Vad är Ripple och är det värt att investera i Ripple 2021?

Vad är Ripple och är det bra idé att investera i Ripple?

Vad är Ripple? Är det en kryptovaluta? Liknar det den mest populära kryptokurrency där ute, Bitcoin?

Det korta svaret skulle antagligen vara ”nej”.

Ripple är så mycket mer än så.

Idag presenterar vi Ripple och förklarar hur och varför det förväntas bli kung över internationella transaktioner över hela världen. Vi kommer också att försöka svara på följande frågor – Vad är Ripple?? Är Ripple en bra investering?”Och”Ska jag investera i Ripple 2021?”

Ripple förklarade

förklarade krusning

Vad är krusning?

Det första du måste veta om Ripple är att det är både en plattform och en valuta.

Ripples betalningsnät heter RippleNet och kryptovalutan heter Ripple XRP.

RippleNet ansluter banker och andra stora institutioner och ger dem möjlighet att överföra pengar och olika andra tillgångar via nätverket.

Varje transaktion registreras på en decentraliserad XRP-huvudbok.

Betalningsnätverket använder Ripple XRP-valutan för alla transaktioner. Det minskar tid och pengar för gränsöverskridande betalningar.

Det tar sekunder för varje transaktion att behandlas. I jämförelse tar det över 2 minuter på Ethereum-nätverket, medan det för Bitcoin kan ta över en timme. Traditionella banker går ännu långsammare och det tar mellan 3-5 arbetsdagar att slutföra en internationell transaktion.

XRP kan hantera cirka 1 500 transaktioner per sekund. Bitcoin kan till exempel bara hantera cirka sju under en tidsperiod.


Hastighet är en sak. Ripple-nätverket erbjuder också låga transaktionsavgifter. På grund av dessa fördelar använder många finansinstitut från hela världen redan Ripple.

Skulle du överväga att investera i Krusning?

Kärnidén med Ripple-plattformen är att vara ett protokoll med öppen källkod som möjliggör snabba och billiga transaktioner.

Här är vad företaget säger om sin produkt på tjänstemannen Krusning hemsida:

“Ripple ger en friktionsfri upplevelse att skicka pengar globalt med kraften i blockchain. Genom att gå med i Ripples växande globala nätverk (RippleNet) kan finansinstitut bearbeta sina kunders betalningar var som helst i världen direkt, pålitligt och kostnadseffektivt. Banker och betalningsleverantörer kan använda den digitala tillgången XRP för att ytterligare minska sina kostnader och komma åt nya marknader. Med kontor i San Francisco, New York, London, Mumbai, Singapore och Sydney har Ripple mer än 200 kunder runt om i världen. ”

Ripple släpptes ursprungligen 2012 efter Rippleplay. Ripple är ett valutaväxlings-, remitteringsnätverk och ett bruttoavvecklingssystem i realtid (RTGS).

Hur fungerar Ripple?

hur fungerar krusning

Ripple-nätverket är inte associerat med termer som block eller blockchain. De använder termen gemensam huvudbok, istället. Det hanteras av ett nätverk av servrar som oberoende validerar och jämför transaktionsregister.

Till skillnad från Bitcoin, som använder bevis på arbetskonsensus, litar Ripple inte på energi och intensiv datorkraft.

Ripple använder blockchain-datastrukturen men använder sitt eget konsensusprotokoll.

Det finns tre typer av noder i Ripple-systemet:

 • Validerare: De ansvarar för att validera transaktioner. Vem som helst kan bli validerare men det finns en lista över validerare som kan lita på, som hålls av gatewaynoderna.
 • Vanliga noder: Vanliga personer / användare.
 • Gateway-noder: Registrerade finansinstitut, handlare, börser och andra. Om du vill bli en gateway-nod i Ripple-nätverket måste du få tillstånd att bilda en förtroendekedja.

Ripples konsensusprocess går på en delad offentlig databas mellan dem som validerar servrar, vilket säkerställer integritet.

Valideringsservrarna kan tillhöra vem som helst; från människor till finansinstitut, till exempel banker.

Ripple-protokollet (XRP) tillåter nästan omedelbar penningöverföring mellan parter. Dessutom kan alla typer av valutor bytas, inklusive fiatvalutor, digitala valutor, guld och andra råvaror. En av de största fördelarna med att använda Ripple är att avgifter undviks och traditionella bankers långa väntetider sänks till sekunder..

För att avsluta vår introduktion, Ripple är helt enkelt ett betalningsnätverk för finansinstitut. Dess huvudsakliga konkurrenter är system som SWIFT.

Ripple kan också handlas men huvudidén bakom skapandet var inte att bli en betalningsmetod för att köpa saker online. Denna väg sparas för andra kryptovalutor som till exempel Bitcoin.

När det gäller myntet har Ripple tecknat kontrakt med företag, banker och finansinstitut för att köpa / sälja tokens. XRP är helt enkelt ett fordon för att transportera sina pengar. De kan inte säljas på marknaden och kan inte påverka priset med köp / säljorder. Banker köper direkt från en central enhet och genom att göra det kommer de inte att förlora några pengar under processen.

Priset på krusning på marknaden, å andra sidan, drivs endast av vanliga människor och investerare / handlare som vill tjäna pengar.

Låt oss återigen beskriva de fördelaktiga funktionerna i Ripple:

 • Det inre Ripple-myntet heter XRP och accepterar alla värdefulla motsvarigheter;
 • Ripples system är mycket säkert och bättre skyddat mot hacking än Bitcoin;
 • Den framgångsrika utvecklingen av Ripple-systemet är beroende av gratis och tillgängliga programkoder;
 • Det finns 100 miljarder mynt i Ripplesystemet;
 • Alla transaktioner på Ripple är byggda på avtalsbasis, det finns inget behov av skiljedom, vilket innebär att alla användare kan skapa sina tjänster, varor och valutaväxling;
 • Ingen direkt gruvdrift. Du kan byta Ripple eller få det som en belöning för att delta i beräkningen;
 • Full transaktionshistorik sparas på plånböcker.
 • Deltagare i transaktioner i Ripple har inga provisioner för utbyte;
 • Tvåvägs transaktioner. Varje transaktion kan reverseras i motsatt riktning;
 • Ingen fysisk rörelse av medel;
 • Inga risker för att förlora eller få dina pengar stulna.

Är det värt att investera i Ripple 2021?

investera i krusning

Ripple handlas för närvarande till cirka 0,30 dollar, vilket till exempel inte riktigt kan jämföras med värdet av Bitcoin eller Ethereum. Till skillnad från vissa andra kryptovalutor kan du inte bryta Ripple. Men värdet har ökat betydligt det senaste året.

Det finns 100 miljarder mynt skapade med 40% av dem för närvarande i omlopp och resten innehas av företaget. Ripple säljer inte hela utbudet på marknaden samtidigt eftersom det definitivt kan ha en negativ effekt på priset.

Tänk alltid på att det kan vara riskabelt när du bestämmer dig för att investera i kryptovalutor. Investera aldrig mer än du har råd att förlora.

Vill du börja handla Krusning?

Nu när du har en grundläggande förståelse för hur nätverket ser ut kan du bestämma dig för att investera i Ripple det här året. Det är inte lika populärt och värdefullt som Bitcoin eller Ethereum, men det har mycket potential och många individer, liksom institutioner, har erkänt det.

Ripple har ökat mycket i värde de senaste åren, men det finns gott om utrymme för förbättringar och tillväxt. Om priset börjar höjas väsentligt kommer du att höra namnet “Ripple” mycket mer i framtiden.

Relaterat: Fördelar och nackdelar med att investera i Ripple

Hur mycket kommer krusning att vara värt på 5 år?

Vissa experter förutspår att det kan nå 100 dollar.

XRP (Ripple) är för närvarande den tredje mest värdefulla kryptovalutan i världen (den första och andra är Bitcoin och Ethereum). Inte bara det utan XRP: s tillväxt överträffade både Bitcoin och Ethereum.

Med tanke på detta, liksom det faktum att Ripple för närvarande arbetar med över 100 banker från hela världen, inklusive Bank of America och JP Morgan, kanske du tänker två gånger innan du beslutar att investera i en annan kryptovaluta som inte är Ripple.

Sammanfattningsvis är Ripples mål att se till att skicka och ta emot pengar via banker var som helst i världen sker direkt och till en mycket låg kostnad. Detta görs genom deras XRP-kryptokurrency som ständigt ökar i värde.

Ripples offentliga huvudbok lägger till ytterligare ett säkerhetslager för transaktionerna eftersom huvudboken är byggd på Ripples egen blockchain som inte kan manipuleras eller ändras.

Förutom transaktioner mellan banker är civila peer-to-peer-transaktioner också möjliga, vilket skapar mycket potential för Ripple / XRP under de kommande åren.

Dessutom, CEX och europeiskt utbytt BitPanda har lagt Ripple till sina plattformar.

Om Ripple fortsätter att arbeta med fler och fler banker och öka tillgången för vardagliga människor till XRP ser framtiden definitivt bra ut och det är en av anledningarna till att fler handlare överväger investera i Ripple.

I slutändan är tekniken bakom Ripple innovativ och människorna bakom det är kända experter. Gemenskapen är glada att se hur allt kommer att spela i framtiden.

Läs mer: Förutsägelser om krusningspris: Hur mycket kommer krusning att vara värt 2021 och därefter?

Ska jag köpa Ripple?

ska jag köpa krusning

Som nämnts ovan är Ripple välkänt för sina stora partnerskap med finansinstitut och andra globala företag. De bästa bankerna har investerat i Ripple i många år.

Vem bör överväga att lägga till Ripple XRP i sina portföljer?

 1. Investerare i finanssektionen: Eftersom XRP används av vanliga finansinstitut kan det vara en del av en portfölj baserad på den sektorn.

 2. Bitcoin och andra Cryptos-handlare: Vissa faktorer som påverkar Ripple-token skiljer sig från de som påverkar andra valutamynt. Således kan den användas som ett säkringsverktyg vid handel i andra valutor.

 3. Day Traders: Ripple är mycket volatil, därför kan det ge många kortsiktiga handelsmöjligheter.

Slutord

Är det värt att investera i Ripple 2021?

Den största fördelen med Ripple jämfört med resten av de andra 7000 kryptovalutorna är att den för närvarande används av över 100 företag från alla delar av världen.

Ripple designades för att användas av banker, företag och finansinstitut som ett medel för att överföra pengar med snabbhet och precision. Trots att banker är huvudmålet för Ripple kan vardagliga människor använda Ripple för penningöverföring.

Du kan till exempel skicka 1 000 dollar till någon som bor på andra sidan världen och pengarna når dem på mindre än fyra sekunder. Allt som kostar mindre än 1 cent.

Ripples marknadsvärde är över två miljarder US-dollar och är bland de tre mest populära kryptovalutorna i världen. Ripple-nätverket litar också på av användare som anser att det är “lovande” och “pålitligt”.

Ripple är ett idealiskt sätt för människor som behöver överföra pengar från punkt A till punkt B så snabbt som möjligt utan att betala extra kostnader.

Fler och fler företag och banker implementerar Ripple-teknik i sina betalningssystem. Med denna trend kommer sannolikt Ripple att döda SWIFTs monopol på internationella bankbetalningar.

Slutsatsen är att du alltid ska göra din egen forskning. Se till att du noga överväger alla faktorer som påverkar priset på Ripple innan du bestämmer dig för att investera i Ripple (XRP) eller inte.

eToro – Den bästa kryptovalutabörsen för både investerare och handlare

etoro-mäklare

eToro har visat sig vara trovärdigt inom branschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Nu vet du vad som är Ripple och varför det är värt att investera i Ripple 2021. Om du känner dig inspirerad att börja handla Ripple, eller om den här artikeln har gett lite extra insikt i din befintliga handelskunskap, kan du vara glad att veta att etoro ger möjlighet att handla med Crypto-tillgångar och CFD-filer upp till 90+ kryptovalutor.

Om du gillade att läsa Vad är Ripple och är det värt att investera i Ripple 2021 snälla ge det en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Ansvarsfriskrivning: Kryptovalutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara

Handelsanalys är inte en pålitlig indikator för aktuella eller framtida resultat, eftersom omständigheterna kan förändras över tiden. Innan du fattar några investeringsbeslut bör du söka råd från oberoende finansiella rådgivare.

Observera att CFD är komplexa instrument och har en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 62% av investerarkonton för privatpersoner förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du förstår hur CFD: er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat.

Vad är dina tankar om Ripple?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map