Vad kommer att driva Zcash-priset 2021?

En analytisk guide till investeringar i Zcash 2021

Var kommer Zcash-priset att gå 2021?

Med kryptomarknaden på väg upp ser investerare fram emot kryptovalutor som erbjuder något nytt och annorlunda. Zcash, en hård gaffel av Bitcoin, är känd på marknaden för den integritet den erbjuder för transaktioner. Men för att maximera vinsten eller minimera riskerna i kryptoinvesteringar måste man fastställa drivkrafterna för nämnda kryptovalutas pris. Så vad driver priset på Zcash?

De tre faktorer som bestämmer priset på Zcash är:

 • Tävlande mynt
 • Zcash dragkraft
 • Transaktionsfrågorna

Men först, låt oss gräva lite i varför Zcash?

Varför Zcash?

Zcash är en hård gaffel av Bitcoin. Grundaren, Zooko Wilcox, var mycket imponerad av Bitcoin-blockchain-tekniken. Efter att ha sett några uppenbara brister bestämde han sig fortfarande för att gaffla ett mynt ur Bitcoin med många förbättringar som skulle få det att skilja sig från den ursprungliga kryptovalutan..

Frågan som Zcash främst fokuserade på att lösa var integritet. Eftersom Bitcoins blockchain är offentlig saknar det anonymitet eller integritet för transaktioner. Enligt Zooko var detta en faktor som bidrog till att Bitcoin stoppades från att bli ett globalt fenomen. Därför är kännetecknet för Zcash dess integritet.

Zcash tror på integritet, särskilt när det gäller finansiella data, eftersom det är avgörande för ekonomisk möjlighet, jämlikhet och frihet. Genom Zcash kan användare göra helt anonyma transaktioner, varken informationen om avsändaren eller mottagaren avslöjas. Det är det första konfidentiella nätverket med öppen källkod. Nätverket äventyrar inte heller säkerheten eller tillförlitligheten.

Även om Zcash är en öppen källkodkryptovaluta, stöds den fortfarande av en privat enhet, kallad Zerocoin Electric Company. Företaget heter så eftersom Zcash ursprungligen var känt som Zerocoin. Dessutom strävar ett starkt team av skickliga individer bakom Zcash ständigt för att förbättra myntet.

Zcash är en digital valuta som kan användas för att köpa vardagliga artiklar och för att lagra rikedom. Det kan köpas, handlas och tjänas.

Zcash har också ett hårt begränsat utbud av tjugo-en miljon tokens, precis som Bitcoin. Och utbudet förväntas ta slut 2032. Liksom Bitcoin har nätverket också ett system för belöningshalvering för att hålla tillgången på myntet i kontroll.

Vad som skiljer Zcash ifrån varandra?

Zk-SNARKs teknik är det som säkerställer integriteten för transaktioner i nätverket. Zk-SNARK är ett nytt protokoll som körs på noll interaktivitet och noll-kunskap. Användaren och verifieringsnoderna behöver inte interagera alls för att transaktioner ska kunna bearbetas.

För att ta itu med några av de problem som åtföljs av anonyma transaktioner har Zcash också en lösning som kallas “View Key”. Användare på plattformen har sin visningsnyckel genom vilken deras transaktionshistorik kan nås. Det kan också ges till andra användare, men naturligtvis krävs användarens samtycke.

Nätverket erbjuder två typer av transaktioner: transparenta transaktioner och skyddade privata transaktioner. Det finns två olika typer av adresser i nätverket. Den första är den ursprungliga adressen till en användare som heter t-addr medan den andra är för användare som inte vill att deras transaktionsinformation ska vara offentlig. Sådana användare kan välja en avskärmad adress som kallas z-addr. Både avsändaren och mottagaren kan välja olika adresser för en transaktion. Till exempel kan en avsändare med t-addr skicka pengar till en mottagare med z-addr eller både avsändaren och mottagaren kan fortsätta med z-addr.


Valet mellan transparenta och privata transaktioner ger större flexibilitet eftersom vardagliga användare kan stöta på problem med skyddade privata transaktioner.

Förutom kärnfunktionen i sekretess erbjuder Zcash också större skalbarhet och bättre hastighet. När det gäller rättvisa, mellan kungen av kryptovalutor och Zcash, skulle Zcash troligen vinna. Båda mynten använder Proof of Work-mekanismen för gruvdrift. Men där Bitcoin-gruvarbetare använder avancerad och dyr hårdvara är Zcash inte kompatibel med sådan avancerad hårdvara. Faktum är att Zcash bryts med vanligt tillgänglig hårdvara. Detta ger Zcash-nätverket mer rättvisa eftersom gruvdrift är tillgängligt för alla, inte bara människor med djupa fickor.

Skulle du överväga att investera i Zcash?

Drivrutinerna till Zcash Price

Många faktorer spelar en roll för att bestämma priset på Zcash, men huvudsakligen kommer dessa faktorer från efterfrågesidan. Eftersom utbudet av kryptovaluta är förutbestämt spelar det ingen betydande roll i prisbestämningen. Så i grund och botten kommer alla faktorer som påverkar efterfrågan på kryptovalutan i slutändan att påverka dess pris. Några viktiga faktorer sticker dock ut när man analyserar priset på Zcash. Dessa faktorer är:

Faktor 1: Konkurrerande mynt

Att vara en hård gaffel av Bitcoin Zcash konkurrerar tekniskt med Bitcoin. Detta ensamma kan utgöra några problem för altcoin eftersom Bitcoin är den ursprungliga kryptovalutan och marknadsledaren. Konkurrens med Bitcoin kan skada Zcashs värde, men med Zcashs unika och annorlunda erbjudande ligger både Zcash och Bitcoin något i olika domäner. Som en hård gaffel är basstrukturen för båda kryptovalutorna lik, men likheterna sträcker sig inte till deras funktioner.

Att vara marknadsledande spelar Bitcoin en viktig roll i det allmänna marknadssentimentet och har tag i nästan alla större kryptovalutor, inklusive Zcash. Följaktligen kommer positiva värdeförändringar i Bitcoin att påverka Zcash-priset positivt eftersom båda mynt också har en positiv korrelation.

Zcash är främst inriktat på att ge användare högre integritet under transaktioner. Detta sätter nätverket i stark konkurrens med kryptovalutor som Monero och Dash som också riktar sig mot transaktioner. En höjning av priser och antagande av konkurrerande mynt kan devalvera Zcash.

Faktor 2: Zcash-dragkraft

En viktig drivkraft för priset på kryptovalutan är det upplevda värdet hos investerarna. Ökningar i efterfrågan på Zcash kommer att driva dess pris uppåt, och efterfrågan är inget annat än uppfattning. Ju fler investerare och analytiker hoppas på framtiden för Zcash; ju högre blir dess upplevda värde. När myntet får mer dragkraft och användarna ökar utgifterna genom och via plattformen kan vi bevittna en höjning av priserna.

Anonymitetsfunktionen kan både höja priset eller köra. Eftersom den ökade integriteten för transaktioner kan avskräcka vissa industrier, där transparens är viktigt, från att anta Zcash men å andra sidan kommer det också att uppmuntra industrier som värdesätter integritet att anta Zcash och Zcash kan visa sig vara ett livskraftigt alternativ för storskalig adoption inom sådana industrier.

Faktor 3: Transaktionsfrågorna

Det finns några problem som åtföljer privata transaktioner i nätverket. För det mesta kan det bli en hotspot för olaglig verksamhet, och det skulle leda till att nätverket hamnar i trubbel med myndigheterna. Zcash har föreslagit en lösning i form av en visningsnyckel, men den är inte livskraftig eftersom användarens samtycke skulle krävas för att komma åt hans visningsnyckel. Sedan har Zcash också problem med skalbarhet. Transaktionerna per sekund är från 6 till 26, vilket inte är så högt, om än bättre än för vissa större mynt. Sammanfattningsvis har Zcash några problem här och där som teamet jobbar outtröttligt med. Därför beror värdet på kryptovaluta också på hur snabbt teamet utvecklar lösningar för de problem det står inför.

Zcash-prisförutsägelser

Zcash är för närvarande prissatt till $ 61,46. 2020 har varit väldigt stenigt för Zcash eftersom det varierade från $ 25 till en topp på cirka $ 97. Zcash prissattes runt 5000 dollar vid lanseringen, så öronen har inte varit snälla mot det, men analytiker hoppas att de återigen får se Zcash på höga nivåer. Enligt eToro, 1 års avkastning är 156%.

Enligt Walletinvestor kanske den kortsiktiga Zcash-investeringen inte är lönsam eftersom myntet inte förväntas ha någon betydande tillväxt 2021. I figuren nedan verkar Zcash-trendlinjen ha en liknande form som den 2020.

zcash kortsiktig förutsägelse

Kortsiktig prisförutsägelse av Zcash av Walletinvestor

Walletinvestors långsiktiga prognos ser inte heller optimistisk ut. År 2025 kan Zcash vara mycket nära $ 1.

zcash långsiktig förutsägelse

Långsiktig prisprognos för Zcash av Wallet Investor

Long Forecast förutspår en ökning av de korta priserna och 2021 kan öka priset på Zcash. Long Forecast förutspår ett genomsnittspris på cirka $ 95 för år 2021. De långsiktiga förutsägelserna är dock inte lika hoppfulla och det förväntas att Zcash bara kommer att devalveras under åren. 2025, enligt Long Forecast, kunde Zcash ha ett pris på $ 50.

zcash pris förutsägelse tabell

Long Forecasts Zcash Price Prediction för 2021

Handelsdjur förvänta sig att priset på Zcash kommer att förbli något stabilt runt 60 dollar med en gradvis ökning under åren. Priset kan stiga till $ 80 eller högre år 2025.

Zcash förutsägelser är mycket förvirrande, och du kanske undrar om Zcash är en bra investering eller inte. Den här frågan har inte ett definitivt svar, men Zcash verkar ha potential. Dess känneteckenfunktioner skiljer det från andra stora kryptovalutor, och Zcash kan ogiltigförklara alla förutsägelser när de stiger till sin allra högsta nivå igen.

Läs mer: Zcash-prisförutsägelser – hur mycket kommer Zcash att vara värt 2021 och därefter?

För- och nackdelar med Zcash

Fördelar med att investera i Zcash:

✅ Zcash är en hård gaffel av bitcoin vilket innebär att den har många funktioner i bitcoin men också har många uppgraderingar.

✅ Zcash erbjuder säkra, anonyma transaktioner genom zk-SNARK-teknik.

✅ Zcash debiterar nominella transaktionsavgifter.

✅ Zcash-nätverket är snabbt och pålitligt.

✅ Zcash är en av de största kryptovalutorna på marknaden rankad 37 i CoinMarkeCap-listan.

✅ Utvinning av Zcash är tillgänglig för de flesta människor eftersom det inte kräver avancerad hårdvara.

✅ Det erbjuder såväl privata som vanliga transparenta transaktioner.

✅ Plattformen har också en funktion som heter “View Key” genom vilken användare kan se deras transaktionshistorik.

Nackdelar med att investera i Zcash:

❌ Zcash saknas när det gäller skalbarhet eftersom det bara kan bearbeta cirka 26 transaktioner på en sekund.

❌ Zcash kan komma att granskas av regler på grund av sitt privata transaktionserbjudande.

❌ Nätverket kan också missbrukas av brottslingar för olaglig verksamhet.

❌ En procentandel av alla gruvbelöningar går till investerare.

Investera i Zcash med eToro

Investeringar i kryptovaluta är knepiga. Det är inte bara processen att undersöka kryptovalutor och analysera deras framtida trender som är svåra, men den del som kommer efter är inte bättre. Om Zcash låter som en bra investering för dig och du funderar på att investera, måste du undra var du ska börja.

Om du är en första investerare är eToro plattformen för dig. eToro är en av de största handelsplattformarna globalt och är känd för sina funktioner som gör kryptovalutahandel enklare för nybörjare.

eToros kännetecken för social handel gör det möjligt för handlare att kopiera transaktioner från andra experthandlare. Om du är en erfaren handlare har eToro också något för dig. Dess forskning och andra avancerade alternativ gör det också lämpligt för professionella handlare.

eToro – Bästa mäklare att köpa Zcash

etoro-mäklare

eToro har visat sig vara trovärdigt inom kryptobranschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Nyckelord

 • Zcash lanserades 2017 av Zooko Wilcox. Det är en hård gaffel av Bitcoin men med olika uppgraderingar.
 • Det är en öppen källkodkryptovaluta men har en privat organisation bakom sig.
 • Drivkrafterna för priset på Zcash är konkurrerande mynt, Zcash-dragkraft och transaktionsfrågor.
 • Zcash fokuserar på att lösa den brist på integritet som Bitcoin har.
 • Genom zk-SNARK-tekniken kan nätverket hantera transaktioner utan interaktivitet och ingen kunskap samtidigt som säkerheten säkerställs.
 • Nätverket erbjuder också regelbundna transaktioner och privata skärmade.
 • Zcash erbjuder också nominella transaktionsavgifter på 0,0001 ZEC-tokens.
 • Till skillnad från Bitcoin har Zcash gjort sin brytning tillgänglig för alla eftersom ingen dyr högteknologisk hårdvara krävs.
 • Zcash har ett hårt begränsat utbud av 21 miljoner tokens, liknande Bitcoin.

I den här artikeln hoppas vi att du har hittat svaret på många frågor du har haft om ZCash. Om du är intresserad av att veta mer om kryptovalutor, kolla in vår kryptoartikelbransch. Eller om du vill börja lära dig kryptohandel, kolla in kurserna här.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map