Grundläggande uppmärksamhetstecken: Varför blir varje handlare galen över BAT?

Basic Attention Token, eller som det ofta kallas BAT (det är tickersymbol), är en favorit bland många i kryptovalutahandeln.

BAT är en kryptovaluta som du säkert inte kommer att glömma, och det är inte bara på grund av dess roliga namn.

Det är där ute revolutionera hur digital reklam fungerar, att införa ett nytt system som de säger är rättvisare.

I den här artikeln ska vi titta på vad som gör BAT så speciellt och om det är ett bra val för valutahandlare eller inte.

Vill du lära dig att handla kryptovalutor som ett proffs? Ta vår kryptovalutakurs!

Vad försöker BAT uppnå?

Liksom många andra bra kryptovalutaprojekt är deras syn inte bara inriktade på att ersätta traditionell valuta, de försöker också fixa en annan viktig fråga.

BAT är inriktning på reklamnischen, något som inte har blivit alltför utforskat i kryptovaluta och ger BAT en konkurrensfördel och potentiellt till och med ett monopol.

Kort sagt, BAT försöker effektivare mäta användarnas uppmärksamhet på digitala annonser genom att tjäna pengar på det till förmån för båda användare (publik) och utgivare (innehållsskapare).

De gör detta på två sätt:

  • För det första får användare betalt i BAT-token för att ha uppmärksammat annonser.
  • För det andra betalar annonsörer BAT-tokens till utgivare för att få användarnas uppmärksamhet.

Den bästa förklaringen av vad BAT gör är BAT-webbplats:

“Basic Attention Token är den nya symbolen för den digitala reklambranschen. Det betalar utgivare för deras innehåll och användare för deras uppmärksamhet, samtidigt som annonsörerna får mer i utbyte mot sina annonser. ”

Effektivt, BAT vill decentralisera webben och åstadkomma webb 0,3; en mer decentraliserad webb där kontrollen ligger i innehållsskaparna och inte i kraftverk som Facebook och Google.

De tycker att det är orättvist att internetjättar blir rika medan publicister går ur spel.

Förment, Google och Facebook ta upp till 73% av alla intäkter från reklam och 99% av all tillväxt.

Enligt BAT, “överförs digital reklam av mellanhänder, trackers och bedrägeri”, vilket gör digital reklam till en ineffektiv bransch, vilket är dåligt för företagen..

Denna ineffektivitet har en direkt inverkan på användarna eftersom BAT också hävdar att för mycket av våra resurser används för reklam och att detta inte är rättvist för användarna.

De hävdar det upp till 21% av telefonens batteritid tas upp av annonser och så mycket som 50% av mobildata är annonser. Men det är hela toppen av isberget.

Genom att skapa en belöningsmekanism kan annonsörer se tydligare vilka utgivare som är mer effektiva. Det kommer också att hjälpa dem att rikta sina målgrupper bättre.

BAT försöker också motverka bedrägerier och skadlig kod för att skydda användarens integritet.

BAT leds av Brendan Eich, som också är skaparen av JavaScript och medskaparen av Mozilla Firefox.

Hur fungerar BAT?

Grundläggande uppmärksamhetstoken

BAT är en ERC-20-token, vilket innebär att den inte har sin egen blockchain utan istället bygger på Ethereum blockchain. Och som med alla andra ERC-20-tokens, BAT är decentraliserad och öppen källkod.

Detta medför ett antal fördelar och nackdelar. Den tydligaste fördelen är att BAT använder Ethereums resurser och kan påskynda utvecklingsprocessen.

De behöver till exempel inte bry sig om att skapa och underhålla en helt ny blockchain. De kan istället fokusera på att forma BAT till vad de vill att det ska vara.

Att använda Ethereums blockchain innebär också att BAT lätt accepteras av många andra kryptovalutaplånböcker, vilket kan påskynda dess användning och popularitet.

Att använda Ethereum kan dock vara problematiskt om teamet bakom BAT vill utveckla kryptovalutan på ett annat sätt.

Det mest uppenbara problemet är att Ethereum använder fortfarande ett bevis på arbetsalgoritm, som många anser vara ineffektivt, särskilt i jämförelse med bevis på insats.

Användare, utgivare och annonsörer

Det finns tre huvudkomponenter i BAT: s system, användaren (som tittar på innehåll), annonsören (som vill marknadsföra produkter) och utgivaren (som skapar innehåll).

BAT-token kan utbytas mellan användare, publicister och annonsörer i BAT: s föreslagna ekosystem.

Användare kan donera tokens till sina favoritwebbplatser (utgivare). BAT-tokens kan också användas för premiumtjänster och innehåll på BAT-plattformen.

BAT tar också integritet mycket seriöst och skyddar användarnas data från att avslöjas för utgivare eller annonsörer.

Användarnas uppmärksamhet mäts när användarna ser annonser i aktiva flikar och beräknas baserat på varaktighet och pixlar i förhållande till relevant innehåll.

Teamet bakom BAT utvecklar fortfarande fler metoder för att mäta användarnas uppmärksamhet på annonser.

Är BAT en omsättbar tillgång?

BAT påstår sig inte vara en digital valuta, säkerhet eller råvara, men det kommer naturligtvis inte att hindra människor från att se och använda det på det sättet. Om det kan bytas kan det handlas.

Det finns en totalt utbud av 1 500 000 000 BAT-token, men i skrivande stund finns det redan 1 457 527 137 i omlopp.

Det är möjligt att BAT kan öka sitt utbud för att hålla sig i rörelse eller så kan det möta problem inom en snar framtid.

Det bör dock nämnas att skapa nya tokens kan ha en negativ effekt på priset.

Det är också värt att nämna att projektet fortfarande är under utveckling, troligen många andra kryptovalutor, så hur det definierar sig idag kan skilja sig mycket från hur det definierar sig i morgon.

För att förstå mer om hur BAT fungerar kan du läsa vitboken här.

Den modiga webbläsaren

BAT är starkt knuten till Modig webbläsare, som påstår sig vara snabbare, säkrare och mer integritetsorienterad än andra webbläsare.

Hittills är Brave den enda webbläsaren som BAT arbetar med och på grund av detta kan BAT: s framgång eller misslyckande bero på hur framgångsrik den Brave-webbläsaren är.

Om modig blir mer populär kommer det sannolikt att ha en positiv effekt på BAT, men om den inte lyckas fånga upp kan effekten vara förödande.

Det är också viktigt att överväga möjligheten att BAT antas av en annan större och mer känd webbläsare, som Google Chrome, Safari eller Mozilla Firefox.

En sådan händelse kan verkligen påskynda BAT: s framsteg, men vi är sannolikt långt ifrån denna punkt just nu.

Det bör också nämnas att för att tjäna BAT från Brave måste användarna välja att använda sina “integritetsrelaterade” annonser. Brave-webbläsaren fungerar för Windows, Mac OS och Linux.

Hur bra har BAT presterat?

BAT-prestanda

I skrivande stund är BAT den 32: a största kryptovalutan som listas på CoinMarketCap, med en börsvärde på $ 302449916.

För närvarande kostar en BAT-token dig ungefär $ 0,20, men den nådde en topp på cirka 0,98 $ tillbaka i januari 2018.

En viktig punkt att göra är att BAT är relativt stabil jämfört med andra kryptovalutor. Detta gäller särskilt de senaste månaderna. För vissa handlare är detta mycket tilltalande och en trevlig förändring.

Men på grund av bristen på volatilitet, BAT kan vara en bättre långsiktig investering än en kortfristig tillgång till daglig handel.

En annan viktig sak att påpeka är att sedan mars 2019, BAT har ökat enormt i handelsvolym.

Det här är fantastiskt eftersom det betyder att fler handlar med det och vilket innebär att det blir lättare att handla det.

Det är mindre troligt att handeln misslyckas eftersom din mäklare inte kan ansluta dig till en köpare eller säljare.

Vidare kan det betyda att det i hemlighet kan växa i popularitet.

Vanligtvis skulle vi inte rekommendera att handla en så liten kryptovaluta, men BAT har visat stort löfte de senaste åren och är definitivt en att titta på.

Om BAT når topp 10 när det gäller marknadsvärde bör det vara på alla handlarnas radar.

En viktig sak att påpeka är dock att BAT är knuten till priset på Ether. Så om priset på eter stiger eller sjunker kommer BAT att göra det. Vilket innebär att handlare som är intresserade av BAT också bör titta på Ethereum.

Nyckelord

Om du kommer ihåg något från den här artikeln, gör det till dessa viktiga punkter.

  • BAT betalar utgivare för deras innehåll, användare för deras uppmärksamhet och ger annonsörer mer i utbyte mot sina annonser. För dem är detta en mycket rättvisare fördelning av medel i digital reklam.
  • Brendan Eich, skaparen av JavaScript och Mozilla Firefox leder projektet. Med en bra teknisk ledning visar BAT stort löfte.
  • BAT är starkt knuten till den modiga webbläsaren. Dess framgång kan mycket väl vara knuten till Braves framgång.
  • Hittills har BAT visat sig vara ett relativt stabilt val. I skrivande stund har BAT ett börsvärde på $ 302.449.916.

Lär dig att handla kryptovalutor med vår kurs för kryptovalutahandel

Vill du lära dig mer om andra kryptovalutor och hur du handlar dem? Registrera dig sedan på vår kurs för kryptovalutahandel!

Om du gillade att läsa den här artikeln från Handelsutbildning, snälla ge det en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner