Er Blockchain fremtiden for banker?

Blockchain-teknologi og traditionelt banksystem

Vi har ikke oplevet mange drastiske ændringer i bankverdenen i næsten et århundrede. Sektoren har fortsat sin drift på samme måde med ringe eller ingen trussel fra alternativer. Dette ændrer sig dog alt sammen.

Hvorfor ændrer det sig dog?

Det hele skyldes den “lille” teknologiske innovation, vi kalder blockchain.

Virkningen af ​​blockchain på det finansielle system sammen med den stigende popularitet og anvendelse af kryptokurver vil helt sikkert ryste det traditionelle finansielle system, som vi kender det.

Hvis ikke ændre det helt, implementering af blockchain i banker og det at bruge det i forskellige aspekter af bankvirksomheden vil sandsynligvis ske. Eksperter er også enige: bank vil inkorporere blockchain i visse nicheområder i virksomheden, men uanset om vi vil være vidne til en engrosændring, skal vi stadig se.

Men inden vi går videre, lad os tale om blockchain i et stykke tid.

Hvad er blockchain præcist, og hvorfor det er blevet et sådant kraftværk i finansverdenen?

blockchain i den finansielle verden

Tænk på blockchain som en form for en offentlig hovedbog, der indeholder information, indsamlet via et netværk, der sidder oven på Internettet. Det er det, der gør det decentraliseret – der er intet centralt punkt. Den måde, hvorpå disse oplysninger registreres, er det, der giver blockchain et så stærkt potentiale.

Blockchain-teknologi er ikke en applikation eller en virksomhed. Det er en måde at dokumentere data på Internettet på. Teknologien kan bruges til at udvikle blockchain-applikationer, såsom sociale netværk, afstemningssystemer, forudsigelsesmarkeder, udvekslinger, spil og meget mere. Mange mennesker har kaldt teknologien som “Internettet 3.0”.

De oplysninger, der er registreret på en blockchain, kan antage enhver form, der repræsenterer ting som overførsel af penge, ejerskab, en transaktion, en aftale mellem to parter og mere. For at gøre dette kræver systemet dog bekræftelse fra flere andre enheder (computere) på det samme netværk.

Når der er opnået enighed mellem to enheder (også kendt som enighed), kan lagring af noget i blockchain ikke bestrides, fjernes eller ændres; det er utvivlsomt der.

Identiteter holdes private gennem kryptografien. Imidlertid er alle transaktioner på blockchain offentlige for alle.

Hver post skrevet på en blockchain er sikret med en speciel kryptografisk nøgle. Dette betyder, at al information på blockchain er uforanderlig.


En ting, vi skal påpege, er at da intet, der er registreret i en blockchain, kan ændres, er det vigtigt at være 100% sikker på, hvor du sender dine penge til. Når en transaktion er sendt, forsegles den og kan ikke tilbageføres.

Nu hvor vi har diskuteret det grundlæggende inden for blockchain-teknologi, lad os gå tilbage til vores samtaleemne: Er blockchain fremtiden for bankvirksomhed? Og vil banker fuldstændigt omdanne deres identitet på grund af blockchain-teknologi og den nylige kryptovaluta-boom? Hvordan og hvorfor banker har brug for blockchain?

Utvivlsomt ændrer stigningen i blockchain ting. Banker begynder lidt efter lidt at vedtage skiftende tendenser for at appellere til årtusinder, der er teknologisk kyndige og foretrækker at gøre alt på deres smartphones og tablets, mens de er på farten.

Nogle banker køber eller samarbejder allerede med fintech-virksomheder i et forsøg på at absorbere og udnytte teknologien. Der er allerede blockchain-teknologi inden for bankvirksomhed.

Tilbage i 2017 blev det forudsagt, at over 15% af de store banker ville bruge blockchain-teknologi. Nu, et par år senere, er mange banker allerede sprunget om bord eller er i færd med at gøre det.

Traditionelle arvbaserede industrier, såsom bankvirksomhed, begynder at vise “revner”. Mange eksperter hævder, at for bankers glemsomhed omkring masseafklaring og fordelagtige egenskaber ved blockchain og kryptokurver uundgåeligt vil ændre sig på et tidspunkt.

Daglig brug af penge og betalinger er blevet meget dynamisk. På grund af de voksende behov, forventninger og livsstil hos kunderne i dag er der et voksende marked med app-banker, udfordrerbanker, mobile betalingsbanker, nye finansielle institutioner, betalingsfacilitatorer og mere. De fleste af dem tilbyder allerede blockchain- og kryptotjenester eller sigter mod at begynde at gøre det nede på linjen.

Vi siger ikke, at bankens fremtid er 100% bundet til blockchain og kryptokurver. Der er trods alt mange nicher, der skal udfyldes. Det, der er vigtigt at diskutere, er dog, hvordan denne teknologi vil forbedre og tilføje til den allerede eksisterende finansielle verden. Lad os tale mere om blockchain-teknologi inden for bankvirksomhed der allerede eksisterer og gør en forskel.

Bankverdenen er under forandring

bankverden

Cirkel, Firkant og Revolut er blevet et kraftværk i det økonomiske rum i de senere år. Hvad de har til fælles er kryptovaluta-tilbud.

Ja, kryptokurrency er stadig langt væk fra at være så populær som dollaren, euroen eller det britiske pund, dog app-banker, mobile betalingsselskaber, handelsagentstjenester, peer-to-peer-betalingsselskaber og mange andre finansielle tjenester som de ovennævnte tilbyder chancen for at bruge krypto som en alternativ betalingsmetode, og folk hopper ind.

Lad os prøve at påpege nogle af fordelene ved nutidens banker:

  • App-banker eller digitale banker gør tingene meget bekvemme for hverdagskunder.
  • Der er behov i området for tidlige adoptere, der er interesseret i kryptokurrencyhandel, investering eller bare for at bruge det til betalinger.
  • Disse kunder er lette at nå, fordi de holder sig ajour med den seneste udvikling og er villige til at prøve det.
  • Decentrale digitale valutaer har potentialet til at revolutionere mange aspekter af betalingsindustrien på grund af deres gennemsigtighed, mobilitet, brugervenlighed, komfort og nem adgang.
  • International overførsel er et område, hvor kryptokurver kan have stor indflydelse. Grænseoverskridende pengetransaktioner udført ved hjælp af blockchain-teknologi kræver meget lidt tid, gebyrer og gebyrer i sammenligning med traditionelle metoder.

Blockchain kan faktisk forbedre effektiviteten af ​​grænseoverskridende betalinger ved at fjerne mellemmanden (banker), men vi skal stadig se, hvordan dette værktøj vil bevise sig til industriel brug. En ting mere, banker er måske ikke så glade eller ivrige efter at opgive margingebyrer.

Ripple forsøger at ændre systemet

krusningsnetværk

Ripple er et Californisk-baseret betalingsnetværk og protokolfirma, der fokuserer på at lette overførsler mellem større finansielle virksomheder. Grundlagt i 2012 er Ripples idé ikke at være din gennemsnitlige kryptokurrency.

Nogle mennesker hævder, at det ikke engang er en kryptovaluta.

Årsagen til, at Ripple har fået så meget opmærksomhed de sidste par år, er, at den måde, den opererer med almindelige finansielle aktører på, snarere end at forsøge at vælte dem. Mange tror, ​​at dette måske er det perfekte eksempel på, hvordan traditionel bankvirksomhed kan få det bedste ud af blockchain.

Brad Garlinghouse, administrerende direktør for Ripple, har udtalt, at:

Vi så fra starten virkelig på, hvordan vi arbejder med regeringer, hvordan vi arbejder med banker. Og jeg tror, ​​at nogle i kryptosamfundet har været meget, ”Hvordan ødelægger vi regeringen. Hvordan omgår vi banker? ”

Samarbejde med regeringer og banker betragtes som den mest logiske ting, som digitale finansieringsselskaber som Ripple kan gøre. Virksomheden har allerede etableret vigtige partnerskaber med WesternUnion, Saudi Arabian Monetary Authority, Lian-Lian, en Kina-baseret betalingstjenesteudbyder og mere.

xRapid, et værktøj udviklet af Krusning, er allerede bevist at spare transaktionsomkostninger ved 40-70%, uden brug af valutaudbydere og har øget transaktionshastigheden til et par minutter. Til sammenligning tager traditionelle internationale betalinger 3-5 arbejdsdage at gennemføre.

I 2018 testede Ripple deres xRapid-værktøj til betalinger mellem USA og Mexico. Andre store aktører i finanslandskabet introducerede allerede lignende funktioner efter Ripple.

Eksempler på traditionelle banker, der anvender blockchain-teknologier. Er dette bankens fremtid?

banker, der vedtager blockchain

Sidste år lancerede en spanskbaseret international bank Santander sit Ripple-drevne, blockchain-baserede betalingsnetværk, der hedder One Pay FX, og det blev verdens første bank til at gøre det.

One Pay FX er en mobilapplikation, specielt designet til grænseoverskridende betalinger. Det er bakket op af Ripples blockchain. Forskellen mellem One Pay FX og ovennævnte xRapid er, at One Pay FX ikke fuldt ud skærer den tilsvarende bank fra hele processen. Det ændrer eller erstatter ikke det konventionelle system, men ændrer det ikke.

Der er dog den anden side af mønten. Skal kryptovalutaer ikke være decentraliseret og fjerne nogen mellemmand? Er ikke kerneideen med blockchain at give magt til folket? Det er bestemt noget at overveje.

Blockchain-teknologien bag det tillader ikke netværkskammerater at få adgang til en delt hovedbog, som er grundlaget for større blockchain-netværk som Ethereum (ETH). Imidlertid giver teknologien mulighed for at reducere omkostningerne og tiden, der normalt kræves til bankers internationale fondoverførsler.

Det er også blevet sagt, at i USA, Bank of America, Goldman Sachs og MasterCard patenterer teknologier relateret til blockchain. Disse virksomheder ved, at en enorm forandring vil komme på verdensplan, og de vil være klar til at tjene på det på enhver mulig måde.

MasterCard har i øjeblikket mere end 30 blockchain-relaterede patenter, herunder et identitetsbekræftelsespatent, et patent for anonyme transaktioner og et system, der kan forbinde kryptovaluta med en fiat-konto.

Visa er ikke langt bagefter. Selvom det ikke indeholder patenter til så mange blockchain-relaterede produkter som MasterCard, har Visa designet en platform, der vil inkorporere blockchain-teknologi og bruge API-first-strategi. Den skalerbare, fleksible og brugervenlige platform præsenterer mere sikre måder at behandle B2B-betalinger på globalt plan.

Et andet land, der udvikler og afprøver projekter relateret til blockchain-teknologier, er Indien. Indiens Institute for Development and Research in Banking Technology har med succes testet et pilotprojekt relateret til handelstransaktioner.

Det er også blevet rapporteret, at over 15 banker i Indien arbejder på deres egne piloter og bygger et konsortium for at teste en interbank-blockchain-platform. Konceptet er at give mulighed for en delt hovedbog. Ved at have det opdateres alle bankregistreringer af transaktioner samtidigt. Målet er at reducere fejl og strømline fejl.

Hvad er det næste??

blockchain fremtid

Derefter venter vi og ser.

Den største fordel ved blockchain er, at det potentielt kan reducere tid og vigtigst af alt omkostninger. Imidlertid er mange traditionelle banker ikke så munter over ideen om at flytte til blockchain. Skift til decentraliserede måder at overføre penge på betyder at man siger farvel til en stor del af marginen, hvilket for mange banker er en vigtig indtægtskilde.

Imidlertid er mange banker begyndt at inkorporere blockchain uden fuldt ud at opgive deres traditionelle image. Ifølge mange eksperter vil Blockchain blive brugt i visse aspekter af bankvirksomheden. Imidlertid vil en engrosændring for traditionelle bankplatforme sandsynligvis ikke ske snart.

Der er mange brugssager for banker til at vedtage blockchain-teknologi bortset fra at åbne kryptovaluta-handelsborde. Blockchain er langt ud over testfasen for bankverdenen på dette tidspunkt. Som nævnt er forenkling og fremskyndelse af grænseoverskridende betalinger, forbedring af pålidelighed og transaktionsnøjagtighed og reducering af afviklingsprocessen blandt de vigtigste grunde til, at så mange banker er begyndt at investere i blockchain-teknologi..

Smarte kontrakter har også hjulpet processen ved at fjerne behovet for mellemmanden og indføre loyalitets- / belønningssystemer.

I øjeblikket er der over 200 banker og finansielle institutter, der bruger eller snart bruger blockchain-teknologi. Dette tal fortæller dig en ting: finansielle institutioner og blockchain-teknologi bliver mere og mere integreret.

Kun tiden vil vise, hvordan banker vil se ud, lad os sige, om 10 eller 20 år fra nu, og hvor meget blockchain vil transformere bankvirksomhed. En ting er sikkert; vi er vidne til en massiv forandring for første gang i århundreder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map