Vad är Bitcoin? En nybörjarguide till världens mest populära typ av kryptovaluta och tips för att investera i BTC

Ämnet Bitcoin har väckt popularitet bland konversationer under de senaste månaderna. I synnerhet har slutet av 2020 avbildat en berg-och dalbana för Bitcoin när priset började stiga mot nya poster.

Före ett överdrivet fall några månader tidigare har prisutvecklingen på 300% år 2020 inlett en ny konversation om kryptovalutor och placerat Bitcoin i framkant för vad som kommer i framtiden för handelsbörser.

Eftersom det får stor uppmärksamhet från investerare, öppnar denna fart stora möjligheter att få lite djupare kunskaper om grunderna i Bitcoin, till exempel hur det började, var det är nu och vart det potentiellt är på väg. Mycket av Bitcoins historia är enkel att förstå och bra för nykomlingar i kryptovärlden och aspiranter som vill bekanta sig med den spännande världen av kryptohandel.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en form av blockchain som uppfanns 2008, en automatiserad form av monetärt värde som autentiserar kryptografiska transaktioner. Kryptografi betyder i grunden kodning och avkodning av information och ger också grunden för blockchain-funktioner.

Blockchain: Bitcoins funktion ligger bakom en öppen källkodsteknik som kallas blockchain som utvecklar en decentraliserad offentlig huvudbok. Transaktioner fungerar som “block” som fäster vid tekniken och bildar “kedjor”. Kedjor skapar permanenta poster och ändras inte.

Privata och offentliga nycklar: För att godkänna transaktioner och bevisa betalningar utfärdas och används privata nycklar till och används av ägare via deras bitcoinplånbok (som diskuteras längre ner).

Bitcoin var ett av de första exemplen på dagens kryptovalutor och används ofta som en primär illustration när man beskriver blockchain. Ofta förkortat med sitt ticker-emblem, BTC, kan Bitcoin användas för att göra olika online-inköp men har vunnit popularitet bakom tanken att bli rik genom handel med kryptovalutan.

Blockchain registrerar transaktioner gjorda av kryptovalutor som Bitcoin, där det fungerar som ett arkiv där ändringar inte kan göras efter att transaktionen har slutförts. Solidifiering av transaktioner sker genom en mekanism som kallas proof-of-work där gruvarbetare eller experter på datorhårdvara matematiskt kan förutsäga den kryptografiska nyckeln för nästa bitcoinblock i blockchain, som beskrivs av Jimmy Song, pedagog och bitcoin-pundit.

Gruvarbetare: Individer med expertis inom datorhårdvara på P2P-plattformar som verifierar transaktioner via höghastighetsdatorer och ofta kompenseras i Bitcoin.

En av de bästa sakerna med Bitcoin och en av anledningarna till dess ökade popularitet beror på dess brist på behov av en centralregering eller monetär myndighet som en bank när det gäller regleringsinsatser.

Simon Peters, en marknadsanalytiker på eToro, beskriver Bitcoin som en förmåga att överföra pengar fritt utan begränsningar från en central myndighet eller mellanhand på grund av dess “öppen källkod och decentraliserad teknik.” Detta möjliggör ingen extern påverkan från tillsynsinstitutioner som ofta kontrollerar skatte- och penningpolitiken som banker eller regeringar och ger fri rörlighet för medel mellan parterna..

Var började Bitcoin allt?

Den unika förmågan för denna decentraliserade form av online-kontanter att minska behovet av centrala myndigheter och vanliga mellanhänder är främst det som tände början på Bitcoin. Användare fick skicka och ta emot information genom mjukvarudriven teknik utan extern påverkan. Ursprungligen började 2008 i en vitt papper efter Satoshi Nakamotos idéer. Vitboken, nu bitcoin.org, skulle utgöra grunden för bitcoin.

Det är fortfarande okänt om det var en person eller en grupp individer som hade skapat den ursprungliga tekniken, som dominerande övervunnit det dubbla utgiftsproblemet som uppstod från många andra försök att skapa digitala pengar. Lösningen som Nakamoto kom med för dubbla utgifter var genomförandet av en tidsstämplad, oföränderlig transaktionsbok, som ledde oss till blockchain.

Blockchain gör sålunda varje Bitcoin spårbart och exklusivt och med blockchain som är offentligt synligt för användarna är det enkelt att spåra varje enskild Bitcoin och knappast möjligt att justera någon del av storboken.

Eftersom bitcoins inte utfärdas eller stöds av några statliga organ eller banker, finns ett löfte om lägre transaktionsavgifter än traditionella betalningsmetoder online. Detta har lockat investerare under sin korta och stigande tidsperiod, och många litar på att det kan förändra hur vi använder och uppfattar pengar i framtiden. Fördelarna med blockchain-teknik och Bitcoin kan innehålla potentialen att förändra rollen för finansinstitut och företagsaktiviteter för gott.

I januari 2009 utvanns det första Bitcoin-blocket liksom den första versionen av Bitcoin-programvaran på The Cryptography Mailing List. Framöver efter att det första blocket hade bryts användes initiala transaktioner för teständamål. Till exempel köptes två pizzor av utvecklaren Laszlo Hanyecz med 10 000 Bitcoins 2010 innan de regelbundet användes för mer formella mål på en internationell scen.

Efter samma period, den första Bitcoin-utbytesevenemanget som lanserades i mars 2010. Sedan dess har valutan varit känd för sina konstanta höjder och nedgångar i prisförändringar genom åren, kännetecknad av dess plötsliga fluktuationer. Ändå har Bitcoin sedan lanseringen skryt med positiv tillväxt på sin långsiktiga tidsskala och hållit ögonen låsta på vad som kan hända i framtiden.

bitcoin hela tiden highchart

Bitcoin nådde sin allra högsta nivå på 41.946 $ den 8 januari 2021. Källa: Coinmarketcap

Har du funderat på att investera i BTC?

Skeptiker på Bitcoin

Många människor ifrågasätter Bitcoins brist på stabilitet. Spekulationer och misstro angående Bitcoins legitimitet fanns ända sedan första dagen som kryptovalutan lanserades. Bitcoins struktur, dess blockchain, är förmodligen skyddad från någon infiltration men tyvärr är valutan i sig inte.

Genom utredningar som ägde rum år 2019 avslöjades att Mt. Gox-börsen manipulerade kraftigt kryptovalutamarknaden. Mt.Gox var en av de mest stora, om inte den största, marknadsplatserna för att utbyta kryptovaluta tills hackare infiltrerade sina försvar, vilket ledde till förlusten av 744,408 bitcoins..

Emellertid har Bitcoin rykte förändrats positivt, eftersom många finansinstitut 2020 har investerat och fortsätter att investera i Bitcoin, vilket faktiskt har ökat sitt pris.

Läs mer: Bitcoin-prisanalys för 2021

Varför investera i Bitcoin?

Även om många verkar skeptiska till att satsa på Bitcoin, finns det utan tvekan många proffs när det gäller beslutsfattande. Även om den har en kort och pågående tidsperiod sedan den första lanseringen, har den genererat allt större avkastning. Förespråkare lägger tonvikten på Bitcoin som ett nytt alternativ till att lagra pengar, och om det växer med fler finansinstitut som är inblandade kan det växa dramatiskt på lång sikt.

Bortsett från detta har kryptovalutan berömts för sina låga transaktionskostnader, och valde ett billigare alternativ till internationella fondöverföringar, särskilt med fokus på affärsaktiviteter, utan någon tredje parts inblandning. Det kan också ge hjälp till investerare som vill diversifiera sina portföljer som en icke-relaterad tillgång.

”Du hör att Bitcoin är” pengarnas framtid ”och naturligtvis vill du titta på pengarnas historia och hur vi har kommit till det tillstånd vi befinner oss i … Ju mer du tittar på pengarnas historia och hur Vi har gått från utbyte av barer till guldmynt, till dollar som stöds av guld, till vad vi har nu, Bitcoin är den naturliga övergången till de “nya pengarna.” “- Simon Peters, marknadsanalytiker på eToro.

Hur man investerar i Bitcoin?

Det finns många kryptovalutabörser som nu regleras och övervakas i enlighet med rättsliga förekomster. Några av de vanligaste i USA är bland annat Coinbase, Kraken, Gemini, Coinmama. Det finns också en mängd investeringsplattformar och mäklare som eToro, som möjliggör utbyte av kryptovalutor eller följande finansiella appar; PayPal, Robinhood och Cash App. Dessa ekonomiska applikationer har försökt bli mer populära för dem som vill fokusera på att investera i Bitcoin.

Det föreslås att Bitcoin-plånböcker är värda att behålla för dem som planerar betydande volymer av kryptovalutan. Dessa hårdvaruplånböcker är helt enkelt lätta, offline-datorer som hanterar Bitcoin-tillgångar. När det gäller alla investeringar, gå inte överbord med det belopp du väljer att investera.

Kryptovalutor har bibehållit ett flyktigt rykte och därför är det viktigt att bedöma risken för det belopp du väljer att investera innan du gör det. Med detta sagt är det en bra idé att överväga långsiktiga tankar när man investerar. Bitcoins långsiktiga resultat under ett decennium har överskuggat dess kortsiktiga resultat på grund av dess volatilitet. Att titta på aktiemarknaden och göra förutsägelser om framtida tillväxtmöjligheter kan ge dig några tecken på att priserna går i en bra riktning; håll därför ett öga.

Läs mer: Hur man investerar i Bitcoin 2021 – The Ultimate Beginner’s Guide to Investing in Bitcoin

Tips och strategier innan du investerar i Bitcoin:

1. Användningen av en bitcoinplånbok

Bitcoin-plånböcker är i huvudsak miniatyrhårdvaruplånböcker där människor lagrar sin kryptovaluta. Det är en bra lösning för dem som planerar att hålla stora summor och letar efter ett säkert alternativ till sina tillgångar. Din hårdvaruplånbok kommer att ha privata nycklar som bara du har tillgång till och därmed säkerställa att dina investeringar sparas. De är i huvudsak små, offline-datorer som låter dig hantera din Bitcoin. Många välkända plånbokstillverkare inkluderar bland annat Ledger, KeepKey, CoolWallet och Trezor.

2. Investera smart

Detta gäller alla investeringar. Det är dock alltid hälsosamt att komma ihåg, särskilt när du vill investera i Bitcoin, att du inte ska investera mer än vad du har råd att förlora. Bitcoin har varit känt för sitt rykte att fluktuera här och där och utan tecken kan priserna sjunka inom några timmar. Med detta sagt finns det chanser att dina tillgångar kommer att sjunka i värde under korta perioder, och placera därför inga pengar som du eventuellt kan behöva i nödfall.

3. Planera framåt

Genom att nämna dess volatilitet ovan och dess fluktuationer är Bitcoin-investeringar värda att titta på på lång sikt. Trots sin kortsiktiga tendens att fluktuera i priserna har Bitcoins resultat under det senaste decenniet visat en generell positiv tillväxttakt. Så med det sagt, om du inte är någon som tittar på dagshandel, är att tänka långsiktigt ett annat riskavstötande alternativ för att investera i kryptovalutan.

4. Håll koll på aktiemarknaden

Det är viktigt när man vill investera i alla typer av aktier, för att hålla koll på aktiemarknaden. En av de avgörande aspekterna av att investera i någon form av tillgångar är att kunna förutsäga framtida resultat eller resultat. Bitcoin har presenterat liknande korrelationsmönster till S&P 500 år 2020, med tanke på att drivna investerare såg mot mer riskfyllda investeringar med det nuvarande ekonomiska klimatet. Det är vissa tecken som detta som kommer att bidra till ditt övergripande beslut om att placera dina satsningar på Bitcoin.

5. Ta hänsyn till skatteskulder

I USA är bitcoin, bland andra kryptovalutor, skattepliktiga. Om du planerar att sälja din Bitcoin för vinst, eller om du helt enkelt planerar att spendera den till ett värde som var högre än vad du först köpte på (med andra ord, valutan har uppskattats), kommer du att vara ansvarig för kapitalvinstskatt. Det är viktigt att hålla reda på alla dina transaktioner för att undvika juridiska problem längre fram på vägen.

Det finns stora förhoppningar för att kryptovalutan ska utvidga antagandet globalt. Eftersom Business Intelligence-företaget MicroStrategy nyligen fångade Bitcoin till ett av sina högsta marknadsvärden och satte det till dess primära reservtillgång, råder det ingen tvekan om tillväxtpotentialen för den inom en snar framtid. Positiva uppfattningar har uppstått från andra företagsjättar som PayPal om Bitcoins potential, med sin senaste investering i kryptovalutan efter att ha utvecklat sin egen handelsverksamhet.

Det är osannolikt att Bitcoin snart kommer att ersätta euron. Det råder dock ingen tvekan om att den digitala framtiden vi är på väg inte kommer att hålla ett öga på den.

Det finns låga chanser att Bitcoin kommer att förvandlas till en helt adekvat valuta som den amerikanska dollarn eller euron inom en snar framtid, men det betyder inte att det inte går i rätt riktning.

Börja investera i Bitcoin med eToro

Om du satsar på att investera i Bitcoin nu är eToro en användarvänlig och billig plattform som ger sterling krypto-utbytesupplevelser. Företaget fortsätter att expandera genom att introducera nya produkter och andra kryptovalutor ovanpå Bitcoin, så att nybörjare och experter kan utforska olika möjligheter i kryptovärlden.

eToro – Bästa mäklare att köpa Bitcoin

etoro-mäklare

eToro har visat sig vara pålitliga inom Crypto-industrin under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara

Nyckelord

  • Bitcoin är en ny, digital form av pengar som handlas online via öppen källkod och decentraliserad teknik.
  • Transaktioner registreras i en blockchain och är allmänt tillgängliga att spåra till varje enskild Bitcoin som en permanent storbok.
  • Stora företag som MicroStrategy investerar stora summor pengar i Bitcoin.
  • Bitcoin har gett allt större avkastning sedan den första lanseringen 2009.
  • Låga transaktionskostnader utan tredje parts inflytande gör den idealisk för gränsöverskridande handel och multinationella företag.
  • Bitcoin plånbok säkerställer förvaring av Bitcoin med liten hårdvarudator.
  • Det finns optimistiska framtidsförutsägelser om att Bitcoin ska nå sitt högsta marknadsvärde i januari 2021.
  • Bitcoin är skattepliktigt, så man måste vara medveten om skattekonsekvenser när man investerar i Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner