En begynderguide til stablecoins

Nogensinde spekuleret på, hvordan fungerer stablecoins? Du er på det rette sted. I denne artikel forklarer vi alt hvad du behøver at vide om stablecoins, og om de kan være en smart tilføjelse til din portefølje.

Når det kommer til handel med kryptokurrency, kan en af ​​sektorens største træk også være en alvorlig fare: volatilitet. Mens fiat-valutaer har typisk daglige volatilitetsniveauer på 0,5%, det er ikke usædvanligt, at prisen på kryptokurver ændres med så meget som 5% – og hvis priserne konsekvent falder, kan dette resultere i enorme tab for investorer. (En fiat-valuta er en, der er reguleret af en regering og har en fast værdi, for eksempel det britiske pund eller den amerikanske dollar).

Selvom volatilitet kan være en positiv faktor, hvis forhandlere ved nøjagtigt, hvornår de skal købe og sælge, betyder det, at de fleste kryptokurver er ekstremt risikable investeringer. Men for dem, der ønsker at få adgang til de decentraliserede fordele ved krypto, men ikke ønsker at bekymre sig om de uforudsigelige priser, er der en alternativ løsning: stablecoins.

Hvis du undrer dig over ‘hvordan fungerer stablecoins’ eller endda ‘hvad er stablecoins’, er du på det rette sted. I denne artikel har vi sammensat den ultimative begynderguide til stablecoins. Uanset om du er en eksisterende kryptoinvestor, der ønsker at vide mere om disse aktiver eller nogen, der er forsigtige med Bitcoin og mener, at stablecoins kan være svaret, kan du læse videre for at finde ud af, hvorfor så mange investorer tilføjer stablecoins til deres portefølje.

Hvad er stablecoins?

brug af stablecoin

Kilde: etoro.com

Som navnet antyder, er stablecoins en bestemt type kryptokurrency (eller kryptotoken), der er designet til at være stabil i naturen. Mens valutaer som Bitcoin tager deres værdi fra en række faktorer – herunder udbud og efterspørgsel, investortillid og begivenheder som Bitcoin-halvering – er stabile mønter knyttet til en fast ekstern værdi.

Ofte er dette en fiat-valuta som den amerikanske dollar, men det kan også være en vare som guld, olie eller bestemt mineraleksport. Det kan endda være en anden kryptokurrency, så længe den er en (eller flere), der ikke er underlagt enorme prisudsving.

Ideen bag dette er, at værdien af ​​det underliggende aktiv vil være stabil nok til at holde stablecoin i skak. Fordi stablecoin har den samme værdi, er den beskyttet mod markedsvolatilitet, der påvirker standardkryptovalutaer. Selvom det vil blive påvirket af eventuelle udsving i dets tilknyttede aktiv, vil disse sandsynligvis være langt mindre dramatiske end dem, der påvirker prisen på Bitcoin, Ethereum og andre større kryptoer.

Hvad er flygtighed?

Volatilitet er et af de vigtigste begreber på kryptokurrencymarkedet. Før vi besvarer spørgsmålet ‘hvad bruges stablecoins til?’, Lad os sammenfatte nøjagtigt, hvad udtrykket ‘volatilitet’ betyder, og hvordan det kan måles i investeringer..

Volatilitet er det omfang, hvor en kryptokurrency (eller ethvert andet aktiv) svinger i værdi. Det er en vigtig indikator for handlende og investorer, der kan bruge disse oplysninger til at forudsige udbrud investeringsmuligheder. Faktisk er at studere tidligere prisbevægelser et af de vigtigste skridt, der skal tages, før du tilføjer en ny krypto til din portefølje.

I kryptovaluta-investering måles disse prisbevægelser generelt i pips. Dette står for procentdel i point (eller prisrentepunkt) og bruges til at vise selv de mindste værdiændringer. Tænk på en pip som den fjerde decimal i et tal – for eksempel $ 0,0001.

En meget flygtig kryptokurrency er en, der svinger vildt i værdi. Bitcoin citeres ofte som en af ​​verdens mest ustabile aktiver. I de tre måneder mellem oktober 2017 og januar 2018 ramte valutaen for eksempel en rekordvolatilitetsrate på 8% – mens prisen i juni 2019 styrtede ned med $ 1.000 på kun 20 minutter!


Selvom ingen valuta er helt fri for volatilitet, er det utroligt usædvanligt, at fiat-valutaer oplever dette niveau af prisbevægelser i en så kort periode. Dette betyder, at stablecoins er langt mere modstandsdygtige over for de faktorer, der kan påvirke konventionel kryptokurrency.

Hvad er de forskellige typer stablecoin, og hvad bruges de til?

stablecoins

Kilde: blockdata.tech

For at forstå, hvad stablecoins bruges til, er vi nødt til at udforske de forskellige typer stablecoin. Disse tre typer er:

 • Fiat-backede stablecoins (ellers kendt som peg stablecoins)
 • Sikkerhedsstillelse stablecoins
 • Algoritmiske stablecoins

Hver af disse kategorier har forskellige egenskaber, der gør dem egnede til en række forskellige formål. Lad os se nærmere på, hvordan disse typer stablecoin fungerer.

Hvad er Fiat-backede stablecoins?

Fiat-backede stablecoins, eller pind stablecoins, er ret selvforklarende. Disse er kryptotokener, der er bundet i værdi til en underliggende fiat-valuta. Dette kunne være det britiske pund, japanske yen, canadiske dollar, schweiziske franc – mulighederne er næsten uendelige, men den mest almindelige er den amerikanske dollar.

Den mest berømte fiat-backede stablecoin er Tether (USDT) som blev lanceret i 2014. Dette var faktisk verdens første stablecoin, så det er noget af en trendsætter. Tether appellerede til investorer, der var fascineret af kryptos decentrale karakter, men fandt udsigten til Bitcoins dramatiske prissvingninger for alarmerende. Og denne appel har betalt sig. Tether er i øjeblikket ikke kun den mest populære stablecoin, men også den tredje største kryptokurrency efter markedsværdi. I skrivende stund er dets markedsværdi $ 17.473.086.836, og den har den højeste døgnhandelsvolumen af ​​ethvert digitalt aktiv på markedet ($ 41.067.765.107).

Tether tager sit navn fra det faktum, at det er ‘bundet’ til den amerikanske dollar. Dette betyder, at 1USDT er lig med 1USD. Andre eksempler på USA-støttede stablecoins er:

 • TrueUSD
 • USD-mønt
 • Tvillingedollar

En af de vigtigste anvendelser til fiat-backede stablecoins er som mellemled mellem fiat og cryptocurrency. På børser behandles det ofte som en digital dollar. Hvis en investor ikke kan foretage en direkte USD-transaktion, kan brug af Tether-tokens være et godt alternativ. Fordi 1USDT (i teorien) altid vil værdi 1USD, vælger mange investorer at konvertere deres midler til Tether som en måde at gemme dem på i digitale tegnebøger uden at skulle bekymre sig om, at deres værdi falder over tid.

Hvad mere er, masser af børser giver ikke investorer mulighed for at købe og sælge krypto ved hjælp af fiat-valuta. Som et resultat kan konvertering af kryptofonde til fiat være ret vanskeligt – men at konvertere krypto til Tether og derefter Tether til USD er ret ligetil.

Hvad er sikkerhedsstillelse stablecoins?

Sikkerhedsstillelse stablecoins arbejde efter samme princip som fiat-backede stablecoins. I stedet for at være bundet til USD, GBP eller EUR er de dog bundet i værdi til en anden kryptovaluta.

Læs mere:

Populære kryptovalutaer at købe og sælge i britiske pund

Mest populære kryptovalutaer i USA

Faktisk er de fleste sikkerhedsstillelse stablecoins bundet til et udvalg af forskellige kryptokurver. (Dette kaldes undertiden en kurv med aktiver). Du tror måske, at binde en stablecoin til en eller flere kryptokurver besejrer genstanden for en stablecoin. Når alt kommer til alt, hvis dets underliggende aktiver ikke er stabile, hvordan kan en stablecoin leve op til sit navn?

Dette er en gyldig bekymring. Sikkerhedsstillelse stablecoins såsom Maker mønt (DAI) er meget mindre stabile end dem, der er bakket op af en fiat-valuta. Men de har en stor fordel i forhold til både pinden og de centraliserede stablecoins: de kan være fuldt hostede på blockchain. Dette betyder, at de er helt decentraliserede i modsætning til dem, der er afhængige af statslige aktiver.

De fleste investorer bruger sikkerhedsstillelse stablecoins som en sikringsværktøj for at modveje mere ustabile valutaer i deres portefølje. Selvom de er den mest ustabile form for stablecoin, kan de stadig være en effektiv form for risikostyring, der forvitrer nogle af stormene, hvilket kan forårsage enorme prisbevægelser i mere store kryptoer.

Hvad er algoritmiske stablecoins?

I modsætning til fiat-backed eller sikkerhedsstillede stablecoins, algoritmiske stablecoins ikke er bundet til et underliggende aktiv. I stedet styres den cirkulerende forsyning som reaktion på dens ydeevne.

For eksempel, hvis en mønt formodes at være nogenlunde lig med den amerikanske dollar og begynder at falde til under dette beløb, reducerer en algoritme automatisk udbuddet for at få prisen op igen. På samme måde, hvis prisen begynder at overstige $ 1, vil algoritmen øge den cirkulerende forsyning for at hjælpe med at sænke prisen.

Algoritmiske stablecoins er baseret på mængde teori om penge. Dette angiver, at prisen på en vare eller tjeneste er direkte proportional med mængden af ​​penge, der er i omløb. Det er den samme praksis, som de fleste banker bruger til at regulere inflation eller deflation.

Et eksempel på en algoritmisk stablecoin er Basis. Grundlagt af tre kandidater fra Princeton University i april 2018, indsamlede Basis imponerende $ 133 millioner i sin seneste investeringsrunde, hvilket viser, at mange mennesker kan se potentialet for algoritmiske stablecoins. Dets system er beskrevet som en ‘algoritmisk centralbank’ – men hvilke fordele har den i forhold til fiat-backede eller sikkerhedsstillede stablecoins?

I modsætning til stablecoins som Tether kræver Basis ikke sine grundlæggere at have reserver på amerikanske dollars. Dette skyldes, at mønten er knyttet til 1USD i værdi, men ikke aktivt bakkes op af fysiske reserver. Dette gør det muligt at være virkelig decentraliseret fra fiat-banker på en måde, som de fleste fiat-støttede kryptokurver ikke kan være.

Den algoritmiske tilgang er også mere nøjagtig end at være bundet til et udvalg af kryptokurver. Algoritmen er ikke afhængig af eksterne markedsfaktorer, hvorimod et udbredt hit for kryptovaluta-sektoren (såsom coronaviruspandemien, som påvirkede investeringer af enhver art i en sådan grad, at den nu er kendt som ‘coronavirus-nedbrud’) ​​sandsynligvis sænk værdien af ​​en sikkerhedsstillelse, der stabler ned.

Hvad er fordelene ved stablecoins?

Nu har vi besvaret spørgsmålet ‘hvad er stablecoins’, lad os afveje de forskellige fordele ved denne type krypto for at hjælpe dig med at beslutte, om stablecoins er en god investering i 2020 og derefter.

✅ Den største fordel ved at investere i stablecoins er, at de kan være en effektiv form for risikostyring. Som et sikringsværktøj kan stablecoins hjælpe med at regulere din portefølje og fungere som en form for forsikring for at veje mere risikable investeringer

✅ Stablecoins kan let konverteres til fiat-valuta, hvilket gør dem til en bekvem mellemmand mellem fiat og crypto

✅ Stablecoins kræver meget lidt overvågning af investorer takket være deres utroligt lave niveauer af volatilitet

✅ De kan bruges til at overføre store mængder midler til offshore-konti uden at skulle bekymre sig om ugunstige valutakurser eller grænseoverskridende gebyrer

✅ Stablecoins er også mindre sårbare over for hacking end konventionelle kryptokurver, da blockchain faktisk ikke gemmer sin sikkerhed

✅ Stablecoins er meget skalerbare, da der ikke er nogen faste reserver

Hvad er ulemperne ved stablecoins?

Stablecoins kan have en lang række fordele, men det betyder ikke, at de er fejlfri. Langt fra det, faktisk! Dette er de vigtigste ulemper, du skal overveje, før du beslutter, om du skal investere i nogen form for stablecoin.

❌ Stablecoins kan være et godt sikringsværktøj, men det er ikke i sig selv gode investeringer. Dette skyldes, at deres værdi over tid aldrig vil stige – det vil altid være lig med 1 enhed af dets underliggende baseaktiv

❌ Mange stablecoins kræver, at en depot eller revisor overvåger deres præstationer og sikrer, at værdien er knyttet. Dette kræver, at investorer sætter deres lid til nogen og betyder, at der kan være potentiale for menneskelige fejl

❌ Nogle mennesker har sammenlignet algoritmiske stablecoins med et pyramidesystem. Den lave pris på poletter som Basis ($ 1) betyder, at væksten uundgåeligt skal subsidieres af nye investorer, der køber ind i ‘ordningen’

❌ Der kan være mangel på gennemsigtighed omkring fiat-backede stablecoins. For eksempel er Tether gentagne gange kommet under beskydning for angiveligt ikke at eje nok reserver på USD til at understøtte sine påstande om, at det for hvert Tether-token, det udsteder, har $ 1 i banken

Centrale punkter

 • Stablecoins blev udviklet til at omgå volatiliteten, hvilket gør kryptomarkedet så risikabelt
 • Stablecoins fungerer ofte som skæringspunktet mellem fiat og cryptocurrency
 • Volatiliteten for en typisk kryptovaluta kan være omkring 5% i modsætning til 0,5% for en typisk fiat-valuta
 • Der er tre hovedtyper af stablecoin: fiat-backed, sikkerhedsstillelse og algoritmisk
 • Størstedelen af ​​fiat-backede stablecoins er knyttet til den amerikanske dollar
 • Større stablecoins inkluderer Tether, DAI Coin og Basis
 • Algoritmiske stablecoins er baseret på mængdeteorien om penge
 • Stablecoins kan være et effektivt sikringsværktøj til styring af risiko i en diversificeret portefølje
 • De er dog ikke selv en investering, der stiger i værdi over tid

Hvis du har spekuleret på ‘hvad er stablecoins’, håber vi, at denne begyndervejledning har givet dig en introduktion til denne unikke type kryptokurrency. Da bredere interesse for stablecoins begynder at vokse, kan det være tid til at være opmærksom på stablecoins og overvåge deres anvendelse på det bredere marked. Faktisk afslørede en rapport fra kryptokursudvekslingen Binance, at interessen for USD-sikkerhedsstillede stablecoins steg dramatisk mellem maj 2018 og maj 2019, hvor de 24-timers tilbudsmængder drevet af stablecoins steg fra 35,78% til 60,55%.

Overvejer du at tilføje stablecoins til din portefølje? På trods af deres lave volatilitet er det stadig vigtigt at huske, at enhver form for kryptovaluta er en risikabel investering. Udfør altid din due diligence, inden du køber ind i en fiat-backed, sikkerhedsstillelse eller algoritmisk stablecoin.

En begyndervejledning til stablecoins – ofte stillede spørgsmål

Hvor mange stablemønter er der?

Der er i øjeblikket mere end 200 stablecoins på kryptokurrencymarkedet. Da der i alt er over 6.000 kryptokurver, repræsenterer dette en relativt lille andel.

Hvad er den mest populære stablecoin?

Den mest populære stablecoin er Tether. Det var den første stablecoin, der blev lanceret, så betragtes det ofte som stablecoins Bitcoin!

Er stablecoins faktisk stabile?

Svaret på dette spørgsmål er ikke ligetil. Mens stablecoins normalt er meget mere stabile end konventionelle kryptokurver, er de kun lige så stabile som det underliggende aktiv, som de er knyttet til. Dette betyder, at de ikke er helt fri for volatilitet (næsten ingen valuta er).

Hvorfor er stablecoins populære?

Stablecoins er populære, fordi de omgår meget af den volatilitet, der gør Bitcoin og andre kryptoer så risikable. De er også blevet mere og mere populære som en måde at konvertere kryptofonde til fiat.

Hvad er fremtiden for stallmønter?

Da stablecoins vokser i popularitet, tror mange eksperter, at vi kunne se dem begynde at tilskynde til masseadoptagelse af kryptokurrency. I fremtiden kan stablecoins være en bekvem form til at foretage online- eller kontaktløse betalinger samt overføre penge mellem digitale tegnebøger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map