tekniskt inte kan betraktas som en bluff, bör du fortfarande vara försiktig med utbyteshackar.

Lämna inte dina pengar i utbyte! Detta är kanske den största regeln i kryptovalutahandel.

Många människor var tvungna att lära sig detta på den hårda vägen tillbaka 2014 när Mt. Gox hackades och ungefär 650 000 Bitcoins stal.

Ett bra sätt att hålla din kryptovaluta säker är att placera den i kylförvaring.

Medan utbyten blir bättre på att hantera hack, händer de fortfarande. År 2018 lyckades hackare stjäla ungefär 500 miljoner dollar i NEM-token från Coincheck.

Och även under 2019 hackades Binance, världens största kryptovalutautbyte, ungefär 40 miljoner dollar i Bitcoin.

Nyckelord

Om du kommer ihåg något från den här artikeln, gör det till dessa viktiga punkter.

 • Genom att bli bättre utbildad i kryptovaluta kan du undvika kryptovaluta-bedrägerier. Du kommer att kunna upptäcka dem när de saknar viktiga saker som kryptovaluta borde erbjuda.
 • Cryptocurrency-bedrägerier kan ta många olika former. Cryptocurrency-bedrägerier kan manifestera sig i allt som är relaterat till kryptovaluta.
 • Vissa kryptovaluta-bedrägerier kan vara svårt att upptäcka. Bedragare lånar ord och fraser för att försöka lura dig att tro att de är äkta.
 • Undersök alltid företag innan du skiljer dig från dina pengar. Ge aldrig bort pengar eller information till företag som du har några problem med.

Lär dig att undvika kryptokurksbedrägerier med vår kurs för kryptovalutahandel

Vill du lära dig mer om andra kryptovalutor och hur du handlar dem? Registrera dig sedan på vår kurs för kryptovalutahandel!

Om du gillade att läsa den här artikeln från Handelsutbildning, snälla ge det en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map