Hur man investerar i Bitcoin – den ultimata nybörjarhandboken för att investera i BTC

Hur man investerar i Bitcoin (BTC)

Varför investera i Bitcoin BTC? Vad är Bitcoin investeringsfördelar och utmaningar? Här är allt du behöver veta om Bitcoin-investering.

Att ta en snabb resa ner i minnesfältet – om du hade köpt en enda Bitcoin 2009 – skulle du ha betalat mindre än 1 cent. Och idag? Den digitala valutan handlas till över $ 18.000.

Enkelt uttryckt betyder det att om du hade investerat 100 dollar i Bitcoin för drygt ett decennium sedan skulle du nu titta på avkastningen på 179 miljoner dollar..

Detta är faktiskt inget annat än fenomenalt. Som sådan är det självklart att många detaljhandelskunder nu vill investera i Bitcoin. Det viktigaste problemet är att många människor inte riktigt förstår hur denna kryptovaluta fungerar – det är därför de är ovilliga att ta steget.

Det är här vi kommer in. Den här ultimata guiden Hur man investerar i Bitcoin kommer att berätta allt du behöver veta – på vanlig engelska. Detta inkluderar en förklaring om vad Bitcoin är, hur du kan tjäna pengar på att investera i Bitcoin BTC, och avgörande – hur man gör en investering idag.

Om du vill investera i Bitcoin BTC snabbt och enkelt, med 0% provision, kolla in eToro Exchange!

Hur man investerar i Bitcoin i 5 enkla steg

För att investera i Bitcoin är det första steget att öppna en kassa med en reglerad börs, deponera medel, välja Bitcoin från plattformslistan och slutligen kontrollera & bekräfta att mynt har lagts till i din plånbok.

Den här guiden om hur man investerar i Bitcoin kommer att bryta ner allt i Laymans villkor så att du inte gör ett köp blindt. Men om du inte riktigt har tid att läsa igenom hela vägen är det här du behöver göra för att investera i Bitcoin just nu.

Steg 1: Öppna ett konto hos en reglerad mäklare eller utbyte

Steg 2: Sätt in pengar med ett bankkort, e-plånbok eller banköverföring

Steg 3: Välj hur mycket Bitcoin du vill investera

Steg 4: Bekräfta investeringen

Steg 5: Lämna din Bitcoin lagrad tills du bestämmer dig för att ta ut pengar

Observera att ovanstående steg inte tar mer än 5 minuter från början till slut.

Vad är Bitcoin?

Innan vi går in på hur det ska gå att investera i Bitcoin är det vettigt att vi kort förklarar vad denna innovativa teknik egentligen är. Enkelt uttryckt är Bitcoin en digital valuta som lanserades 2009.

Det ägs eller kontrolleras inte av någon enskild person, regering eller centralbank. Som ett resultat gör detta Bitcoin ‘decentraliserat’. Det är också transparent, eftersom varje transaktion som skickas till Bitcoin-nätverket är tillgänglig att se på den offentliga huvudboken – känd som “Blockchain”.

För att köpa Bitcoin kan du göra detta via ett online-utbyte eller mäklare. Du kan lagra dina digitala mynt i en privat plånbok som kan laddas ner till din stationära enhet eller mobiltelefon. Eller så kan du lämna mynten hos en reglerad mäklare för förvaring.

Precis som alla tillgångsklasser med värde går priset på Bitcoin upp och ner hela dagen. Huruvida det stiger eller faller är beroende av marknadskrafterna via efterfrågan och utbudet. Det övergripande målet med att investera i Bitcoin är därför att sälja dina mynt för mer än du ursprungligen betalade.

Hur fungerar investeringen i Bitcoin-processen?

Det enklaste sättet att förstå en Bitcoin-investering är att tänka på en traditionell tillgång som aktier.

Till exempel skulle du köpa aktier i ett företag eftersom du tror att det kommer att öka i värde. Sedan, när du kommer att sälja aktierna, hoppas du göra det till ett högre pris.

Avgörande är att detta inte skiljer sig från att investera i Bitcoin. Det vill säga att du kommer att hålla kvar din Bitcoin tills du är redo att sälja. Du kan göra detta via din valda Bitcoin-mäklare – mindre avgifter.

Ändå är här ett grundläggande exempel på hur Bitcoin-investeringsprocessen fungerar:

 • Du öppnar ett konto hos en Bitcoin-mäklare online
 • Du sätter in $ 500 och investerar hela beloppet i Bitcoin
 • Vid tidpunkten för köpet är Bitcoin värd 15 000 dollar
 • Du håller på mynten i fem år
 • När du kommer att ta ut pengar är Bitcoin värt 50 000 dollar
 • Detta innebär en prishöjning på 233%

Enligt exemplet ovan investerade du ursprungligen 500 dollar i Bitcoin och gjorde 233% avkastning. Det innebär att du totalt sett gjorde $ 500 till $ 1665.

Varför ska du investera i Bitcoin?

Det finns många anledningar till att du kan välja att investera i Bitcoin.

1. Oöverträffad och oöverträffad retur

Vi noterade tidigare än sedan det lanserades 2009 – Bitcoin har vuxit från en bråkdel på 0,01 USD till en femsiffrig tillgångsklass. Detta representerar avkastning i miljoner procentenheter. Det är av den anledningen att fler och fler människor vill få exponering för Bitcoin.

Även de senaste åren har Bitcoin överträffat praktiskt taget alla finansiella marknader som finns. Till exempel S&P 500-index har gått från 2 090 poäng till 3 629 poäng – växte med 73% på vägen. Visst, detta representerar utmärkt avkastning för investerare.

Men under samma femårsperiod har Bitcoin gått från $ 387 till 52-veckors toppar på $ 19,400. I reala termer är det en femårsökning på nästan 5000%. Som sådan, hade du investerat 500 dollar då, skulle ditt Bitcoin-köp nu vara värt över 25 000 dollar!

2. Okapslad Retur

Det finns verkligen ingen vet hur stor denna digitala valuta kan bli under de kommande 5, 10 och 20 åren. Avgörande är att Bitcoin inte ska jämföras med ett Tech-tillväxtbestånd som Tesla eller Square.

Visst, dessa lovande aktier har gett tresiffriga vinster i år. Men det är bara så mycket längre att dessa bestånd kan fortsätta växa i denna takt. Detta står i skarp kontrast till Bitcoin – till stor del på grund av vad det representerar.

Kärnan är Bitcoin en digital valuta – vilket betyder att den är mycket gynnsam som ett sätt att betala för varor och tjänster. Detta är något som vi redan ser – med Japan som nu hem för över 250 000 Bitcoin-accepterande butiker.

Dessutom kallas Bitcoin också en butik med värde som guld – som vi snart täcker. Sammantaget, eftersom Bitcoin är ett gränslöst fenomen, är dess långsiktiga potential praktiskt taget obegränsad.

3. Förvaring av värde

Bitcoin fungerar som en stor värdebutik. När allt kommer omkring är dess tillgång 21 miljoner mynt. Det förväntas nå denna siffra 2140.

När den gör det kommer aldrig mer Bitcoin att produceras. Precis som guld säkerställer detta att i teorin – värdet av Bitcoin kommer att fortsätta att stiga på obestämd tid.

Redo att investera i Bitcoin?

Hur man investerar i Bitcoin – olika alternativ tillgängliga

Det finns flera sätt att investera i Bitcoin. Utan tvekan är det enklaste sättet att göra detta att använda en online-mäklare. På så sätt är det bara att öppna ett konto, sätta in pengar och sedan bestämma hur mycket du vill investera.

Det är dock också möjligt att investera i Bitcoin via en specialautomat.

Låt oss utforska hur detta fungerar.

Bitcoin-bankomater

Det finns nu mer än 12 400 Bitcoin-bankomater i 71 olika länder. Om du inte känner till hur dessa fungerar, är de specialautomater som gör att du kan investera i Bitcoin. Du kommer att behöva ange kalla hårda kontanter – som sedan konverteras till Bitcoin.

Sedan kan Bitcoin-bankomaten skriva ut ett kvitto som innehåller en unik plånbokskod. Du måste sedan ladda ner en Bitcoin-plånbok, skanna QR-koden som finns på kvittot och mynten läggs till i plånboken.

Du är 100% ansvarig för att hålla din Bitcoin säker. Detta innebär att du aldrig ska tillåta någon att få tillgång till din plånbok – eftersom de skulle ha kapacitet att överföra mynten.

Det är av denna anledning som Bitcoin-bankomater är det inte det bästa sättet att investera i denna digitala valuta. Faktum är att om du väljer att investera i Bitcoin på detta sätt, förvänta dig att betala enorma avgifter. Vi har till exempel stött på Bitcoin-uttagsautomater som tar ut en påslagning på över 10% – ibland mer.

Bitcoin mäklare

Det enklaste och mest kostnadseffektiva sättet att investera i Bitcoin är via en Bitcoin-mäklare online. Genom att göra det kan du investera i ditt hem. Det finns hundratals onlineplattformar som låter dig köpa Bitcoin, så vi förklarar hur du väljer en för dina personliga behov senare.

Men huvudförutsättningen är att du helt enkelt behöver öppna ett konto och göra en insättning med en daglig betalningsmetod. Reglerade mäklare som eToro låter dig finansiera din Bitcoin-investering med ett betalkort / kreditkort, e-plånbok och banköverföring.

När du väl har investerat i Bitcoin hos din valda mäklare kan du kanske lämna mynten lagrade på plattformen. Men du bör bara göra detta om mäklaren är det helt reglerad och använder säkerhetspraxis av institutionell kvalitet.

Om inte, kanske du är bäst att ta ut Bitcoin till en privat plånbok. Som vi noterade tidigare kan du ladda ner en Bitcoin-plånbok till din stationära eller mobila enhet. Det finns också plånböcker för hårdvara – som rekommenderas för stora inköp.

Hur man väljer en utbytesplattform för att investera i Bitcoin

Med så många mäklare och börser som konkurrerar om ditt företag kan det vara en skrämmande uppgift att veta vilken plattform man ska gå med.

För att rensa dimman nedan har vi listat några av de faktorer du behöver se upp för när du väljer en utbytesplattform för dina behov.

Viktiga faktorer när du väljer en Bitcoin Exchange:

1. Licensiering och anseende

Du skulle inte använda en oreglerad mäklare för att köpa aktier eller obligationer, eller hur? Som sådan bör du bara investera i Bitcoin med en plattform som har laglig behörighet att göra det.

Det viktigaste problemet här är att hundratals kryptovalutautbyten fungerar på ett oreglerat sätt. Detta beror på att Bitcoin klassas som lagligt betalningsmedel i de flesta länder – så reglering är något av ett grått område.

Den goda nyheten är att det finns reglerade plattformar som eToro som gör att du kan investera i Bitcoin på ett säkert och säkert sätt.

Detta beror på att mäklaren regleras av FCA (UK), ASIC (Australia) och och FinCEN (USA). För er baserade i USA kommer ni vara glada att veta att eToro är registrerat hos FinCEN som ett Money Services-företag.

2. Prissättning och provision

Som du säkert vet – mäklare arbetar med att tjäna pengar. Som sådan kommer din valda Bitcoin-handelsplats att debitera dig en avgift när du gör en investering. De flesta mäklare debiterar en rörlig provision som sedan multipliceras med din insats.

Till exempel, om mäklaren tar ut 2% och du investerar 1 000 dollar – betalar du 20 dollar. Du skulle åter behöva betala denna 2% provision när du säljer din Bitcoin-investering.

eToro, låter dig dock investera i Bitcoin utan provision. Inte bara är detta fallet med Bitcoin och 15 andra digitala valutor – utan också massor av aktier och ETF.

3. Minsta Bitcoin-investering och betalningar

I de allra flesta fall kommer din valda Bitcoin-mäklare att ha en minsta investering på plats. Med tanke på hur flyktig Bitcoin är, vill du välja en plattform som låter dig investera små belopp.

Med eToro kan du till exempel investera från bara $ 25 i Bitcoin. Detta är bra för att hålla dina insatser nere och säkerställer att du inte investerar mer än du har råd att förlora.

När det gäller betalningar är detta också ett viktigt mått som du måste undersöka innan du öppnar ett konto. Detta beror på att vissa mäklare bara tillåter dig att sätta in pengar via banköverföring.

Detta är en långsam process som kan ta många dagar att slutföra – både vad gäller insättningar och uttag. Det är återigen varför eToro är så populärt bland Bitcoin-investerare, eftersom det stöder omedelbara betalningsmetoder som betalkort / kreditkort, Paypal, Skrill, Neteller och mer.

4. Lagring och utbetalning

Medan ovanstående mått har fokuserat på den initiala investeringsprocessen måste du också tänka på lagring. När allt kommer omkring är Bitcoin en decentraliserad digital valuta och därför måste den lagras säkert i en privat plånbok.

Som vi täckte tidigare kommer många Bitcoin-investerare att lagra sina mynt i sin egen plånbok – vilket ger dem full kontroll över fonderna. Detta betyder dock att du riskerar att bli hackad. Det är också mindre bekvämt när det gäller att ta ut din Bitcoin-investering.

Med det i åtanke kan det vara bäst att lämna dina mynt hos din valda mäklare. Men detta är under förutsättning att plattformen är kraftigt reglerad. När allt kommer omkring kommer du att anförtro din investering hos leverantören i fråga – så säkerhetspraxis av högsta klass är ett måste.

Det är återigen därför vi föreslår licensierad plattform eToro. Mäklaren har inte bara tre regleringslicenser och har säkerhetskontroller på institutionell nivå – men du kan ta ut din Bitcoin-investering genom att klicka på en knapp – 24/7.

Tips om hur man investerar i Bitcoin och tjänar pengar

Erfaren investerare från alla tillgångssegment kan göra konsekventa vinster eftersom de har en tydlig strategi. Även om det inte finns någon strategi som passar alla i Bitcoin-scenen, föreslår vi att du överväger följande tips innan du gör en investering.

Topptips om hur man investerar i Bitcoin:

Tips 1: Sätt några ekonomiska mål

Det finns många sätt att närma sig en Bitcoin-investering. Till exempel investerar vissa människor för att göra en snabb vinst genom att markera marknaden väl. I andra fall kanske du vill investera i Bitcoin under många, många år.

Hur som helst är det viktigt att ställa in några tydliga och realistiska ekonomiska mål innan du investerar i Bitcoin. Det här kan vara något så grundläggande som att sätta ett prismål. Du kan till exempel bestämma dig för att behålla din investering tills Bitcoin når 50 000 dollar.

Tips 2: Dollarkostnadens genomsnittliga dina Bitcoin-investeringar

Medan Bitcoin är den bäst presterande tillgångsklassen under det senaste decenniet, är den också den mest volatila. Detta kan göra en oerfaren investerare nervös och därefter orsaka sömnlösa nätter. När allt kommer omkring riskerar du riktiga pengar när du investerar i Bitcoin.

Till exempel gick Bitcoin från 10 000 dollar till 5 000 dollar under två veckor under första kvartalet 2020 – vilket motsvarar en nedgång på 50%. Du kanske har varit mycket frestad att minska dina förluster när detta fritt fall inträffade.

De som höll på såg dock att Bitcoin slog $ 19 000 bara 8 månader senare. Avgörande är att denna mycket volatila prisåtgärd helt kan undvikas genom att delta i dollarkostnadsgenomsnitt. Detta innebär att du investerar ett fast belopp regelbundet.

Du kan till exempel investera 200 dollar i Bitcoin i slutet av varje månad. Genom att göra detta kommer ditt kostnadspris att ständigt variera och därmed genomsnittligt ut över tiden. Det betyder att du inte behöver oroa dig för kortsiktig volatilitet.

Tips 3: Diversifiera din Bitcoin-investering

Diversifiering är viktig med alla tillgångsslag – men ännu mer när man investerar i Bitcoin. Enkelt uttryckt betyder det att du aldrig ska lägga alla dina ägg i en korg – nämligen Bitcoin.

Nu skulle en bra utgångspunkt vara att överväga att investera i andra kryptovalutor – som Ethereum och Ripple. Men din totala kryptokurvexponering bör hållas på ett minimum.

Du kanske till exempel vill ägna 10% av din investering i kryptovalutor och resten till mer etablerade och stabila tillgångsklasser som aktier och obligationer. När du tar ett sådant tillvägagångssätt skyddar diversifiering dig i händelse av att din Bitcoin-investering inte riktigt går enligt plan.

Hur man investerar i Bitcoin idag – steg-för-steg-genomgång

Så nu när vi har täckt in och ut vad en Bitcoin-investering innebär, kommer vi nu att gå igenom inköpsprocessen.

Genom att följa stegen nedan – kan du göra din första Bitcoin-investering med eToro på mindre än 5 minuter!

Hur man investerar i Bitcoin i 6 enkla steg:

Steg 1: Öppna ett eToro-konto

För att få bollen att rulla, gå över till eToros webbplats och öppna ett konto.

Du måste ange personlig information – t.ex. ditt namn och ditt land.

Du måste också skapa ett användarnamn / lösenord och bekräfta dina kontaktuppgifter. Allt ovanstående bör inte ta mer än 2 minuter.

Steg 2: Ladda upp lite ID

Genom att använda eToro för att investera i Bitcoin använder du en kraftigt reglerad mäklare. I sin tur betyder detta att du måste ladda upp lite fotolegitimation enligt lag mot penningtvätt.

Detta inkluderar ditt pass / körkort tillsammans med ett dokument som verifierar din uppehållsstatus. Det senare kan vara ett kontoutdrag eller en elräkning. eToro verifierade vanligtvis dokumenten direkt.

Steg 3: Gör en insättning

Du måste göra en insättning om du vill investera i Bitcoin på eToro. Detta måste vara minst $ 200 – även om du måste investera hela beloppet i Bitcoin. Tvärtom kan du bara fördela 25 USD.

När det gäller betalningsmetoder som stöds inkluderar detta följande:

 • Kontokort
 • Kreditkort
 • Paypal
 • Skrill
 • Neteller
 • Sofort
 • Tillförlitligt

Du kan också sätta in pengar via banköverföring.

Steg 4: Sök efter Bitcoin

Så snart du har gjort en insättning på eToro kan du fortsätta investera i Bitcoin.

Plattformen specialiserar sig inte uteslutande i Bitcoin, eftersom den också erbjuder handelaktier, ETF: er och CFD-handelstjänster. Som sådan kan du söka efter Bitcoin för att gå till respektive investeringssida.

Steg 5: Slutför Bitcoin-investering

För att slutföra Bitcoin-investeringsprocessen på eToro behöver du helt enkelt ange det belopp som du vill investera. Detta måste vara minst $ 25. Klicka slutligen på knappen ‘Öppna handel’.

På så sätt kommer din provisionfria Bitcoin-investering att behandlas direkt. Mynten läggs sedan till i din eToro-portfölj.

Steg 6: Utbetalning av din Bitcoin-investering

Även om du sannolikt inte vill tjäna ut din Bitcoin-investering på flera månader eller år, bör vi snabbt förklara hur detta görs på eToro.

När tiden uppstår går du helt enkelt över till din portfölj och väljer att sälja din Bitcoin. Du kan sälja allt på en gång och bara en liten andel av din investering.

Hur som helst, så snart du bekräftar försäljningen kommer kontanterna att läggas till ditt eToro-saldo. Du kan sedan ta tillbaka pengarna till ditt betalkort / kreditkort, e-plånbok eller bankkonto!

Har du funderat på att investera i BTC?

Hur man investerar i Bitcoin – Slutsatsen

Sammanfattningsvis, även om investering i Bitcoin kan verka som en skrämmande uppgift – behöver det verkligen inte vara det. Som vi har förklarat i denna How to Invest in Bitcoin Guide kan processen slutföras på mindre än 5 minuter.

Genom att använda vår topprankade mäklare eToro kan du investera från bara $ 25 utan att betala en cent i provision. Viktigast är att din investering är säker – inte minst för att eToro är licensierat av FCA, CySEC och ASIC – och registrerat hos FINRA i USA.

eToro – Köp Bitcoin med 0% provision

etoro-mäklare

eToro har visat sig vara pålitliga inom Crypto-industrin under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Vanliga frågor

Hur mycket ska jag investera i Bitcoin?

Det finns ingen ”rätt” summa pengar att investera i Bitcoin. När allt kommer omkring beror det på din personliga budget, ekonomiska mål och riskaptit. Med det sagt kan du investera i Bitcoin från bara $ 25 på eToro – vilket är ett obetydligt belopp för de flesta.

Är Bitcoin en bra investering 2021?

Bitcoin mer än fyrdubblades i värde 2020 – vilket senare överträffar de flesta tillgångsslag. Huruvida denna trend fortsätter till 2021 återstår att se. Det är därför du bäst rekommenderas att genomsnittet av dina investeringar i dollar kostar.

Hur börjar jag investera i Bitcoin?

Det enklaste sättet att börja investera i Bitcoin är genom en reglerad online-mäklare som eToro. Allt du behöver göra är att sätta in pengar med ett bankkort, e-plånbok eller bankkonto – och sedan välja hur mycket du vill investera.

Kan jag investera 100 dollar i Bitcoin?

Det kan du verkligen. Faktum är att plattformar som eToro låter dig investera från bara $ 25. Detta beror på att Bitcoin kan fraktioneras och därmed är mycket gynnsamt för mindre investeringar.

Kan du förlora pengar på Bitcoin?

Ja, som alla investeringar kan Bitcoin förlora pengar. Detta kommer att hända om du tar ut din Bitcoin till ett lägre pris än vad du ursprungligen betalade.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner