Kan Bitcoin nå priset på 100 000 USD 2021 – Är 500 000 USD och 1 miljon dollar en möjlighet på lång sikt?

Bitcoin-pris till 100 000 $ 2021?

 • Tesla investerade 1,5 miljarder dollar i BTC och kan börja acceptera kryptovalutan som betalning i framtiden. När nyheterna gick upp steg priset på Bitcoin omedelbart med cirka 14% till mer än 44 000 dollar per mynt.
 • Bitcoin kan rally så högt som $ 100.000 år 2021, men prissättning på den nivån "skulle visa sig ohållbar," Sa JPMorgan.
 • S2F-skapare tvivlar inte på att Bitcoin-priset kommer att träffa $ 100 000 i december 2021.
 • Bloomberg-analytiker: Bitcoin-priset kan nå 500 000 dollar eller sjunka till noll. Priset på Bitcoin (BTC) kan antingen vara på väg till 500000 dollar, eller så kan det misslyckas.

Bitcoin lockar ögonen hos stora investerare och framstående företag. 2020 har blivit startpunkten för Bitcoin institutionalisering. Kallas annorlunda "Kungen av kryptovalutor" 2020 och i början av 2021 har Bitcoin nått priser som aldrig sett tidigare i sin existenshistoria.

I skrivande stund ligger Bitcoins pris på 32 658 dollar. Eftersom Bitcoins pris påverkas enormt av dess efterfrågan har priset stigit dramatiskt och nått en högsta tid på 41 941 dollar den 8 januari 2021, eftersom stora företag har investerat stora summor pengar.

Supply Death

Att veta att priset på Bitcoin påverkas av utbud och efterfrågan, anser investerare att när Bitcoin når siffran 21 miljoner BTC i omlopp, kommer dess pris att öka med en stor mängd, med tanke på att det inte kommer att finnas mer utbud. Så ju mer efterfrågan det kommer att bli desto mer kommer priset att öka.

Hela mängden Bitcoin i omlopp är över 18 miljoner BTC. Källa: Blockchain.com

Tekniken designad för Bitcoin är så sofistikerad. Bitcoin produceras genom gruvdrift.

Gruvdatorer autentiserar transaktionsblock genom att konkurrera om att lösa komplicerade matematiska problem var 10: e minut. Den första gruvarbetaren som löser problemet och rensar transaktionen belönas med nya bitcoins.

Var fjärde år går Bitcoin igenom en process som kallas "halvering". Halvering av Bitcoin minskar den takt med vilken nya mynt skapas. I maj 2020 gick Bitcoin igenom en tredjedel "halvering", i sin historia, vilket innebär att utbudet begränsas ännu mer.

Utöver det har vi Paypal som tillåter sina användare att köpa kryptovalutor på sin plattform och köpa varor med kryptovalutor som betalningsformulär. Dessutom investerade stora, trovärdiga företag massiva pengar i Bitcoin, till exempel Microstrategy med 1,3 miljarder dollar.

Så Bitcoin-utbudet minskar, och vi är på väg till en punkt där det inte kommer att finnas något utbud längre. Det kommer bara att finnas efterfrågan på Bitcoin, vilket innebär att priset bara kan öka.

Analytiker tror att Bitcoin kan nå siffror som $ 100K, $ 500K eller till och med $ 1 miljon. Men är det en möjlighet eller är det bara en överdrift? Låt oss ta reda på det nedan.

Har du funderat på att köpa Bitcoin?

Kan Bitcoin nå 100 000 USD 2021?

Enligt många analytiker kan Bitcoin slå $ 100,00 till 2021. Även om sex siffror kan verka omöjliga för många, verkar det som om en sådan sak är möjlig när det gäller Bitcoin-prisförutsägelser,

Skaparen av Stock-to-Flow (S2F) populära Bitcoin-förutsägelsesmodell Plan B twittrade i november 2020 att Bitcoin skulle kunna uppnå $ 100 000 i december 2021.

Enligt Plan B finns det tydliga bevis för att Bitcoin-utbudet minskar. Han nämnde att han litar på sin modell i sin tweet och det "Bitcoin tappar $ 100K-288K före december 2021." Som vi nämnde ovan inträffade Bitcoin-halvering den 11 maj 2020, vilket begränsade utbudet ännu mer genom att minska hastigheten med vilken nya mynt skapas. Därför kan Bitcoin öka i pris.

Dessutom sa Brian Estes, investeringschef på hedgefonden Off The Chain Capital, att för Bitcoin går det inte från $ 18 000 till $ 100 000 på ett år.

Estes förutspår att bitcoin skulle kunna träffa mellan $ 100.000 och $ 288.000 i slutet av 2021.

"Jag har sett Bitcoin gå upp till 10X, 20X, 30X på ett år. Så att gå upp 5X är inte en stor sak," Sa Estes.

Dessutom har en senioranalytiker vid den amerikanska finansiella jätten Citibank Tom Fitzpatrick skrivit en rapport som beskriver likheter mellan 1970-talets guldmarknad och Bitcoin.

Fitzpatrick sa att Bitcoin kunde klättra så högt som 318 000 dollar i slutet av 2021, vilket indikerar dess begränsade utbud, gränsöverskridande enkel rörlighet och gåtfullt ägande.

JP Morgan sa också i en anteckning att Bitcoin kan stiga till 146 000 dollar på lång sikt eftersom det tävlar med guld. JP Morgan ser Bitcoin som en "alternativ" valuta, med tusenåriga investerare som föredrar "digitalt guld" över traditionellt guld och stimulerande efterfrågan på kryptovalutan.

"Även om vi inte kan utesluta möjligheten att den nuvarande spekulativa manien kommer att spridas ytterligare och driva Bitcoin-priset upp mot konsensusregionen mellan $ 50k – $ 100k, tror vi att sådana prisnivåer skulle visa sig ohållbara," noten sa.

Kan Bitcoin slå $ 500K?

Analytiker tror att Bitcoin kan gå långt utöver $ 100K, mot $ 500K-märket. Tillbaka i september 2020 sa Mike McGlone, analytiker från Bloomberg Intelligence "Bitcoin kan slå $ 500 000 eller så kan det misslyckas."

Bitcoin kan slå $ 500.000, Grundare och VD för Ark Invest Catherine Wood sa att eftersom institutionell efterfrågan på Bitcoin kunde driva Bitcoins pris till 500 000 dollar.

Catherine sa att priset på Bitcoin kan stiga "till någonstans i intervallet 400 000 till 500 000 dollar." Woods påpekade vidare att Bitcoin är den mest erkända valutan i kryptotillgångsekosystemet "motsvarar dollarn i fiats valutasystem."

Dessutom under en intervju med podcastvärd Peter McCormack, Gemini-kryptobörsstifterna Tyler och Cameron Winklevoss sa att Bitcoin så småningom kunde nå 500 000 $.

"Frågan i vårt sinne är inte så mycket att det når 500 000 dollar, men hur snabbt?" Sa Tyler Winklevoss under podcasten. "Jag skulle påstå att $ 500.000 Bitcoin faktiskt är ganska konservativt och spelet har inte ens börjat," Cameron tillade.

Tvillingbröderna sa att Bitcoin-institutionaliseringen har börjat, men det här är fortfarande det tidiga skedet eftersom Wall Street inte har varit inblandad ännu.

"Wall Street är inte här än. Institutioner finns inte i Bitcoin just nu. Det har varit ett detaljhandelsfenomen under det senaste decenniet. Så Wall Street pratar om det, de är medvetna om Bitcoin, men de är inte riktigt i det ur vårt perspektiv, men det börjar hända," Sa Tyler Winklevoss.

Kan Bitcoin slå 1 miljon dollar?

Bitcoin kommer att öka till 1 miljon dollar på fem år av en ‘enorm vägg med pengar’, säger Goldman Sachs tidigare hedgefondschef.

 • Priset på bitcoin kan nå 1 miljon dollar på fem år
 • Bitcoin kan nå 1 miljon dollar till 2022, säger Seth Ginns

Analytiker tror redan att Bitcoin kan nå 1 miljon dollar. Eftersom Bitcoin har visat sin potential med de prisökningar som den nyligen upplevt och med tanke på de faktorer som nämns ovan;

Coinfunds chefspartner Seth Ginns talar för Bloomberg påpekade att Bitcoin kunde nå 1 miljon dollar till 2022.

Han betonade att den kritiska faktorn som kan påverka Bitcoins tillväxt är dess institutionalisering. Enligt honom, om vi tittar på mönsterigenkänningen av Bitcoins 4-åriga cykler, ser $ 150K till $ 250K ut som basfallet. Ginns sa vidare att Bitcoin kunde nå 1 miljon dollar fram till 2022, vilket är en kortare period än vad många förväntade sig.

"Vi kan dra fram nästa cykel och se Bitcoin gå till $ 500K till $ 1 miljon," Sa Ginns.

Dessutom Clem Chambers, VD för privata investerare webbplats ADVFN.com, i en artikel för Forbes, medger att han är övertygad om att Bitcoin kan nå 1 miljon dollar.

"Jag har kommit till slutsatsen att Bitcoin går till 1 000 000 dollar", Chambers noterade.

Han utarbetade vidare att utskrift av pengar kommer att öka inflationen, vilket kan driva investerare att köpa mer Bitcoin.

"Just nu finns det bara cirka 18 miljoner bitcoins (med maximalt 21 miljoner), och om någon större ekonomi eller grupp av mindre länder smälter ner till hyperinflation som ensam skulle driva krypto i omlopp i dollar", Chambers skrev.

Dessutom, tidigare 2020, i ett intervju med Stansberry Research Raoul Pal, den tidigare Goldman Sachs hedgefondförvaltaren som grundade Real Vision, sa att Bitcoin-priset kunde nå 1 miljon dollar på fem år. Pal noterade det "det finns en enorm vägg med pengar som kommer in i detta."

Dessutom sa han att detta kan hända eftersom det finns ett stort intresse att investera i Bitcoin.

Det bör dock nämnas att ingen kan veta exakt vad priset på Bitcoin kan nå i framtiden, även om ovanstående BTC-förutsägelser kommer från trovärdiga finansanalytiker. Med tanke på efterfrågan från institutionella investerare och hur marknaden utvecklas är det möjligt för Bitcoin att nå ovanstående siffror.

Vi måste också komma ihåg att kryptovalutor är attraktiva för årtusenden som inte är särskilt intresserade av aktier, obligationer eller fastigheter. De ser kryptovalutor som ett sätt att bli oberoende av det traditionella finansiella systemet. Så med generationsväxlingen kan efterfrågan på Bitcoin också öka.

Har du funderat på att köpa Bitcoin?

Varför ska du investera i Bitcoin med eToro?

eToro är en lättanvänd plattform. Vad som skiljer eToro från andra plattformar är att du kan lära dig inom plattformen om du är nybörjare, eftersom eToro är en social handelsmäklare där handlare delar nyheter och händelser och hjälper varandra. Men eToro är också en plattform som passar erfarna investerare. Förutom kryptovalutor, i eToro, kan du investera i råvaror, valutor, index och ETF.

eToro – Bästa mäklare att köpa Bitcoin

etoro-mäklare

eToro har visat sig vara pålitliga inom Crypto-industrin under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara

Nyckelord

 • 2020 har blivit startpunkten för Bitcoin-institutionalisering.
 • Bitcoins pris har stigit dramatiskt och nått en heltidshöjd på 41.941 $ den 8 januari 2021, eftersom stora företag har investerat stora summor pengar.
 • Den totala mängden Bitcoin i omlopp är över 18 miljoner BTC.
 • Investerare anser att när Bitcoin når siffran 21 miljoner BTC i omlopp, kommer priset att öka med en stor mängd, med tanke på att det inte kommer att finnas mer utbud.
 • Med halveringen som hände i maj 2020, Paypal introducerar kryptovalutor till sin plattform och institutionella investeringar, förväntas Bitcoins pris stiga mot nya poster.
 • Bitcoin-utbudet minskar, och vi är på väg till en punkt där det inte kommer att finnas något utbud längre. Det kommer bara att finnas efterfrågan på Bitcoin, vilket innebär att priset bara kan öka.
 • Plan B, skaparen av Stock-to-Flow (S2F) populära Bitcoin-förutsägelsesmodell, twittrade i november 2020 att Bitcoin kunde nå 100K-288K $ i december 2021.
 • Tom Fitzpatrick, senioranalytiker vid den amerikanska finansiella jätten Citibank, har sagt att Bitcoin kan klättra så högt som $ 318 000 i slutet av 2021.
 • JP Morgan sa på sin anteckning att Bitcoin kan stiga till $ 146.000 långsiktigt eftersom det konkurrerar med guld.
 • Grundaren och VD för Ark Invest Catherine Wood sa att när den institutionella efterfrågan på Bitcoin växer kan priset stiga till någonstans i intervallet $ 400K till $ 500K.
 • Coinfunds verkställande partner Seth Ginns talar för Bloomberg påpekade att Bitcoin kunde nå 1 miljon dollar till 2022.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner