Vad är Ripple? En nybörjarguide för krusning och tips för att investera i XRP

Om du vill investera i Ripple är det viktigt att hålla dig informerad om allt innan du bestämmer var du ska placera ditt kapital. Till exempel, vad exakt är Ripple, varför ska du investera i XRP, vad ska du se upp för och hur man investerar i det är alla nödvändiga frågor att ställa dig själv så att du kan påverka ditt beslut till det bättre.

Ripple är utan tvekan en av de mest värderade kryptovalutor av kryptosamhället. Även om Ripple för närvarande går igenom några problem med Securities and Exchange Commission S.E.C, håller kryptovalutan fortfarande fast. Men låt oss ta en titt på vad som kan vara din framtid i kryptoinnehav.

Vad är krusning?

Ripple är en digital valuta som tillhandahålls och drivs delvis av Ripple Inc., ett betalningslösningsföretag som också driver RippleNets gränsöverskridande betalningsnätverk. I verkligheten, Ripple, har företaget en tradition av att kontextualisera hur XRP integreras i sitt värdeproposition, och initialt stöder det som den energi som driver sin teknik för gränsöverskridande betalningar.

Som både en plattform och en valuta är Ripple ett open source-protokoll med ett ramverk byggt för att möjliggöra snabba och billiga transaktioner. Nätverket har sin egen valuta (XRP), men det uppmuntrar också vem som helst att använda plattformen via RippleNet för att skapa sin egen. RippleNet består av ett samhälle som involverar institutionella betalningsleverantörer som använder Ripples tekniker för att erbjuda en heltäckande lösning för överföring av pengar internationellt.

XRP är den digitala token som används över Ripple-nätverket. Myntets främsta mål är att vara en medlare med andra börser, inklusive kryptovalutor och fiat.

Var började allt?

Det första planutkastet hade utvecklats 2004, dock bara som en prototyp. 2013 kunde Jeb McCaleb och Chris Larsen tillsammans med Arthur Britto och David Schwartz få liv i RippleLabs.

Skaparen av EDonkey-nätverket, Jed McCaleb, bestämde sig för att samla världskända investerare för att starta lanseringen av Ripple genom att placera sina medel i RippleLabs. McCaleb är välkänd i kryptovärlden. Först började han som utvecklare och programmerare, han är nu känd för att skapa flera kryptostarter som Mt.Gox, Stellar, eDonkey och Ripple.

Chris Larsen var också en av grundarna tillsammans med McCaleb. Larsen var tidigare entreprenör i Silicon Valley och grundade en online-inteckningsplattform kallad e-Loan 1996.

I januari 2013 släppte Ripple sitt XRP-mynt. Liksom Bitcoin är XRP byggd på en offentlig kedja för kryptografisk signatur och behövde därför inte den ursprungliga trustwebben eller gatewayarkitekturen. Ripple, verksamheten bakom XRP, lockade flera högt profilerade investerare, som Andreessen Horowitz, Pantera Capital och Google Ventures, i april 2013.

Skeptiker på krusning

Tyvärr är en av de främsta förutsättningarna kring kryptovalutor att undvika byråkratisk kraft, och Ripple faller inte under detta fäste. Många klagar över dess höga nivåer av centralisering med den bankliknande förmågan hos Ripple-utvecklare att kontrollera hela mängden XRP att släppa (eller inte).

Till skillnad från andra kryptor har Ripple sin nischposition i internationella transaktioner mellan banker, vilket ibland skapar skepsis bland digitala användare. Detta tar dock inte strålkastaren bort från fördelarna som Ripple har.


Securities and Exchange Commission S.E.C. anklagade Ripple för att sälja oregistrerade värdepapper när den sålde den digitala token XRP till investerare runt om i världen, i vilket fall många börser avnoterade Ripple från sina plattformar. Därför har detta gjort investerare skeptiska till att investera i Ripple och orsakat stora förluster för kryptovalutan.

Varför investera i krusning?

De bästa fördelarna med Ripple är att det är snabbt och säkert, utför transaktioner enkelt och har en ganska stor närvaro på marknaden. Det gör också processen tydligare och mer strömlinjeformad.

Ripple har verkligen många fördelar som många andra kryptovalutor inte gör. Det faktum att det är avsett att användas av stora finansföretag och antas som sådant betyder att det finns mycket utrymme för tillväxt i Ripple och det kan göra Ripple till ett bra mynt att investera i eftersom priset kan öka i värde.

Ripple och dess ursprungliga valuta, XRP, är bland de mest populära blockchain-nätverken baserat på storskalig acceptans av digitala tokens. I outforskade regioner och marknader har plattformen arbetat obevekligt för att utvidga penetrationen och uppnått partnerskap med stora företag.

Ripple har vuxit mycket i Asien, Nordamerika och Europa. XRP finns också på betalningsportalen med huvudkontor i Storbritannien, Uquid, och är öppen i mer än 150 länder. Ett av dess berömda partnerskap med den Indien-baserade tekniska kedjan, Tata Consultancy Services, som har en användarbas på över en miljard, öppnar därför oändliga möjligheter för Ripple.

Allt detta ger inte bara fördelar för användare av Ripple och XRP utan för hela kryptoindustrin. Kryptovalutor och blockchain har förts till olika marknader genom ett åtagande att använda krypto genom nätverk som XRP, Stellar, SWIFT som tidigare var tveksamma. I synnerhet har XRP spelat en viktig roll på den stigande globala betalningsmarknaden.

Huvudsyftet med Ripple har alltid varit att upprätta en betalningsmekanism som gör det möjligt för banker att använda den för att främja flöden av medel på både inhemska och utländska marknader. Projektet fick förtroende hos många framstående finansinstitut hittills, såsom Royal Bank of Canada (RBC), JP Morgan (JPM), HSBC Holdings (HSBA) och MoneyGram.

förutsägelse för rippelpris 2021-2022

Ripple Price Prediction 2021-2022. Källa: Prime XBT

Känd kryptohandlare, Trovärdig krypto förutspådde på Twitter XRP att nå ett pris på $ 25 – $ 30 inom 2-3 år, men han förväntar sig också en nedgång på marknaden innan detta händer i den kommande framtiden.

Tidigare Goldman Sachs anställd och miljardär hedgefondförvaltare Will Meade köpte XRP, också hans första kryptoköp, och förutspår att den kommer att växa högt i värde inom en snar framtid.

Så när det gäller Ripple-investering är det viktigt att veta vad som gör denna kryptovaluta så annorlunda än andra.

Läs mer: Ethereum VS. Ripple: Vilken som ska finnas i din portfölj?

Hur man investerar i krusning?

Nedan hittar du en super enkel 4-stegs genomgång av hur man investerar i Ripple.

Steg 1: Öppna ett konto hos en reglerad mäklare l

Steg 2: Sätt in medel

Steg 3: Välj det belopp du vill investera i Ripple

Steg 4: Bekräfta investeringen

Det belopp du köper beror på marknadspriset på XRP vid inköpstillfället. Stashing det och behålla det som en långsiktig investering är alltid ett bra sätt att gå eftersom det kan ge en sund vinst på vägen mot framtiden.

Du kan köpa Ripple med fiatvalutor, inklusive USD och EUR. Du kan också köpa en fast summa av någon annan kryptovaluta, till exempel Bitcoin, och sedan köpa den mängd Ripple du vill med den.

Ripple finns också på många börser, som Binance, Kucoin och Bittrex. Du kan välja ett utbyte efter eget val och starta din investering.

Ett bra ställe att investera i Ripple är eToro. Du kan använda befintliga kryptovalutor för att handla för XRP om du har några. Du kan byta dem genom din utbytesplånbok. Det tar bara några minuter innan dessa medel dyker upp. När de dyker upp kan du gå till handelsfönstret för Bitcoin / XRP och slutföra din utbyte.

Det finns också möjlighet att investera i Ripple-aktier. Detta är dock inte detsamma som att investera i XRP. För att kunna investera i sina aktier måste du vara ganska bekant med aktiemarknaden och uppfylla alla gällande värdepapperslagar som finns i USA.

Skulle du överväga att investera i Ripple XRP?

Tips och strategier innan du investerar i Ripple

1. Säkerhet är nyckeln

Kryptovaluta lagras vanligtvis i kryptoplånböcker. Plånboken är i huvudsak ett mjukvaruprogram eller en mini-hårdvaruenhet som ibland lagrar privata och offentliga nycklar som binder dig till blockchain där din kryptovaluta finns.

De lagrar inte nödvändigtvis din krypto utan tillåter din offentliga nyckel (som fungerar som en adress) och din privata nyckel att komma åt den i blockchain (endast känd för dig). eToro har lanserat sin autentiska börs och plånbok eToroX där du kan förvara dina mynt på ett säkert sätt.

2. Börja små, snarare än stora

Att ta finansiella risker gör att vissa individer är spända, medan andra tar tillfället i akt när det uppstår och hoppar på en framtida chans. Fråga dig själv var du hör hemma här. Det är viktigt att komma ihåg att du bara ska investera det belopp du är villig att förlora, om saker inte fungerar som vi förväntar oss att.

Dessutom är den gyllene regeln diversifierad när man planerar att investera. Minska din risknivå genom att sprida dina investeringar över kryptovalutor. Försök att inte investera allt kapital du har helt i Ripple eller något annat mynt – diversifiera. Även om de är flyktiga är det osannolikt att de alla följer samma nedåtgående trend, samtidigt.

3. Tålamod är en dygd

Försök att inte dröja för hårt på vad som händer idag, såvida inte planen kräver det. Istället strävar du efter att välja en plan och investering, hålla fast vid den och behålla en långsiktig marknadsvy. Som du förstår mer är det bra att ändra din inställning halvvägs, bara se till att du har ett uppdrag med tydliga avsikter.

Sammantaget har Ripple fungerat bra. Om du inte vill börja handla dagligt – kan köp och innehav vara en bra idé när du väljer din Ripple-investeringsstrategi.

4. Släpa inte bakom trender

Det är bra om du vet hur man analyserar marknadstrender. Men externa faktorer utanför marknaden spelar också en roll för att förutsäga XRP: s drag. Covid-19-pandemin kan användas här som ett bra exempel på hur force majeure kan påverka de finansiella tillgångarna av alla slag.

Många kryptovalutor har tappat sitt värde efter den bredare marknadskollapsen i mars 2020. Myntpriset har emellertid sedan återfått sina förluster för handel i sin före Covid-takt på 0,25 dollar efter att ha sjunkit till cirka 0,15 dollar. Vissa tecken som detta kommer att bidra till ditt övergripande beslut att placera dina satsningar på Ripple.

5. Tänk på skatter

Komplexa skattelagstiftning och några regler kvarstår. När du planerar i förväg är ingenting otänkbart, men inget du kan försumma heller. Kryptovalutor faller nu under amerikansk kapitalvinstskatt. Det betyder att om du säljer din Ripple för mer än vad du köpte dem för, är du skyldig till kapitalvinstskatter. För att undvika lagproblem, håll en transaktionshistorik över alla dina inköp.

Investering handlar fortfarande om att diversifiera och säkerställa att satsningarna kan säkras. Investeringar i kryptovaluta är också utmanande eftersom ett antal mynt är mycket lika och Bitcoin ofta drivs av deras marknader.

Även om Ripple är ett fristående företag som syftar till att prova något nytt i det finansiella rummet för blockchain, rör sig det också separat. Jämfört med andra väletablerade spelare, som BTC, ETH eller LTC, är myntet fortfarande relativt billigt, vilket gör det till en anständig passform för avslappnade eller nybörjare kryptoinvesterare.

Att investera i XRP är verkligen värdefullt eftersom det inte bara är ett bra alternativ med dess avvikelser i kryptorummet, utan också ett mynt som faktiskt är på lägre sidan. Detta tyder på att det har utrymme att gå högre och gå tillbaka över tröskeln på $ 1.

Börja investera i krusning med eToro

eToro är ett bra ställe där du kan investera i Ripple. Förutom Ripple fortsätter eToro att expandera genom att introducera nya produkter och andra kryptovalutor, så att nybörjare och professionella investerare kan utforska flera möjligheter i kryptovärlden.

eToro – Den bästa kryptovalutaplattformen att köpa Krusning

eToro har visat sig vara trovärdigt inom branschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Nyckelord

  • Ripple är utan tvekan en av de mest värderade kryptovalutorna av kryptosamhället.
  • Ripple väcktes till liv av Jeb McCaleb och Chris Larsen 2013.
  • Som både en plattform och en valuta är Ripple ett open source-protokoll med ett ramverk byggt för att möjliggöra snabba och billiga transaktioner.
  • xRapid och xCurrent ligger i spetsen för internationella penningöverföringar.
  • Ripple har framstående partnerskap med finansinstitut; Royal Bank of Canada (RBC), JP Morgan (JPM), HSBC Holdings (HSBA) och MoneyGram.
  • Ripple är den nuvarande drivkraften för sin teknik för gränsöverskridande betalningar.
  • Ripple är ett av de första mynten som återfår sina förluster efter Covid-kraschen.
  • Välj en säker plånbok och förbered en investeringsstrategi innan du investerar i Ripple.
  • Var medveten om skatteskulder när du investerar i Ripple.

Läs mer:

Är Ripple en bra investering och ska jag investera i det?

Vad kommer att driva Ripple XRP-priset 2021?

Rippelprisanalys för 2021 (djupgående granskning)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map