Vilka är fördelarna med Litecoin-handel?

Litecoin-handel gör det möjligt för handlare att spekulera i om priset på LTC kommer att stiga eller sjunka i värde, utan att behöva ta ägande av den digitala tillgången.

Litecoin (LTC), baserat på ett decentraliserat blockchain-nätverk med öppen källkod, är en peer-to-peer-kryptovaluta, designad och väckt till liv av en tidigare Google-anställd och MIT-alumn, Charlie Lee.

En av de första altcoins som uppstod var Litecoin. Det såldes först och är nu ibland kopplat till som silvermotparten till Bitcoins guld. LTC har gått igenom sina upp-och nedgångar sedan den första lanseringen 2011, men i slutändan på grund av sin smidiga strategi och snabba acceptans av teknologier har den lyckats bygga en stark efterfrågan.

Varför handla Litecoin?

Oavsett om du är någon som har varit i handelsspelet ett tag eller om du är fräsch på plats, finns det flera fördelar med att handla LTC.

Litecoin-handel hjälper skickliga handlare att satsa om priset kommer att öka eller minska i värde. Genom att använda derivatkontrakt som spread bets och CFD kan du uppnå detta. Låt oss ta en titt på några av fördelarna med att handla Litecoin.

Fördelarna med Litecoin-handel inkluderar:

 1. CFD: er som ger hävstång
 2. flyktighet
 3. Låg inflation och enkel handel
 4. Full tillgång till LTC-marknaden, när som helst
 5. Att välja mellan hög eller låg
 6. Skatteregler att tänka på
 7. Överhand på likviditet

1. CFD: er som ger hävstång

Att vara närmare högre hävstångseffekt är en av de viktigaste fördelarna med att handla CFD på Litecoin. Tänk på att detta hänvisar till vadslagning på LTC-marknadssvängningar och att inte köpa de digitala mynten på traditionellt sätt via vanliga börshandelsplattformar. CFD: er är helt enkelt avsedda att titta på priset på LTC, och handlare som säljer CFD: er äger helt enkelt inga LTC.

Det är avgörande att du fortsätter att se till att du förbereder en effektiv riskhanteringsstrategi i förväg som investerare för att minimera risken för att hamna i djupänden. Du bör vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder på plats. Hävstång förstärker dina vinster om inte vaksamma, även om de också kan fördubbla dina kostnader.

2. Volatilitet

Med hänsyn till att Litecoin-marknaden är ganska ung har den genomgått stor osäkerhet på grund av betydande mängder kortvarig handelsaktivitet. De senaste åren har priset på Litecoin blivit relativt oförutsägbart. Även om Litecoins pris nyligen har ökat, har det upplevt frekventa fluktuationer på vägen, vilket gör det till en av de flyktiga kryptovalutorna.

3. Låg risk för inflation och enkel handel

Att handla med kryptovalutor som LTC innebär att du har en förmånlighet att helt enkelt välja en onlineplattform och där du köper och säljer din LTC direkt från en köpare till en säljare, på en global publiknivå, utan behov av en mäklare som på traditionella börser . Utöver detta behöver du inte tillhandahålla extra onödiga certifieringar som intygar din förmåga att handla för LTC-handel. I det här fallet registrerar du dig helt enkelt för ett konto på en utbytesplattform och genomgår en enkel verifieringsprocess.

Det faktum att Litecoin är decentraliserat betyder att det inte finns något utrymme för inflation. Tekniken bakom LTC: s blockchain är oändlig, vilket minskar perryen om dess långsiktiga värdeminskning.

4. Full tillgång till LTC-marknaden, när som helst

Automatiserad handelsprogramvara är ett av de vanligaste och mest fascinerande sätt som människor använder för att handla Litecoin. Litecoin kan säljas dygnet runt, till skillnad från börsen. Så handlare från sina hemdatorer och personliga enheter kan köra handelsappar och fördelar i sömnen. LTC-handel kan ske direkt mellan enskilda handlare på kryptobörser över hela världen.

Det är definitivt inget nytt i praxis att köra automatiska appar för att utbyta LTC, men på senare tid eftersom de har varit mycket mer specifika och lönsamma har dessa system fortsatt att få mycket täckning.

5. Att välja mellan hög eller låg

Att få handla dina LTC-mynt säkerställer att du får välja om du vill gå långt eller kort med ditt investeringsbeslut. Att gå länge innebär att när du köper LTC är det när du förväntar dig att myntpriset ska stiga. Å andra sidan är kort när du väljer att dra nytta av och handla LTC i ett ögonblick där priserna både sjunker och stiger samtidigt.

Det finns många utbytesplattformar som ger dig möjlighet att göra antingen eller. Det är möjligt att förutsäga en ökande eller minskande trend samtidigt. Du kan också förbinda sig till marginalhandel på de flesta plattformar.

Läs också: Litecoin Price Prediction

6. Skatteregler att tänka på

Medan den federala domaren i USA ser Litecoin och andra vissa kryptovalutor som tillgångar, skulle IRS faktiskt inte behandla dem på det sättet. Det är föremål för samma skattebehandling som alla andra investeringar. Skatter på Litecoin kan tas ut genom att sälja, byta eller faktiskt spendera (om värdet har stigit efter att du först köpte det).

Stora skattefördelar vid LTC-transaktioner skulle ges genom möjligheten till spread betting och CFD-handel på Litecoin. Med spread betting minskar du ansvaret för skyldig skatt eftersom du faktiskt inte äger tillgången. Med CFD kan du mildra dina förluster mot skatt.

7. Överhand om likviditet

På kapitalmarknaderna används termen likviditet ofta för att beskriva förmågan med vilken en vara kan omvandlas till kontanter utan svårigheter. Likviditet för Litecoin är förmågan hos den att snabbt bytas ut mot kontanter eller andra mynt.

För alla omsättbara fastigheter och tillgångar, inklusive Litecoin, är likviditet nyckeln. Låga nivåer av likviditet innebär att marknadsinstabilitet är närvarande, vilket får LTC-värden att öka. Å andra sidan innebär stark likviditet att det finns en stadig marknad med små prisfluktuationer.

John Kim, chefevangelist på Litecoin-evangelisten, hävdar att LTC, som att köpa en kopp kaffe, kan användas för små vardagliga inköp. LTC ska inte ses som en finansiell vara, utan snarare som en valuta som hjälper människor att köpa produkter och tjänster i den verkliga världen. Han tror också att LTC är mest flytande kryptovaluta efter Bitcoin.

Missa inte: Vad kommer att leda Litecoin-priset 2021?

Ska jag köpa eller handla Litecoin?

Det är viktigt att förstå variationerna mellan att köpa och handla Litecoin innan du gör ett bra investeringsval. När man investerar i LTC med lägre risknivåer skulle användningen av CFD göra det lättare att bedöma genomförbarheten. Innan du gör din väg rätt bör alla faktorer, såsom likviditet, exponerad skuldsättning och skatteskuld, vara kärnan i ditt omdöme. Om du vill veta mer om Litecoin, kolla in den här detaljerade Litecoin-guiden.

Du kanske är intresserad av att köpa Litecoin om …

 • Du vill ta det fulla ägandet av det Litecoin-belopp du köper
 • Du betalar gärna hela värdet på tillgången i förskott
 • Du har inget emot att betala kapitalvinstskatt på några vinster
 • Du har inte något emot att vänta på ett växlingskonto innan du kan köpa eller sälja
 • Du bryr dig inte om introduktionsgränser eller maximala insättningar
 • Det är bra för dig att betala extra avgifter för insättningar eller uttag

Du kanske är intresserad av att handla Litecoin om …

 • Du vill spekulera i priset på Litecoin utan att äga det
 • Du vill utnyttja din position så att du bara placerar en del av kostnaden på förhand
 • Du vill dra nytta av skattefördelarna med spread betting eller CFD-handel med Litecoin
 • Du vill börja handla direkt
 • Du gillar inte maximala insättningsgränser
 • Du gillar inte att betala insättningar eller uttagsavgifter

eToro – Bästa plattformen till Köp Litecoin

eToro har visat sig vara trovärdigt inom kryptobranschen under många år – vi rekommenderar att du testar dem.

Virtuella valutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara.

Nyckelord:

 • Fördelarna med Litecoin-handel inkluderar förbättrad likviditet, minimerade skattekostnader, exponering under hävstång, Litecoin-volatilitet, minimalistisk handel och lägre risk för inflation, Litecoin-marknadens tillgänglighet och möjligheten att gå lång eller kort.

 • Litecoin (LTC), baserat på ett decentraliserat blockchain-nätverk med öppen källkod, är en peer-to-peer-kryptovaluta.

 • Handel handlar om att försöka bestämma om priset på LTC kommer att öka eller minska i värde.

 • John Kim, Chief Evangelist på Litecoin, tror att LTC är den mest flytande kryptovalutan efter Bitcoin.

 • Det faktum att Litecoin är decentraliserat betyder att det inte finns något utrymme för inflation.

 • Stora skattefördelar vid LTC-transaktioner skulle ges genom möjligheten till spread betting och CFD-handel på Litecoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner