Hur man köper Bitcoin i Australien – Steg för steg-guide

Vill du hoppa direkt till svaret? Du kan köpa BTC i Australien på eToro.

Om du är baserad i Australien och vill köpa Bitcoin – är processen mycket enkel. Allt du behöver göra är att hitta en reglerad online-mäklare som erbjuder konkurrenskraftiga avgifter, sätta in pengar med ett betalkort / kreditkort och bestämma hur mycket du vill köpa.

Bitcoin fortsätter att vara den ledande kryptovalutan. Det kallas ofta för "Kungen av kryptovalutor", "Digitala pengar" eller "Ny typ av pengar". Bitcoin är känt för sin flyktiga natur.

Kryptovalutornas karaktär i sig är komplicerad eftersom kryptokurvor efter ålder oftast är nya. Det är därför som vissa människor fortfarande kämpar för att förstå dem. Till och med idag, om du frågar folk vad Bitcoin är eller vad kryptovalutor är, vet många inte. Men populariteten för Bitcoin har ökat utan tvekan, särskilt nyligen med stora finansiella företag som ansluter sig till kryptosfären.

Hur man köper Bitcoin i Australien

Vill du köpa Bitcoin i Australien just nu men har ingen aning om var du ska börja? I så fall följer du den enkla steg-för-steg-genomgången som beskrivs nedan.

Köp Bitcoin i fyra enkla steg:

1. Öppna ett konto med en reglerad Bitcoin-börs i AU

2. Sätt in pengar med ett bankkort eller e-plånbok

3. Gå över till kryptovalutans handelsområde och välj Bitcoin

4. Köp Bitcoin

Bitcoin i Australien

Bitcoin är fortfarande den mest ansedda och mest föredragna kryptovaluta att investera i Australien.

Kryptovalutor i Australien har funnit stöd från landets regering som syftar till att ta bort alla möjliga hinder som skulle vara ett hinder för deras utveckling.

Kryptovalutor ökar eftersom många prestigefyllda finansiella företag ansluter sig till kryptovärlden. Australien följer också trender eftersom nyligen Reserve Bank of Australia har samarbetat med Commonwealth Bank, National Australian Bank och Perpetual och ConsenSys Software för att se möjligheterna att skapa en digital form av valuta utfärdad av regeringen.

Således blir Bitcoins väg banad för rock and roll. Om du är någon som bor i Australien och är villig att starta Bitcoin-investeringar nedan, visar vi dig de enklaste sätten att göra det.

Skulle du överväga att investera i Bitcoin BTC?

Sätt att köpa Bitcoin i Australien?

Letar du efter ett specifikt sätt att köpa Bitcoin i Australien som vi inte riktigt har täckt i den här artikeln? Om så är fallet, kolla in alternativen nedan som du också har till ditt förfogande.

1. Att köpa Bitcoin genom en kryptovalutautbyte i Australien

Detta är faktiskt den mest populära metoden du kan använda oavsett om du är ny eller en erfaren investerare. En kryptovalutautbyte är en webbplatsplattform där du kan köpa kryptovalutor med fiatvaluta som AUD.

Crypto-utbyten finns tillgängliga över hela världen, men vissa länder har sina egna utbyten för att underlätta processen för sina användare.

Några av de populära kryptovalutautbytena i Australien är:

 • eToro
 • CoinSpot
 • Coinbase

Australian Transaction Reports and Analysis Center (AUSTRAC) uppgav 2018 att kryptovalutabörser måste uppfylla nya regler. (AUSTRAC) har varit rigoröst på grund av många bedrägerier och hack som uppträdde genom åren som fungerade som riktiga utbyten. Alla kryptovalutor som nämns ovan måste registrera sig hos AUSTRAC, identifiera och autentisera användare, hålla register och följa myndigheternas rapporteringsbehov.

Du kan välja något av de börser som nämns ovan. Köpprocessen är enkel. Öppna bara ett konto och fortsätt med köpet av Bitcoin eller någon annan kryptovaluta som du föredrar med ditt kredit- eller bankkort. Efter köpet behöver du en plånbok där du kan förvara dina mynt.

2. Att köpa Bitcoin via en bankomat i Australien

Automated teller machines (ATM) är ett annat effektivt och enkelt sätt att köpa Bitcoin i Australien. Till skillnad från traditionella uttagsautomater som är anslutna till banker, är uttagsautomater med kryptoanslutningar anslutna till internet och tillåter användare att köpa Bitcoin kontant. Städer som har Bitcoin-bankomater mest i Australien är Sydney, Melbourne, Adelaide och Brisbane.

Den australiensiska marknaden har olika Bitcoin ATM-modeller som SkyHook Bitcoin ATM, Genesis Coin ATM och Lamassu. Alla modeller används ofta. Att köpa Bitcoin via en av dessa uttagsautomater är väldigt enkelt och effektivt, men nackdelen är att avgifterna i allmänhet är 5% högre än de totala marknadspriserna när du använder en uttagsautomat..

Dessutom har nätverket för ekonomisk brottsbekämpning (FinCEN) har fastställt några regler som Bitcoin-bankomater måste följa i Australien. De har gjort det klart att alla som vill köpa Bitcoin via en bankomat måste identifieras. Därför finns det inget sätt att köpa Bitcoin med en bankomat i Australien anonymt.

3. Gruva Bitcoin i Australien

Mining Bitcoin innebär i princip att skapa nya bitcoins. Gruvdrift Bitcoin är lagligt i Australien.

Gruvdrift är en process för att lösa komplicerade matematiska problem där gruvarbetare belönas med Bitcoin. Även om gruvdrift är mycket givande är det en kostsam process eftersom du behöver specialutrustning och programvara som spenderar så mycket energi. Om du har råd med utrustningen kan du ställa in en krypteringsrigg inuti ditt hus eller din lägenhet. Detta var mycket populärt i början av Bitcoin. Dessutom kan du göra molnbrytning på olika webbplatser online, vilket är mycket enklare eftersom det inte kräver underhåll av utrustning.

Bitcoinbrytning expanderar runt om i världen. Gruvgårdar med kryptovaluta är baserade i många länder världen över. Just för att det är dyrt sker bitcoinbrytning nu genom centraliserade gruvarbetare eftersom de har större budgetar.

4. Handla Bitcoin för varor och tjänster i Australien

Nu när kryptovalutor ökar, köper många människor olika produkter med kryptokurvor som betalningsverktyg. Detta är också möjligt i Australien. Om du har ett företag eller om du är någon som vill sälja något och vill att din köpare ska betala med Bitcoin kan du också göra det. Därför kommer du att vara Bitcoinägare.

Relaterat: De bästa kryptovalutorna att investera i Australien 2021

Var du kan lagra din Bitcoin?

Precis som de vanliga pengarna du har i din plånbok eller bank behöver du en plats för att hålla dina kryptovalutor.

Cryptos hålls i så kallade plånböcker.

Det finns två typer av kryptoplånböcker, varma och kalla. Heta är programvaruplattformar där du lagrar dina kryptovalutor efter att du köpt dem. Vanligtvis har de flesta börser du använder egna kryptoplånböcker och i det ögonblick du köper ditt mynt lagras det automatiskt i plånboken.

Men det andra alternativet är att använda plånböcker för hårdvara. Hårdvaruplånböcker är USB-formade och du kan förvara dina mynt där. De sticker ut för mer säkerhet eftersom de inte är anslutna till internet, vilket gör dem otackabla.

Redo att investera i Bitcoin BTC?

Köp kryptovalutor på eToro i Australien

eToro är utan tvekan den bästa sociala handelsplattformen i världen för kryptovalutor, valutor, råvaror, aktier, ETF eller index.

Varför köpa Bitcoin på eToro?

 • Billigare än andra börser. Noll provisioner
 • Du kan prova innan du köper.

  eToro erbjuder en virtuell portföljfunktion, där du kan spela runt på marknaden med ett demo-konto på 100 000 USD.

 • Lär dig av andra handlare.
 • Det är en bra plattform för nybörjare.

Det finns olika plattformar du kan välja, men här är tre skäl till varför du ska använda eToro Australien:

 • Den har "Kopiera handel" funktion som gör att du kan kopiera din favorithandlare.
 • Den har de bästa sociala funktionerna där du kommer att kunna diskutera den senaste utvecklingen inom handel och alla saker som berör dig med andra handlare.
 • EToro-plattformen är mycket enkel att använda. Den är utformad för nybörjare och erfarna handlare. Detta är också en av anledningarna till att eToro är en sådan plattform som används i Australien och över hela världen.

Som nämnts tidigare måste kryptobörser i Australien följa AUSTRACs regler. eToro innehar Australian Financial Services License (AFSL) utfärdat av Australian Securities and Investments Commission.

Det är också värt att nämna att eToro sticker ut för den säkerhet den ger sina användare, så om du vill investera i Bitcoin med eToro Australia är du helt i säkra händer.

eToro – Bästa plattformen att köpa Bitcoin i Australien

etoro-mäklare

eToro har visat sig vara pålitliga inom kryptobranschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Nyckelord

 • Bitcoin släpptes 2009 av Satoshi Nakamoto.
 • År 2017 nådde Bitcoins pris högsta tid på 20 000 dollar.
 • På grund av COVID-19 i början av 2020 slog Bitcoins pris nästan $ 3000.
 • Bitcoin är fortfarande den bästa kryptovalutan för att investera i Australien
 • Du kan köpa Bitcoin genom en kryptovalutautbyte i Australien.
 • Det finns Bitcoin-bankomater i Australien där du kan köpa Bitcoin.
 • Du kan bryta Bitcoin i Australien eller acceptera det för varor och tjänster.
 • När du väl har köpt din Bitcoin måste du förvara den i en varm eller kall plånbok.

Vi hoppas verkligen att den här artikeln har hjälpt dig och åtminstone gett dig en uppfattning om var du kan köpa Bitcoin i Australien. Nu när du känner till sätten att köpa Bitcoin i AU har du inget annat val än att börja med din första investering. Oavsett om det är Bitcoin eller någon annan kryptokurrency önskar vi dig lycklig investering!

Läs mer:

Är Bitcoin en bra investering 2021?

Varför Bitcoin kommer att explodera 2021

10 djärva Bitcoin-prisförutsägelser för 2021

Bitcoin-pris för att explodera över 100 000 dollar, säger ett kedjemätvärde

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner