Winklevoss Twins: Hur mycket är dessa Bitcoin-miljardärer värda?

Winklevoss tvillingar – Tyler och Cameron – är två av de mest framgångsrika Bitcoin-innehavarna i världen. Vissa säger att de rymmer upp till 1% av hela cirkulationen Bitcoin.

I skrivande stund finns 17 960 525 Bitcoins i omlopp. Det betyder att Winklevoss tvillingar håller ungefär 179.605,25 Bitcoins, vilket är värt $ 1 438 918 236,69.

Det är ett extraordinärt belopp och gjorde dem till de första Bitcoin-miljardärer någonsin.

Men hur blev Winklevoss-tvillingarna, eller ”Winkevii” som de ibland kallas, involverade i handel med Bitcoin? Och ska de sälja nu eller fortsätta att hålla?

I den här artikeln ska vi titta på hur Winklevoss-tvillingarna gjorde sin förmögenhet och den inverkan paret har haft på kryptovalutaindustrin. Håll i dina hattar!

Vill du lära dig att handla kryptovalutor som ett proffs? Ta vår kryptovalutakurs!

The Winklevoss Twins: Entreprenörer från födseln

winklevoss wtins verksamhet

Från en tidig ålder var Winklevoss tvillingar intresserade av affärer.

Klockan 13 lärde de sig hur man kodade HTML och startade ett företag som skapade webbsidor för olika företag. Som unga vuxna registrerade de sig vid Harvard 2000.

Duon är också tidigare olympier som tävlar i rodd under OS 2008. Cameron och Tyler utsågs till det amerikanska roddlaget och kom 6: e av 14 lag.

ConnectU: En föregångare till Facebook?

Winklevoss-tvillingarna blev kända när de stämde Mark Zuckerberg för att ha stjält sin idé att skapa Facebook.

Som du säkert vet, filmen Det sociala nätverket (2010) följde löst vad som hände. Naturligtvis överdrivs mycket av det för underhållningssyfte.


Winklevoss sociala nätverk, som grundades 2002, hette ConnectU och var mycket likt Facebook, många tror att Zuckerberg stal deras idé.

ConnectU inrättades ursprungligen för att vara en webbplats för att ansluta tidigare Harvard-studenter och så småningom andra universitet. Den hade mycket av samma funktionalitet, till exempel privata meddelanden och statusuppdateringar.

WinklevossFick 65 miljoner dollar i Facebook aktier och kontanter från rättegången, vilket antyder att det är mycket troligt att vissa delar av Facebook verkligen stulits.

När Facebook offentliggjordes 2012, gick värdet på deras aktier upp till 300 miljoner dollar.

Det ser dock ut som att detta kanske inte är slutet på deras engagemang med Facebook (mer om det lite).

Involvering med Bitcoin

Winklevoss-tvillingarna var tidiga förespråkare för Bitcoin och började köpa med de pengar de fick från sin Facebook-uppgörelse.

De fick först reda på Bitcoin 2012 och började köpa Bitcoin när det bara var $ 8 eller $ 9 per mynt och de köpte en stor summa.

Cameron Winklevoss kommer ihåg att han vänt sig till sin bror Tyler och sagt: “Hej, det här är antingen nästa stora sak eller total BS!”

Många kritiserade paret och sa att det var slöseri med pengar de hade fått från Facebook.

Men när man tittar på hur mycket Bitcoin har ökat i pris under åren är det troligtvis inte fallet.

Vissa uppskattningar visar att de är verkliga Bitcoin innehav till 120 000 mynt och förmodligen har de använt praktiskt taget inget av det.

Forbes placerar sin rikedom någonstans mellan 900 miljoner dollar och 1,1 miljarder dollar vardera från och med början av 2018.

Är du intresserad av att handla med Bitcoin?

Startups av Bitcoin

nystartade bitcoin

När de två först blev intresserade av Bitcoin kände de att de måste bestämma sig; investera enbart i Bitcoin- eller Bitcoin-företag.

De bestämde sig för att göra båda, men i början var de mer intresserade av att investera direkt i Bitcoin.

Efter att ha sålt sina aktier i Facebook, tvillingarna öppnade Winklevoss Huvudstad och hittills har investerat i över 70 företag.

Några har föreslagit att anledningen till att de två kom in i Bitcoin är att inga tekniska nystartade företag vill ta sina pengar eftersom de är rädda för att uppröra Facebook och Zuckerberg.

De behövde något som fungerade utanför detta.

Ett av de mest kända projekten som Winklevoss tvillingar investerade i var BitInstant. Det var en av de första Bitcoin utbyten, det näst största vid tiden efter Mt. Gox.

Det blev en av de främsta platserna folk gick för att köpa Bitcoin.

BitInstant investerades också i av Roger Ver och drevs av Charlie Shrem och Erik Voorhees. Alla var enormt inflytelserika siffror inom kryptovaluta och utvecklingen av Bitcoin.

Men sakerna var inte helt perfekta vid denna tidpunkt.

Charlie Shrem var involverad i karaktär med namnet ‘BTCking’, som köpte Bitcoin från honom för att sälja till människor för att köpa droger på Silk Road.

Skandalen var enorm, tog ner mycket utredningspress på Bitcoin och så småningom stängningen av BitInstant.

Bitcoin-förordningen

Efter skandalen spelade tvillingarna Winklevoss en avgörande roll för att ge Bitcoin ett bra namn.

De har alltid förespråkat reglering och såg tidigt att Bitcoin behövde regleras när de flesta som var involverade i kryptovaluta kände att de kunde ignorera denna faktor.

Tvillingarna visste att Bitcoin skulle bli stort och det fanns inget sätt att överleva utan någon reglering på plats.

Men de ville också vara involverade i hur Bitcoin reglerades för att säkerställa att det inte ledde till en återvändsgränd.

Utan ordentlig reglering skulle det sannolikt vara förbjudet, men reglering som var för hård skulle upphöra med branschen i dess spår.

Winklevoss tvillingarna var närvarande vid Bitcoin Hearing i New York som ägde rum 2014 innan skapandet av BitLicense.

BitLicense var en licens som företag i New York behövde hantera kryptovaluta.

Skapandet av BitLicense var för många företag en dålig sak och många lämnade New York efter. Men om Winklevoss tvillingar inte var där för att informera, kunde det utan tvekan ha varit värre.

År 2017, några år efter att lagförslaget gick, Winklevoss tvillingarna hade blivit den första Bitcoin miljardärer.

Gemini

Stängningen av BitInstant stoppade inte Winklevoss tvillingarnas ambitioner att skapa ett Bitcoin-utbyte.

Mer nyligen har de varit inblandade i Gemini, ett New York-baserat utbyte som regleras av BitLicense.

För närvarande är Gemini det 80: e största kryptovalutautbytet i världen.

Att vara reglerat i New York gör det dock till ett av få börser som fortfarande verkar med amerikanska handlare som utgör en betydande del av kryptokurrencygemenskapen..

Under de kommande åren kommer det sannolikt att växa.

Potentiellt partnerskap med Facebook Vågen?

winkelevoss tvillingar, vågen

Kanske är det öde, men det ser ut som Winklevoss tvillingarnas framtid i slutändan är knutna till Mark Zuckerbergs.

Sedan Facebook tillkännagav Vågen har det avslöjats att teamet bakom Vågen har haft samtal med två större utbyten, det ena är Coinbase – det andra är Gemini.

I de senaste intervjuerna har tvillingarna Winklevoss sagt att de måste fungera som ”frenemies” med Zuckerberg.

Antyder kanske att duon kommer att samarbeta på något sätt med dem i Libra-projektet.

Troligtvis kommer detta att ske på grund av reglering, något som Vågen sannolikt kommer att kämpa med och Winklevoss tvillingar har bemästrat.

Ska Winklevoss tvillingar sälja sin Bitcoin?

Många har spekulerat i att tvillingarna ska sälja sina Bitcoin-innehav medan priset är högt (eller åtminstone högt jämfört med när den första blev involverad).

Det är mycket troligt att Cameron och Tyler Winklevoss inte håller med. Enligt uppgift, de tror att tills Bitcoin når samma värdering som guld är det undervärderat.

Det skulle betyda det Bitcoin måste ha ett marknadsvärde på 7 biljoner dollar.

De har sagt:

“Vår avhandling är att Bitcoin är guld 2,0 och så tills det har en börsvärde på 7 biljoner dollar, vilket är storleken på guld, är det en mycket undervärderad tillgång, så jag tror att folk vaknar upp till det.”

Eftersom den nuvarande värderingen av Bitcoin är $ 145,234,072,946, enligt CoinMarketCap, det har fortfarande en lång väg att gå.

Bitcoin skulle behöva mer än 48 gånger prisökning vilket skulle vara fenomenalt. Om paret skulle sälja sin Bitcoin till 7 biljoner dollar skulle det vara värt en enorm summa.

Men då är det mycket troligt att de inte kommer att göra det, för om det når denna värdering skulle det troligen ersätta alla fiatvalutor.

Tålamod är nyckeln till Winklevoss-strategin

winklevoss tvillingar strategi

Deras strategi är att hålla och vänta och de är inte stora utgifter, enligt uppgift bara spendera pengar på sina hem och bara en av de två har en bil.

WinklevossStåndpunkt avvisar idén att Bitcoin är i en bubbla vilket stöds av många kritiker.

Detta argument bygger dock till stor del på tanken att det finns för många kryptovalutor. Det är troligt att någon gång en marknadskrasch kan komma att utplåna många av dem.

Om tvillingarna såldes under Bitcoins topp i december 2017, när en Bitcoin var värt nästan 20 000 dollar, skulle de ha gjort upp till 2,2 miljarder dollar.

Det bör också nämnas att Winklevoss tvillingarna är inte bara inblandade i Bitcoin. De har också innehav i Ripple och Ethereum och investerar över 350 miljoner dollar i olika mynt.

Valutahandlare bör titta noga på Winklevoss-tvillingarna. De är Bitcoinvalar och om de skulle besluta att sälja ut sina Bitcoin, det skulle sannolikt ha stor inverkan på marknaden.

Anmärkningsvärda individer som äger mer Bitcoin än Winklevoss potentiellt inkluderar Craig Wright, som vid ett tillfälle kan ha haft över 1 miljon Bitcoins och Satoshi Nakamoto, som, om den fortfarande lever, också äger 1 miljon Bitcoins.

Nyckelord

Om du kommer ihåg något från den här artikeln, gör det till dessa viktiga punkter.

  • Winklevoss tvillingar äger cirka 1% av alla Bitcoin. Uppskattningar gör att deras innehav är värda mellan 120 000 och 170 000 Bitcoins, det är över 1 miljard dollar.
  • Under de senaste åren lanserade duon Gemini, ett kryptovalutautbyte. Även om det fortfarande behöver växa är det en som är väl reglerad.
  • Winklevoss tvillingar tro det BitcoinMarknadsvärde bör överstiga det guld. Det är 7 biljoner dollar.
  • De är också involverade i Ethereum och Ripple. Liksom flera andra kryptovalutor.

Lär dig att handla Bitcoin med vår kurs i kryptovaluta

Vill du lära dig mer om andra kryptovalutor och hur du handlar med dem? Registrera dig sedan på vår kurs för kryptovalutahandel!

Om du gillade att läsa den här artikeln från Handelsutbildning, snälla ge det en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Ansvarsfriskrivning: Kryptovalutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map