Vad är Cardano? En nybörjarguide för Cardano och tips för att investera i ADA

Cardano och dess ursprungliga kryptovaluta ADA har nyligen förvärvat utökad uppmärksamhet som ett av det ökande antalet proof-of-stake blockchains under konstruktion i kryptomiljön. Cardano-projektet definierar sitt protokoll som en “blockchain av tredje generationen” avsedd att möjliggöra smarta kontrakt med framtida tillämpningar av kvalitetskontroll och styrning av försörjningskedjan..

Det finns tusentals olika blockchain-satsningar på marknaden, och urvalet av värdiga alternativ kan vara utmanande för en kuslig deltagare. Cardano har blivit en av kryptovalutabranschens starkaste blockchain-tillgångar och uppmärksammar både investerare, utvecklare och innovatörer. Låt oss ta en titt på allt du behöver veta om Cardano.

Vad är Cardano?

Cardano är en blockchain-källkodsram byggd i lager för att köra finansiella applikationer som används över hela världen av företag, kunder och regeringar. Den kan användas för sändning och mottagning av digitala pengar, vilket säkerställer snabba, direkta transaktioner som har skyddats kryptografiskt.

Projektet har skiktad tillväxt som hjälper det engagerade teamet av kodare och utvecklare med mjuka gafflar att hantera och uppdatera blockchain snabbt. ADA betyder token.

Cardano blockchain gör det möjligt för individer med försumbara betalningar att bygga smarta kontrakt, skapa decentraliserade appar och protokoll och skicka in och ta emot pengar direkt. Liksom flera andra tokens används Cardano-verktygs-token ADA som en värdebrytare. Men med sin funktion skiljer det sig från andra kryptovalutor.

Dessutom tilldelas deltagande användare ADA-mynt för deltagande i säkerhetstjänst. ADA-innehavare använder till exempel sina mynt för att rösta om förbättringar eller ändringar av protokollet och på så sätt delta i dess utveckling.

Var började allt?

Cardano-projektet lanserades 2015, med målet att utveckla en blockchain-fokuserad på sund vetenskaplig analys och bästa praxis i branschen. Charles Hoskinson, en av grundarna av Ethereum och en stark tro på de transformativa krafterna i det finansiella systemets kryptovalutor, var den ledande kraften. Projektet samlade in mer än 60 miljoner dollar i en ICO 2017.

Cardano kallas ofta ”det japanska Ethereum”, eftersom ett stort belopp om dess investerare kommer från Japan, och det finns också den organisation som finansierar introduktionen av Cardano, EMURGO. Fem faser (eller “era” som de kallas) planeras för den fullständiga utplaceringen av Cardano blockchain: Byron, Shelly, Goguen, Basho och Voltaire. En ny samling funktioner tillämpas på blockchain vid varje punkt. Den nyligen introducerade Shelley-fasen skulle till exempel innehålla ett belöningssystem för staking och en förmåga att delegera kryptovaluta ADA för Cardano.

Tre separata organisationer styr Cardanos tillväxt. Det är den schweiziska Cardano Foundation som ansvarar för att övervaka skapandet och uppbyggnaden av Cardano-kulturen. Blockchain och verktygen för dess implementering är utvecklade av Input Output Hong Kong (IOHK). EMURGO är en vinstdrivande organisation som marknadsför Cardano industriell programvara.

Skeptiker på Cardano

Begränsningarna i Cardano inkluderar det faktum att blockchain fortfarande pågår. Det måste öka sina skalbarhetsproblem eftersom det bara kan hantera 257 transaktioner per sekund (TPS). Det har också problem med den officiella synkroniseringen av plånboken och åtkomst till nätverket. Anfallet med dubbla utgifter eller 51 procent är ett annat problem när det också finns möjligheten att insatsstödjare kan godkänna samma insamling av transaktioner från två distinkta spelautomater.

Varför investera i Cardano?

Det finns många nya fördelar som följer med Cardano. Många variabler beror på priset på varje digital valuta. Det är bäst att känna till variablerna som styr dess värdering eller objektivt ta itu med om ADA-token är värt att investera.

5 skäl till varför du ska investera i Cardano:

1. Decentraliserat nätverk

Cardanos blockchain, liksom de bästa kryptovalutorna, är också decentraliserad, vilket säkerställer att ingen enskild myndighet har en alltför stor kontroll över transaktionsskyddet och bekräftelsemetoden. Detta tar bort behovet av tredje part som banker eller regeringar.

2. Lätt att anpassa

I förhållande till annan blockchain-teknik är den mycket mer anpassningsbar. Till exempel, för att vädja till flera kunder, kan ett enda smart kontrakt ändras för att säkerställa enhetlighet för alla intressenter.

3. Partnerskap med tillsynsmyndigheter som säkerställer säkerheten

Det är inte ett försök att vara en störare, utan snarare en innovatör. Det syftar till att verka inom ramen för den regionala lagstiftningen, bibehålla maximal efterlevnad och förse slutanvändaren med lätthet.

4. Skiktad blockkedja

För sin togenerering och smarta kontrakt har den två olika blockkedjor, vilket säkerställer att den kan uppgradera nätverket med mjuka gafflar utan att den andra komponenten orsakar störningar.

5. Förbättrad ekonomisk frihet

Målet är att slå samman kundens bekvämlighet och tillsynsmyndigheter i ett strömlinjeformat tillvägagångssätt som gör det möjligt för miljontals människor som inte har tillgång till konventionella leverantörer att få tillgång till ekonomiskt oberoende..

Bland alla dessa skäl finns det också en hög säkerhetsnivå med att investera i Cardano. Ett team av utvecklare som är professionella inom sina områden utformar det. Dessutom finns det olika lager av ADA-tokens och smarta kontrakt, som nämnts ovan. Detta erbjuder en extra säkerhetsbuffert. Kryptografisk autentisering innebär att det inte är möjligt att hacka blockchain och avvärja eventuella cyberhot som kan bryta mot dess trovärdighet och avslöja användarinformation.

Cardano-prisförutsägelse

Cardano (Cardano) 2023-2025 pris förutsägelse Källa: Prime XBT

Cardano nådde sitt högsta pris på $ 1,33 den 4 januari 2018. Då sjönk värdet på Cardano långsamt och nådde 0,027 $ den 15 december 2018. Därefter, den 6 april 2019, varierade priset från 0,03 $ – 0,06 $ innan den nådde toppunkten på $ 0,090.

Den 24 november 2019 började Cardano på $ 0,038 för ett ADA-mynt med en benägenhet att stiga och slå $ 0,18, ungefär ett år senare, den 29 december 2020.

Coin Switch är positiv till utvecklingen av ADA eftersom Cardano vinner mer och mer samarbete, vilket kan ha en positiv effekt på priset.

Enligt Coin Switch kommer Cardano att nå $ 3 i 2025. Även om Cryptoground och Coinliker stöder dessa prognoser, förväntar de sig att ADA-priset kommer att uppgå till $ 2 eller $ 3 år 2025, i enlighet därmed.

Hur man investerar i Cardano?

Du kan enkelt investera i Cardano genom ett av kryptovalutabörserna eftersom det är listat på de flesta av dem eftersom det är en framstående kryptovaluta. Kryptoutbyten kan ha haft ett skumt rykte i början av kryptotiden eftersom de inte reglerades, men nu är de helt säkra. Om du vill investera i Cardano kan du enkelt göra det med eToro eftersom det är en av de mest populära plattformarna över hela världen.

Redo att investera i ADA?

Tips innan du investerar i Cardano

1. Få en kryptoplånbok

Cardano har till skillnad från andra stora kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum sin egen kryptovaluta-plånbok för ADA som heter Daedalus. Användare får inte bara en plånbok med Daedalus, de driver en komplett blockchain-nod, vilket ger dem absolut hävstångseffekt av sina medel och möjlighet att bibehålla ansvar över blockchain för Cardano.

Dessutom fungerar Daedalus som den enda plånboken där ADA-innehavare kan delta i insatsplanen för Cardano. Eftersom Cardano driver ett PoS blockchain-protokoll som nämnts ovan kan tokeninnehavare tjäna incitament i Daedalus-plånboken för att antingen delegera ADA eller driva en insatspool. Om du inte vill använda Daedalus kan du välja en bland många andra digitala plånböcker eller hårdvaruplånböcker.

2. Försök att hålla dina initiala investeringar små

Du kan känna att du vet nästan allt om kryptoinvestering efter flera veckors djupgående forskning. Det finns mycket du kanske vet, men det betyder inte att du kan spendera blindt. Liksom alla investeringar är tvetydighet implicit, och för Cardano-investeringar är det detsamma.

Den digitala valutan fortsätter att förändras, och du måste gå försiktigt. Det finns otroligt höga risker, vilket innebär att du antingen kan vinna stort eller förlora hela din investering. Innan du höjer dina utgifter, spendera först små summor för att se hur saker och ting fungerar.

3. Var tålamod

Om du inte är någon som dras in i dagshandel och lockas av adrenalinet i snabba byten, är det klokt att titta på att hålla dina Cardano-mynt. Det här alternativet är mer riskavvikande, särskilt för nybörjare, du vill vänja dig vid marknaden. Det gör det lättare för dig att förvänta dig att värdeökningarna blir höga. Med de ambitiösa prognoserna som görs för Cardano kan det vara värt att förvärva någon uthållighet för högre premier.

4. Håll dig informerad

Ett typiskt fel som begås av amatörkryptoinvesterare är att fatta investeringsbeslut enbart baserat på myntpriset. Faktum är att en kryptovalutas värdering bara är sant om du har beaktat den befintliga cirkulerande leveransen. Försök att inte lita för mycket på den aktuella värderingen av myntet om du funderar på att köpa Cardano och kom bara ihåg mängden av det totala marknadsvärde du köper.

5. Skatteregler kan gälla för din Cardano

IRS släppte ett meddelande 2014 om att kryptovalutor är egendom och inte kontant av skattemässiga skäl. Om du kasserade eller köpte ADA genom att ta ut det på en börs eller förvärva produkter och tjänster, är det realiserade med (till exempel inköpspriset för ADA) högre än det pris du köpte kryptovalutan på, kommer du att vara skyldig skatt. För eventuella korta eller långa räntor kan du ha en kapitalfördel som är skattepliktig. Håll en noggrann övervakning av din kryptovalutaverksamhet för att garantera att du förblir på rätt sida av lagen.

Sammanfattningsvis har Cardano en stor chans att uppnå en lika stor andel av kryptomarknaden. Således för handlare och nya aktörer som just har nått kryptomarknaden är det ständigt på väg uppåt, vilket är ett utmärkt alternativ. Samtidigt fortsätter ADA att vara ett av de bästa alternativen för handlare som vill diversifiera sina investeringar.

eToro – Bästa mäklare att köpa Cardano ADA

eToro har visat sig vara trovärdigt inom kryptobranschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Nyckelord

  • Cardano är en blockchain-källkodsram byggd i lager för att köra finansiella applikationer som används över hela världen av företag, kunder och regeringar.
  • Projektet har skiktad tillväxt som hjälper det engagerade teamet av kodare och utvecklare med mjuka gafflar att snabbt hantera och uppdatera blockchain.
  • ADA-innehavare kan använda sina mynt för att rösta om förbättringar eller ändringar av protokollet och därmed delta i dess utveckling.
  • Fem faser planeras för den fullständiga utplaceringen av Cardano blockchain: Byron, Shelly, Goguen, Basho och Voltaire.
  • Decentraliserat nätverk, starka partnerskap med tillsynsmyndigheter och skiktad blockchain är några av många fördelar för Cardano.
  • Det finns olika lager av ADA-tokens och smarta kontrakt som erbjuder en extra säkerhetsbuffert.
  • År 2025 spekuleras det att Cardano högst skulle kunna få $ 3.
  • Cardano har en egen kryptovaluta plånbok för ADA, Daedalus.

Om du funderar på att investera i Cardano, kom ihåg att det finns en otroligt hög risk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner