Varför Satoshi kommer att överträffa Bitcoin

I framtiden kanske vi inte nödvändigtvis använder Bitcoin för att göra betalningar, utan istället satoshis.

För de som inte vet, a satoshi är den minsta valör av Bitcoin (och en mängd andra kryptovalutor också).

Satoshis är uppkallade efter Bitcoin-skaparen Satoshi Nakamoto. Det är troligt att detta namn gavs av Bitcoin-supportrar och inte av Nakamoto själv.

Varje Bitcoin är lika med 100 miljoner satoshis – det är åtta decimaler (eller med andra ord åtta nollor efter decimal). En satoshi skulle se ut så här – 0.00000001 BTC.

Men varför kommer Satoshi att gå över Bitcoin om den är så liten?

Tja, helt enkelt, ett Bitcoin ensam är alldeles för dyrt. I skrivande stund, en Bitcoin är värd 7 840 dollar. Vem på jorden ska använda det för att göra betalningar?

Det är alldeles för mycket.

Även om det är naturligt för Bitcoin att öka i pris när det blir mer framgångsrikt och accepterat, skulle denna framgång kunna ses som ett tveeggat svärd som faktiskt kan sluta göra mer skada än nytta.

Vidare måste du komma ihåg det det kommer bara att finnas 21 miljoner Bitcoins skapad. Detta utgör ett betydande hinder om Bitcoin någonsin kommer att antas av massorna över hela världen.

Jämfört med världsekonomin i sitt nuvarande tillstånd, finns det cirka 37 biljoner dollar (varav cirka 1,7 biljoner dollar i sedlar och mynt), både i omlopp och pengar som inte cirkuleras.

Om Bitcoin tar över fiatpengar globalt, måste det kunna uppfylla detta krav. Det måste finnas tillräckligt med pengar för att alla ska kunna använda och göra betalningar.

Micro-betalningar

mikrobetalningar med bitcoin

Bitcoin att vara uppdelad i så små valörer betyder att det är möjligt att göra mikrobetalningar.

Till exempel i skrivande stund, 0,01 dollar är värd 0,0000013 BTC. Det är sju nollor efter decimaltalet, vilket innebär att människor kommer att kunna göra betalningar mindre än en cent.

Varför är detta viktigt?

För i framtiden kanske vi lever i en värld där mikrobetalningar är nödvändiga.

Till exempel med musikindustrin kan vi kanske göra mikrobetalningar till musiker för att lyssna på deras musik.

Och det är bara toppen av isberget. Det kan finnas en rad andra tjänster där mikrobetalningar kan vara nödvändiga. De kan till och med göra överföringar billigare.

Alla typer av företag som producerar innehåll gratis kan få betalt istället. För många ses detta som ett mycket rättvisare system än det nuvarande vi har.

Om vi ​​tittar igen på musikbranschen, låt oss säga att en låt blir en hit och tjänar miljontals visningar på YouTube, om varje tittare betalade en satoshi för att lyssna, i slutet kan det motsvara en stor summa.

Vissa kryptovalutor är ännu mer delbara än Bitcoin. Det kanske mest delbara är IOTA.

IOTA är så uppdelad i sådana små valörer att du faktiskt hanterar det i miljontalet. Du kommer sannolikt aldrig att köpa eller sälja IOTA, utan istället MIOTA.

M i början betyder en miljon.

I skrivande stund enligt CoinMarketCap, det finns 2 779 530 283 MIOTA i omlopp. Lägg till ytterligare sex nollor i slutet av det numret så får du den verkliga mängden IOTA.

Anledningen till att IOTA kan delas in i så små tal att det betyder att små transaktioner kan äga rum.

IOTA konstruerades så att maskinerna kan göra transaktioner mellan varandra – till exempel kan bilar betala för sin egen bensin.

Detta minskar betydelsen av att betala avgifter för transaktioner.

Kom ihåg inflation!

inflation, bitcoinpris

Bitcoins tak på 21 miljoner Bitcoins kan vara problematiskt när det nås. Med fiatpengar finns det inget sådant som ett lock.

Detta innebär att pengar ständigt kan skapas av centralbanker för att motverka stigande priser.

Om vi ​​tittar på historien om den amerikanska dollarn har dess värde stigit mycket genom åren. Enligt 2013 dollar, 1 dollar 1960 skulle vara lika med 8,69 dollar 2020.

Så, vad skulle hända med Bitcoin i en sådan situation? Kan det bli allt svårare för människor med mindre inkomster att överleva?

Kan det vara möjligt att många människor skulle prissättas av grundläggande nödvändigheter?

Om Bitcoin är framgångsrik kommer vi att göra våra livsmedelsbetalningar in satoshis, inte Bitcoin. De flesta av oss har inte råd med Bitcoin.

De som äger hela Bitcoins praktiskt taget skulle kunna bli framtidens nya miljonärer om det lyckas. Detta kan vara särskilt sant om Bitcoin blir så värdefullt som vissa tror att det kan.

Stora Bitcoin-investerare, tvillingarna Winklevoss, tror det Bitcoin är undervärderad tills den når samma värdering som guld. Det är 7 biljoner dollar!

Med tanke på att Bitcoins nuvarande marknadsvärde är ungefär $ 147,662,888,260 ($ 147 miljarder) i skrivande stund, har det fortfarande en lång väg att gå.

Andra mer konservativa uppskattningar kommer från John McAfee som tidigare uppgav att en Bitcoin kan vara värt 1 miljon dollar inom en snar framtid.

Ändå kommer den uppskattningen att göra Bitcoin svårt för personer med mindre inkomster att använda eller för den potentiella användningen av mikrobetalningar.

Detta skulle vara särskilt sant i tredje världen och ett sådant resultat skulle vara långt ifrån vad som ursprungligen var avsett för Bitcoin.

Men som ofta glöms bort, Bitcoin kan ändras. Det har utvecklats mycket sedan starten.

Det är upp till utvecklarna bakom Bitcoin att bestämma hur det förändras. Och anhängare bör hoppas att de har planer på att övervinna detta, även om det kanske inte står högst upp på deras agenda.

Men det är fortfarande värt att påpeka det Bitcoin kanske inte är den sista kryptovalutan i slutändan och att en annan kryptovaluta kan komma upp som är mer kapabel.

Som sagt, som vi upprepar mycket ofta på Trading Education, det är fortfarande tidiga dagar och kryptovaluta har mycket att utveckla innan det blir mainstream! Det kan fortfarande vara årtionden framöver.

Därför bör vi inte släppa teoretiska frågor som dessa skrämmer handlare. Att komma in nu tidigt kan fortfarande skörda stora belöningar.

Inget marknadsvärde för vinsten?

marknadsvärde för bitcoin

Andra kryptovalutor som inte har ett marknadsvärde kan sluta överleva Bitcoin. Ethereum är till exempel fri från denna potentiella begränsning.

Vad detta kan betyda är att om priserna stiger, kan mer alltid skapas för att förhindra en kris och arbeta på samma sätt som den fiatvaluta som vi har nu.

Det är värt att komma ihåg att Bitcoin anses allmänt ha skapats som ett experiment.

Det är möjligt att Bitcoin aldrig tros hålla så länge, varför det finns ett tak på det totala belopp som kan skapas.

Enligt CoinMarketCap finns det ett totalt cirkulerande utbud på över 18 miljoner Bitcoins, och många är oroliga över att vi snart kan nå det totala taket.

Men sådana människor glömmer det de Bitcoin gruvbelöningen blir ständigt mindre i det som kallas halvering (eller halvering).

I början skulle gruvarbetare få 50 BTC för varje block som bryts. År 2012 halverades antalet till 25 BTC. Sedan igen 2016 ner till 12,5 BTC.

Det är mycket troligt att belöningen någon gång under 2020 kommer att halveras till 6,25 BTC. Som du kan se händer det vart fjärde år.

Vad detta innebär är att nya Bitcoin kan fortsätta att skapas under lång tid framöver. Vissa tror att den sista Bitcoin kommer att brytas så långt i framtiden som 2140.

Men det är mycket troligt att Bitcoin kommer att ändras på något sätt innan denna punkt nås.

Mindre enheter betyder mer precision för handlare

För handlare som kan dela kryptovaluta i mycket mindre enheter är mycket användbart.

Det gör det inte bara lättare för handlare med mindre kapital att handla och bygga sin förmögenhet, utan det betyder också det handlare kan vara mycket mer exakta med hur mycket de handlar, till exakt valör.

Med denna kontroll kan näringsidkare göra mycket bättre beräkningar och komma in och lämna positioner närmare vad de vill ha, vilket i teorin över tiden kan betyda större framgång.

Nyckelord

Om du kommer ihåg något från den här artikeln, gör det till dessa viktiga punkter.

  • A satoshi är den minsta valör av Bitcoin. En satoshi är en 100 miljondel av en Bitcoin (åtta poäng efter decimaltalet).
  • Satoshis tillåta oss att göra mikrobetalningar. I framtiden kan vi betala för en rad tjänster i mikrorelationer.
  • BitcoinEtt marknadsvärde på 21 miljoner mynt en dag kan vara problematiskt. Andra kryptovalutor utan tak kan överleva Bitcoin, även om det fortfarande är tidiga dagar.
  • Mindre enheter är bra för valutahandlare. Det betyder att de kan komma in på marknaden med mindre kapital och vara mer exakta med sina affärer.

Lär dig att handla Bitcoin med vår kurs i kryptovalutahandel

Vill du lära dig mer om andra kryptovalutor och hur du handlar dem? Registrera dig sedan på vår kurs för kryptovalutahandel!

Om du gillade att läsa den här artikeln från Handelsutbildning, snälla ge det en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner