Ethereums prisanalys för 2021

ETH-prisprognos 2021

Vi delar toppen Experts förutsägelser för Ethereum 2021.

Läs vår Ethereum ETH-prisanalys 2021

Trots den ekonomiska oro som COVID-19 orsakade har 2020 varit ett imponerande år för Ethereum. Priset på världens mest kända altcoin har haft en stadig tillväxt under de senaste 12 månaderna, eftersom kryptovärlden ivrigt väntade på den efterlängtade lanseringen av Ethereum 2.0-uppgraderingen, som äntligen blev verklighet i december.

Totalt sett har Etheruem fått mer än 330% sedan starten 2020 – mycket imponerande med tanke på den oinspirerande prestandan hos vissa andra tokens. Naturligtvis har Ethereums motståndskraft, i kombination med en spännande ny nätverksrevision, väckt altkoin till centrum i riktning mot 2021 – med vissa branschpersoner som tror att ETH kommer att fortsätta växa i en takt som är relativt stabil för kryptomarknaden..

Så betyder det att det nu är en bra tid att investera i ETH? I följande Ethereum-prisanalys 2021 kommer vi att titta på hur Ethereum 2.0 kan se att priserna fortsätter att stiga under det kommande året, samt höra vad några få branschexperter har att säga.

Innehåll:

Ethereum – en översikt

Ethereums prisrörelsens historia

Ethereum 2020

Experts förutsägelser för Ethereum 2021

Faktorer som påverkar Ethereum-priset

Ethereums prisanalys för 2021

Ska du investera i Ethereum 2021?

Slutsats


Ethereum-prisanalys 2021 – FAQ

Ethereum – en översikt

Ethereum är lätt den mest kända digitala valutan efter Bitcoin, så innan du fortsätter med vår Ethereum-prisanalys 2021, är det värt att ta en närmare titt på vad som exakt skiljer altcoinet från sin föregångare.

Det finns naturligtvis många likheter mellan de två teknologierna – både Bitcoin och Ethereum var ursprungligen baserade på beviset på arbetskonceptet, där transaktioner verifieras via ett nätverk av noder som konkurrerar om att lösa komplexa ekvationer – en process som vanligtvis kallas “gruvdrift”.

På samma sätt använder både Bitcoin och Ether blockchain-teknik för att göra allt detta möjligt. Bortsett från dessa grundläggande likheter är Bitcoin och Ethereum två mycket olika djur.

Ethereum lanserades i juli 2015 och är en decentraliserad, öppen programvaruplattform som inte bara är värd för sin inhemska kryptotoken, Ether, utan också tillåter smarta kontrakt och Distribuerade applikationer (ĐApps) att utvecklas och köras utan någon tredje parts inflytande . Ethereum har också sitt eget programmeringsspråk, vilket öppnar många möjligheter för utvecklare som vill bygga och köra skräddarsydda applikationer på plattformen. Så medan både Bitcoin och Ethereum erbjuder ett decentraliserat betalningssystem, är huvudsyftet med Ethereum inte ett digitalt betalningssystem utan en plattform för att underlätta utbytet av säkra kontrakt och applikationer via sin egen valuta.

Ethereum har inte ett övergripande tak på antalet tokens som så småningom kommer att vara i omlopp – till skillnad från Bitcoin. Det begränsar dock antalet tokens som görs tillgängliga från år till år. En annan viktig skillnad är den hastighet med vilken block skapas. Medan Bitcoin-transaktioner kan ta över tio minuter, behandlas Ethereum-transaktioner vanligtvis på några sekunder.

Ethereums otaliga applikationer och praktiskt taget obegränsad potential har gjort det till ett intressant investeringsperspektiv och gjort det möjligt att snabbt få fotfäste på den redan konkurrensutsatta kryptovalutamarknaden. Men vad betyder all denna bakgrundsinformation för vår Ethereum-prisanalys för 2021?

Som vi ska se är det viktigt att förstå de viktigaste skillnaderna mellan Ethereum och andra kryptovalutor – särskilt Bitcoin – om vi vill förutsäga hur myntet kan prestera under det kommande året. Även om alla kryptovalutor kommer att påverkas på något sätt av stora rörelser i Bitcoins pris, är vårt mål här att hitta andra sätt som Ethereums tokenpris kan röra sig.

Ethereums prisrörelsens historia

Innan vi startar vår Ethereum-prisanalys för 2021 skulle det vara klokt att ta en titt på den historiska prisrörelsen för altcoin. Genom att göra det kan vi bättre identifiera tidigare trender och förutsäga hur vissa olika marknadskrafter kan påverka ETHs värde framåt.

Som med de flesta kryptovalutor befallde Ethereum väldigt lite i form av ett begärt pris när det först släppte marknaden, med token värt mindre än 1,00 dollar 2015. Sakerna förblev ganska lågmälda för den framväxande digitala valutan under de kommande 18 månaderna eller så när ETC nådde blygsamma $ 10,00 i januari 2017 var det dock vid denna tidpunkt som den obegränsade potentialen för denna nya blockchain-teknik verkligen blev känd och priserna tog snabbt fart. Efter en kraftig uppgång mot slutet av 2017 slog ETH rekordhöga på nästan 1400 dollar i januari 2018. Resten av 2018 var dock något av en berg-och dalbana för Ethereum och i slutet av året hade ETH-priset sjunkit som lågt till $ 85.

Sakerna förblev ganska dämpade i långt över ett år efter höjden i början av 2018. Ethereum kämpade för att bryta 250 dollar under cirka 18 månader, trots att många industriröster fortsatte att hyra Ethereum som altcoinet som en dag skulle släppa Bitcoin till topplaceringen. Efter en ny björnkörning sommaren 2019 avslutade ETH året med handel på bara $ 132.

Ethereum-pris 2020

eterumprisdiagram

Naturligtvis är ett viktigt övervägande för vår Ethereum-prisanalys för 2021 hur bra myntet har presterat de senaste månaderna. Efter en ganska dyster utveckling under 2019 gick ETH långsamt till 2020. Investerarnas känslor verkade dock återvända mot sommaren och i juli hade priserna stigit över $ 250 och fortsatte att stiga tills de slog runt $ 475 i september.

ETH-priserna tappade sedan tillbaka till cirka $ 350 innan de samlades i slutet av året och toppade till 615 $ i december. Ökningen i slutet av året beror troligen på den efterlängtade lanseringen av Ethereum 2.0 och denna översyn är det som gör ETH till en så viktig krypto att titta när vi går in 2021.

Skulle du överväga att investera i Ethereum ETH?

Ethereum-pris förutsägelse för 2021

Experts förutsägelser för Ethereum 2021

För att skapa en balanserad Ethereum-prisanalys för 2021 är det nödvändigt att samla in information från flera områden. Att titta på åsikter och förutsägelser från ledande kryptoexperter är naturligtvis ett bra sätt att mäta industrins känslor mot Bitcoin och marknaden i allmänhet.

1. Craig Russo

Craig Russo, grundare av Peer – en Boston-baserad start bakom SludgeFeed – tror att Ethereums förmåga att distribuera decentraliserade applikationer och tokenisera verkliga tillgångar kommer att säkerställa att det förblir en go-to-plattform, vilket lockar massor av investerarnas intresse. ”Jag ser ingen anledning till varför Ether (ETH) inte kommer att gå igenom rekordhöga nivåer fram till 2021 om Ethereum fortskrider som planerat och utvecklare fortsätter att bygga på nätverket”, sa han och tillade: “Jag tror att ETH / BTC har kanske redan bottnat och ETH / USD kommer att börja en ny uptrend när Bitcoins volatilitet saktar ner, ”

2. Alex Saunders

Samtidigt är Nugget’s News CEO Alex Saunders också mycket optimistisk om Ethereums potential och är en annan röst som förutspår en stark möjlighet att ETH kommer att nå en ny rekordhög nivå om ett år eller mindre – förutsäger 1400 $ vid slutet av 2021.

3. Michaël van de Poppe

Cointelegraph Markets-analytiker Michaël van de Poppe räknar också med en ETH-nästa tjurkörning och tror att framtiden sannolikt kommer att bli ljus för altcoinet, med nästa värdeökning som sannolikt kommer att toppa sig över tidigare rekord. Medan han slutade med att erbjuda en fullständig Ethereum-prisanalys för 2021, tog han till Twitter för att förutsäga att “nästa cykel ATH för ETH förmodligen mellan 10 000–20 000 dollar.”

4. SalsaTekila

En kryptohandlare och analytiker känd som SalsaTekile, som fick ökändhet efter att ha förvandlat ett par tusen dollar till 100 000 dollar i en sommarhandelskonkurrens, har uttryckt förtroende för Ethereum och lagt till det i sin portfölj eftersom han tror att det kommer att överträffa Bitcoin 2021. ”Jag äga en obekväm mängd ETH (spot). Köpte mer igen idag, med handelsvinsterna. Jag tror att det kommer att överträffa bitcoin under det kommande året, ”twittrade han. Medan han ännu inte gör en ingående Ethereum-prisanalys för 2021, bör SalsaTekile lägga till ETH i sin portfölj som ett positivt tecken.

5. Ryan Selkis

Messaris Ryan Selkis hade inte erbjudit en Ethereum-prisanalys för 2021 i skrivande stund, men han har noterat sin egen syn på varför Ethereum skulle kunna göra det bra under det kommande året. Han skrev en rapport om vad som kan förväntas för kryptovalutautrymmet nästa år, säger han: ”Bitcoin kan vara beredd på ett stort år på grund av dess makropositionering, men det är Ethereum som har tagit flyg som kryptos viktigaste plattform … en som skulle kunna driva ett helt nytt finansiellt system och ett mer öppet, elastiskt internet. ”

Läs mer: Hur mycket kommer Ethereum att vara värd 2021 och därefter?

Faktorer som påverkar Ethereum-priset

1. Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 är en stor uppgradering till det gamla offentliga Ethereum-mainnet, utformat för att påskynda Ethereums användning och hantera befintliga prestandabegränsningar.

En av de mest betydande förändringarna är övergången från Proof of Work-arkitekturen till implementeringen av en Provis of Stake-konsensusmekanism. Uppgraderingen startade i slutet av 2020 och fas 1 av lanseringen fortsätter till 2021.

Det har förutspåtts att ETH 2.0 kommer att öka genomströmningen med mer än 1000 gånger, vilket kommer att minska de höga avgifterna förknippade med Ethereum-transaktioner som för närvarande utgör koden. Naturligtvis är denna utveckling en nyckelfaktor i vår Ethereum-prisanalys för 2021, och om den visar sig vara en framgång kan den se priserna höjas 2021.

2. Bitcoin

Ethereum, som alla Altcoins, kommer alltid att knytas på något sätt till Bitcoin. För det första är Bitcoin den mest kända och (jämförelsevis) stabila kryptovalutan och som sådan använder analytiker den ofta som en indikator på investerarnas aptit på digital valuta i allmänhet. För det andra kräver många börser byte av BTC mot andra mynt, vilket gör Bitcoin till något som en kryptoreservevaluta. Därför kommer priset på Bitcoin – under överskådlig framtid – att återspegla den bredare kryptovalutamarknaden, till viss del.

3. Regler relaterade till kryptovaluta

Kryptovaluta och tanken på decentraliserade betalningar är relativt nya begrepp, så många länder fattar fortfarande om och hur de ska regleras.

I Storbritannien till exempel har FCA nyligen förbjudit försäljning av derivat och börshandlade sedlar (ETN) som hänvisar till vissa typer av kryptotillgångar till detaljhandelskonsumenter. Utöver detta finns det också nya EU-regler i horisonten – vilket kan ha en enorm knock-on-effekt för alla kryptovalutapriser. Naturligtvis kan reglering vara bra eller dålig för marknaderna, men alla smarta kryptoinvestorer bör hålla ett öga med potentiella förändringar.

4. Köparefterfrågan

Alla vet att värdet på en tillgång dikteras av utbud och efterfrågan. Ethereum har ingen övre gräns på det sätt som Bitcoin gör och detta har historiskt sett varit något av ett problem för altcoin. Ankomsten av Ethereum 2.0 och övergången till ett Proof of Stake-protokoll har dock förutspåtts minska den nuvarande inflationen på 10% till mellan 0,5 och 2% per år..

På efterfrågesidan ser 2021 ut att bli ett intressant år eftersom det har skett ett stort intresse från traditionella investeringsinstitut under 2020 och ett rekordantal nya plånböcker för kryptovalutor öppnades. Naturligtvis är detta av stort intresse för någon Ethereums prisanalys för 2021 och kan mycket väl innebära att efterfrågan kommer att öka över kryptosfären under det kommande året..

Redo att investera i Ethereum ETH?

Ethereums prisanalys för 2021

Som vi har sett finns det flera faktorer att tänka på när man gör en Ethereum-prisanalys för 2021. Naturligtvis, förutom att bedöma de olika marknadskrafterna som beskrivs ovan, försöker kryptoanalytiker också att identifiera mönster och förutsäga prisrörelser genom att genomföra teknisk analys av hur diagram har flyttat tidigare.

BeinCrypto.com, till exempel, analyserade höjder och nedgångar i historien om Ethereums pris och använde detta för att generera en prognos för 2021 – vilket resulterade i en annan optimistisk förutsägelse av en tjurkörning som kommer att se ETH-priset 2021 slutar på cirka 2800 dollar.

Med pausen över $ 600 på massiv volym, ETH signalerar en ny tjurmarknad.

När vi beaktar de andra branschuppgifterna som citeras som en del av denna analys kan vi förvänta oss att det kommande året kan vara extremt positivt för Ethereum. Även om det kanske inte träffar den höga, $ 10.000-plus-siffran som vissa förutsäger, finns det goda skäl att tro att ETH lätt skulle kunna sväva förbi $ 1000 i slutet av 2021.

Ska du investera i Ethereum 2021?

investera i ethereum

Som vi har sett finns det en refräng av optimism när det gäller ETH: s potential. Medan vår Ethereum-prisanalys för 2021 verkligen pekar på bra saker för altcoinet, särskilt när Ethereum 2.0 samlas i takt, är det värt att notera att det finns en hel del kryptovalutaplattformar och myndigheter som tror att de positiva effekterna kommer att ta lite längre tid att manifestera.

TradingBeasts.com, till exempel, medan den är optimistisk om Ethereums framtid, förutspår en mer dämpad tillväxttakt, med ETH som inte kryper över $ 600 förrän i slutet av 2021 och bara närmar sig $ 1000 i slutet av 2023. Om du funderar på att investera i Ethereum , är det viktigt att hantera dina förväntningar och inte bli ledsen med mediahype.

Det är också värt att komma ihåg att många av de mer optimistiska Ethereum-prisförutsägningarna är beroende av att Ethereum 2.0 löser de problem som det är avsett att göra. Den som planerar att lägga till ETH i sin investeringsportfölj måste se till att de håller sig uppdaterad om utvecklingen i detta avseende – positiv eller negativ – och justera sin investeringsstrategi i enlighet med detta.

eToro – Den bästa plattformen att investera i Ethereum

eToro har visat sig vara pålitliga inom kryptobranschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Slutsats

Ethereum har haft något av ett skakigt år 2020. Inte bara kastade COVID-19-pandemin finansvärlden i kaos, men förseningen av Ethereum 2.0 gav också investerarnas osäkerhet och såg priserna sjunka. Men som vår Ethereum-prisanalys för 2021 har belyst verkar industrins känslor ha vänt ett hörn och ETH förväntas fungera bra under de kommande åren..

Naturligtvis är det för tidigt att säga hur lanseringen av Ethereum 2.0 kommer att påverka värdet av ETH under de närmaste åren, eftersom uppgraderingen kommer att förskjutas i faser. Förutsatt att den första etappen är framgångsrik kan vi dock se att Ethereums priser börjar stiga under första halvåret 2021 och fortsätter under hela året.

De kommande tolv månaderna har utropats som en viktig övergångsperiod för kryptovaluta och vår Ethereum-prisanalys för 2021 visar att det populära altcoinet har nödvändiga tekniska uppgifter för att vara en av branschens bästa investeringar. Om du är intresserad av att lägga till Ether i din portfölj och är beredd att hålla koll på utvecklingen som påverkar tokenpriset, kan början av 2021 vara en bra tid att göra din investering.

Ethereum-prisanalys 2021 – FAQ

Kommer Ethereum att gå upp 2021?

Medan vår Ethereum-prisanalys 2021 inte kan garantera hur ETH-priset kommer att röra sig det kommande året, finns det flera branschpersoner som är övertygade om att altcoin kommer att visa sig vara en bra investering.

Hur kommer Ethereum 2.0 att påverka tokens värde?

Lanseringen av Ethereum 2.0 lovar att ta itu med vissa problem med den befintliga blockchain-infrastrukturen och se Ethereum-tekniken bli ännu mer mångsidig. Det är svårt att se hur detta kan ha annat än en positiv effekt på token-priset, men investerare bör hålla koll på utvecklingen, eftersom alla problem med implementeringen av Ethereum 2.0 kan få negativa konsekvenser.

Vad förutspår experterna för Ethereum 2021?

De flesta industriröster är positiva över Ethereums prispotential 2021, även om vissa förutspår mycket större höjningar än andra. Det har funnits en bred enighet om att lanseringen av Ethereum 2.0 kommer att se ETH-priset närma sig sin tidigare rekord på 1 422 $. Vår Ethereum-prisanalys för 2021 föreslår också tillväxt för altcoin, även om investerare bör vara medvetna om att mycket vilar på Ethereum 2.0 och att eventuella problem med framtida utveckling kan sätta pauser på alla bullruns.

Kommer Ethereum att överstiga 10 000 dollar 2021?

Även om det finns vissa branschuppgifter som förutspår att värdet av ETH kommer att träffa fem siffror, bör det noteras att dessa är mycket ambitiösa och de flesta branschröster erbjuder mer konservativa prognoser..

Är nu en bra tid att investera i Ethereum?

I och med att Ethereum 2.0 äntligen blir verklighet i slutet av 2020 och vidareutveckling pågår, förväntas ETH prestera bra under det kommande året och många ansedda kryptoinvesterare har lagt till token i sina portföljer före vad som kan vara rekordtillväxt..

Var kan jag köpa Ethereum?

Om du vill investera i Ethereum måste du hitta en mäklare eller utbyte som gör att du kan köpa tillgången. Det finns många leverantörer tillgängliga men du vill hitta en som har ett gott rykte och uppfyller vissa finansiella bestämmelser. Vi rekommenderar eToro för nybörjare, eftersom det erbjuder ett lättanvänt gränssnitt samt mycket information om kryptovalutamarknaderna. Du behöver också en kryptoplånbok för att lagra dina tokens.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map