Kan man lita på LEO?

LEO eller UNUS SED LEO är den nya verktygstoken lanserades av Bitfinex och kan användas för att få rabatt på krypto till kryptopar vid handel.

Syftet med myntet är att samla in pengar i en IEO (Initial Exchange Erbjudande) och återhämta sig ungefär 850 miljoner dollar som lånades från Tether, plus 6,5% ränta.

Många kritiker är osäkra på om de kan lita på LEO på grund av Bitfinex och Tether tidigare handlingar som båda är mycket kontroversiella.

Som sagt, Bitfinex har lanserat liknande projekt tidigare med framgång med BFX, även om metoden som de gjorde det bröt användarnas förtroende.

Kommer de att klara av det igen? Kan handlare fortfarande lita på Bitfinex och LEO? Låt oss ta reda på.

Vill du lära dig att handla kryptovalutor som ett proffs? Ta vår kryptovalutakurs!

Vad försöker LEO uppnå?

leo-kryptovaluta

För att förstå vad LEO försöker uppnå måste vi först titta på skandalen kring Bitfinex och Tether.

Bitfinex och Tether är bundna ihop eftersom de har samma moderbolag iFinex, och Bitfinex har haft en lång historia av att bankfrågor har stängt konton och ändrat dem ofta.

Det bör dock nämnas att denna fråga inte bara påverkar Bitfinex-börsen, många börser har stött på liknande problem.

Nyckelfrågan som startade allt var när Bitfinex betalningsleverantör, Crypto Capital förlorade cirka 850 miljoner dollar av sina pengar.

Omständigheterna kring varför pengarna försvann är fortfarande oklara, men det påstås av Crypto Capital att de har beslagtagits av Portugal, Polen och USA.

Förmodligen har två av dessa tre länder förnekat detta och Crypto Capital har kopplats till flera misstänkta företag.

Man tror då att Bitfinex lånade pengarna från Tethers reserver för att täcka förlusterna eller utbytet måste sluta fungera.

Detta innebar i sin tur det Tether stöddes inte längre helt av den amerikanska dollarn.

För att betala tillbaka Tether lanserade Bitfinex en IEO med sin nya token LEO. Namnet LEO kommer från företagets motto: “En, men (det är) ett lejon”.

Pengar som samlas in i IEO kommer att gå för att göra Tether hel igen (för närvarande är det bara 74% bakom US dollar), rörelsekapital och affärsändamål.

Med LEO IEO, Bitfinex syftar först till att skaffa 1 miljard dollar från privata investerare och resterande kommer att erbjudas till privatinvesterare.

Men de flesta av $ 1 miljard har redan samlats in och det är därför inte troligt att IEO kommer att öppnas för investerare i detaljhandeln.

Bitfinex har startat liknande projekt tidigare och varit framgångsrika, men omständigheterna har brutit mot användarnas förtroende.

2016, Bitfinex var hackat och förlorat cirka 60 miljoner dollar i Bitcoin och som svar lanserade BFX-myntet.

Bitfinex kunde samla in tillräckligt med pengar för att täcka förlusterna, hjälpte enormt av tjurmarknaden 2017.

Alla innehavare av BFX-mynt återbetalades 100% i amerikanska dollar. Det är dock värt att fundera över om de fortfarande skulle kunna ha gjort det om marknaden inte hade nått sådana toppar.

Vidare till detta, BFX-token tvingades på användare som upplevde förlorade upp till 36%.

Detta väcker frågor om vad Bitfinex skulle göra om en liknande situation skulle hända igen med LEO-tokens och eventuellt om de kunde ta ägande av andras LEO-tokens.

Hur fungerar LEO?

hur fungerar leo

LEO är ett byte av utbytesverktyg som Binance Coin och fungerar på ungefär samma sätt med lite i vägen för tekniska funktioner som smarta kontrakt eller dApps.

Innehavare av LEO tokens kan få 15% rabatt på avgifter från krypto till kryptopar och en ytterligare 10% rabatt för de som har över 5000 LEO-tokens.

Detta matchar Binance Coin 25% rabatt när du handlar via deras börs.

Binance Coin skulle sänka detta till 12,5% och det kan vara troligt att de höll rabatten till 25% för att förbli konkurrenskraftiga med Bitfinex.

LEO kan också användas för att sänka andra avgifter på utlåning, insättningar och uttag.

Precis som Binance Coin kommer LEO också att gå igenom en symbolbrännande händelse där Bitfinex kommer att köpa tillbaka LEO-mynt med sina månatliga intäkter.

Så småningom planerar de att minska det totala utbudet av LEO-tokens till 100 miljoner.

LEO kommer att ha högst 1 miljard mynt, vilket passar in i deras ansträngningar att samla in 1 miljard dollar eftersom varje mynt var värt cirka 1 dollar vid utgivningen.

Det bör dock nämnas LEO kan endast köpas via Tether (USDT), vilket är kanske sättet de tänker återlämna det lånade.

Hur har LEO presterat?

I skrivande stund, LEO har ett totalt börsvärde på $ 1 241 125 055, en cirkulerande leverans av 999 498 893 LEO-tokens och en 24-timmars volym på 10 145 459 dollar, enligt CoinMarketCap.

Tittar vi på hur LEO har presterat historiskt sett var det relativt högre mot Bitcoin än amerikanska dollarn i början.

Allt detta förändrades i juli 2019, då börsvärdet sköt upp och nådde sitt första initiala värde på 1,8 miljarder dollar och en kort tid efter var LEO högre mot den amerikanska dollarn än Bitcoin.

Inte långt efter steg LEO till sitt högsta marknadsvärde på nästan 2 miljarder dollar. Sedan dess har LEO gradvis minskat i värde och stabiliserades runt $ 1,30 per myntintervall.

För närvarande kostar ett LEO-mynt $ 1,24 och är 12: e största kryptovaluta på CoinMarketCap.

En viktig sak att påpeka är att Bitfinex har kämpat ganska länge. Om LEO lyckas kan det ge utbytet den boost det har letat efter.

Är LEO värt att investera i?

investera i leo

LEO, enligt stegen i Binance Coin, kanske en stor framgång om folk använder det för att handla på Bitfinex-börsen.

De som är intresserade av myntet bör komma ihåg att det inte erbjuder något när det gäller smarta kontrakt eller dApps.

Som ett verktygstecken är dess värde kopplat till hur bra Bitfinex fungerar. Om Bitfinex klarar sig bra kommer LEO att göra det och om Bitfinex gör dåligt så kommer LEO att göra.

Det kommer sannolikt bara att användas en kort stund, med det mesta av utbudet sannolikt bränt på några år.

Som Bitfinex bränner mer LEO tokens, kommer värdet också att öka när de blir knappare. Så det kan vara klokt att hålla fast vid LEO-tokens tills deras värde stiger.

Om Bitfinex gör det bra, det kommer att brinna mer varje månad, öka priset mer, vilket gör dem mer lönsamma att sälja.

De flesta handlare kommer dock sannolikt bara att kunna köpa LEO från börser och kommer sannolikt inte att kunna delta i IEO.

För amerikanska medborgare kommer det att vara svårt att få tag på eftersom de inte kan komma åt Bitfinex och LEO-token får inte säljas till dem.

Detta är mycket viktigt eftersom amerikanska kryptovalutahandlare representerar en stor del av marknaden.

Kan man lita på LEO och Bitfinex?

Frågan om förtroende bör också tas upp.

Bitfinex, Tether och iFinex är fortfarande inneslutna i kontroverser och många är fortfarande osäkra på om de alls kan lita på.

Det lagliga mål mot iFinex av New York Attorney General kan ha varit katalysatorn som ledde till att LEO bildades eftersom det akut behövde täckas för potentiellt misstänkt beteende.

Om vi ​​går längre än nyligen, det fick vi bara reda på Bitfinex och Tether ägdes av samma moderbolag på grund av paradiset papper.

Tidigare hävdade de två att de inte var anslutna.

För att göra saker värre, Bitfinex berättade inte investerare eller innehavare av Tether om lånet, ytterligare bryta människors förtroende för båda organisationerna.

En annan sak att påpeka är att Bitfinex är inte ett reglerat börs och en del har föreslagit att de kanske vill hålla saker på det här sättet eftersom de kan komma undan med mer.

Ett bra alternativ till LEO skulle vara Binance Coin. Binance-börsen är mycket mer betrodda, flyttar mycket större volymer kryptovaluta.

Dessutom erbjuder Binance Coin upp till 25% rabatt medan LEO-användare kommer att behöva ha minst 5000 LEO-tokens för att få samma rabatt, vilket gör handel med Binance-mynt billigare.

Nyckelord

Om du kommer ihåg något från den här artikeln, gör det till dessa viktiga punkter.

  • LEO är ett verktygstoken som ska användas på Bitfinex utbyta. Med LEO kan handlare få upp till 25% rabatt på kryptopar till kryptopar
  • Bitfinex planerar att brinna LEO tokens tills bara 100 miljoner är kvar. De kommer att göra detta genom att använda sina månatliga vinster för att köpa tillbaka mynt.
  • Det främsta syftet med LEO IEO ska vinna det som förlorades av Crypto Capital. Bitfinex lånade cirka 850 miljoner dollar från Tether vilket innebär att de inte längre stöds 100% av den amerikanska dollarn.
  • Handlare är fortfarande inte säkra på om de kan lita på LEO. Detta beror på kontroversen kring Bitfinex, iFinex och Tether.

Lär dig att handla LEO med vår kurs i kryptovaluta

Vill du lära dig mer om andra kryptovalutor och hur du handlar med dem? Registrera dig sedan på vår kurs för kryptovalutahandel!

Om du gillade att läsa den här artikeln från Handelsutbildning, snälla ge det en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner