Kommer Ethereum att överträffa Bitcoin? – Finns det en chans?

Det finns många kryptovalutor idag. Under de senaste fyra åren har sju gånger fler kryptovalutor kommit in på marknaden än under föregående period. Med det sagt, i den nya eran om digital transformation, kan kryptovalutor ta över finansvärlden.

Under de senaste månaderna har Bitcoin och den större efterfrågan på digitala mynt exploderat, med priset på BTC som berörde nivåer på över $ 40 000 i januari. Även om Ethereum, den näst största kryptokurrency efter marknadsvärde, har fortsatt att växa och lagt till över 20 procent under de senaste veckorna, har BTC-priset under tiden kommit tillbaka från sin nya rekordhöga nivå..

Alla ögon vänder sig nu till Ethereum-prisprognosen 2021 efter en spektakulär framgång 2020. Låt oss se vart ETH är på väg mot i år, och var den står mot sin främsta konkurrent, Bitcoin.

Förutsägelser av Ethereum och Bitcoin för 2021

För Ethereum var året innan en vild åktur. Och det är på väg mot framgång som många analytiker och kryptoentusiaster hävdar för ETHs öde 2021. Steg noll av en efterlängtad uppgradering till ett konsensussystem för Proof-of-Stake har nu börjat och det gör också spänningen för Ethereum.

ETH har sett en höjning i år som även de av de mest ambitiösa prognoserna för ETH misslyckades med att förutsäga förra året. Nu handlar Ethereum på 1-dagarsdiagrammet utanför ett accelererande triangelmönster medan den överhävda marknaden tar en vila. Ända sedan detta har ETH-priserna stigit med 21 procent.

Ethereum Price Prediction, Källa: FXStreet

Vissa investerare och analytiker förutspår att ETH kan nå 2000 $ i slutet av 2021. Med tanke på att det nyligen överträffade sin heltidsnivå på 1 400 $, finns det stora förhoppningar på att det ska gå först in i en bull run det kommande året.

BTC å andra sidan klättrar högt och börjar året, kanske mer än rätt. Det största steget på Bitcoin var veckans tillkännagivande från Tesla, som avslöjade en investering på 1,5 miljarder dollar i kryptovalutan.

Scott Minerd, en investeringschef för Guggenheim Partners, investeringsjätten på flera miljarder dollar, har uppskattat att Bitcoin kan stiga upp till 600 000 dollar ett mynt, ett pris som kan göra det totala värdet av BTC cirka 12 biljoner dollar enligt Forbes.

2020 var verkligen officiellt ett av de största åren för Bitcoin sedan dess uppfinning. Priset på Bitcoin har skjutit i höjden med upp till 300% ökning under de senaste 12 månaderna, vilket överträffade den tidigare rekordhöga nivån från 2017. Från och med nyligen svävar Bitcoin-priset över 40 000 dollar och dess senaste bull run startades i oktober 2020 genom PayPals tillkännagivande att de antar kryptovalutor på sin plattform, inklusive både Bitcoin och Ether.

En läckt Citi-rapport i december från en av bankens senioranalytiker tyder på att Bitcoin har potential att nå en heltidsnivå på 318 000 dollar i slutet av 2021.

Bitcoins oavbrutna växande popularitet ökar ytterligare polariteten mellan olika grupper av människor, de som anser Bitcoin som en solid investering och de som är osäkra på dess faktiska värde.

För närvarande är kryptovaluta-communityn uppdelad över flera mindre kryptovalutor som uppstår. Det hot som införts av regeringens tillsyn och de genomförda förordningarna har väckt tanken att mindre decentraliserade kryptovalutor potentiellt kan påverkas negativt.

Bitcoin Price Prediction 2021 Källa: Prime XBT

Låt oss titta närmare på Ethereum

Ethereum är känt för att vara mycket volatilt när det gäller sina priser, det råder ingen tvekan om det. Till exempel, i januari 2018, har 10 000 dollar spenderat till 830 dollar under året. Förutom att samma 10 000 dollar du skulle ha investerat och behållit då, nu skulle vända sig till 85 000 dollar i januari 2020. Det är säkert att säga utan någon form av mångfald i din portfölj, eller med andra ord, något annat att falla tillbaka på, Ethereums värde har ingen grund i den verkliga världen.

Sammantaget har världens näst största kryptovaluta efter 2020 vunnit mer än 330 procent till 130 dollar. ETH lyckades också slå $ 635 vid sin toppunkt på ett seriöst sätt, det viktiga känslomässiga landmärket på $ 600.

Men allt detta gör Ethereum så spännande. När fler börjar komma ombord med krypto och får tag på tokenvagnen, kan Ethereum mycket väl passa upp till bekvämt att fördubblas till 2500 dollar 2021.

När man tänker på kort sikt verkar ETH-värden ofta ändra riktning. Ethereums avkastning har fördubblats sedan 2015, nästan 60 procent av tiden, när en produktiv månad föregås av en fallande månad och omvänt, enligt Yahoo Finance.

Läs mer: Ethereum Price Prediction 2021: Är ETH på väg till $ 3000?

Nyckelskillnader mellan Ethereum och Bitcoin

Innan vi jämför ytterligare fördjupade Bitcoin och Ethereum är det mycket viktigt att vi påpekar att de två kryptovalutorna är helt olika.

Realistiskt sett kan Bitcoin användas för allt. Även om dess natur skiljer sig från det sätt som vanlig valuta som pund eller dollar sätter sig in, är det inte mer komplicerat än dem. Det ger de alternativ som ska användas i en hel del situationer. Oavsett har Bitcoin blivit mycket vanligt bland marknaderna vilket gör att den kan användas som en legitim betalningskälla inom olika områden.

Ethereum å andra sidan är faktiskt en datorplattform som människor använder för att bilda smarta kontrakt genom ett skriptspråk. Vad det betyder är att det finns en blockchain där många kontrakt kan skrivas och genomföras automatiskt om vissa specifika kriterier är uppfyllda. För de flesta blockkedjor är det mycket vanligt att de är öppna och Ethereum är inte annorlunda. Vad det betyder är att alla med rätt kunskap kan komma åt och använda Ethereum för att skriva och implementera smarta kontrakt, vilket inte är mer än en validering av olika kriterier i digital form.

Uppsidor som sätter ETH i sin fördel för 2021

Det finns flera anledningar till vad som ger ETH överhanden i det här fallet, och vad som gör att så många människor är säkra på dess överstyrning av BTC inom en snar framtid.

Till exempel finns det Enterprise Ethereum Alliance (EEA). EEA är företagsprogrammet bakom Ethereum som arbetar mot dess globala antagande. Deras mål är att uppmuntra organisationer och företag att i sin dagliga verksamhet omfamna och använda Ethereum-teknik. De stöder främst för att ansluta ETH-blockkedjan för företagsanvändning, med kontor i olika delar av världen, som USA, Frankrike, Kina och Japan.

Vid den här tiden finns det några riktigt stora namn som redan ingår i EES, totalt cirka 129 företag, inklusive Microsoft, FedEx, JP Morgan Chase Bank och Intel. Förutsatt att framgången fortsätter och listan sträcker sig i framtiden, kan Ethereum ta överhanden i adoptionsloppet mot Bitcoin.

En av de största fördelarna med Ethereum 2021 är lanseringen på Ethereum 2.0. ETH 2.0. Det syftar till att göra plattformen mer flexibel, säker och hållbar. Det kommer att åstadkomma detta genom att tillåta över tusentals transaktioner per sekund, vilket gör det totalt sett lättare för appar att köra snabbare och mer effektivt, och särskilt billigare att använda. Nyckelfunktionen är att det vänder sig från ett bevis på arbetsprotokoll till ett bevis på insatsprotokoll för att göra Ethereum mer hållbart.

Hållbar i den meningen att den kommer att förbruka mycket mindre beräkningsresurser för att fungera och ännu mindre energiförbrukning.

Lanseringen har redan börjat och pågår. Det finns tre primära uppgraderingar i implementeringen av ETH 2.0. Beacon Chain, som är den första uppgraderingen, gick online den 1 december 2020. Detta lade i huvudsak grunden för potentiella framtida uppdateringar och fungerade som lanseringen av v.2.0. Nästa är Shard Chains och Docking. Shard Chains förväntas börja 2021 och möjliggör behandling av transaktioner och lagring av data. Docking innebär att det nuvarande ETH-nätverket införlivas med det för ETH 2.0 och slutligen övergår till en proof-of-stake-algoritm.

Utöver detta är DeFi-plattformar en av de största attraktionerna för kryptoinvesterare idag. DeFis användning, ärenden och prisjusteringar förblir enastående för 2021. Majoriteten av kryptoledarna i DeFi inklusive Akropolis, Looprin och Solana, som alla kör på Ethereum-plattformen. Med andra ord bidrar snabb tillväxt och popularitet bland DeFi i framtiden till dramatisk tillväxt för Ethereum. Genom deras bidragsordning har Ethereum-stiftelsen tillhandahållit ekonomiskt stöd till Uniswap och Compound.

Skulle du överväga att investera i Ethereum?

Flippening Index

Ett mått som kallas Flippening Index används av Blockchain Hub. Detta index tittar på åtta olika jämförande mätvärden för Bitcoin och Ethereum-nätverk. Här är de åtta indikatorerna:

 • Market Cap: Andelen jämfört med Bitcoin-börsvärdet av Ethereum-börsvärdet.
 • Transaktionsvolym: Komplett antal USD som skickas via nätverket.
 • Handelsvolym: Antalet börshandel för BTC och ETH.
 • Transaktionsantal: Visar förhållandet mellan totala onlinetransaktioner i nätverket.
 • Totala transaktionsavgifter: USD-värde för betalningar som debiteras i nätverket för att göra ett köp.
 • Aktiva adresser (i en digital plånbok): Antalet specifika adresser under en viss vecka som skickar eller tar emot en transaktion.
 • Noderantal: Antal offentligt tillgängliga noder i varje nätverk.
 • Google-sökningar: Analytics-siffror för Google Bitcoin och Ethereum-sökningar.

Källa: Medium

När alla mätvärden når 100% för Ethereum har vippningen hänt enligt indexet. Det är när Ethereum officiellt vänder Bitcoin. Den ligger för närvarande på 72,4%, jämfört med 66,5% förra månaden. Denna snabba ökning orsakar spänning bland alla kryptoälskare.

Majoriteten av människor hänvisar till aktiva adresser och transaktionsvolym. Det är bra att komma ihåg att individer kan ha mer än ett aktivt konto för varje plånbok de äger, därför kommer mätvärdet inte alltid att vara 1: 1, vilket i slutändan också ökar transaktionsvolymen när fler adresser genereras.

Så kommer Ethereum överträffa Bitcoin trots allt?

Några stora namn inom finansbranschen satsar på Ethereum. En tidigare Goldman Sachs-fondförvaltare Raoul Pal och BTC-nybörjare-entusiasten Roger Ver har redan uttryckt sin tro offentligt.

Bitcoin har en majoritetsmarknadsdominans och ett marknadsvärde på långt över 850 miljarder dollar om man tittar på kryptovalutamarknaden i början av 2021. Med nära 200 miljarder dollar följer Ethereum efter på andra plats. Bitcoin-maximalister förväntar sig att BTC kommer att passera ett marknadsvärde på 1 biljon dollar. För närvarande kan det klargöras på grundval av utvecklingen och Ethereums ekosystems förmåga att få mer pengar i likviditet och resurser.

Ether kan utföra samma funktion som Bitcoin, även om den är ansluten till Ethereum-nätverket. Huruvida Ether gör det eller inte är bara ett övervägande som definierar huruvida Ether har någon betydelse för dem för parterna i affären eller inte..

Ether är bokstavligen ett Ethereum-verktyg. Förutom att bara prestera som ett digitalt mynt är Ethereum ett massivt datornätverk som gör att alla kan skapa ett decentraliserat program. En organisation kunde anställa en programmerare för att skapa detta på ETH-plattformen om den bestämde att den ville ha en blockchain-byggd lösning.

Kommer Ethereum att överträffa Bitcoin – Slutsats

Med den fortsatta krypningen i lagstiftningen och den pågående taggen av finansiellt bedrägeri som påverkar användarnas praxis är Bitcoin själv den största utmaningen för Bitcoin. Ether har fördelen att vara synonymt med Ethereum-plattformen och stiftelsen, och Ethereum åstadkommer vad Bitcoin inte gör och uppstod enbart på grund av Bitcoins brister. Med det sagt kommer vi att sitta tålmodiga och se vad som väntar.

eToro – Den bästa plattformen att köpa Cryptos

eToro har visat sig vara trovärdigt inom kryptobranschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Nyckelord

 • Ethereum har fortsatt att växa och lagt till över 20 procent under de senaste veckorna, BTC-priset har under tiden fallit bakom från sitt nya rekordhöga
 • Enterprise Ethereum Alliance är företagsprogrammet bakom Ethereum som arbetar mot sin överhand i global adoption.
 • Steg noll av en efterlängtad uppgradering till ett konsensus-system för Proof-of-Stake for Ethereum har nu gått in i början.
 • Bitcoin och den större efterfrågan på digitala mynt har exploderat, med priset på BTC som berör nivåer på över $ 40 000 i januari.
 • Flippening Index är den viktigaste källan till mätvärden som används för att mäta prestationskonkurrens mellan ETH och BTC.
 • Flippening är för närvarande index på 72,4%, upp från 66,5% förra veckan

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner