Ethereum dominerar krypto med ERC-20-token: Så här

Ethereum dominerar Crypto med ERC-20-token

Har du hört talas om ERC-20-tokens? Du borde ha! De finns överallt och allt beror på Ethereum.

De är faktiskt så vanliga, det är mycket troligt att de var en viktig faktor när det gällde att driva altcoin boom som ägde rum för några år sedan.

Kortfattat, de gör det enkelt att skapa kryptovaluta och är en stor fördel för Ethereum eftersom de är värd för Ethereum blockchain. Men de är naturligtvis inte helt perfekta.

I den här artikeln tittar vi på hur Ethereum i hemlighet dominerar kryptovalutans utveckling med ERC-20-tokens, och varför det kan betyda stora pengar för Ethereum-innehavarna.

Vill du lära dig att handla kryptovalutor som ett proffs? Ta vår kryptovalutakurs!

Ethereum har stora planer

Som du kanske redan vet, med Ethereum handlar det inte bara om att vara ett alternativ till Bitcoin. De har mycket större mål än att ta ner fiatpengar.

Även om Ethereum kanske inte är lika spännande att handla som Bitcoin med sina enorma toppar och dalar, Ethereum kan visa sig vara en bättre långsiktig investering.

Varför?

Tja, helt enkelt har den så mycket mer att erbjuda världen än Bitcoin gör.

Många associerar Ethereum med smarta kontrakt och dApps men glömmer förmågan att vara värd för andra kryptovalutor i sin egen blockchain.

Ja det stämmer. Ethereum är inte den enda kryptovalutan på Ethereum blockchain, det finns faktiskt ton. Majoriteten av dessa andra token kallas ERC-20-tokens.

Medan ingen tittade blev Ethereum ett nav för att skapa olika kryptovalutor, vilket gör Ethereum till en mycket lovande kryptovaluta att hålla.

Handla Ethereum nu med Etoro

Vad är en ERC-20-token?

ERC-20-token, Ethereum

Ethereum är som mamma till skapandet av kryptovaluta. Med skapandet av ERC-20-token drivit Ethereum sannolikt upp ökningen av altcoins eftersom de gjorde kryptovaluta så lätt att göra.

ERC-20-tokens är en standard för att utveckla kryptovaluta. De erbjuder i stort sett allt som en utvecklare behöver för att skapa en kryptovaluta och komma igång.

Det uppskattas att idag det finns cirka 200 000 olika ERC-20-tokens i cirkulation.

Det bör dock nämnas att inte alla dessa är tekniskt betraktade som kryptovalutor. Dessa tokens kan användas för ett brett utbud av tjänster.

En av de viktigaste sakerna som definierar ERC-20-tokens är att de har inte sin egen blockchain; de fungerar alla ovanpå Ethereum blockchain.

Det här är bra för utvecklare som har idéer för en kryptovaluta men inte har resurser att skapa en egen blockchain för den.

Det är trots allt mycket arbete! Du kanske till och med glömmer vad du tänkte uppnå.

Dessutom är de naturligtvis helt fria att flytta från Ethereum blockchain i ett senare skede, vilket vissa redan har åstadkommit (mer om det lite!).

Även om Ethereum aldrig tar kronan som den bästa kryptovalutan, kan det ge upphov till en annan som gör det.

Fördelar med ERC-20-tokens

ERC-20-tokens drar nytta av alla fördelar med Ethereum men har en viss oberoende så länge de följer reglerna för användning av Ethereum blockchain.

Kanske en av de största fördelarna med ERC-20-tokens det de underlättar skapandet av kryptovaluta, vilket uppmuntrar konkurrens mellan olika kryptovalutor.

Teoretiskt kommer detta att leda till mer uppfinningsrikedom och kreativa förhållningssätt till olika problem. På lång sikt kommer mer anpassningsbara kryptovalutor att överleva de som inte kan hålla jämna steg.

Utöver detta kan kryptovalutautvecklare fokusera mer på sina idéer snarare än hur man skapar ett mynt (och blockchain) och grundläggande underhållsrelaterade problem..

Färdig dokumentation för dem som vill skapa egna tokens är också ett stort plus och påskyndar utvecklingsprocessen också.

Och ur en kryptovalutahandlarares perspektiv kan ERC-20-tokens vara mer tilltalande för handel, för om de förstår hur Ethereum fungerar kommer de redan att behandla en god förståelse för hur ERC-20-tokens fungerar också.

Detta gör forskningsprocessen enklare och snabbare. Kryptovalutahandlare behöver inte lära sig en helt ny teknik när de stöter på en ERC-20-token.

En annan stor bonus med att handla ERC-20-tokens är att eftersom de är värd för Ethereum blockchain, som är offentligt, kan du öppna dem och titta på dem.

Med rätt teknisk kunskap kan du räkna ut exakt hur de fungerar och inte få några lömska överraskningar. Dessutom, om de är kodade dåligt kan du bara ignorera dem.

Det finns inget gömande på Ethereum blockchain. ERC-20-tokens är supergenomskinliga.

ERC-20-tokens kan också skickas och tas emot av Ethereum-adresser, vilket gör att de kan accepteras av en mycket bredare användarbas.

Detta löser ett problem som många altcoins har när de först börjar; de måste skapa en egen plånbok för att kryptovalutan ska kunna lagras i eller övertyga plånboksleverantörer att acceptera dem.

Och slutligen är en stor fördel för Ethereum att alla dessa ERC-20-kryptovalutor måste använda Ethereum-gas för att göra transaktioner.

Gas är en avgift transaktorer måste betala för att deras transaktion ska valideras.

Det här är bra för Ethereum eftersom det betyder att deras kryptokurrency fortsätter att röra sig, även när människor inte handlar eller handlar Ethereum mycket.

Andra krypton på samma blockchain hjälper till att hålla den flytande vilket är utmärkt för handelsvolymen. Dessutom, om en ERC-20-token är framgångsrik, kommer den framgången att sippra ner till Ethereum också.

Välkända ERC-20-tokens

Ethereum blockchain

Det kan förvåna dig att ta reda på det några av de mest kända kryptovalutorna idag är ERC-20-tokens eller började som ERC-20-tokens innan du lämnade Ethereum blockchain.

Tron är kanske den mest kända kryptovalutan som började som en ERC-20-token.

Mer nyligen dock Tron har lyckats migrera framgångsrikt från Ethereums blockchain till sin egen blockchain, ofta kallad ”mainnet”.

Medan det här är en fantastisk framgångshistoria och visar att tokens kan växa ut ur Ethereum blockchain, fick Tron få sitt samhälle att flytta från Ethereum till mainnet.

Intressant är att Trons utvecklare hävdar att deras flytt till mainnet kommer att göra dem 400 gånger snabbare än Ethereum! Det är ett stort krav och det kommer att dröja ett tag innan vi ser om det är sant eller inte.

En annan stigande stjärna ERC-20-symbol i kryptovalutavärlden är Kedjelänk, som syftar till att bli kungen av smarta kontrakt genom användning av orakel.

När Chainlink blir mer framgångsrikt kan det sluta med att lämna Ethereum som Tron, men vissa kan hävda att det är den perfekta platsen att växa – födelseplatsen för smarta kontrakt, Ethereum.

Binance Coin är en annan enormt framgångsrik ERC-20-token och används på Binance Exchange som en verktygstoken. Användare kan få rabatt när de använder den för kryptovalutahandel.

Förmodligen är Binance Coin mer framgångsrikt än ens Tron. För närvarande är Binance Coin den åttonde största kryptovalutan med börsvärde på CoinMarketCap.

Andra ERC-20-tokens inkluderar:

  • BAT (Basic Attention Token). En reklamtoken som betalar användarna att titta på annonser.
  • HuobiToken. En symbol som kan användas på Huobi-kryptovalutan.
  • TrueUSD. En stablecoin bunden till värdet av den amerikanska dollarn, liknar Tether.

Men dessa tokens skrapar bara ytan på det som finns ute idag.

Hur skapas ERC-20-tokens?

Att skapa ERC-20-tokens är en relativt enkel process. Som sagt, det kräver en god teknisk förståelse för Ethereum och dess programmeringsspråk Solidity (så kanske inte för alla ännu!).

För att skapa en ny ERC-20-token måste en användare starta ett smart kontrakt på Ethereum blockchain. Detta kontrakt ansvarar sedan för att skapa nya tokens och hantera transaktioner.

Dessutom fungerar den också som en huvudbok och håller reda på allas balans.

Nackdelar

Inte allt om att arbeta med Ethereum blockchain är hunky-dory. Det finns många anledningar till att vissa kryptovalutor kanske inte vill vara under Ethereums vinge för alltid.

Först och främst kanske de inte gillar ändringarna som Ethereum implementerar. När Ethereum uppdaterar blockkedjan kanske dessa ändringar inte är i bästa intresse för varje ERC-20-token.

Utöver det kan de sluta förlita sig för mycket på Ethereums nätverk och resurser, vilket kan vara ett problem om något skulle hända Ethereum som en regering som stängs av eller en storskalig hack.

Men kanske viktigare, medan ERC-20-tokens ses som en industristandard har det varit problem med hur de fungerar, inklusive många, många buggar.

En av de mest frustrerande buggarna gör att tokens av misstag förstörs när de skickas till ett kontrakt. Förmodligen har upp till $ 70 000 i värde förlorats på grund av sådana problem.

Ethereum har släppt en annan token som heter ERC-223, som borde lösa detta problem, men hittills har det inte varit lika populärt som ERC-20-tokens.

En annan nackdel med vissa användare är att behöva använda Ethereum som gas varje gång du vill göra en transaktion med en ERC-20-token.

Med tiden kan detta bli dyrt, speciellt om priset på Ethereum ökar, och för vissa handlare är det helt enkelt bara ett onödigt steg.

Ethereum är fortfarande fast vid bevis på arbete

Kanske är det en av de största nackdelarna för vissa kryptovalutautvecklare Ethereum använder fortfarande en bevis på arbete algoritm, precis som Bitcoin.

Bevis på arbete har varit ur mode ett tag nu och många nyare kryptovalutor har utformats för att använda bevis på insats istället, vilket många anser är rättvisare och effektivare.

Som sagt är det välkänt att Ethereum planerar att gå från bevis på arbete till bevis på spel, vilket sannolikt kommer att ske antingen 2020 eller 2021.

Om de framgångsrikt gör ändringen kan detta vara en stor boost för inte bara Ethereum utan också alla andra ERC-20-tokens.

Finns det inte tillräckligt med kryptovalutor redan?

kryptovalutor, ethereum

Andra kanske ifrågasätter poängen med att skapa kryptovaluta så enkelt. Trots allt, behöver allt tokeniseras? Är varje kryptovaluta värd att skapa?

Intressant är att många ERC-20-kryptovalutor har tappat så mycket som 90% av sitt värde och kämpar för att göra en comeback. Så, valutahandlare bör fortfarande vara försiktiga.

En sådan överväldigande mängd val av ERC-20-tokens kan också vara avskyvärda för vissa handlare som kan ha svårt att skilja mellan dem.

Det är verkligen sant att många tokens försöker åstadkomma liknande saker.

Handla Ethereum nu med Etoro

Nyckelord

Om du kommer ihåg något från den här artikeln, gör det till dessa viktiga punkter.

  • En ERC-20-token är en token som skapats på Ethereum blockchain. För utvecklare är de mycket lättare att skapa än att skapa tokens från grunden.
  • Lätt adopterad av plånböcker och andra tjänster som också accepterar Ethereum. Detta påskyndar antagandet av nya användare och handlare.
  • Några av de bästa kryptovalutorna idag är ERC-20-tokens. Dessa inkluderar Binance Coin, BAT, HuobiToken och TrueUSD.
  • ERC-20-tokens är inte perfekta. De lider fortfarande av buggar och begränsas av Ethereums kod, vilket kan vara ett problem för vissa.

Lär dig att handla kryptovalutor med vår kurs för kryptovalutahandel

Vill du lära dig mer om andra kryptovalutor och hur du handlar dem? Registrera dig sedan på vår kurs för kryptovalutahandel!

Varför ska du välja Etoro att handla Ethereum

Nu vet du varför Ethereum dominerar Crypto med ERC-20-token. Om du känner dig inspirerad att börja handla Ethereum, eller om den här artikeln har gett lite extra insikt i din befintliga handelskunskap, kan du vara glad att veta att etoro ger möjlighet att handla med Crypto-tillgångar och CFD-filer på upp till 90+ kryptovalutor.

Om du gillade att läsa Ethereum Dominates Crypto With ERC-20 Tokens från Handelsutbildning, snälla ge det en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Ansvarsfriskrivning: Kryptovalutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara

Handelsanalys är inte en pålitlig indikator för aktuella eller framtida resultat, eftersom omständigheterna kan förändras över tiden. Innan du fattar några investeringsbeslut bör du söka råd från oberoende finansiella rådgivare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner