Vad är fördelarna med kryptovalutahandel?

Ta en titt på fördelarna med att handla med kryptovalutor och upptäck varför det har blivit ett populärt alternativ till andra tillgångar.

I dessa tider kan du inte prata om ekonomi och inte nämna kryptovalutor. Över hela världen, när man talar om stadier som kryptografiskt utbyte & handelsdestinationer arbetar handlare genom att köpa eller sälja en typ av kontanter mot en annan eller byta ut deras kryptovaluta till kontanter.

Stora virtuella monetära standarder och kryptoresurser är för närvarande fortfarande i början av framsteg, så vi har ännu inte nått sin maximala kapacitet.

Varför handla kryptovalutor – fördelarna med kryptovalutahandel

Handlare kan spekulera i om priset på en kryptotillgång kommer att öka eller minska. Och de behöver inte ta ägandet av den tillgången. De kan göra detta genom CFD: er, spread bets, scalping, positionshandel, range trading, swing trading och intradagshandel.

Fördelarna med kryptovalutahandel inkluderar:

1. Kryptovalutans volatilitet

2. Kryptovalutamarknadstider

3. Möjlighet att gå lång eller kort

4. Förbättrad likviditet

5. Leveraged exponering

6. Skatteeffektiv handel

7. Snabbare kontoöppning

Några av fördelarna med kryptovalutahandel inkluderar transparens, volatilitet, säkerhet, 24-timmars öppen marknad, tillgänglighet och låga handelsavgifter.

Kryptovalutor är flyktiga vilket innebär att deras pris går upp och ner ofta. Eftersom priserna ofta går höga kan handel med kryptovalutor vara riktigt lönsam. Handlare bör spekulera i priset på en viss kryptovaluta utan att behöva äga den. De kan göra detta genom CFD: er, spread bets, scalping, positionshandel, range trading, swing trading och intradagshandel.

Låt oss börja:

1. Kryptovalutans volatilitet

Kryptovalutor är flyktiga vilket innebär att deras pris går upp och ner ofta. Eftersom priserna ofta går höga kan handel med kryptovalutor vara riktigt lönsam. Handlare bör spekulera i priset på en viss kryptovaluta utan att behöva äga den. Även om extrem kritik för kryptovalutor ses som en svag punkt för kryptovalutor av kritiker, kan handlare dra nytta av det eftersom priset på en kryptotillgång kan stiga och falla ofta, vilket ger möjligheter till vinst.

2. Kryptovalutamarknadstider

Till skillnad från handel med aktier och råvaror sker handel med kryptovalutor inte bara fem dagar i veckan. Istället kan du alltid handla på marknaden eftersom det är öppet 24/7 över ett växande antal börser. Detta är ett fantastiskt tillfälle, särskilt för deltidshandlare som har heltidsjobb, eftersom de kan använda sin fritid för att handla.

3. Förmåga att gå långt eller kort

När du går länge köper du ett värde till ett visst pris och säljer det till en högre takt när dess värde ökar. Skillnaden mellan priset på ditt köp och det pris du säljer det till är vinsten du gör. När du går kort, lånar du krypto, så säljer du den först på den öppna marknaden, och därefter köper du dessa aktier till ett lägre pris och på detta sätt tjänar du på prisskillnaden. När du handlar kryptovalutor kommer du att kunna göra båda.

4. Förbättrad likviditet

När vi talar om omsättbara tillgångar är likviditet ett viktigt inslag, och det inkluderar kryptovalutor. Likvida marknader säkerställer en effektivare, djupare och smidigare upplevelse när du handlar. Den illikvida marknaden kan placera handlare i situationer som är svåra att lämna. Även om forex anses vara den mest likvida marknaden, står inte kryptovalutor heller dåligt eftersom de är likvida.

5. Leveraged exponering

Hävstång kallas för att använda en insättning, annars känd som marginal, som ger dig ökad exponering för en viss tillgång. Enkelt att förklara, du lägger ner en bråkdel av ditt handelsvärde och resten lånas ut av din leverantör.

I kryptovaluta är CFD-handel och spread betting levererade produkter. Därför tillåter de dig att öppna en position på ”marginal” – en insättning värt endast en del av handelns hela värde. Så du kan få stor exponering för en kryptomarknad, bara med en liten mängd av ditt kapital.

6. Skatteeffektiv handel

Om vi ​​upprätthåller mycket noggranna register uppnår vi det viktigaste inslaget för att genomföra en effektiv strategi för skatteeffektiv handel med kryptovaluta. Oavsett hur en kryptovalutainvesterare eller näringsidkare genererar intäkter från handel, långsiktig investering eller på annat sätt, är det mycket viktigt att hålla exakta register eftersom det gör det möjligt att göra en korrekt värdering. Kryptovalutor är kända för att ha några fördelar när det gäller skatter. Exempelvis beskattas spread betting inte helt. Det finns ingen kapitalvinstskatt (CGT) eftersom du aldrig äger en tillgång.

7. Snabbare kontoöppning

När du handlar kryptovalutor är det viktigt att spara tid på tråkiga uppgifter som rör ditt konto och bara fokusera på dina kryptotransaktioner. Kryptobörser är kända för att göra registreringsprocessen enkel och snabb, så att du kan börja handla så snart som möjligt.

Nu finns det olika verktyg som hävdar att det är möjligt för dig att handla, köpa och sälja Bitcoin automatiskt för vinst genom att följa de aktuella trenderna på marknaden.

Fördelarna med kryptovaluta

Men vad är fördelarna med kryptovaluta?

Kryptovalutor har flera fördelar jämfört med traditionella finansiella tillgångar. Här är några av dem:

1. Transaktioner

2. Överföringar av tillgångar

3. Transaktioner är konfidentiella

4. Lägre transaktionsavgifter

5. Större kreditåtkomst

6. Enkel internationell handel

7. Säkerhet på hög nivå

1. Transaktioner

När man gör traditionella affärsavtal kan agenter, mäklare och juridiska ombud göra en annars okomplicerad process mer komplicerad. Du måste överväga pappersarbete som måste göras, provisioner, mäklaravgifter och många andra speciella villkor som kan gälla för en specifik affär.

Bitcoin, Ethereum & Jämförelse av stjärnprotokoll. Källa: Stronghold

En mycket viktig fördel med kryptovalutor är att genom att de är stängda affärer mellan två parter som görs på ett peer-to-peer-nätverkssystem elimineras omedelbart behovet av att gå igenom processer som vi går när vi använder traditionella finansiella system..

Detta har stor inverkan på kontroller och mindre förvirring om transaktionernas storlek. Dessutom vet de båda parterna som är inblandade i en transaktion var och en vem de är, vilket ger ökat ansvar.

2. Överföringar av tillgångar

Kryptovalutablockkedjan har beskrivits av analytiker som liknar en ”stor egendomsdatabas”, som kan användas för att både utföra och genomdriva tvåpartskontrakt på bilar eller fastigheter och andra liknande varor.

Blockchain-kryptovalutans ekosystem kan dock också hitta deras användning för att underlätta specialiserade överföringsmetoder. Och med tanke på att du som kryptoinnehavare styr ditt konto kommer det att ta betydligt kortare tid att göra överföringen av tillgångarna.

3. Transaktioner är konfidentiella

I traditionella system kan banker eller kreditföretag som är inblandade i dina transaktioner göra ett referensdokument över hela din transaktionshistorik varje gång en transaktion görs av dig. Därför kan detta vara ett bekymmer angående din egen integritet. Enkelt förklarat kan detta betyda att regelbundna kontroller av dina kontosaldon görs för att kunna säkerställa tillgången på tillräckliga medel. När du gör viktiga affärstransaktioner kan de kräva en mer ingående granskning av din ekonomiska historik.

Det faktum att de transaktioner du gör är unika börser som involverar två parter som har förhandlat fram och kommit överens om villkoren i respektive fall är en annan värdefull fördel. Dessutom sker informationsutbytet på en “push” -basis, vilket gör det möjligt att kunna överföra exakt det belopp du vill skicka till mottagaren, vilket ger en mycket snabb och pålitlig utbytesmetod.

Detta spelar också en mycket viktig roll för att skydda din personliga ekonomiska historiks integritet och det fungerar också som ett skydd mot hotet om identitetsstöld eller kontostöld, vilket enligt det traditionella systemet har visat sig vara mycket större, eftersom din personlig information när du gör en transaktion är tillgänglig och kan läcka ut när som helst i transaktionskedjan.

4. Lägre transaktionsavgifter

Det är mycket troligt att du har snubblat över dina månatliga kontoutdrag från banken eller kreditkortsföretaget när du läste informationen de tillhandahåller, och du blev förvånad över nivån på avgifterna som de tar för att överföra pengar, skriva checkar eller andra ekonomiska transaktion som kan vara inblandade. Transaktionsavgifter kan sänka dina tillgångar avsevärt, mer om du gör ett stort antal transaktioner på en månad.

Bitcoin & Ethereums genomsnittliga transaktionsavgifter. Källa: Logos Network, Medium

Tredjeparts servicehantering kan ta ut avgifter för att underhålla din kryptoplånbok, men dessa avgifter kommer att vara mycket lägre än de som skulle införas av traditionella finansiella system.

5. Större kreditåtkomst

Media som gör så mycket för att underlätta kryptovalutautbytet är digital dataöverföring och internet. Så alla som har en livskraftig dataförbindelse har alla dessa tjänster potentiellt tillgängliga för dem, de behöver bara lite kunskap om de kryptovalutanätverk som erbjuds och redo tillgång till webbplatser och portaler som är relevanta för nätverket.

Cirka 2,2 miljarder individer över hela världen använder internet eller mobiltelefoner. Många av dem har dock inte tillgång till traditionella banksystem. Med kryptovalutor kan de ha lättare tillgång eftersom de är helt decentraliserade och internetbaserade. Så det skulle vara mycket lättare för människor att göra överföringar.

6. Lätt internationell handel

Även om detta för närvarande till stor del inte är erkänt som lagligt betalningsmedel på nationell nivå, är kryptovalutor inte föremål för avgifter för transaktioner, räntor och växelkurser eller andra åtgärder som införs av specifika länder på grund av deras specifika respektive lagar i ärendet.

Och genom att använda peer-to-peer-mekanismen som finns i blockchain-tekniken kan internationella överföringar och transaktioner genomföras minus komplikationerna över fluktuationer avseende valutaväxling, bland annat.

7. Säkerhet på hög nivå

Till skillnad från transaktioner som är tillåtna av kreditkortsföretag som kan återföras som i fallet med “återbetalning”, när en kryptovalutaöverföring har godkänts finns det inget sätt att återföra det. Detta är en skyddsåtgärd som vidtas mot bedrägeri som kräver att ett specifikt avtal mellan köpare och säljare görs när det gäller återbetalningspolicyn i händelse av ett misstag eller allmänna policyer som handlar om avkastning.

Ska du köpa eller handla kryptovalutor?

Innan du bestämmer dig för att komma in i en värld av kryptovalutor måste du veta att handel och investering är två olika saker. Om du behöver hjälp med att förstå saker mer i detalj i detta avseende, ta en titt på den här detaljerade artikeln.

Du kanske är intresserad av att köpa kryptovalutor om …

 • Du accepterar att betala skatt på eventuella vinster
 • Du kan betala för tillgången på förhand
 • Du vill vara en del av människor som äger kryptovalutor
 • Du stör dig inte av introduktionsgränser eller maximala insättningar
 • Du har tålamod att vänta på ett byteskonto innan du säljer eller köper
 • Du bryr dig inte om avgifter för insättningar eller uttag
 • Du vill vara en del av alla HODLers runt om i världen

Du kanske är intresserad av att handla kryptovalutor om du …

 • Du vill spekulera i deras priser utan att äga tillgången
 • Du överväger att få exponering för flera börser från samma konto
 • Du vill att din position ska utnyttjas så att du lägger upp mycket mindre än kostnaden på förhand
 • Du gillar inte att betala insättnings- eller uttagsavgifter
 • Du har en brinnande önskan att börja handla direkt
 • Du vill inte ha en maximal insättningsgräns

eToro – Den bästa kryptovalutaplattformen för både handlare och investerare

eToro har visat sig vara pålitliga inom Crypto-industrin under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Nyckelord:

 • Några av de största fördelarna med kryptovalutahandel inkluderar transparens, volatilitet, säkerhet, 24-timmars öppen marknad, tillgänglighet och låga handelsavgifter.
 • Transaktioner med kryptovaluta har en betydande fördel, eftersom de är stängda en-till-annan-affärer som sker i en peer-to-peer-nätverksstruktur.
 • Det finns ingen möjlighet att läcka information om personlig utbyteshistorik.
 • Cryptocurrency-ekosystemet har en giltig potential för att göra tillgångsöverföring och transaktionsbehandling tillgänglig för handel för intresserade konsumenter.
 • När en kryptovalutaöverföring har godkänts finns det inget sätt att göra det. Detta är en skyddsåtgärd som vidtas mot bedrägerier.
 • Den största fördelen med kryptovaluta är att du är ensam ägare av motsvarande privata och offentliga krypteringsnycklar som är ansvariga för att göra din kryptovaluta-nätverksidentitet.
 • Media som gör så mycket för att underlätta kryptovalutautbytet är digital dataöverföring och internet.

Läs också:

Vilka är de 10 bästa Altcoins att explodera 2021?

Altcoins vs poletter: vad är skillnaden?

Vad är den bästa kryptovalutan att investera 2021?

Hur man tjänar pengar med kryptovaluta – En definitiv guide

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner