Vad är ZCash? En nybörjarguide till Zcash och tips för att investera i ZEC

När man bedömer kryptovalutavärlden kan man inte avvärja Zcashs ökande berömmelse och den kraft som den har upplevt de senaste åren. Det har utvecklats från några få utvecklare och har nu blivit en jätte i blockchain med bevis på arbete med kedjestyrning.

Zcash erbjuder möjligheten att handla privat på den privata blockchain. Dessutom erbjuder det något som inte många kryptovalutor för närvarande överensstämmer med, därför fungerar det som unikt och speciellt i ovannämnda hierarki.

Medan det ständigt lockar ett överflöd av uppmärksamhet från människor över hela världen, förblir Zcash för många individer ett mysterium och ett okänt fenomen. Det är ganska lätt att manövrera med, och det är ännu lättare att investera i; när det gäller vinst är det säkert att återföra en hel del investeringar. Det är ganska lätt att förstå, så genom de kommande styckena kommer vi att ge dig en övergripande översikt över var Zcash står.

Här är en kort biografi om Zcash: Var den började, hur den fungerar – och hur man gör investera i det.

Vad är ZCash?

vad är zcash

ZCash är en kryptovaluta som har en decentraliserad blockchain, som huvudsakligen fungerar genom att erbjuda fullständig integritet för de som använder den. Om du känner till Bitcoin kan du föreställa dig att ZCash liknar det ganska, men skälen för integritet är där de skiljer sig från varandra. Nivån av anonymitet som ZCash tillhandahåller i blockchain kan inte jämföras med den som Bitcoin erbjuder på någon mark eftersom den förra är mycket mer storhet. En annan stor skillnad är när det gäller svagbarhetsfrågor.

”ZCash fick precis ett stort uppsving. Genom en process som kallas ”wrapping” finns nu en syntetisk version av Zcash tillgänglig på Ethereum som är kompatibel med alla dess stora plånböcker och applikationer. Det betyder att Zcash är mycket mer tillgängligt än för några veckor sedan. ” kommentarer Forbes’Cryptochain-författare Steven Ehrlich.

Enligt Investopedia, “Kontanter ökar användarnas integritet genom att använda nollkännedomsbevis (zk-SNARK) för att validera transaktioner utan att avslöja information som kan äventyra användarens integritet.” Det är detta som främst säkerställer de anonyma grunderna för användare av ZCash. Det krypterar vad de skyddade transaktionerna ser och eftersom betalningsinformationen är krypterad använder protokollet en ny kryptografisk metod för att aktualisera och se igenom deras giltighet.

Historia bakom ZCash

Det hela började för ungefär 8 år sedan som ett projekt initierat av Matthew Green. Det var oerhört framgångsrikt och det slutade med att samla in mer än tre miljoner dollar från investerare. Det var här Zcash ursprungligen föddes. Dessutom ägde den första gruvbrytningen rum tre år efter lanseringen, och den möttes med ovanligt hög efterfrågan från handlare och gruvarbetare från alla världens hörn. Lanseringen av Zcash följdes av initiativet för Zcash Foundation, som är en ideell organisation som samlar in pengar för välvilliga saker.

Nu står den som en hegemon bland digitala valutor, och dess berömmelse ökar hyperboliskt sedan den kom ut 2013. Även om Bitcoin är pionjären i kryptovalutavärlden, siktar ZCash på att nå samma höjder genom användning av fungibilitetsfunktion.

Även om det finansiella systemet fortfarande släpar på resan med fullständig digitalisering, förutses det att det skulle kunna ske inom en snar framtid. Kryptovalutor över hela världen utvecklas kontinuerligt, allt i visualisering av en digital morgondag. Dessutom har pandemin skapat ett stort gap med den fysiska och digitala världen, och människor drar sig mot den senare mer varje given dag.

Under ett decennium kommer den ekonomiska sfären att komma över många förändringar, varav en är situationen för onlinevalutor kontra fysiska monetära värden. Oavsett om det är guld- eller fiatvaluta, kan du alltid byta ut det mot andra mängder av goda, men om det förra kommer att avskaffas helt eftersom en idé ännu inte ska bevittnas.

Skulle du överväga att investera i Zcash?

Tidig användning av ZCash

Enligt CoinGecko, för närvarande skrivs Zcash priset är $ 147. Den har en tillgång i cirkulation på 11 miljoner ZEC-mynt och en maximal tillgång på 21 miljoner. Men historien om dess första transaktioner kan inte gå obemärkt förbi, med de tidigaste som går tillbaka till 2013.

För ett handelsmynt för att nå höjderna har ZCash stigit till inom en åttaårsperiod är en underskattad prestation. Medan Bitcoin har många fel när det gäller sekretess är ZCash ledande inom området, ”Zcash använder en nollkunskapssäker konstruktion som kallas zk-SNARK, utvecklad av vårt team av erfarna kryptografer baserat på de senaste genombrotten inom kryptografi. Dessa konstruktioner gör det möjligt för nätverket att upprätthålla en säker saldobok utan att avslöja parterna eller beloppen. ” som meddelats av CoinGecko.

Bekymmer över ZCash

Bekymmer kretsar inte bara kring ZCash, utan nämligen varje digital valuta där ute. Detta område av online-transaktioner är fortfarande ganska nytt för världspubliken, varför det alltid kommer att vara en luft av skepsis runt.

ZCash som ett digitalt mynt är mestadels tillverkat för Linux-användare och är strikt begränsat till CPU-gruvdrift. Den kan också användas på Windows eller MAC, men gruvalternativet är definitivt inte det bästa för vinst. Detta är en av ZCashs största utgåvor hittills.

Varför investera i ZCash?

zcash investering

Investopedia har listat ZCash som en av de säkraste och mest privata kryptovalutorna, i linje med Monero, DASH, Verge, Horizen och Beam.

När ZCash definierar sig själv, följer ZCash följande uttalande och baserar sitt argument på givna fakta, “Om Bitcoin är som HTTP för pengar är Zcash HTTPS," understryker dess förbättrade säkerhets- och sekretessfunktioner.

Zcash har implementerat ett kryptografiskt verktyg som heter Zero-Knowledge Proof och ger deltagarna möjlighet att skydda transaktioner. Det gör det möjligt för deltagare att göra transaktioner utan att någon av dem avslöjar sina adresser till de andra. Nollkunskapsprov fördunkar också transaktionsbeloppet. ” På en annan anteckning bryts Zcash på ett liknande sätt som de flesta andra kryptovalutor.

När investerare vill kanalisera sina pengar i den virtuella världen är integritet en av de bedrifter de inte kan göra utan. Därför förblir ZCash som en kryptovaluta en pålitlig operatör, och den avleder många skadliga hackningsförsök på grund av den kryptografi den är byggd på. Dessutom är alla transaktioner skyddade och kan inte penetreras av okända användare.

Vi är alla bevittna av ökningen av kryptovärden under det senaste decenniet, särskilt efter COVID-19-pandemin. Adopteringen av Bitcoin ökar ständigt, och den kan fortsätta öka hela året 2021. De senaste uppdateringarna å andra sidan förstärker bara detta faktum, till exempel Tesla-investeringen i Bitcoin på 1,5 miljarder dollar. Från och med nu uppmuntrar detta bara banker och institutioner att agera och delta i dessa nybildade omständigheter.

Kompatibiliteten mellan ovannämnda fakta och den väl utförda forskningen som ZCash bygger på visar alla intresserade investerare att det inte är skadligt att kanalisera sina pengar på detta sätt. Det säkerhetsspecialiserade ingenjörsteam som ansvarar för hegemon som ZCash nyligen har blivit ser till att denna plattform är säker för alla inblandade parter, och ingen förlust av pengar väntar.

Giltigheten av den information som företaget presenterar tillsammans med säkerhetslinjerna gör det till en utmärkt plats för investeringar för framtidsorienterade tänkare som vill bli en del av kryptovärlden.

Digitalcoin förutspår att Zcash-priset kan öka 2021 och gå upp till $ 216. Det är ännu mer optimistiskt när det gäller långsiktiga prognoser och förutsäger att ZCash ska nå 439 $ 2025.

Stigmen när det gäller kryptovalutor kommer att stanna kvar tills hackningsförsöken minskar eller åtminstone hörs på ett litet sätt. Å andra sidan är ZCash som kryptokanal fortfarande en av de säkraste från de ovan nämnda skadliga försöken och en av kryptovalutorna med den högsta tillväxtpotentialen enligt prognoser.

Missa inte: Prognos för Zcash-prisförutsägelse

Hur man investerar i ZCash?

Ett av sätten som människor alltid återgår på är att köpa ZEC genom en kryptoutbyte. Där kan du ZCash och andra kryptovalutor och till och med använda olika typer av fiatvalutor för köpet.

När du är klar med ditt köp bör du söka efter sätt att slutföra transaktionen när det gäller säkerhet och lagra din ZEC. Köpare använder digitala plånböcker eller fysiska. Crypto plånböcker är en go-to-gadget för kryptohandlare över hela världen, men allt kommer ner till personlig smak och preferens.

Redo att investera i Zcash?

Tips innan du investerar i Zcash

1. Överväg att använda en säker plånbok

Som vi nämnde ovan efter att du köpt myntet behöver du en kryptoplånbok för att lagra det. Det är viktigt att du väljer en säker plånbok eftersom du vill hålla dina mynt säkra. Speciellt om du ska investera en stor summa pengar. Det är bäst att använda tvåfaktorautentisering och en PIN-kod. Du kan använda en programvara eller en hårdvaruplånbok, beroende på vad du föredrar.

2. Investera bara vad du har råd att förlora

Åldern på kryptovalutor är tillämplig på alla typer av investeringar, särskilt de mynt som nämns i texten som ZCash och Bitcoin. Deras pris går konsekvent genom en uppåtriktad prisparabel och svänger ofta nedåt. Kryptovalutor inklusive ZCash har visat sig vara lönsamma under tjurmarknader, men björnar kan ibland vara hänsynslösa. Investera därför bara det du har råd att förlora.

3. Tänk långsiktigt

Som med de flesta kryptovalutor kan ZCash också beskrivas som flyktigt. Daghandlare gillar volatilitet eftersom det ger dem möjligheter till vinst. Men såvida du inte vill börja handla med långsiktig investering och HODLing skapar mindre risk. Därför, om du köper ZCash och dess prisökningar efter ditt köp, tjänar du vinster om du bestämmer dig för att sälja det efter att ha kollat ​​det under en viss tid.

4. Titta på kryptomarknaden

Det är viktigt att hålla dig uppdaterad om du vill göra investeringen vid rätt tidpunkt. Till exempel går vi igenom en tjurkörning och de som investerade innan tjurkörningen ägde intäkter nu. De flesta kryptovalutor är korrelerade till Bitcoin, så om Bitcoin växer i pris så kommer de andra att göra det. Men det är viktigt att hålla sig uppdaterad eftersom olika händelser runt om i världen kan påverka kryptovalutornas pris. Du vill inte köpa när det är som mest. Kom alltid ihåg regeln; Köp lågt, sälj högt!

5. Var medveten om skatteskulder

I USA är kryptovalutor skattepliktiga. Du måste vara medveten om att du är ansvarig för kapitalvinstskatt när du säljer valutan med vinst. Om du spenderar det och priset har uppskattats sedan du köpte det är du ansvarig för kapitalvinstskatt. Så se till att du registrerar dina transaktioner.

eToro – Bästa mäklare att köpa Zcash

etoro-mäklare

eToro har visat sig vara trovärdigt inom kryptobranschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Nyckelord

  • Man kan inte avvärja Zcashs ökande berömmelse och den vidhäftning till makten som de har upplevt de senaste åren.
  • Om du känner till Bitcoin kan du föreställa dig att ZCash liknar det ganska, men skälen för integritet är där de skiljer sig från varandra.
  • För ett handelsmynt för att nå höjderna har ZCash stigit till inom en åttaårsperiod är en underskattad prestation.
  • Stigma gällande kryptovalutor kommer säkert att stanna kvar tills hackningsförsöken minskas eller åtminstone hörs om på ett litet sätt.
  • Ett av sätten som människor alltid återgår på är att köpa ZEC genom kryptovalutautbyte.
  • Digitalcoin förutspår att Zcash-priset kan öka 2021 och gå upp till $ 216.
  • Digitalcoin är ännu mer optimistiskt när det gäller långsiktiga prognoser som förutspår att ZCash ska nå 439 $ 2025.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner