Topp 5 skäl till varför människor handlar kryptovaluta förklaras

Fråga dig själv varför människor handlar kryptovaluta? Du har kommit till rätt ställe.

Handel med kryptovaluta blir snabbt ett av de mest populära sätten att göra inkomsthandel. Det är ständigt i nyheterna, särskilt Bitcoin och dess volatila prissvängningar.

Men om du specifikt frågar varför människor handlar med kryptovaluta är det inte bara att tjäna pengar, det finns andra anledningar till att folk också vill engagera.

I den här artikeln tittar vi på alla anledningar till varför människor väljer att handla kryptovaluta.

Vill du lära dig att handla kryptovalutor som ett proffs? Ta vår kryptovalutakurs!

Vilka är de 5 främsta anledningarna till att människor handlar kryptovaluta?

Låt oss titta på de främsta anledningarna till varför människor handlar kryptovaluta!

1. Eftersom de tror att kryptovaluta är framtiden

kryptovaluta framtid, varför handla kryptovaluta

En av de främsta anledningarna till att människor handlar kryptovaluta är det många tror att det är framtiden. Vissa tror att det är nästa stora revolution efter Internet.

När du tittar på vårt nuvarande valutasystem är det uppenbart att det ska fungera mer effektivt.

Detta har fått många att hålla kryptovaluta och tro att det är nästa logiska steg i teknisk utveckling.

De är starkt övertygade om att kryptokurrency kommer att passera fiatpengar och vi kommer att kunna ha gratis, privata och pålitliga transaktioner över gränserna.

Med detta sagt skulle du förmodligen ha märkt att det finns många olika kryptovalutor att välja mellan. För närvarande finns det över 2000.

Detta har lett till att många kryptovalutahandlare har många olika mynt. Säkra sina affärer så att en kan lyckas i ett område där en annan inte gör det.

Det kan vara möjligt att vi befinner oss i en kryptovaluta-bubbla och med tiden kommer många av dessa kryptovalutaprojekt att misslyckas och försvinna. När det kommer att vara vet ingen med säkerhet.

i alla fall, det bör påpekas att inte alla dessa 2000 kryptovalutor försöker uppnå samma sak.

Många försöker tokenisera specifika aspekter av våra liv som spel eller i huvudsak användas som kuponger för tjänster eller produkter.

Ethereum är den näst största kryptovalutan hittills och förutom att försöka bli ett bättre alternativ till Bitcoin, tar det också in smarta kontrakt och dApps.

Smarta kontrakt är i huvudsak kontrakt som fungerar på blockchain. dApps är decentraliserade applikationer. Anledningarna till att människor handlar kryptovaluta är olika för sådana individer.

2. Eftersom de ogillar nationella banker

krypto mot banker

Den första kryptovalutan föddes, Bitcoin, i kraschen 2008 och misstro mot centralbanker.

Centralbanker kan manipulera valutor vilket i många fall inte har haft någon positiv effekt på människors liv.

I Argentina har de till exempel haft valutamanipulation i flera år och det har lett till att många argentinare handlar med Bitcoin och andra kryptovalutor.

En av de främsta anledningarna till att människor handlar med kryptovaluta är att entusiaster älskar tanken att befria centralbankernas värld är på grund av avgifter från mellanhänder eller tredje part.

Det här är de människor som tjänar på att hantera dina transaktioner. Sådana avgifter kan vara särskilt besvärliga när betalningar skickas över gränserna.

Det bör dock noteras att det för vissa kryptovalutor tillkommer avgifter för hantering av transaktioner.

Detta gäller särskilt kryptovalutor som använder en bevis på arbetsalgoritm, det är där transaktioner valideras av gruvarbetare. Bevis på kryptovalutor i spel behöver inte brytas.

En annan viktig sak att nämna om kryptovaluta och dess förhållande till banker är att inte alla kryptovalutor är emot att arbeta med dem.

Ripple, den tredje största kryptovalutan, skapades speciellt för att vara en mellanhand mellan bankvärlden och kryptovalutavärlden.

3. Eftersom de tror på integritet

anonyma kryptovalutatransaktioner

En annan av de främsta anledningarna till att människor handlar kryptovaluta är att thej tror att transaktioner ska vara anonyma.

Det anses allmänt att ursprunget till Satoshi Nakamoto, som uppfann Bitcoin, kom från cypherpunk-rörelsen.

Cypherpunksna trodde på att använda kryptografi för att få social förändring och ge människor kontroll över sin information och hålla den säker.

Att hålla din finansiella information säker är viktigare än de flesta tror. Med sådan information, hackare och bedragare kan dra nytta av dig.

Vidare, hur bekväm skulle du vara om folk visste var du spenderade alla dina pengar?

Detta kan leda till att arbetsgivare ändrar hur mycket de betalar till dig baserat på hur mycket du till exempel spenderar dina pengar.

Eller så kan du bara ha några transaktioner som du vill hålla privata.

Bitcoin och olagliga transaktioner

Bitcoin nämns ofta som ett sätt att dölja olagliga transaktioner. Detta är dock inte helt sant.

Medan Bitcoin fick kännedom när det upptäcktes att många människor använde det för att köpa droger eller illegala tjänster online, som med Silk Road.

Även om detta är problematiskt använder de flesta inte det för detta ändamål och i själva verket används fiatvalutor mer för sådana ändamål än kryptovaluta..

Som sagt, förmodligen upp till 25% av de människor som använder Bitcoin har koppling till olaglig aktivitet.

i alla fall, Bitcoin är inte så bra för olaglig aktivitet eftersom transaktioner kan spåras på den offentliga huvudboken.

Det är här alla Bitcoin-transaktioner lagras och vem som helst kan komma åt den.

En bättre kryptovaluta att använda för olaglig aktivitet skulle vara Monero, som inte har en offentlig huvudbok och transaktioner är mer krypterade.

Andra kryptovalutor, som Zcash och Dash, är också bra alternativ för integritet.

Sekretess är en av de mer kontroversiella anledningarna till varför människor handlar kryptovaluta.

Många regeringar vill stänga kryptovalutor eftersom de kan användas för olagliga ändamål.

4. Eftersom de tror på blockchain-teknik

blockchain-teknik

Bitcoin var inte bara revolutionerande på grund av hur det förändrade transaktioner, den underliggande tekniken – blockchain – har också förändrat många branscher.

Tro på tillämpningen av blockchain-teknik är en av de främsta anledningarna till att människor handlar kryptovaluta.

Den kan användas av sjukhus, logistikföretag, videospel, musikindustrin – listan fortsätter och fortsätter.

I vissa avseenden överträffar blockchain-teknologin kryptovaluta när det gäller adoption.

En del av anledningen till att det är så populärt är att informationen på blockchain är oföränderlig, vilket innebär att den inte kan ändras.

Detta gör inte bara information säkrare utan också lättare att spåra.

När man till exempel tittar på logistik kan ett rederi se exakt var artiklarna som levereras är och hålla reda på allt papper som är involverat också.

5. Eftersom det finns mycket pengar att tjäna

kryptovalutahandel

En annan av de viktigaste anledningarna till att människor handlar kryptovaluta är det den är mer volatil än andra marknader.

Även om ordet ”flyktigt” kan verka skrämmande är det bra för många handlare eftersom det betyder att det finns fler möjligheter att komma in och ut på marknaden.

Det finns fler toppar att sälja på och fler lågpris att köpa på. Titta bara på hur mycket Bitcoin har stigit i pris från 2009 till 2020.

Generellt sett har det samlat mycket värde, men det har naturligtvis också skett stora minskningar i värde.

Vinst från flera kryptovalutor

Det finns så många olika kryptovalutor att handla, vilket ger dig många möjligheter att tjäna pengar. Du behöver inte alltid fokusera på en kryptovaluta.

Många andra kryptovalutor har också potential att öka dramatiskt som Bitcoin, särskilt i början.

Handlare tror kanske inte på sin sak, ibland beror anledningarna till att människor handlar kryptovaluta med en tro på att priset sannolikt kommer att öka när fler börjar köpa..

De letar efter händelser som kan påverka priset. Till exempel gör vissa mynt, som Binance Coin, en “brinnande”.

Det är här organisationen som skapar myntet köper tillbaka och förstör det. Genom att göra detta kan de styra priset.

Många handlare håller på sina mynt tills myntet brinner där priset ökar och sedan säljer de sina mynt för vinst.

Mer långsiktiga handlare kan leta efter ännu större händelser som Halvering av Bitcoin som kommer att äga rum i maj 2020.

När detta sker kommer skapandet av nya Bitcoins att sakta ner med hälften och värdet av Bitcoin kommer sannolikt att skjuta upp när det blir knappare.

Många kryptovalutahandlare har gjort sin förmögenhetshandel, vissa har blivit miljonärer eller till och med miljardärer, till exempel Winklevoss-tvillingarna.

Nyckelord

Om du kommer ihåg något från den här artikeln, gör det till dessa viktiga punkter.

  • En av de främsta anledningarna till att människor handlar kryptovaluta är att de tror att det är pengarnas framtid. För dem är det nästa steg i hur pengar hanteras.
  • Kryptovalutaentusiaster tror på integritet och att ta bort tredje part från transaktioner. Först då kan vi verkligen ha kontroll över våra pengar.
  • De tror på blockchain-teknikens framtid. Det har potential att revolutionera många branscher.
  • Det finns mycket pengar att göra för att handla kryptovaluta. Priset på Bitcoin och andra kryptovalutor har stigit dramatiskt de senaste åren.

Lär dig varför människor handlar kryptovaluta med vår kryptovalutakurs

Vill du lära dig mer om andra kryptovalutor och hur du handlar dem? Registrera dig sedan på vår kurs för kryptovalutahandel!

Om du gillade att läsa den här artikeln från Handelsutbildning, snälla ge det en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner