Förstå John McAfees Crazy Bitcoin-förutsägelser

John McAfees galna bitcoinförutsägelser

Under de senaste åren har John McAfee kommit till allmänhetens uppmärksamhet med sina vilda Bitcoin-prisförutsägelser.

McAfee tidigare uppgav att en Bitcoin skulle nå priset på 1 miljon dollar i slutet av 2020 innan backtracking.

Men vem är exakt John McAfee, och ska vi lyssna på vad han har att säga?

I den här artikeln tittar vi på vem som exakt är John McAfee, hans förhållande till kryptovaluta och varför vi bör vara försiktiga när vi lyssnar på honom.

Du kanske också gillar: Vilka topp 10-kryptovalutor kommer att explodera 2021?

Vem är John McAfee?

John McAfee är mest känd för att grunda McAfee Associates (nu känt som McAfee, LLC) som skapade den allra första kommersiellt tillgängliga antivirusprogramvaran, även med McAfees namn.

Efter att ha kört McAfee från 1997 till 1994 avgick han. Men McAfee är definitivt någon som har levt ett intressant liv, och det var inte det sista vi skulle höra från honom.

Innan han grundade McAfee, LLC, han arbetat som programmerare för Nasa, och efter McAfee, LLC, gick han in i en rad andra affärsverksamheter, mest relaterade till teknik och säkerhet.

Tyvärr för honom avdunstade många av frukterna av hans investeringar under den ekonomiska kraschen 2008. Hans beräknade förmögenhet gick från en höjd av cirka 100 miljoner dollar till 4 miljoner dollar.

Rebell för livet?

McAfee är också mycket känd för sin ”rebell” -attityd. Förmodligen älskar vapen, kvinnor och droger.

Liksom många inflytelserika personer i kryptovaluta, McAfee är en libertarian.

För dem som inte vet, tror liberaler i huvudsak på mindre myndighetskontroll och att människor ska få göra vad de vill.

Roger Ver och Ross William Ulbricht är välkända för att också stödja denna typ av ideologi och det är mycket troligt att Satoshi Nakamoto också hade liknande övertygelser.

McAfee trivs också i kontroverser och gillar att spela ‘bad boy’ arketypen som säger och gör vad han vill utan att bry sig om konsekvenserna.

För att ge dig en uppfattning om hur kontroversiell McAfee gillar att vara är det värt att titta på den här videon med titeln Hur man avinstallerar McAfee Antivirus, som gjordes av och stjärnor själv.

Videon kritiserar McAfee-antivirusprogrammet och spelar på det brutala beteendet han är känd för (höjd för komiska ändamål).

McAfee tillbringade också många år i Centralamerika efter McAfee, LLC och det är mycket kontrovers kring vad han gjorde där.

Ovanpå allt, han försökte också att gå till USA: s president 2016 för Libertarian Party och kommer att försöka springa 2020 antingen för Libertarian Party eller bilda sitt eget parti.

Deltagande i kryptovaluta

John McAfee involverad i Bitcoin

2016 blev McAfee verkställande styrelseordförande och VD för MGT Capital Investments och utvidgade branscherna de var inblandade i till att omfatta Bitcoin mining..

År 2018 hade McAfee lämnat företaget och ville ägna mer av sin tid åt kryptovaluta och har sedan dess varit mycket involverad i kryptovalutamiljön..

McAfee är också en anhängare av att Bitcoin inte är i en prisbubbla (eller åtminstone gjorde han 2017).

För McAfees presidentkampanj 2020 vill han marknadsföra kryptovalutor som en av hans främsta frågor.

Handla Bitcoin online med eToro

“Dickening”

McAfee fick mycket uppmärksamhet när han var på Twitter 2017 förutspådde han att Bitcoin skulle nå 1 miljon dollar i slutet av 2020.

För att göra vad McAfee sa mer intressant, han lovade att han skulle äta sin egen penis på live-tv om Bitcoin inte nådde det priset.

Strax efter skapade någon en webbplats som heter Dickening, som räknar ner när McAfee måste följa med sitt löfte om en Bitcoin inte når 1 miljon dollar.

I skrivande stund i mitten av februari 2020 är en Bitcoin värd 9 649,58 dollar, så du kan se Bitcoin måste öka enormt (103 gånger öka!).

Alla som följer diagrammen dagligen, veckovis eller månad kan se det Bitcoin har blivit ganska stabilt sedan nedgången 2018, svävar runt 8 000 dollar under lång tid.

Det är mycket möjligt att det inte kommer att bryta ur denna spår under lång tid framöver.

Och i början av 2020 såg det ut som att McAfee började gå tillbaka på hans påståenden, kanske inser detta själv.

Senast den 5 januari 2020, igen Twitter, McAfee verkade hävda att det hela var en ”bråk” för att få fler människor intresserade av kryptovaluta.

Istället verkar McAfee vara det nu tyder på att Bitcoin är ”gammal teknik”, jämförbar med Ford Model T (allmänt ansedd som den första kommersiellt producerade bilen).

Med det som McAfee verkar säga är att andra kryptovalutor kommer att komma över Bitcoin och en annan kommer sannolikt att ta kronan som kung.

Det finns faktiskt viss sanning i den möjligheten. Även om Bitcoin kan vara de mest framgångsrika och långlivade kryptovalutorna, kommer det inte att vara det sista.

I det här fallet känns det dock som om det bara användes som en ursäkt för att backa ur en dåligt gjord satsning.

Han verkar också föreslå att han aldrig skulle ha ätit sin egen penis på nationell TV, med hänvisning till galenskapen i flottan.

Men var det verkligen en bråk … eller backar han bara från en dålig satsning? … eller tycker han bara om uppmärksamheten?

Det här är alla frågor som vi förmodligen aldrig kommer att få svar på.

Vad kan vi lära oss av John McAfees påståenden?

John McAfees Bitcoin-förutsägelser

En viktig lektion som vi kan lära av någon som John McAfee är att vi måste vara försiktiga vem vi lyssnar på.

Bara för att han har ett intresse av kryptovaluta betyder det att han förstår hur dess värde kommer att förändras.

Medan McAfee sannolikt väckte stort intresse för kryptovaluta, är sådana spel / löften förmodligen inte det bästa sättet att göra det.

Föreställ dig själv som en nybörjare som vet lite om kryptovaluta, och du stöter på detta. Om du inte visste bättre hade du kanske trott honom.

Och om du var tillräckligt motiverad, kunde du ha blivit involverad och köpt Bitcoin och sedan känt dig helt förrådd när han backade ur sin satsning.

Sanningen är att det är mycket möjligt att tjäna mycket pengar på Bitcoin på lång sikt, men den här typen av affärer måste vara välinformerad och inte baserad på skvaller av högt profilerade siffror.

Vi bör också ifrågasätta motiven bakom människor som gör sådana påståenden. McAfee hävdar till exempel att han har gjort sin uppskattning för att få fler människor intresserade av kryptovaluta.

Även om det också är möjligt att han helt enkelt ville få uppmärksamhet, som han är känd för att trivas med.

Inte alla påståenden är falska

Vissa uppskattningar går i uppfyllelse.

En person som lyckades exakt förutsäga ökningen av priset på Bitcoin var Tim Draper.

Under 2014, Draper förutspådde att priset på Bitcoin skulle nå $ 10 000 per mynt till 2017, vilket verkligen hände.

Det är dock svårt att säga sannolikheten för att Draper gör en annan förutsägelse så exakt.

Sanningen är att sådana påståenden endast bör följas löst, en slags vägledning. Dina egna förutsägelser bör baseras på din egen analys.

Leta efter vad som påverkar priset på Bitcoin

Bitcon-prisförutsägelser

Istället för att förlita sig på människors prisförutsägelser är det mycket bättre att bedriva egen forskning och komma till dina egna slutsatser.

Genom att analysera historiska diagram och händelserna potentiella händelser som påverkade deras förändring ser du vad som är troligt och vad som inte är.

Halveringen är ett utmärkt ställe att leta efter. Det är här blockbelöningen för att bryta Bitcoin kommer att halveras.

2020, Blockbelöningen för Bitcoin kommer att halveras från 12,5 Bitcoins till 6,25 Bitcoins.

Vad detta betyder är att det kommer att finnas mindre Bitcoin infört på marknaden, vilket teoretiskt sett skulle innebära att priset på Bitcoin kommer att stiga.

Tidigare har halveringen varit en bra indikator på att Bitcoins pris skjuter upp. Halveringen 2016 är ett utmärkt exempel på detta och kan ha bidragit till Bull Run 2017.

Halveringen 2020 förutses äga rum den 10 juni 2020.

Handla Bitcoin online med eToro, wolrdens ledande sociala handelsplattform

Nyckelord

Om du kommer ihåg något från den här artikeln, gör det till dessa viktiga punkter.

  • En kontroversiell figur, John McAfee är mycket åsiktsfull. Inte alla håller med om de saker han säger, och det är möjligt att han bara gillar uppmärksamheten.
  • John McAfee hävdade att Bitcoin skulle nå 1 miljon dollar per mynt i slutet av 2020. Han backade sedan från sina egna påståenden och sa att det hela var en bråk.
  • Om man tittar på diagrammen är $ 1 miljon per Bitcoin fortfarande långt kvar. Det är mycket troligt att vi inte kommer att se en sådan värdering under mycket lång tid framöver.
  • Sådana prisförutsägelser bör ses som grova guider. Du bör aldrig basera dina affärer på andras information.

Lär dig att handla kryptovalutor med vår kurs för kryptovalutahandel

Vill du lära dig mer om andra kryptovalutor och hur du handlar dem? Registrera dig sedan på vår kurs för kryptovalutahandel!

Om du gillade att läsa Förstå John McAfees Crazy Bitcoin-förutsägelser från Trading Education, ge det en gilla och dela det med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner