Vilka är de 5 mest populära kryptovalutorna i USA?

Mest populära Cryptos i Amerika

Vill du hoppa över läsningen och komma direkt till våra toppval? Det bästa och mest populära kryptovalutan i USA är Bitcoin eller Ethereum.

Undrar du vilka kryptovalutor som är de mest populära i USA? Du är på rätt plats. Läs vidare för att upptäcka de 5 mest populära kryptovalutorna i USA och hur den nordamerikanska marknaden förändras.

Efter Storbritannien är Förenta staterna hemma för det största antalet digitala valutaväxlingar i världen – 27. aptiten för virtuella tillgångar är stark i hela landet och detta visar inga tecken på att sakta ner. Faktum är att några av de mest kryptovänliga städerna runt om i världen finns i Amerika, från San Francisco till Jacksonville, FL.

Men vilka kryptovalutor gynnar Amerika? Från stora namn som Bitcoin till altcoins med imponerande tillväxt tittar vi på kryptorna som håller den nordamerikanska marknaden i rörelse.

Det är därför vi har sammanställt en lista över de bästa kryptorna i USA 2021.

Så utan vidare …

De fem mest populära kryptovalutorna i USA 2021:

1. Bitcoin (BTC)

2. Ethereum (ETH)

3. Bitcoin Cash (BCH)

4. Ripple (XRP)

5. Litecoin (LTC)

Oavsett om du letar efter din nästa investeringsmöjlighet eller bara vill hålla koll på kryptovalutatrenderna i USA, läs vidare för att få veta mer.

Vilka är de 5 mest populära kryptovalutorna i USA?

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin har alltid varit den mest populära kryptovalutan i USA och på den globala marknaden. Ända sedan lanseringen 2009 har Bitcoin varit den mest populära kryptovaluta i världen. Den digitala tillgången betraktas som ”kungen av kryptovaluta” och var det första försöket att decentralisera globala betalningar.

I stället för att utfärdas av en central reserv skapas Bitcoin via en process som kallas brytning. Bitcoin-gruvarbetare behandlar transaktioner inom blockchain-nätverket och skapar en öppen post över varje transaktion som har skett. Detta hjälper till att upprätthålla transparensen i världen av onlinefinansiering och är en viktig anledning till att Bitcoin har blivit så populärt i USA (och på andra håll).

Hur mycket kommer Bitcoin att vara värd 2021 och därefter?

Efter den globala finanskrisen 2007-8, som sammanföll med den amerikanska fastighetskraschen, var misstro mot finansföretagen på en högsta nivå. Gå in i Bitcoin, som kom på marknaden året därpå och är helt skild från centraliserade organisationer som banker och kreditgivare.

Den första Bitcoin-transaktionen i verkligheten hände 2010 när en mjukvaruutvecklare från Florida köpte två pizzor för 10 000 BTC. Om vi ​​jämför detta med värdet av Bitcoin idag, skulle dessa pizzor vara värda svindlande 320 miljoner dollar! Evenemanget är så ikoniskt bland kryptoentusiaster att den 22 maj nu är officiellt ”Bitcoin Pizza Day”, där investerare uppmuntras att fira genom att köpa pizza med sina egna kryptoreserver..

Tio år efter den transaktionen har en ny undersökning från Harris Poll visat att 5% av amerikanerna äger nu Bitcoin. Det fungerar för cirka 16 miljoner människor! Med tanke på att antalet Bitcoin-plånböcker är cirka 42 miljoner, tyder detta på att en betydande andel av Bitcoin-användare bor i USA..

Skulle du överväga att köpa den mest populära kryptovaluta i USA?

2. Ethereum (ETH)

Den näst mest populära kryptovalutan i USA är Ethereum – en blockchain-plattform som använder smarta kontrakt för att genomföra digitala transaktioner. Dess ursprungliga valuta är känd som Ether (ETH) och dess nuvarande marknadsvärde är $ 51,507,291,691.

Ett smart avtal är ett automatiskt kontrakt där de specifika villkoren i avtalet – till exempel den summa pengar du har gått med på att betala någon för en viss tjänst – är kodade. Precis som Bitcoin är en av de största fördelarna med detta att det gör det möjligt för människor att utföra transaktioner online utan att behöva gå igenom en tredjepartsbank eller långivare.

Men fördelarna med Ethereum slutar inte där. Faktum är att många människor i USA tror att blockchain-nätverket kan bana väg för en ny typ av internet, vilket gör det möjligt för oss att hantera våra pengar – och till och med potentiellt rösta – på ett säkert och helt decentraliserat sätt..

Är Ethereum en bättre investering än Bitcoin?

Vi såg en tidig indikation på detta redan i mars 2020, då det meddelades att CONA Services (Coke One Nordamerika) skulle använda Ethereum blockchain för att få tillgång till fördelarna med decentraliserad ekonomi (DeFi).

CONA Services är teknisk partner för de 12 största coca-cola tappningsanläggningarna i USA. Det har genomfört transaktioner på Ethereum-plattformen i ett försök att öka transparensen i hela leverantörskedjan, och resultaten av dess försök förväntas släppas någon gång under Q4 2020..

3. Bitcoin Cash (BCH)

Ursprungligen lanserades 2017, är Bitcoin Cash ett peer-to-peer elektroniskt kassasystem. Det skapades som en skalbar gaffel av Bitcoin efter att kryptoinvesterare väckte oro över Bitcoinens skalbarhet. Det är nu världens femte största kryptovaluta med ett börsvärde på $ 4,630,146,203.

I november 2020, en Bitcoin Cash hård gaffel kommer att inträffa. Detta är en process genom vilken Bitcoin Cash-nätverket kommer att delas in i två separata blockkedjor. Lanseringen av Bitcoin Cash tillbaka 2017 var i sig en gaffel, eftersom den nya blockchain förgrenades från den ursprungliga Bitcoin-plattformen.

Även om Bitcoin Cash delar likheter med Bitcoin skapades det i slutändan som en lösning på några av plattformens största problem. Medan Bitcoin kan hantera blockstorlekar på bara 1 MB, har Bitcoin Cash ökat denna blockstorlek till 8 MB. Bitcoin Cash kan också bearbeta mycket fler transaktioner per sekund. Bitcoin kan bara hantera 7 transaktioner per sekund, vilket gör det enormt mindre effektivt än andra vanliga betaltjänster (VISA kan till exempel bearbeta svindlande 65 000 per sekund).

I hela USA och Sydamerika finns det nu cirka 716 olika tegelstenar som accepterar betalning BCH. Enligt webbplatsen Bitcoin.com, det finns 4 392 av dessa företag över hela världen, vilket innebär att över 16% finns i Amerika. Detta visar att Bitcoin Cash definitivt är en av de mest populära kryptovalutorna i USA.

4. Rippel (XRP)

Precis som Ethereum är Ripple namnet på både dess plattform (RippleNet) och dess virtuella valuta (Ripple XRP). I skrivande stund är XRP världens fjärde största kryptovaluta och ett attraktivt lågt pris på bara 0,31 dollar.

Ripple är redan en av de mest populära kryptovalutorna i USA men enligt förutsägelser för branschen, det skulle kunna bli ännu mer populärt inom en snar framtid. Kryptovalutaanalytikern CryptoWhale har förutspått att när USA når enighet om kryptovalutaregler kommer efterfrågan på Ripple att öka.

Fördelar och nackdelar med att investera i Ripple, kommer det att bli en miljonärskapare?

CryptoWhale sa: ”Det enda projektet på hela marknaden som driver på Crypto Regulations är XRP. De vet att när dessa regler har lagts till kommer det att utplåna nästan alla andra altcoin helt och göra XRP: s efterfrågan skyrocket. ”

Eftersom RippleNet var utformat för att göra det lättare för banker och andra företag att skicka globala betalningar i realtid med XRP som en universell valuta är Ripple redan väl placerad i den finansiella anläggningen. Medan vissa människor har kritiserat det faktum att det är mer centraliserat än erbjudanden som Bitcoin, kan detta vara själva anledningen till dess framgång. Som CryptoWhale påpekar har Ripple “tyst samarbetat med myndigheter för att säkerställa efterlevnad” i flera år – och när USA: s regler tillämpas kommer det att kunna dra full nytta.

5. Litecoin (LTC)

Litecoin är en Bitcoin-spin-off som lanserades 2011, vilket gör den till en av världens tidigaste altcoins. Litecoin är den tolfte största krypto i världen – och det är en av de 5 mest populära kryptovalutorna i USA.

I stället för Bitcoin Cash lanserades Litecoin för att lösa några av de problem som stör folk om Bitcoin. Till exempel, medan Bitcoin tar 10 minuter att lägga till ett nytt block i blockchain, tar Litecoin bara 2 och en halv minut och har lägre transaktionsavgifter.

Kryptovalutan har också nyligen dragit nytta av släppet av rollspel (RPG) LiteBringer, som körs på Litecoin blockchain. Spelet är så populärt att antalet Litecoin-transaktioner, enligt Litecoin Foundation, mer än tredubblades under veckan efter lanseringen! Detta innebär att 75% av alla transaktioner nu drivs av LiteBringer.

Blockchain och spelindustrin | Håll dig framför spelet

Med nuvarande uppskattningar som tyder på att 155 miljoner amerikaner spelar videospel regelbundet är det inte förvånande att Litecoin är en av de mest populära kryptovalutorna i USA.

Vilka är de viktigaste kryptovalutatrenderna i USA?

kryptovalutor i USA

Det är ingen tillfällighet att 3 av de 5 mest populära kryptovalutorna i USA baseras på Bitcoin-teknik (Bitcoin, Bitcoin Cash och Litecoin). Enligt en rapport från analysföretaget Chainalysis, Nordamerika – som är det tredje mest aktiva landet på kryptovalutamarknaden, efter Västeuropa och Östasien – gynnar Bitcoin-kryptos framför alla andra.

I rapporten hävdades att denna nivå av förmån var ”oproportionerlig” jämfört med andra länder. Som en del av sin forskning analyserade Chainalysis hur populära olika kategorier av krypto är i viktiga regioner runt om i världen. De gjorde detta genom att dela kryptovalutor i Bitcoins (BTC), stallmynt, och altcoins, innan man räknar ut hur stor andel av den regionala aktiviteten som berör varje kategori. De upptäckte följande:

 • Östasien: 51% BTC, 33% stablecoins, 16% altcoins
 • Västeuropa: 66% BTC, 21% stablecoins, 12% altcoins
 • Nordamerika: 72% BTC, 17% stablecoins, 11% altcoins
 • Östeuropa: 57% BTC, 30% stablecoins, 13% altcoins
 • Central- och södra Asien: 53% BTC, 35% stablecoins, 12% altcoins
 • Latinamerika: 63% BTC, 26% stablecoins, 11% altcoins
 • Mellanöstern: 54% BTC, 33% stablecoins, 14% altcoins
 • Afrika: 69% BTC, 21% stablecoins, 10% altcoins

Som vi kan se tar Bitcoin-valutor som Bitcoin Cash och Litecoin den största andelen av Nordamerikas kryptoverksamhet. USA: s preferens för BTC är märkbart högre än någon annan region, med Afrika den näst högsta på 69%. Så varför gynnar USA Bitcoin-valutor?

→ Klicka här för att börja bygga en bättre kryptoportfölj med $ 100.

USA Cryptocuurency Trading Strategy

Amerikas preferens för Bitcoin kan bero på handelsstrategi. Rapporten fann också att amerikanska investerare var mycket mer benägna att använda långsiktiga investeringsstrategier än i andra regioner, och valde att köpa och hålla sina tillgångar i motsats till att göra snabba affärer.

Mellan juli 2019 och juni 2020 var till exempel handelsintensiteten i Östasien nästan dubbelt så hög som i Nordamerika. Om amerikanska investerare föredrar att spela det långa spelet kan BTC och dess tillhörande kryptor göra mycket mer förnuftiga investeringar än några av de mindre kända altcoinsna. De kan vara berömda flyktiga, men särskilt Bitcoin och Bitcoin Cash har försvarat sina marknadspositioner starkt genom åren.

Inte bara det, men de har snabbt återhämtat sig från perioder med låg tillväxt eller prisfall. I slutet av mars 2020 kraschade priset på Bitcoin till 4 721 dollar när koronaviruspandemin skickade marknaden i oro. Men i juni och juli hade priset återvunnit till cirka 9 000 dollar, sedan helt upp till 4 000 000 dollar per bitcoin i början av 2021. Eftersom dessa kraschar i allmänhet är kortlivade är Bitcoin väl lämpad för investerare med långsiktiga strategier som förlitar sig på att hålla krypto under längre perioder.

Investera i de mest populära kryptovalutorna i USA

Oavsett om du är en erfaren handlare eller precis börjat, råder det ingen tvekan om att de 5 mest populära kryptovalutorna i USA är potentiellt starka tillägg till din portfölj. Vi hoppas att den här artikeln har visat varför så många amerikaner har valt att investera i dessa kryptor – och om du tror att det är dags att börja handla också är nästa steg att hitta en ansedd amerikansk mäklare.

Förmedlingsföretaget för flera tillgångar eToro ger dig möjlighet att investera i mer än 90 kryptovalutor, inklusive de 5 som vi har inkluderat i den här listan. eToro har kontor i USA, Storbritannien och Australien. Fullt reglerat av Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), det är ett pålitligt val för dem som vill investera i de mest populära kryptovalutorna i USA.

eToro – Köp de populäraste digitala mynten i USA

eToro har visat sig vara pålitliga inom Crypto-industrin under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Nyckelord

 • De fem mest populära kryptovalutorna i USA är Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin och Ripple
 • 27 digitala valutaväxlingar är registrerade i USA
 • San Francisco och Jacksonville är två av de mest kryptovänliga städerna i världen
 • Bitcoin är den mest populära kryptovaluta i USA (och resten av världen)
 • 5% av amerikanerna äger för närvarande Bitcoin
 • 716 företag erbjuder BCH-betalningar i USA och Sydamerika tillsammans
 • Ripples kampanj för att fastställa amerikanska kryptovalutaregler kan öka dess popularitet
 • De mest populära kryptovalutorna i USA bygger på Bitcoin-tekniken
 • 72% av amerikansk kryptovaluteaktivitet avser BTC
 • Amerikanska investerare verkar föredra att hålla kryptovaluta i motsats till att göra högfrekventa affärer

Kryptovaluta i USA – Vanliga frågor

Är kryptovaluta lagligt i USA?

Bitcoin legaliserades officiellt i USA i februari 2020. Det anses dock inte vara lagligt betalningsmedel och beskattas som en form av egendom snarare än valuta.

Var kan jag få kryptovaluta i USA?

Mäklaren eToro är ett säkert och ansedd sätt att börja handla kryptovaluta i USA. Det har kontor i USA och regleras av Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). Använder sig av eToro, du kan komma åt mer än 90 olika kryptovalutor.

Vem som reglerar Bitcoin i USA?

Även om Bitcoin inte lagligen klassas som pengar, har Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) erkänt kryptobörser som pengarsändare och anser att polletter har “värde som ersätter valuta.”

Accepterar Amazon US Bitcoin?

För närvarande accepterar Amazon US inte officiellt Bitcoin-betalningar för produkter. Det är dock möjligt att betala för Amazon-presentkort med Bitcoin.

Hur konverterar jag Bitcoin till dollar?

Du kan konvertera dina Bitcoins till dollar genom att sälja den på en kryptovalutaväxling, som eToro. Sälj helt enkelt din krypto för dollar och dra tillbaka din betalning till ett bankkonto.

Är kryptovaluta en bra investering?

Att investera i kryptovaluta i USA anses i allmänhet vara en högriskinvestering. Detta beror på att värdet på tillgångar som Bitcoin kan vara otroligt flyktiga. Det är viktigt att göra din due diligence och ha en robust riskhanteringsstrategi på plats innan du börjar investera i kryptovaluta i USA.

Är det lagligt att köpa och sälja Bitcoin i USA?

Att köpa och sälja Bitcoin är lagligt i USA – så länge du går igenom ett reglerat börs. Om du försöker handla Bitcoin utan att gå igenom ett utbyte har du tekniskt begått ett brott. Detta beror på att Bitcoin beskattas som egendom snarare än som valuta. Precis som du skulle gå igenom en fastighetsmäklare för att sälja ditt hem måste du gå igenom en reglerad kryptoutbyte att sälja din Bitcoin i USA.

Vi hoppas vår artikel De 5 mest populära kryptovalutorna i USA var användbar till dig och sparat dig lite tid i din forskning.

Ansvarsfriskrivning: Kryptovalutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara och tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner