Cryptocurrency Wallet Guide: En enkel steg-för-steg-handledning

Plånbokguide för kryptovaluta

Vad är en kryptovaluta-plånbok? Hur fungerar det? Hur håller en kryptoplånbok mina digitala tillgångar säkra? Om det här är några av de frågor som håller dig uppkopplad när du försöker förstå komplexiteten i kryptovalutahandel, är denna enkla steg-för-steg-handledning bara för dig.

Vi på Trading Education är här för att vägleda dig på din lärande resa med kryptohandel tillhandahålla olika utbildningsmaterial, handel kurser, och stjärntips.

Vad är en plånbok för kryptovaluta och hur fungerar den??

Så, vad är en kryptoplånbok? För att uttrycka sig enkelt, en kryptovaluta plånbok är det bästa sättet att skydda din kryptovaluta.

Hur? Tja, utan att gräva i tekniska detaljer, kryptovaluta plånböcker är innovativa bitar av software som håller dina krypteringsnycklar säkra och bevisar ägande av digitala tillgångar.

Som vi vet är krypteringsnycklar obligatoriska i världen av kryptohandel. Här bör vi förklara lite mer om skillnaden mellan offentliga och privata nycklar. Din offentliga nyckel är den du delar så att människor kan skicka pengar, medan din privata nyckel är det du behöver för att skicka kryptovaluta.

Du måste hålla din privata nyckel säker. Varför? Helt enkelt för att om människor får tag i det kan de stjäla din kryptovaluta!

Varför behöver jag en Crypto-plånbok??

Du behöver inte vara en kryptokung för att anse vikten av att ha en kryptoplånbok. Innan du ens funderar på att köpa kryptovaluta, skaffa dig en kryptovalutaplånbok!

Även om du inte faktiskt lagrar din kryptovaluta i din kryptovaluta-plånbok utan i en decentraliserad blockchain, en kryptovalutaplånbok är obligatorisk för att hålla dina pengar säkra. Återigen är det där du lagrar dina offentliga och privata nycklar, vilket ger dig tillgång till din kryptovaluta.

Varje kryptovalutahandlare som vill äga en kryptovaluta bör ha en kryptoplånbok om de inte handlar kryptovaluta som en CFD. Om du inte använder en kryptovalutaplånbok och lämnar din kryptovaluta på en börs, du riskerar att bligoxxed‘.

I slutändan finns det inga låssmeder som hjälper dig att hämta dina nycklar och komma åt din virtuella spargris. En kryptoplånbok är det enda sättet att skydda dina data och tillgångar!

Hur öppnar jag en plånbok för kryptovaluta?

Nu när du vet att det är viktigt att ha en kryptovalutaplånbok för att hålla din kryptovaluta säker, är det dags att faktiskt öppna en.

Men vänta! Det finns flera saker att tänka på innan du får en kryptovaluta-plånbok. Här är några av de viktigaste frågorna att ställa dig själv:

 • Hur regelbundet använder du kryptovaluta? Letar du efter ett säkert utrymme bara för att hålla din kryptovaluta? Använder du regelbundet kryptovaluta för att betala för saker?
 • Hur vill du komma åt din plånbok? Vill du komma åt din plånbok via en dator eller en mobil? Föredrar du en tryckt version av dina nycklar?
 • Hur många kryptovalutor vill du ha din kryptovalutaplånbok? Vill du bara hålla en (till exempel Bitcoin) eller många?
 • Vilka tjänster litar du på? Vilka säkerhets- och sekretessfunktioner erbjuder de?

När du väl har bestämt dig för en plånbok som passar dina behov och kryptohandelsmål, hittar du enkelt steg-för-steg-instruktioner om hur du får och använder en kryptoplånbok av den leverantör du väljer.

Hur privat är kryptovalutaplånböcker?

Även om det är enkelt att få en kryptoplånbok bör vi nämna det många nybörjare handlar om hur privata kryptovalutaplånböcker är. När allt kommer omkring är integritet, säkerhet och ekonomisk frihet några av grunden till kryptovärlden!

Oroa dig inte! De flesta kryptovalutaplånböcker är pseudonyma, vilket innebär att de inte nödvändigtvis är knutna till användarens identitet.

Dina personliga uppgifter, såsom ditt namn och din adress, kommer inte att visas. I de flesta fall kommer andra kryptoanvändare att kunna se din offentliga adress och spåra transaktioner (de kanske kan räkna ut vad det är du skickar).

Om du letar efter 100% anonymitet kan det dock vara bäst att titta på kryptovalutor, som Monero, Dash eller Zcash. Faktiskt, Zcash är en av de bästa kryptorna att investera 2021.

Som sagt kan vissa kryptovalutaplånböcker be dig om KYC-dokument (känn din kund). Beroende på om du känner dig bekväm att ge bort sådan information, kanske du gillar eller ogillar den här funktionen. En baksida med att ha skickat KYC-dokument är att om något händer och du tappar åtkomst till din plånbok kan du kanske återställa det.

Det är anmärkningsvärt att det också är möjligt att skapa plånböcker med flera signaturer. Det är här flera personer behövs för att signera transaktioner; Detta kan lägga till ytterligare ett lager av säkerhet i din kryptovaluta-plånbok och är ett utmärkt alternativ för företag.

Olika typer av plånböcker för kryptovaluta

Innan du öppnar en kryptoplånbok bör du inte bara överväga integritet utan även grundläggande egenskaper, inklusive säkerhet. Detta är avgörande för att garantera säkerheten för din kryptovaluta. Du vill inte förlora dina digitala tillgångar efter att ha spenderat mycket på handelsutbildning, kryptostrategier och självkontroll, eller hur??

Först och främst bör vi nämna att kryptovalutaplånböcker finns i många olika former. Vissa plånböcker är skapade för att lagra vissa kryptovalutor – inte varje typ.

Många kryptoplånböcker kan lagra de mest populära kryptovalutamärkena. Kryptovalutaplånböcker som till exempel kan lagra Ethereum kan också acceptera andra ERC20-tokens. På samma sätt kan kryptovalutor som är en gaffel av Bitcoin accepteras av plånböcker som accepterar Bitcoin eftersom de är tekniskt lika.

Några mer obskyra kryptovalutor kan bara stödjas av plånböcker som har skapats av deras utvecklare.

Åh, och låt oss inte glömma några kryptovalutaplånböcker kanske kan lagra fiatvalutor, vilket kan vara ett attraktivt investeringsalternativ för vissa handlare.

Hårdvara och programvara Crypto Wallets: För- och nackdelar

Även om det finns olika typer av kryptoplånböcker är det ett välkänt faktum att de två huvudtyperna av kryptovalutaplånböcker är plånböcker för hårdvara och programvara (kalla respektive heta plånböcker).

Kalla plånböcker laddas vanligtvis ner på en hårdvaruenhet (till exempel USB), medan heta plånböcker vanligtvis nås via internet (online eller hanteras via en dator eller en mobil enhet).

Du kan bli förvånad över att veta att det finns också pappersplånbokgeneratorer som kan skrivas ut på papper.

1. Kryptovalutaplån online

online plånbok

Online kryptoplånböcker är mycket populära i kryptovärlden. Dessa kryptovalutaplånböcker fungerar online via en webbläsare.

Som du kan gissa är online-plånböcker heta plånböcker, vilket innebär att de är anslutna till internet. Varje gång du vill komma åt din kryptovaluta måste du vara online.

Även om detta gör dem lättare att använda, betyder det att kryptoplånböcker online är mindre säkra. Att vara ansluten till internet gör det lättare för hackare att stjäla en del av din kryptovaluta.

2. Skrivbordsplånbok

Skrivbordsplånböcker är kryptovalutaplånböcker som du kan installera på din dator eller bärbara dator. Som ett resultat kan en stationär plånbok fungera som både en het plånbok när den är ansluten till internet och en kall plånbok när den inte är det.

Liksom online-plånböcker är skrivbordsplånböcker lämpliga för handlare som gör online-transaktioner. Innan du registrerar dig för en stationär kryptovalutaplånbok måste du dock se till att din kryptoplånbok är kompatibel med ditt operativsystem.

Det finns också några säkerhetsfrågor som du bör tänka på; om du har dina nycklar i okrypterad form eller om du blir offer för falska uppgraderingsmeddelanden och bedrägerier kan dina pengar bli stulna.

3. Mobil plånbok

Som du förmodligen kan gissa, mobila kryptovalutaplånböcker är i huvudsak appar som du kan ladda ner på din telefon. Precis som skrivbordsplånböcker kan de fungera som både en het plånbok och en kall plånbok. Mobilplånböcker kan ha möjlighet att skanna QR-koder för att göra betalningar.

Som sådan är mobilplånböcker mer praktiska än andra typer av kryptovalutaplånböcker. När allt kommer omkring kan du ta dem vart du än går, vilket innebär att det är lättare att gå ut och köpa saker på gatan med kryptovaluta.

Ändå, om du bestämmer dig för att använda en mobil plånbok för kryptovaluta, måste du vara extra försiktig med din telefon. Om du tappar din telefon förlorar du din plånbok och tillgång till all din kryptovaluta. Detta är också sant om du bryter din telefon. Ett bra sätt att hålla din mobilplånbok säker, särskilt vid stöld, är att ha en fingeravtrycksläsare.

4. Paper Cryptocurrency Wallet

pappersplånbok

En plånbok med kryptovaluta är en form av kylförvaring. Tanken här är att data lagras offline och helst inte kan stulas.

Dessa plånböcker kan generera nycklar tryckta på papper eller som QR-koder. För att vara mer exakt har de flesta pappersplånböcker två QR-koder, en för dina privata nycklar och en för dina offentliga nycklar (som kan skrivas ut på ett papper).

När du har tagit din plånbok offline bör du hitta en lämplig plats att förvara den. Istället för att hålla den under din madrass, överväga ett värdeskåp i en bank. Detta kan dock vara besvärligt för någon som regelbundet använder kryptovaluta. Pappersplånböcker är mycket mer lämpade för investerare som vill ha kryptovaluta under lång tid.

5. Hårdvara Cryptocurrency Wallet

Sist men inte minst, låt oss titta på hårdvara eller kalla kryptoplånböcker. Hårdvarukryptovalutaplånböcker har blivit mycket populära nyligen, med flera som släppts de senaste åren. Med enkla ord, hårdvarukryptoplånböcker är plånböcker som vanligtvis har form av en USB eller annan hårdvaruenhet som kan anslutas till en dator. I de flesta fall behöver du bara ansluta dem till en dator, ange en PIN-kod och sedan kan du skicka kryptovaluta.

Det här alternativet är användbart för dem som inte har något emot att ha med sig sin plånbok med kryptovaluta och har tillgång till en dator. Med det sagt kan du också lagra din enhet i ett värdeskåp, precis som med en papperskryptoplånbok.

Även om kalla plånböcker anses säkrare än heta plånböcker, är plånböcker för hårdvara inte perfekta. De kan smittas med skadlig kod eller virus när de är anslutna till en datorenhet. Till skillnad från heta plånböcker, om du förlorar din enhet och inte har en lagrad papperskopia av dina data, är det svårt att hämta dina data och du kan förlora dina tillgångar.

Hur du håller din plånbok i kryptovaluta säker?

håll kryptovalutaplånboken säker

Med tanke på de olika alternativen som kryptohandlare har kan det vara svårt att välja en plånbok för kryptovaluta. Och som nämnts ovan kommer varje kryptoplånbok med olika säkerhetsproblem. Så hur du håller din kryptovalutaplånbok säker?

Det kanske säkraste alternativet är att hålla din kryptovalutaplånbok offline i kylförvaring. Med det sagt gör detta alternativ kryptovalutahantering lite mer komplicerat.

Således för att förbättra både säkerhet och användbarhet, det bästa sättet att hålla din kryptovaluta säker och effektiv är att använda både kylförvaring och en annan plånbok. Lägg det mesta av din kryptovaluta i kylförvaring medan du håller en mindre mängd (ett belopp som du tänker använda) i en onlineplånbok.

Som en allmän praxis, lämna inte din plånbok öppen på någon enhet – mobil eller stationär – stäng den alltid när du inte behöver den.

Du kan också lägga till fler lager av säkerhet i din plånbok, såsom långa och komplexa lösenord med ett stort antal alfanumeriska och icke-alfanumeriska tecken. Tänk på plånböcker som kräver eller ger dig möjlighet till tvåfaktorsautentisering, eller plånböcker som kräver lösenordsfråga varje gång du gör en transaktion.

Du bör alltid vara på jakt efter äkta uppdateringar för din plånbok också. Eftersom hackare vanligtvis är före spelet måste du också hålla dig uppdaterad.

En annan mycket viktig sak är att sluta skryta om dina kryptokurrencyinnehav. Detta är mycket riskabelt. Låt oss inte glömma att överförtroende inte är ett bra drag i handeln.

I själva verket har det förekommit fall av människor som attackerats för sin kryptovaluta. I september 2019, en Bitcoin-investerare från Oslo, Norge, undkommit ett rån för sina kryptovalutatillgångar – vilket är en påminnelse om hur försiktig du måste vara när du berättar för andra om hur mycket kryptovaluta du äger.

Sist men inte minst bör vi nämna att vissa finansiella experter rekommenderar att konvertera kryptovaluta till fiat-pengar för extra säkerhet.

Bästa Cryptocurrency Wallet 2021

Även om du också bör göra din forskning innan du väljer en kryptoplånbok, baserat på olika egenskaper och användarrecensioner, presenterar vi några av de bästa kryptovalutaplånböckerna 2021.

 • eToro: eToro Wallet är en lättanvänd, multi-crypto, säker digital plånbok. Plånboken är lätt att köpa, lagra, ta emot och överföra över 120 kryptovalutor och ändra någon av mer än 500 par
 • Coinbase: Coinbase är den bästa kryptoplånboken övergripande, med både programvara och online-plånböcker.

 • Trezor: Trezor är den bästa hårdvaruplånboken än så länge. Den stöder Windows, Linux, Max och erbjuder till och med Android-plånboksappar för kylförvaring.
 • SoFi: SoFi är det det bästa alternativet för nybörjare i kryptovärlden som ofta behöver mer vägledning när de lagrar sina kryptotillgångar.
 • Edge: Edge anses den bästa mobilplånboken för lagring i flera valutor.
 • Exodus: Exodus betraktas som den bästa skrivbordsplånboken som stöder multimyntutbyten.
 • Bitaddress.org: Detta är en bra plattform med öppen källkod och en av det bästa och enklaste att använda pappersplånboksgeneratorer.

Så här köper du kryptovalutor direkt från eToro-plånboken?

etoro plånbok

Vår handledning är baserad på global mäklare och utbyte av eToro, eftersom plattformen låter dig investera i och handla kryptovalutor utan att betala några provisioner. I det här avsnittet i vår plånbokshandbok för kryptovaluta kommer vi att gå igenom processen för att öppna ett handelskonto för kryptovaluta, göra en insättning och köpa kryptor.

Steg 1: Öppna ett handelskonto för kryptovaluta

eToro-kunder kan köpa kryptovalutor direkt från eToro-plånboken med kreditkort och banköverföring.

Besök eToro webbplats, klicka på öppna ett konto och ange din personliga information. Du måste också bekräfta din e-postadress och mobilnummer.

etoro-mäklare

eToro har visat sig vara trovärdigt inom branschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Steg 2: Sätt in medel

När det gäller insättningsmetoder stöder eToro: Betalkort Kreditkort Banköverföring Skrill Paypal Neteller Välj kryptovaluta att köpa Om du vet vilket kryptovalutapar du vill köpa, skriv in det i sökrutan högst upp på sidan..

Steg 3: Välj kryptovalutor att köpa

kryptovalutor att köpa

Om du vet vilket kryptovalutapar du vill köpa, ange det i sökrutan högst upp på sidan.

Andra användningsområden för Crypto-plånböcker

Kryptovalutaplånböcker är grundläggande delar av kryptohandelsmiljön. Ändå har de några imponerande applikationer långt bortom den finansiella sektorn.

Intressant nog kan kryptovalutaplånböcker inte bara lagra Bitcoin, Ethereum och andra stora kryptospelare utan också olika tokens för varor och tjänster med digitala värden, som biljetter, råvaror och konst.

Experter tror att i framtiden, kryptoplånböcker kan till och med användas för att lagra identiteter, medicinsk data, skatteinformation och rösträkningar för att ge användarna kontroll över sina data.

Till slut har kryptovalutaindustrin tagit världen med storm, med kryptoplånböcker som riktiga spelbytare!

Nyckelord

Om du kommer ihåg något om den här artikeln, gör det till dessa viktiga punkter:

 • En kryptovalutaplånbok är där du lagrar dina offentliga och privata nycklar.
 • Det finns många sätt att lagra din kryptovaluta med varma och kalla plånböcker är de två huvudtyperna av kryptoplånböcker.
 • Även om både varma och kalla plånböcker har sina fördelar och nackdelar, blir hårdvaruplånböcker mer och mer populära. Många märken har lanserats de senaste åren.
 • Det är klokt att lagra det mesta av din kryptovaluta offline i kylförvaring och en del online i en het plånbok. På så sätt kan du bara spendera det du behöver utan att oroa dig för dina tillgångar.
 • Crypto-plånböcker har olika applikationer som går utöver den finansiella sektorn.

Vill du lära dig mer om den fantastiska världen av kryptovaluta och blockchain-teknik? Vill du lära dig att handla digitala tillgångar och bli en framgångsrik kryptohandlare? Registrera dig sedan till vår kurs för handel med kryptovalutor och kolla in vår kryptopartner eToro där du kan köpa, lagra och sälja eller handla CFD: er, mer än 90 kryptovalutor.

Föredrar du att äga kryptovaluta eller handla med CFD? Vilken kryptoplånbok skulle du välja?

Om du gillade att läsa Cryptocurrency Wallet Guide: En enkel steg-för-steg-handledning. Vad är Crypto-plånböcker & Hur fungerar de? från Trading Education, ge det en gilla och dela det med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Vanliga frågor

Kan bitcoin-plånböcker hackas?

Precis som med fiat-pengar kan dina bitcoins gå förlorade eller stulna. Även om kalla plånböcker anses säkrare än heta plånböcker, är de inte perfekta. Hackare kan komma åt din kryptovaluta med hjälp av olika metoder, som att hacka din enhet, installera keyloggers eller trojaner och använda webbläsartillägg för att extrahera data. Vissa hackare kan också kringgå din tvåfaktorautentisering, publicera falska annonser eller plånbokstjänster och skicka phishing-e-postmeddelanden. Se till att du använder antivirusprogram, håll dina enheter och PIN-koder säkra och var vaksamma om bedrägerier och bedrägerier.

Finns det en plånbok som kan stödja alla kryptovalutor?

Även om det finns många plånböcker med flera valutor där ute och tekniken fortsätter att utvecklas, finns det ingen enda kryptoplånbok som kan stödja alla kryptovalutor. För vissa kryptor måste du till och med skaffa deras respektive plånbok.

Kan plånböcker från tredje part stjäla min kryptovaluta?

Alla företag som du har anförtrott dina uppgifter och pengar kan vända sig till skadligt beteende eller kollapsa. Leta därför alltid efter etablerade plånböcker, lär dig mer om tekniken de tillhandahåller och läs recensioner för att välja den bästa kryptoplånboken där ute.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner