King Kong-syndromet: Överförtroende tömmer ditt handelskonto

Du håller på att lära dig en viktig läxa: Överförtroende kan riva ditt handelskonto till absoluta strimlor.

Varför?

Handel har inget att göra med att känna sig lycklig eller att “ha en lycklig strimma”.

I verkligheten handlar handeln om sannolikhet. I grund och botten, vad är chanserna att få en handel rätt eller fel?

När du börjar känna dig lycklig kan det gå fel och du kan göra stora förluster. I värsta fall kan det leda till King Kong-syndrom.

Lär dig hur du kan undvika detta enorma misstag genom att ta vårt gratis valutahandel kurs!

Vad är King Kong syndrom?

vad är King Kong syndrom

King Kong syndrom är där en näringsidkare gör en vinnande handel eller en serie vinster och det resulterar i att de handlar mer.

När de fortsätter att vinna blir de övertygade, tror att tur kommer att upprepa sig och de tar fler risker eller misslyckas med att bedöma marknadens situation ordentligt.

Vanligtvis, dessa handlare är nybörjare utan mycket kunskap om handel och i de flesta fall kan de ha lagt stor storlek eller använda alldeles för mycket hävstång.

Båda är dödliga.

Våra hjärnor tränas för att upprepa saker vi gillar. Även om detta är väldigt naturligt betyder det definitivt inte att det är bra för oss.

Så småningom slutar dock “lucky streak” och näringsidkaren gör en stor förlust, förmodligen förlorar alla sina vinster och kanske mer.

Nybörjare har bokstavligen tömt sina handelskonton genom att göra detta.

Varifrån kommer termen King Kong syndrom?

Frasens exakta ursprung är oklart, men det talas om i boken Forex Essentials i 15 affärer: Global-View.com-guiden till framgångsrik valutahandel och i kapitel 8, Heuristisk baserad handel.

Författarna definierar King Kong syndrom som:

”Det känslomässiga höjdpunkten som överträffar näringsidkaren när de gör det exceptionellt bra under en tidsperiod, till exempel att göra ett dussin vinnande på varandra följande. Vanligtvis följt av en stor förlorad handel och en verklighetskontroll. ”

Rädsla och girighet är två huvudkomponenter som boken citerar som påverkar hur en näringsidkare reagerar på marknaden.

Kolla in boken och författarnas webbplats Global-View.

Vem påverkas av King Kong-syndromet?

Ganska mycket vem som helst kan falla i den här fällan när de börjar vinna för mycket och tycker att handel är lätt. Det är inte bara nybörjare!

I handelscirklar anses det ofta att du är som din farligaste när du vinner alldeles för ofta.

Som sagt, i en studie av överförtroende hos investerare som publicerades av TurtleTrader, de fann det män är mer benägna att vara alltför självsäkra än kvinnor och handla mer än de borde.

Faktum är att män handlar 45% mer aktivt än kvinnor. Andelen är ännu högre för ensamstående män.

Vilka andra saker kan skapa falskt förtroende?

För mycket information kan också vara en faktor.

Förmodligen har studier visat att när människor uppnår mer information ökar det deras förtroende för deras förmåga att förutsäga resultat.

Problemet är att denna information är inte alltid relaterad till vad de handlar med, effektivt ge dem en falsk känsla av förtroende för att förutsäga ett resultat av en handel.

En annan faktor kan vara att oerfarna handlare kan känna att deras personliga engagemang i ett marknadsinstrument på något sätt kommer att påverka resultatet positivt.

De anser att det bara räcker med att marknaden vill höja priset för att göra det. Detta liknar spel i den meningen att spelare känner kontrollen när de kastar tärningarna.

Sensationssökning är också en faktor. När det finns tillsammans med falskt förtroende kan det vara dödligt för en näringsidkare.

Hur kan vi stoppa King Kong syndrom?

Att vara medveten om det är en bra start, men vi kan göra mycket mer för att förhindra det.

Ha en handelsplan

har en handelsplan

De som orsakats av King Kong-syndrom har vanligtvis ingen handelsplan alls. De gissar helt enkelt vad som fungerar som i grund och botten är spelande.

Den viktigaste delen av din plan är riskhantering.

Kanske nej. En sak som en näringsidkare behöver för sin riskhanteringsplan är att känna till deras förhållande mellan risk och avkastning. I grund och botten, hur mycket är du villig att riskera och hur mycket siktar du på att få tillbaka?

Utöver det är det viktigt att veta när man ska gå in och ut på marknaden.

Men din handelsplan bör inte bara handla om en eller en handfull affärer, den ska ha en bredare omfattning och med veckovisa, månatliga och årliga mål.

Med mål på plats kan du förhindra att du överträder.

När du har en plan tillsammans, följ den strikt! Ändra dig inte och försök jaga några fler pips. Det är inte värt det.

Din handelsplan måste informeras genom marknadsanalys

Det är både grundläggande och teknisk analys.

Grundläggande analys kommer att göra dig medveten om händelser som kan påverka marknaden, negativt eller positivt.

Genom att utföra teknisk analys kan du träna med stor sannolikhet vad resultatet av en handel sannolikt kommer att bli.

Du kan också leta efter ett visst pris eller ljusstake mönster som indikerar att en viss rörelse uppåt eller nedåt håller på att dyka upp.

Tänk som en näringsidkare, inte som King Kong

tänk som en näringsidkare inte som king kong, king kong syndrom

Med detta menar vi att du behöver komma in i rätt mentalitet hos en näringsidkare och handel utan känslor; rädsla, girighet, hämnd bör alla läggas åt sidan.

Om du känner att de kryper in i dina affärer, bör du förmodligen sluta handla, gör något annat och rensa huvudet.

Det finns många böcker skrivna av handlare om handlarpsykologi som är värda att titta på.

Det är också värt att påpeka att att förstå ditt mentala tillstånd kan vara utmanande och ännu svårare att lära sig än den tekniska sidan av handeln.

En annan sak att få rätt är att handel är inte en bli rik snabbt system. Tänk på att handla som ett företag och varje företag behöver en plan.

Håll din strategi enkel och komplicera det inte med saker som hävstång tills du verkligen förstår begreppen bakom handel. Även då ta babysteg och börja smått.

Utöver ovanstående handlar de bästa handlarna mindre och inte mer.

Ju mer du handlar, desto fler risker utsätts du för. De bästa handlarna är faktiskt mer fokuserade på att inte förlora pengar, istället för att tjäna mer.

De letar strikt efter situationer med bästa möjliga resultat, vilket kräver mycket disciplin.

En annan viktig sak som professionella handlare gör är diversifiera sina risker, medan övermodig handlare under diversifiera. De är mer benägna att hålla fast vid handel med ett instrument.

Lär av dina misstag

Det är också viktigt att ta ansvar för dina förluster. Skyll inte på andra människor och saker för dem.

Om du inte accepterar dina förluster som dina förluster får du aldrig veta vad som gick fel! Genom att lära av dessa misstag kan du förhindra att de händer igen.

Skaffa dig en handelsdagbok för att hålla reda på alla dina affärer. Skriv ner när du gick in och lämnade, varför du gick in, vad du gjorde och naturligtvis resultatet.

Leta efter stunder där du är utsatt för King Kong-syndrom, där för mycket vinnande gjorde dig lat.

Leta efter trender

leta efter trender

I samma studie som TurtleTrader refererar till ovan, de fann att det är mer sannolikt att privatinvesterare köper stora vinnare eller förlorare, fokuserar bara på vad som fångar deras uppmärksamhet.

I grund och botten köper de antingen ett mycket billigt marknadsinstrument eftersom det är billigt eller mycket högt och tror att det kommer att fortsätta att stiga i pris.

Även om det finns en viss logik i detta det är fel eftersom näringsidkaren inte har identifierat om det finns någon trend eller inte.

Utan en uppåtgående trend är det mycket troligt att näringsidkaren tappar pengar.

Om de köper högt och tänker kommer det att fortsätta att stiga i pris, det kan ha nått motståndsnivåer och kommer att börja sjunka.

Och om de köper till en mycket låg ränta, vad ska det hindra att det går ännu lägre.

För att göra saken värre är det mycket troligt att en sådan näringsidkare inte har beaktat tidsramen. De vet inte när de kommer in eller ut ur den här handeln.

Sträva efter konsekvens

Hur kom de mest framgångsrika handlarna dit de är idag?

Gjorde de någonsin en förlorande handel?

Nej säkert inte!

Om det är vad du tror, ​​skulle vi gärna förvisa den illusionen. Det är ett välkänt faktum att alla handlare, oavsett hur erfarna, gör förluster.

Om de alla gör förluster, hur kan de lyckas?

De är framgångsrika eftersom de strävar efter konsekvens.

De kan fortfarande vara lönsamma även när 50% av deras affärer gör vinst. Detta beror på att de ser till att deras dåliga affärer är små och att deras lönsamma affärer är stora.

En del av att vara konsekvent är att ha en strategi som lätt kan upprepas och hålla fast vid den strategin.

Bara för att du gjorde 200 punkter på din handel betyder det inte att du nu ska använda 1: 500 hävstång!

Om något betyder det att den strategi du just har utfört ska upprepas och hållas fast vid!

Omvärdera dina mål när du handlar

När det går bra, tänk på din risk. Offra inte allt genom att vara lat.

Du borde tänka ”Riskerar jag nu för mycket? Går jag till stor del för den här handeln? ‘ Kom ihåg att dina risker inte var desamma som när du startade handeln.

Leta efter tecken på att du blir lat eller hoppar över viktiga saker som att inte bedöma marknaden ordentligt.

Förtroende är fortfarande viktigt!

förtroende är viktigt

Låt inte den här artikeln få dig att ha en negativ åsikt om förtroendets roll. Det är fortfarande en mycket värdefull tillgång för en näringsidkare.

Utan förtroende för dina förmågor kanske du inte handlar alls och då blir du aldrig lönsam. Du kanske aldrig börjar eller bara slutar.

Men äkta förtroende måste förtjänas och kommer med tid och erfarenhet. Låt inte ditt självförtroende förvandlas till King Kong-syndrom.

Nyckelord

Om du kommer ihåg något från den här artikeln, gör det till dessa viktiga punkter.

  • King Kong syndrom är ett känslomässigt högt följt av ett emotionellt lågt. Du börjar känna dig lycklig när du vinner flera gånger, men den strimman slutar.
  • Det finns inget sådant som en vinnande rad i handeln. Sannolikheten existerar dock säkert och kan mätas. Sätt din tro där istället!
  • Överförtroende kan ge ditt handelskonto tarmar. De bästa handlarna handlar mindre, inte mer!
  • Att ha en handelsplan kan förhindra överförtroende och överträdelse. Det måste också följas strikt.
  • Äkta förtroende kommer med tiden. Förtroende är bra att ha men det bör byggas på en grund av erfarenhet.

Vill du lära dig att ställa upp rimliga mål och undvika King Kong syndrom?

Få sedan vår gratis valutahandel!

Just nu ger vi bort vår £ 2500-kurs, The Ultimate Guide to Forex Trading, helt gratis.

På vår gratis kurs lär du dig:

  • Foundation i Forex Trading
  • Mekanik för valutahandel
  • Avancerad analys i Forex
  • Strategi i Forex

Men du måste vara snabb, det kommer inte att vara gratis för alltid.

Om det är så bra, varför är det gratis??

Helt enkelt betalar våra partnermäklare för kursen.

De vet att utbildade handlare är bättre handlare. Outbildade handlare är mer benägna att ge upp snabbt efter att ha gjort förluster.

Det är en vinn-vinn-situation; du får en handelsutbildning, de får en näringsidkare som är mer benägna att hålla fast vid dem.

Låt inte överförtroende och King Kong syndrom töm ditt handelskonto. Få en handelsutbildning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner