De 20 bästa finansiella tipsen för årtusenden

De 20 bästa ekonomiska tipsen för årtusenden

Det finns färre bättre gåvor än efterhandens gåva. Om du kunde samla de lektioner du har lärt dig under din karriär och ta dem tillbaka till ditt 20-åriga jag, skulle du utan tvekan bli miljonär på nolltid. Men det är inte så som världen fungerar. Istället måste vi titta på dem som har upplevt ett större antal erfarenheter för att hitta ekonomiska ord av visdom som hjälper dig att vägleda dig i rätt riktning.

Tja, lyckligtvis för dig, den här artikeln i Trading Education gör precis det. Här sammanfattar vi de viktiga ekonomiska lektionerna som Robert Pagliarini, som är ägare till ett förmögenhetsrådgivningsföretag, har lärt sig under hela sin livstid. De passar bäst för unga människor som vill sätta sitt prägel på världen och bygga upp sin ekonomiska förmögenhet under de närmaste decennierna. För att göra det smältbart är här 20 av de bästa ekonomiska tipsen för årtusenden.

1. Det är dags att ta risker

finansiella tips, ta risker

Att vara ung och 20-årig är inte dags att spela det säkert och säkra dina vad. Istället är du i perfekt position för att ta stora risker som ditt äldre jag aldrig skulle överväga. Det betyder inte att vara dum med dina pengar, men det betyder att starta ett företag eller ta ut en investering som har potential att göra otroligt bra.

Även om det misslyckas har du lärt dig några värdefulla lärdomar och har fortfarande decennier av tid kvar för att få rätt nästa gång. Det är mycket lättare att göra detta nu medan du inte har en inteckning att betala och tre barn att mata.

Du kanske också gillar: Börja tänka och bli rik idag!

2. Det är viktigt att investera i dig själv

Om du vill bli framgångsrik i ditt liv och samla en hel del rikedom, måste du först och främst investera i dig själv. På ungefär samma sätt som du inte kan bygga ett miljarddollarföretag från grunden, kan du inte heller göra detsamma utan en solid kunskapsbas.

Fokusera på åtminstone de första 10 till 15 åren av din karriär som en lärande möjlighet. Visst, det finns en chans att du kan slå det stort med nästa Facebook eller Snapchat, men det är inte det som är viktigt. Det som är viktigt är att ta sig tid att lära sig saker på vägen och att bygga upp din kunskapsbas för framtida framgång.

3. Bli smart med pengar

Trots att universitet förkunnar dygderna med att få en examen och tillbringa år i utbildning är det förvånande hur få unga människor har god ekonomisk kunskap. Detta är verkligen synd eftersom det kan leda till att människor belastar sig själva med stora mängder onödiga skulder från mycket ung ålder.

Istället bör du vara proaktiv med din ekonomiska medvetenhet genom att ta dig tid att lära dig grunderna i redovisning. Dessa färdigheter hjälper dig att göra smartare personliga och affärsinvesteringar när du blir äldre. Bättre än, du behöver inte betala tusentals för att lära dig dessa färdigheter, bara börja med att läsa en bok, som den här – Få pengar smart av Robert Pagliarini.

Se även: Hur kan du börja investera utan pengar?


4. Flytta dit där möjligheterna ligger

Numera är unga människor ofta för försiktiga eller för rädda för att göra ett stort steg i början av 20-talet. I stället för att flytta till en ny stad för att hitta ett bra jobb och för att få tillgång till möjligheter, väljer de istället att stanna kvar hemma och bli gamla när världen passerar dem.

Det är osannolikt att du kommer att hitta spännande nya möjligheter när du sitter fast i samma miljö från födseln. Var istället modig och flytta till den plats där möjligheterna ligger, även om du inte har någon aning om vad som väntar. Genom att helt enkelt vara i dessa miljöer kommer du att exponeras för spännande nya idéer och kommer att vara mycket mer kapabel att hitta det stora jobbet eller det gap på marknaden.

5. Ställ in livstidsmål nu

sätta livstidsmål

Massor av människor säger saker som jag inte kan vänta med att bli rik någon dag ?? eller så tar jag semester när min ekonomi är i ordning ??. Dessa uttalanden är mycket blasà © och är inte alls realistiska. Faktum är att det är osannolikt att du någonsin når dem och tjänar det ekonomiska oberoende du önskar genom att säga dessa.

Istället bör du vara aktiv i din ekonomiska planering genom att sätta mål och mål som du ska träffa under hela ditt liv. Var inte blyg här, var istället djärv och ambitiös. Vill du ha en ö när du är 40? Bra, skriv sedan ner det! Du kan sedan få en uppfattning om hur mycket du behöver tjäna och vara värd med vissa intervall för att nå dessa mål.

Människor läser också: 5 framgångsrika företagare som började med ingenting och vad du lär dig av deras berättelser

6. Fokusera alltid på tillväxt

Människor som aldrig kommer någonstans i livet är de som fastnar i här-och-nu och inte tar chansen att driva sig själva. För att lyckas med din ekonomi måste du istället vara engagerad i att alltid driva dig själv och söka tillväxt. Detta innebär att lära sig nya saker och testa nya idéer.

Som tidigare nämnts, även om planerna misslyckas eller du blir slått tillbaka, lär du dig fortfarande värdefulla livslektioner. Det här är ovärderliga växande upplevelser och är de saker du alltid bör fokusera på. Det här är vad som hjälper dig att skilja ditt fantastiska liv från ett medelmåttigt liv.

7. Gör investering och spara en vana

pengar växer, ekonomiska tips

På samma sätt som du bör investera i din egen kunskap från en ung ålder, bör du också börja investera och spara pengar. Även om du inte har mycket att spara. Det spelar ingen roll. I själva verket, bara genom att lägga undan £ 5 eller så i veckan, kommer du att upptäcka att om några år har du en anständig pott med pengar som sitter redo att användas.

Denna enkla praxis att investera och spara där det är möjligt kommer att ge dig goda ekonomiska vanor som kommer att vara bra när du har mer pengar att leka med. Smarta årtusenden vill spara minst 10% av sina månatliga inkomster, redo att investera i möjligheter när de kommer.

Kolla in den här artikeln: Varför investerar jag så mycket bättre än att spara??

8. Ta aldrig skulder för din utbildning

Att ta skulder för att gå i skolan är ett oerhört kontroversiellt ämne. Det finns dock massor av solida argument som säger att det inte är vägen framåt att ta enorma skulder bara för att få en examen. Genom att göra det kommer du att sitta kvar med stora återbetalningar av lån kvar över huvudet i årtionden framöver.

Istället bör du överväga att ta dig lite tid på att göra en högskolekurs istället och stärka din ekonomi under tiden. Alternativt kan du lägga in timmarna genom att ta ett jobb medan du studerar. Visst, det kommer inte att vara lika kul och det kommer definitivt att bli svårare, men det kommer att ge dig den typ av grus och beslutsamhet som krävs för att lyckas i livet.

9. Gå in på allt du gör

Den typiska vägen som människor tar med uppgifter i livet är att organisera dem i små bitar och sedan kryssa för ett litet antal jobb varje dag. Men om du verkligen vill utmärka dig på något och komma vidare måste du gå all-in på vad du tycker är det viktigaste vid den tiden. Här är ett exempel. Anta att du jobbar 40 timmars veckor i ett vanligt jobb och bestäm sedan en dag att du vill starta ett företag.

Många människor kan behålla jobbet och begå ett par timmar varje natt här och där växa sin verksamhet. Även om detta långsamma och stabila tillvägagångssätt ibland kan löna sig, är det mycket mindre troligt. Istället, om du verkligen tror på idén, bör du förbinda dig 110% till den och ignorera allt annat tills du har sett igenom det. Som ett resultat kommer dina chanser att lyckas öka drastiskt.

10. Fokusera på att upprätthålla låga kärnkostnader

En av de värsta saker som en ung person kan göra nuförtiden är att börja ta stora månatliga utgifter från början. Visst, några av dina vänner har råd att bo i ett prickigt hus eller köra en helt ny bil, men försök inte att imitera dessa människor. Håll istället din ekonomi mager för att undvika att belasta dig själv på något sätt.

Det kan vara frestande att anmäla sig till ett dyrt månatligt låneavtal för en helt ny Tesla, men det är helt enkelt inte bra ekonomisk mening. Genom att göra det, tappar du dig ner med stora betalningar som du knappt har råd med och som minskar dina chanser att ta nya spännande risker och möjligheter.

11. Tänk på vem dina vänner är

omge dig med framgångsrika människor

Det finns ett vanligt ordspråk att vi blir genomsnittet av de fem personer vi tillbringar mest tid med ??. När du tänker på det är det mycket meningsfullt. Anta att du omger dig med vänner som har mycket låga förväntningar och liten ekonomisk ambition. De flesta av dina konversationer kommer att baseras på medelmåttiga saker som inte ser dig komma någonstans.

Men om du tar dig tid att träffas regelbundet med liknande likasinnade som är drivna och har god ekonomisk känsla, ökar dina chanser att lyckas dramatiskt. Att vara ung och 20 är det dags att drömma stort och gå stort på nya idéer. Hitta personer som delar denna passion och driv.

Missa inte: Vill du ha tips från någon som är värt 88 miljarder dollar??

12. Din hälsa är viktig

Att arbeta hårt och trycka på dig själv när du är ung är viktigt, men det bör aldrig komma på offret för din egen hälsa och välbefinnande. Istället bör du göra motion och hälsosam kost till en vanlig del av din livsstil. Detta hjälper dig att hålla din kropp och ditt sinne i god form, och hålla dig redo för när utmaningar kommer dig.

Behöver du bevis på vikten av detta? Tala bara med människor du känner som lider av kroniska sjukdomar eller självtillförda hälsostörningar. Du kommer att upptäcka att deras liv förändrades dramatiskt när dessa hälsoproblem kom i vägen. Det ger dig så mycket mindre tid att fokusera på andra saker och börjar svälja upp din mest värdefulla tillgång: tid.

13. Skapa, skapa, skapa!

skapa och bygga fantastiska saker

De människor som lyckas i sin framtida ekonomi är de som har tillbringat sina liv på att skapa och bygga stora saker. Det spelar ingen roll vad dessa är. Var det ett företag, en välgörenhetsorganisation, en produkt eller någon form av följande. Oavsett vad det är, det som de byggde är det som gav dem stor ekonomisk frihet.

Som sådan bör du lägga mycket av ditt fokus och energi på att bygga fantastiska saker hela tiden. Du vet aldrig vilken idé som blir den stora hit, men du missar 100% av de bilder du inte tar. Det hela handlar om att vara öppen för att ta risker och nå nya möjligheter när och när de blir tillgängliga.

Se även: Den här investeringsguiden hjälper dig att fatta bättre ekonomiska beslut

14. Fokusera på de andra åtta timmarna ??

Under en typisk dag kommer du att spendera åtta timmar på att arbeta, åtta timmar att sova och åtta timmar på att göra andra saker. Siffrorna är inte alltid perfekta för alla, men de är normalt ganska nära. Om du vill maximera din tid och bygga stor rikedom måste du vara noga med att uppmärksamma vad du gör under den tid du inte sover eller arbetar.

Om du har en affärsidé som du vill driva, bör åtta av dessa åtta timmar läggas på den idén. Även om du lägger in fyra eller fem timmar om dagen finns det någon annan där ute som lägger mer tid på samma idé. Så utnyttja den tid du får och gör allt för att skörda framgången i framtiden.

15. Gå utöver jobbet

gå ovanför

Denna punkt strider nästan mot några av de andra punkterna i denna artikel, eftersom den till stor del har försökt främja självständighet och lagt hårt arbete på dina egna idéer. Det finns dock mycket att säga för att gå utöver ditt dagliga jobb också. I stället för att bara blanda in och driva genom dagen bör du ge 100% varje dag och försöka sticka ut.

Genom att ta detta tillvägagångssätt kommer du att lära dig så mycket mer och ta så mycket mer från rollen. Det är också viktigt att hjälpa dig att utveckla en ägarmentalitet, det är där du styr hur framgångsrik varje del av din dag är. Du kommer också att upptäcka att du börjar trivas mer och bättre kan påverka de omkring dig genom din energi och entusiasm.

16. Bli inte upptagen av hur gammal du är

Det finns alldeles för många människor som klandrar sin ålder för varför de inte kommer att prova en ny möjlighet. Det finns de som säger att de är för unga eller för oerfarna för att prova något. Det är fel. I det andra lägret finns det de som säger att de är för gamla och för fasta i sina sätt att starta något nytt eller att försöka bygga något från grunden. Detta är också falskt.

I själva verket spelar det ingen roll hur gammal du är för att lyckas med något. Om du är 15 år gammal och vill börja tillverka och sälja saker, välj det! Om du är 50 eller 60 år och bestämmer dig för att gå tillbaka till skolan och utveckla en ny färdighet, gör det! Det finns alltid tid kvar att ändra dina omständigheter, du behöver bara tysta tvivel. Den bästa tiden att komma igång är idag.

Kolla in den här artikeln: 7 steg för att nå dina ekonomiska mål

17. Dubbla ner dina styrkor

framgångsrik investerares färdigheter

Ett av de snabbaste sätten att lyckas med en uppgift i livet, som att starta ett företag, är att spendera så mycket av din energi som möjligt för att göra något du är bra på. Detta betyder inte att du försummar allt annat, eftersom du fortfarande kan investera tid i att utveckla dessa färdigheter. Eller, ännu bättre, ta med hjälp utifrån från andra som har dessa färdigheter.

Om du vill att ditt företag ska lyckas måste du göra något exceptionellt bra, så du bör vara den person som går in på sina styrkor och maximerar sina talanger och energi. Oroa dig inte för resten eftersom de här sakerna kommer att ordna sig och bäras av vad du uppnår genom att fokusera på det du är bra på.

18. Förstå vad som får dig att lyckas

Själva naturen med att bygga något bra innebär att du kommer att möta utmaningar på vägen. Om du pratar med någon framgångsrik företagsägare kommer de att berätta att 1001 saker kom i vägen när de kämpade för att komma dit de är idag, men det hindrade dem inte. Och för att få dig igenom dessa tuffa tider måste du ha en anledning för att göra vad du gör.

Om du arbetar 16 timmars dagar för att lära dig en ny skicklighet eller bygga ditt varumärke måste du ha något där för att motivera dig hela vägen och påminna dig om varför du straffar dig själv. Att förstå vad som driver dig är en mycket personlig sak, så ta dig tid att titta djupt in i dig själv och lära dig vad de är. Gips sedan dessa saker var du än kan så att de finns där för att påminna dig och driva dig framåt.

Missa inte: Tony Robbins, en man som skapar och inspirerar framgång

19. Ta alltid ansvar

ta ansvar, ekonomiska mål

Efter den tidigare punkten är det viktigt att vara medveten om att livet inte är perfekt och ibland händer misstag och saker går fel. Det kan hända att du saknar en tidsfrist för lanseringen eller att en investering inte visar hur du skulle ha velat. Tja, när detta händer, skylla inte på andra.

Ta istället ansvar för misslyckandet och acceptera det som ditt eget. Det här är en mycket mogen sak att göra och det är överlägset det bästa sättet att växa som individ. Du kommer aldrig någonstans i livet om du fortsätter att skylla på andra för dina misstag. Var istället den personen som tar ansvar och lär sig en lektion för nästa gång.

20. Fokus på att bygga tillgångar

Att bygga verklig rikedom innebär att inse att du måste sluta arbeta för pengar och ha pengar för dig. Detta kan bara hända om du har tagit dig tid att bygga upp dina tillgångar. Tillgångar är saker som investeringar, företag och fastigheter. Saker som ger dig kontantavkastning varje månad, snarare än att ta bort pengar från dig.

Om du kan bygga upp en stor mängd tillgångar i ditt liv kommer pengarna så småningom aldrig att vara ett problem. Du har tillräckligt med att komma in för att täcka dina behov och behöver inte oroa dig för att spendera så mycket tid på att arbeta. Om du vill lära dig mer om den här punkten är det ett bra ställe att stara genom att läsa Rik pappa, stackars pappa.

Du kanske också gillar: Läs den här boken och börja fokusera på tillgångar!

Bonus Tips

ta kontroll över din ekonomi

Som en sista punkt att avsluta måste du inse att att ta kontroll över din ekonomi inte ska ses som en syssla. Istället har du kul i allt du gör och lever livet till fullo. Det finns ingen anledning att du inte kan göra det så länge du fokuserar på att göra det du älskar.

Missa inte: Den ultimata guiden till Forex Trading

Om du gillade att läsa den här artikeln från Trading Education, vänligen ge den en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Källa: www.forbes.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map