Bitcoin-vanvid, hvad er det, og er det værd at investere i?

Nu har du uden tvivl hørt om bitcoin (BTC), og den brummer, den har skabt blandt investeringssamfundet. Du undrer dig måske over, om det er værd at investere i dig selv. Før du forpligter dig til en investering i bitcoin, skal du sørge for, at du forstår fuldt ud, hvad kryptokurrency indebærer – og hvad risikoen er.

Handelsuddannelse er et førende center for ressourcer for investorer, herunder investorer, der er nye. Vores uddannelsesindhold er designet til at udstyre dig med den viden, du har brug for til at træffe en informeret beslutning om din næste investering og introducere dig til de muligheder, du har som investor. Vores guide til bitcoininvestering er designet til at give et overblik over fordele og risici, som bitcoin præsenterer, og for at hjælpe dig med at forstå, hvad kryptovalutaen handler om.

Se også: Hvad er Altcoins? Her er 7, du bør vide om

Forståelse af Bitcoin

bitcoin minedrift

Bitcoin er en peer-to-peer digital valuta, der forvaltes under en offentlig hovedbog kendt som en blockchain. Den har ingen centralbank, men i stedet drives af netværksaktiviteten på den blockchain. ‘Mønterne’ er faktisk stykker digital information, som kan ‘udvindes’ af computersoftware og derefter handles på netværket. Bitcoins kan findes af enhver bruger med den rette teknologi til deres rådighed – men de kan også købes og sælges som aktiver i sig selv.

Bitcoin er en af ​​mange kryptokurver, der er opstået i de seneste år. Det er fortsat det mest højt profilerede og værdifulde af alle kryptoassets, men det er også blandt de mest ustabile, og det er kendetegnet ved store prissvingninger, som kan være meget uforudsigelige. Investering i bitcoin ses ofte som et spil på grund af de enorme risici, der er involveret: uden central administrator er der ingen chance for en redning, hvis valutaen går i stejl tilbagegang.

Investorer kan også overveje Litecoin, Ethereum eller Ripple, som har lavere værdi, men som har tendens til at vise mere stabilitet over tid. Ethereum er for eksempel en af ​​de få kryptokurver, der undgår 2018’s nedadgående prisudvikling: Den voksede faktisk med omkring 8% i den tidlige del af dette år. Bitcoin forbliver dog den mest populære. Der er også filialer af bitcoin, der er vokset væk fra hovedvalutaen, såsom Bitcoin Cash og Bitcoin Gold, som begynder at tiltrække interesse fra investeringssamfundet..

Historien om bitcoin

Bitcoin blev oprettet i august 2008 af en ukendt person eller gruppe, der handlede under pseudonymet for Satoshi Nakamoto. Nakamoto krediteres med at udvinde den første bitcoin i blockchain og kickstarte kryptovalutaen. Den dag, hvor open source bitcoin-softwaren blev frigivet, modtog den tidlige adopterer Hal Finney den første bitcoin-transaktion – værd 10 BTC – fra Satoshi Nakamoto. På dette stadium havde bitcoin ingen pengeværdi. Nogle har spekuleret i, at Satoshi Nakamoto faktisk kunne være Hal Finney, selvom datalog og spiludvikler benægter dette.

Da antallet af mønter, der blev udvundet med succes, begyndte at stige, og da flere mennesker valgte bitcoin-netværket, begyndte den digitale valuta at stige i værdi. I juli 2010 havde bitcoin en værdi på $ 0,08 mod den amerikanske dollar, og i 2011 havde mønterne opnået paritet med dollaren. Siden da er værdien af ​​bitcoin fortsat med at stige med en bemærkelsesværdig hastighed, hvilket tilskynder interesse fra investeringssamfundet.

I 2017 oplevede bitcoin en utrolig stigning i værdi. På et tidspunkt toppede det $ 18.000, og lande rundt om i verden kæmpede for at oprette bitcoin-børser og begynde at regulere dette populære alternativ til fraktioneret reservebank. Denne boble er sprængt til en vis grad, da bitcoinprisen faldt i begyndelsen af ​​2018, men kryptovalutaen ser ud til at komme sig igen fra februar 2018.

Se også: 5 smarte måder at investere $ 1.000 på

Bitcoin i dag og i fremtiden

bitcoin-fremtid

Nogle nationer har været mere åbne for bitcoinhandel end andre. Kina er gået over for at forbyde bitcoin-udvekslinger, og det slår hårdt ned på onlinehandel fra sine borgere, mens Egypten har erklæret, at bitcoin er lidt mere end en spilaktivitet, og handel med det er derfor forbudt under strenge muslimske love. På den anden side har Sydkorea og Israel omfavnet valutaen ved at give den status som lovligt betalingsmiddel og tilskynde nationale reserver til intern handel.

Bitcoin er meget populært i Storbritannien og USA, hvor det ikke er reguleret, men det har en vis juridisk beskyttelse. Mange banker har erklæret, at bitcoin ikke kan købes på kredit, og de har søgt måder at blokere deres medlemmers handel og investeringer på. JP Morgan er dog blandt de vigtigste tilhængere af bitcoin, hvor finansmanden for nylig argumenterede for, at bitcoin-ETF’er kunne være de "hellig gral ved at investere".

Er det værd at investere i bitcoin?

Bitcoin er fortsat en ekstremt risikabel investering. Der er nogle enorme gevinster, der kan opnås ved onlinehandel med kryptokurver, men dette skal afvejes mod chancen for betydelige tab. Bitcoin kan miste tusindvis af dollars i værdi natten over, og det er faktisk sket flere gange i starten af ​​2018. På trods af disse risici er mange mennesker interesserede i at lære at investere i bitcoin.

I slutningen af ​​februar 2018 er bitcoinprisen lidt over $ 7.600. Kryptovaluta viser tegn på forbedring, selvom den har et stykke vej at gå, før den genvinder december maksimale værdier på omkring $ 19.000 pr. BTC. Handelseksperter forventer, at bitcoin-prisen vil stige tilbage over $ 10.000 og fortsætte med at stige. For mange er bitcoin-boblen endnu ikke sprængt – snarere er den kun lige begyndt at vokse. Nogle spekulerer endda i, at bitcoin kunne nå $ 1.000.000 i de kommende par år. Imidlertid vil investering i bitcoin altid være lidt af et gamble med lidt garanti.

Hvis du vil lære at handle med bitcoin, og især hvis du er ny til at investere, er Trading Education et blomstrende knudepunkt for ressourcer. Vores pålidelige eksperter kilder opdaterede, nøjagtige oplysninger for at udstyre dig med sund økonomisk viden og finansielle uddannelsestjenester.

Gå ikke glip af: 7 grunde til, at investering ikke er en god idé!

Hvis du nød at læse denne artikel fra Trading Education, bedes du give den en like og dele den med alle andre, som du tror, ​​det også kan være af interesse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner