Vad är Litecoin och är det värt att investera i LTC 2021?

Litecoin Investing 2021 Förklarade

Vad är Litecoin och är det värt att investera i Litecoin 2021?

Vad är Litecoin (LTC)? Var LTC en rimlig investering 2020 – ett dyster år för investerare och ekonomier världen över? Är det värt att investera i Litecoin 2021? Är LTC en kryptovaluta som är här för att stanna?

Idag introducerar vi Litecoin. Vi kommer också att försöka svara på följande frågor – Vad är Litecoin? Är LTC en bra investering? ” och “Ska jag investera i Litecoin 2021?”

Så om du vill veta mer om kryptovalutasektorn och några större aktörer som är värda att investera i, fortsätt läsa.

Vad är Litecoin?

Litecoin är en av de bästa kryptovalutorna efter marknadsvärde och rankas för närvarande på femte plats enligt CoinMarketCap.

Litecoin skapades som en gaffel av Bitcoin för att förbättra dess skalbarhet och hastighetsproblem. Faktum är att Litecoin är en av de mest populära gafflarna i Bitcoin som, baserat på teknisk analys och tidigare data, är här för att stanna långt efter 2021.

För att vara mer exakt skapades Litecoin 2011 av före detta Google-anställd Charlie Lee, vilket också är en faktor som ger Litecoin en känsla av trovärdighet. Lee insåg potentialen för kryptovaluta inom Bitcoin – en banbrytande tillgång då – men ville effektivisera penningöverföringar och vardagliga betalningar genom att erbjuda större block och lägre transaktionsavgifter..

Precis som andra kryptovalutor är Litecoin en decentraliserad plattform, vilket innebär att behovet av mellanhänder och centralbanker elimineras. I själva verket, med mer än 5000 kryptovalutor, tror många investerare och blockchain-entusiaster att blockchain-teknik är framtiden för bankväsendet. – med Litecoin som en viktig aktör att tänka på!

Vad är LTC?

LTC är tickersymbolen för Litecoin. Observera att Litecoins inte köps av regeringar utan bryts och släpps under MIT / X11-lisenser.

Den goda nyheten är att detta populära mynt finns på nästan alla börser och kan användas för att investera, handla, köpa varor och vardagliga transaktioner.

Dessutom förbättrar innovativ teknik, som Lightning Network och Atomic Swaps, omedelbara globala finansiella avvecklingar och cross-blockchain-handel.

För de som är nya inom kryptovalutor och blockchain-teknik bör vi notera det Atomic Swaps definieras som smarta kontrakt som tillåter utbyte av en kryptovaluta mot en annan. De Blixtnätverk, å andra sidan definieras som en andra skiktteknologi som använder mikrobetalningskanaler för att effektivisera transaktioner.

Hur fungerar Litecoin?

Litecoin är en peer-to-peer-kryptovaluta som fungerar på samma sätt som Bitcoin. Med detta sagt tillåter Litecoin människor att skicka överföringar och utföra vardagliga betalningar utanför gränserna snabbt och till låga transaktionsavgifter.

Jämfört med Bitcoin (ses ofta som en värdebutik), Litecoin är ett föredraget val för små inköp, med sin Atomic Swap-teknik som en viktig faktor som underlättar ytterligare gränsöverskridande överföringar.

När vi pratar om Litecoin och dess snabba transaktioner och låga kostnader, bör vi notera att Litecoin kan bearbeta 56 transaktioner per sekund. Däremot kan Bitcoin endast hantera 7 transaktioner per sekund.

Litecoin erbjuder också avgifter som är minimala jämfört med andra betalningssystem, till exempel PayPal.

Som nämnts ovan litar Litecoin inte på centralbanker eller myndigheter, så Litecoins utfärdas inte av en regering. Litecoins (LTC) bryts istället.

För de som är nya inom kryptovalutasektorn och blockchain-teknologin bör vi nämna att gruvdrift definieras som processen för att behandla transaktioner och skapa datablock som läggs till i blockchain digital ledger. Gruvdrift är själva processen som eliminerar behovet av tredje part.

Det finns ett begränsat utbud av 84 mynt, fyra gånger större än Bitcoin – med 66,032,586 litecoins i omlopp (per 7 december 2020).

Den goda nyheten är att jämfört med Bitcoin använder Litecoin en mer tillgänglig och energieffektiv gruvalgoritm som heter Scrypt. Observera att Scrypt är en intensiv minnesalgoritm som kräver att beräkningar genomförs i följd. Att vara mer demokratisk och tillgänglig – förhindra applikationsspecifika integrerade kretsar för att monopolera gruvdrift – LTC-gruvdrift kan locka fler gruvarbetare och investerare.

En annan stor skillnad mellan Litecoin och Bitcoin är det faktum att Litecoin genererar block var 2,5: e minut i motsats till 10 minuter för Bitcoin (med 12,5 Litecoins som genereras per block).

Vad betyder dock allt detta i verkliga miljöer? Tänk dig att Bob i Storbritannien vill skicka lite pengar till Sarah i Australien. Om Bob går till en bank kommer hans överföring att ta mycket tid, pengar och pappersarbete. Om han väljer att använda Litecoin istället kan han undvika alla dessa problem; det tar bara 2,5 minuter för Sarah att få sina pengar. Det här är den tid som behövs för gruvarbetare att verifiera transaktionen som legitim.

Skulle du överväga att investera i Litecoin?

Är det värt att investera i Litecoin 2021?

Med tanke på att Litecoin är den femte största kryptovalutan efter marknadsvärde, tror man att det är värt att investera i Litecoin 2021.

Många investerare hävdar att Litecoin 2021 är värt att överväga och insisterar på att priset kan växa ytterligare på lång sikt.

Data visar att det också verkar finnas en betydande uppåtriktad potential för LTC: så länge token fortsätter att visa högre nedgångar per timme, kommer dess tjurkörning också att fortsätta växa.

litecoin priskarta

Även om Litecoin för närvarande handlas till $ 84,57 med en 24-timmars handelsvolym på $ 3,413,410,775 – vilket egentligen inte kan jämföras med Bitcoin – har Litecoin en viss betydande tillväxtpotential.

I själva verket såg Litecoin en ökning med över 70% sedan Black Thursday 2020 och lyckades återhämta sig från den pågående koronaviruspandemin..

Eftersom Litecoin har en maximal tillgång på 84 miljoner gör dess brist LTC till en säker hamn från avskrivningar och inflation och kan hjälpa den att bli en värdeförvaring för långsiktiga investerare, särskilt i turbulenta ekonomiska tider.

Med detta sagt, när du bestämmer dig för att investera i kryptovalutor, kom alltid ihåg att kryptoinvestering kan vara riskabelt. Investera aldrig mer än du har råd att förlora. Det betyder inte att investera i LTC 2021 är en dålig idé: det visar bara att risk-till-belöningsförhållandet mellan LTC bör övervägas.

Hur mycket kommer Litecoin att vara värt?

Att vara ett av de mest omsatta mynten när det gäller marknadsvärde kan du fråga “Hur mycket kommer Litecoin att vara värd?”

Trots den konsolideringsprocess som LTC har mött på senare tid – med priser som inte är så imponerande som under kryptobubblan för några år sedan – förväntas en hausseartad trend. Experter förutspår att Litecoin kan nå nya toppar under de kommande åren.

Litecoin, som nämnts ovan, uppvisar högre nedgångar och positiv fart och känsla; som indikeras av MACD-indikatorn (Moving Average Convergence / Divergence), kan ett hausseartat utbrott inträffa snart.

Om detta hausseartade utbrott inträffar kan LTC öka med en enorm marginal.

Enligt Capital är det aktuella priset på LTC en attraktiv startpunkt för dem som vill ha LTC under 2021 – med Litecoin-prisförutsägelser för 2021 mellan $ 87 och $ 107, vilka är 0,382 och 0,5 Fibonacci-förlängningsnivåer.

Enligt Cryptoground.com kommer LTC att handlas till $ 347,8 i slutet av 2024.

Dan Gambardello, grundare av Crypto Capital Venture, å andra sidan hävdar att det kommer att finnas en “Massiv körning till $ 1000 +”.

Enligt några mer extrema förutsägelser, som de som tillhandahålls av PrimeXBT, kan LTC nå 10 000 dollar till juni 2023.

Crypto Research Report Group uppmanar emellertid till Litecoin att nå $ 1 200 år 2025 och en möjlig topp på 2 250 $ 2030.

Vad kommer att påverka LTC 2021 och därefter?

Även om prisförutsägelser förblir spekulativa finns det olika faktorer som påverkar investeringar i kryptovaluta och LTC, inklusive teknik, efterfrågan och utbud, regler och marknadssentiment..

En av de mest inflytelserika faktorerna är Litecoins förhållande till Bitcoin. Faktum är att LTC – en av de första kryptona som integrerar SegWit – ofta är en testbädd för BTC.

Här bör vi notera att SegWith är en teknik som syftar till att dela upp transaktioner i två segment och lägga till upplåsningssignaturen som en annan struktur för att förbättra effektiviteten.

Så om investerare satsar på Litecoins tekniska baserade framtid kan priserna öka ytterligare och till och med hjälpa LTC att bli en av de främsta kryptorna..

För att ge ett exempel, många finansinstitut har redan antagit LTC. Litecoin Foundation har förvärvat 9,9% av Tysklands WEG-bank för att hjälpa LTC att bli en del av mainstream-bankväsendet och överbrygga klyftan mellan krypto och traditionell finansiering.

Speljätten Atari samarbetade också med LTC i maj 2020. Och som vi vet är blockchain-tekniken spelets framtid!

Utöver det kan Litecoin nu skickas och tas emot via WhatsApp med hjälp av Lite.IM-botten, vilket kan förbättra massanvändningen.

Observera att även om kryptovalutor har använts i Dark Web, är det nu mer och mer legitimt och juridiska butiker antar Litecoin som lagligt betalningsmedel.

Ska jag investera i LTC?

investera i litecoin

Med olika fördelar med LTC jämfört med BTC, till exempel kortare blockgenereringstider, digital brist och låga transaktionsavgifter (minskat från 0,001 till 0,0001 LTC / kb), Att investera i Litecoin kan vara en bra investering för dig.

Med detta sagt är kryptor mycket volatila och att investera i LTC kan vara riskabelt, speciellt under orostider. Utöver det finns det alltid en risk för massiv piratkopiering av plånböcker, så du kan riskera all din LTC utan möjlighet att returnera dem.

Men här är en godbit: investera i LTC behöver inte vara komplicerat. Allt du behöver göra är att göra din egen forskning och själv bestämma om belöningar överväger potentiella risker.

Medan ingen vet hur den globala ekonomin kommer att återhämta sig från pandemin, kan investeringar i LTC generera hög avkastning under de kommande åren. Tro det eller ej, enligt statistik nådde Litecoin den 18 december 2017 360,93 dollar, vilket var en otrolig ökning med över 8200% jämfört med priset på 4,40 dollar 2016.

Vem bör överväga att lägga till Litecoin i sina portföljer 2021?

På grund av LTC: s potential som en investering 2021 är fler och fler nybörjare och erfarna investerare villiga att lägga till Litecoin i sina portföljer..

Enligt data, Litecoin har över 100 000 aktiva adresser, med mer än 40 000 transaktioner var 24: e timme.

Att investera i LTC är ett utmärkt alternativ för:

 • Kryptovalutadagshandlare: Med en stor 24-timmars handelsvolym är LTC tydligtvis en önskad tillgång bland kryptovalutadagshandlare som tror på LTC på kort sikt.
 • Crypto-investerare: Baserat på Litecoins långsiktiga potential är investering i LTC ett attraktivt alternativ för investerare och till och med kryptvalar.
 • Forex-handlare: Med tanke på effekterna av coronaviruspandemin på ekonomier och fiatvalutor kan många valutahandlare vända sig till LTC-investeringar eftersom kryptovalutor ofta ses som en säker tillflyktsort i tider med ekonomisk oro..
 • Blockchain-entusiaster: Med sitt starka utvecklingsteam gynnas LTC av många blockchain-entusiaster som tror att användningen av blockchain-teknik kan omforma framtiden för decentraliserad finansiering.
 • Finansiella institutioner och handlare: Som nämnts ovan samarbetar fler och fler stora institutioner och återförsäljare med Litecoin för att överbrygga klyftan mellan kryptovalutor och verkliga inställningar.

Sist men inte minst är investering i LTC ett smart sätt att diversifiera din portfölj, vilket är en utmärkt teknik för att minska finansiella risker genom att investera i olika tillgångar.

Redo att investera i Litecoin?

Är det värt att investera 2021? | Slutord

Med sin imponerande teknik, uppenbara relation till Bitcoin och tillväxtpotential kan vi dra slutsatsen att LTC är här för att stanna långt efter 2021.

Det är upp till dig att bestämma om du ska investera i LTC 2021, men glöm inte att vissa experter tror att det kan nå nya toppar och hit till och med $ 10.000 inom en snar framtid.

Nu när du vet mer om LTC kan du själv bestämma om det är värt att investera i LTC.

eToro – Köp LTC med 0% provision

eToro har visat sig vara pålitliga inom kryptobranschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Nyckelord

 • Litecoin är en av de 10 bästa kryptorna efter marknadsvärde, vilket rapporterats av CoinMarketCap.
 • Litecoin är ett decentraliserat peer-to-peer-nätverk som tillåter genomförande av gränsöverskridande transaktioner och vardagliga inköp.
 • LTC är tickersymbolen för Litecoin.
 • En LTC handlas för närvarande till $ 84,57.
 • Baserat på tekniska och grundläggande analysdata kan LTC bli en lönsam investering långt efter 2021.
 • Många experter tror att LTC kommer att fortsätta växa och till och med slå 10 000 dollar under de kommande åren.
 • Dess relation till BTC, stark utveckling och digital brist gör Litecoin till en attraktiv investering för daghandlare, investerare, vardagsanvändare och blockchainentusiaster.

Om du gillade vår artikel Vad är Litecoin (LTC) & Är det värt att investera i Litecoin 2021, dela den med alla som är intresserade av kryptovalutainvestering och altcoinhandel.

Vanliga frågor

Är det smart att investera i Litecoin?

Ja, experter hävdar att det är smart att investera i Litecoin nu. Baserat på olika tekniska signaler och grundläggande, kommer Litecoin att gå in i en trend i bullret. Med tanke på den betydande avkastningen som Litecoin kan generera under de kommande åren är det smart att exponera dig för LTC-investeringar. Som sagt, underskatta aldrig kryptomarknadens volatilitet.

Kan Litecoin vara en bättre investering än Bitcoin 2021?

Även om Litecoin ofta jämförs med Bitcoin har Litecoin i tekniska termer snabbare transaktionstider och lägre avgifter för att köpa och sälja LTC, vilket kan göra det till en bättre investering 2021. Med detta sagt ligger Bitcoin fortfarande på första plats när det gäller antagande och marknadsvärde, med analytiker som hävdar att BTC kan få $ 50 000 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner