Hvad er handel med kryptovaluta, og hvordan fungerer det? Alt hvad du behøver at vide

Handel med kryptovaluta handler om at spekulere i prisbevægelser. Du kan gøre dette ved at købe eller sælge værdien af ​​krypto på en valutaudvekslingsplatform eller via en CFD-handelskonto.

Interesseret i kryptokurrencyhandel med eToro?

Komplet guide til kryptovalutahandel

I dagens hurtige og teknologidrevne verden er det ingen overraskelse, at handel med kryptokurrency tiltrækker flere og flere handlende fra hele verden. På samme tid er kryptokurrencyverdenen stadig omgivet af myter og misforståelser. Så hvad handler cryptocurrency, og hvordan fungerer det faktisk?

Hvis du spekulerer på, hvad nøjagtigt handel med kryptokurrency er, og hvordan det fungerer, kan vi i Trading Education levere alt hvad du behøver at vide.

Hvad er kryptovalutahandel?

Handel med kryptovaluta involverer køb og salg af forskellige virtuelle mønter og udveksling af hinanden mod en anden. Crypto-handel giver også handlende mulighed for at bruge fiat-valutaer til at købe kryptoer for at komme i gang. Bemærk at i modsætning til aktie- eller valutahandel, markedet for kryptovalutaer er åbent 24/7 – en kendsgerning, der gør kryptokurrencyhandel meget attraktiv.

 • Kryptovaluta | Definition

Før vi besvarer spørgsmålet “Hvad handler kryptovaluta, og hvordan fungerer det?” vi skal forklare, hvad verden med kryptokurrency og blockchain-teknologi er.

Kryptovalutaer eller kryptoer defineres som virtuelle penge, der primært understøttes af blockchain-teknologi.

Cryptos kaldes også virtuelle penge, mønter, tokens og så videre og videre. Mens vilkårene varierer, er cybervalutaer alle krypterede, hvilket giver dem høje sikkerhedsniveauer. Det er værd at bemærke, at udtrykket “krypto” kommer fra kryptografi.

Hvad der tiltrækker handlende er det faktum, at disse valutaer er decentraliserede og har potentiale til at ændre traditionel bankvirksomhed og brugen af ​​fiat-valutaer.

Her skal vi bemærke det kryptoer overføres over et stærkt netværk af computere og opbevares digitalt.

 • Grundlæggende om Blockchain-teknologi

Et andet udtryk, vi skal afklare, før vi forklarer, hvad kryptohandel er, og hvordan det fungerer, er blockchain-teknologi. Blockchain-teknologi er en big deal! Blockchain-teknologi har potentialet til at revolutionere den måde, vi lagrer data på og opretter smarte kontrakter og applikationer langt ud over den finansielle industri.

Når det kommer til kryptokurrency, bruges blockchain-teknologi til at registrere transaktioner og spore data og ejerskab. Nye blokke tilføjes på forsiden af ​​blockchain-hovedbogen for at sikre gennemsigtighed, hvilket er nøjagtigt processen med kryptomining. Her skal vi nævne, at minedrift kan være ekstremt tidskrævende og energikrævende.


Interessant nok adskiller blockchain-baserede algoritmer sig. To af de mest almindelige er bevis for arbejde (baseret på minedrift) og bevis for indsats (baseret på indsats), blandt andre.

Lær mere om forskellen mellem disse to algoritmer her.

 • Historien om kryptovaluta og Blockchain-teknologi

Før du begynder at udforske en verden af ​​kryptokurrencyhandel, skal du også forstå dens historie. Ligesom deres kryptiske natur er kryptos historie mere end gådefuld. Den første kryptokurrency, der handles, bitcoin, blev oprettet i 2009. Bitcoin blev oprettet af Satoshi Nakamoto, hvis virkelige identitet aldrig blev afsløret.

Bitcoin førte til oprettelsen af ​​tusindvis af altcoins, herunder utility tokens (Binance Coin), stablecoins (Tether) og privatlivsmønter (Monero). Ifølge data, fra 2020 er der cirka 5201 kryptoer, og disse tal stiger.

Nu udvides blockchain-teknologien ud over handel. Blockchain-teknologi kan hjælpe samfund med at komme sig efter den igangværende pandemi og støtte medicin, spil, afstemning og meget mere.

Cryptocurrency Trading: Måder at handle Cryptocurrency på

handel med kryptokurrency

Når du først har forstået det grundlæggende i kryptokurrency, så lad os se, hvad kryptohandel er, og hvordan det fungerer. Handel med kryptovaluta, som nævnt ovenfor, involverer køb og salg af forskellige virtuelle mønter og udveksling af hinanden mod en anden.

Der er to hovedmåder at handle kryptoer på. Den ene er at købe og sælge kryptokurver via en børs, og den anden er at handle med en kontrakt for forskel (CFD) og spekulere i prisbevægelser.

 • Handel med kryptovaluta via en børs

Handel med kryptovaluta via børser involverer køb og salg af kryptovalutaer. Her skal vi bemærke, at når du køber kryptoer via en børs, ejer du de aktiver, du køber. For at gøre det sikkert skal du åbne en konto og gemme dine aktiver i en kryptotegn, indtil du beslutter at handle.

Når du handler på en børs, skal du have tilstrækkelig kapital til at opretholde dine aktiver og også være fortrolig med alle de tekniske egenskaber for at placere vellykkede købs- og salgsordrer.

 • Handel med kryptovaluta og CFD’er

Når du handler kryptoer via en CFD-konto, kan du spekulere i prisbevægelser. I dette tilfælde handler du derivatkontrakter, så du ejer aldrig de kryptovalutaer, du handler. Bemærk, at CFD’er er defineret som gearingsinstrumenter, som kan øge både gevinster og tab.

Et andet instrument, der bruger gearing, er spread betting. Den største forskel mellem CFD’er og spread betting er den måde, de reguleres og beskattes over hele verden.

Handel med kryptovaluta & Volatilitet

Uanset om du vælger en krypto CFD eller en udveksling, så glem ikke, at kryptoer er ekstremt ustabile. Som et resultat handles kryptokurver ofte i mindre partier.

Her skal vi bemærke, at kryptokurrencyvolatilitet primært er drevet af spekulation og medier. Da kryptoer ikke bakkes op af fysiske aktiver eller regulerende organer, bestemmes prisbevægelser af udbud og efterspørgsel, med små ændringer, der udøver enorme effekter på priserne.

Hvordan fungerer kryptovalutahandel?

Klar til at begynde at handle med kryptokurrency? Når du er blevet fortrolig med de forskellige måder at handle cryptocurrency på, er det tid til at forstå, hvordan cryptocurrency trading faktisk fungerer.

 • Handel med kryptovaluta | Forordninger og skatter

En af de første faktorer, der skal overvejes, er regler og skatter. Selvom verdenen af ​​kryptokurrency og blockchain-teknologi udvikler sig i et hurtigt tempo, er reglerne stadig langsomme og uklare.

I USA behandles for eksempel kryptoer som ejendom. Som et resultat skal amerikanske handlende (henvist til investorer) følge strenge regler. Nogle steder er kryptohandel på den anden side fuldstændig forbudt.

Sådanne forvirrende regler over hele verden kan være skadelige Sørg for, at du er fortrolig med den juridiske status og skatteregler for kryptokurrency og ICO’er i det land, hvor du er baseret.

Her kan du lære mere om de mest krypto-venlige byer over hele kloden.

 • Hvilke faktorer påvirker kryptohandel

For at blive en succesrig erhvervsdrivende skal du analysere alle de forskellige aspekter, der påvirker kryptovalutaens verden. Faktisk er det ikke kun regler, der påvirker kryptohandel.

Handlende bør forstå, at kryptohandel er bevæget af udbud og efterspørgsel. Interessant nok spiller markedsværdi og medier en afgørende rolle. Nøglehændelser, såsom økonomiske ulemper, hårde gafler såvel som integration, bør overvejes.

Nogle platformers evne til at understøtte smarte kontrakter og decentraliserede apps er endnu en attraktiv investeringsmulighed. For at give et eksempel, hvis et stort firma meddeler, at de bruger en krypto, kan kryptokurrencyhandel øges.

Selvom kryptohandel er relativt ny sammenlignet med andre former for handel, handlende bør ikke kun holde øje med målinger og indikatorer, men også historiske prisdiagrammer.

Hvordan kan jeg begynde at handle med kryptovaluta?

guide til handel med kryptokurrency

Hvis du tror, ​​du forstår, hvad kryptovalutahandel er, og hvordan det fungerer, er det tid til at starte handel. Her er nogle måder at hjælpe dig med at komme i gang:

 • Forstå dine handelsmål: For at blive en succesrig kryptohandler skal man forstå deres egne motiver. Mens nogle handler med kryptoer for at øge deres formue, handler andre for at diversificere deres porteføljer. De, der f.eks. Vil eje egentlige kryptoer, bør overveje at handle via en børs.
 • Fokus på Cryptocurrency trading uddannelse: Uanset om du vil tjene penge eller bare finde en ny arbejdsmulighed, skal du altid fokusere på at uddanne dig selv. Fra onlinekurser til seminarer skal man kende det grundlæggende i kryptohandel udenad. Du skal være i stand til at analysere forskellige mønter, bruge diagrammer og åbne tilbud.
 • Bliv fortrolig med kryptoer: Crypto Traders bør have en dyb forståelse af de forskellige kryptovalutaer, de kan handle, såvel som deres forkortelser. For eksempel er BTC forkortelse for Bitcoin, mens BCH er for Bitcoin cash – en hård gaffel i Bitcoins blockchain. Du bør også mestre kryptoparring. Eksperter hævder, at begyndere skal starte med populære mønter. Bitcoin, Ethereum, Litecoin og Ripple er nogle af de største kryptokurver der kan føre til vellykkede handler. Du kan for eksempel handle med Bitcoin for Ripple. Interessant nok viser tal, at Bitcoin udgør næsten 64% af kryptokurrencyens markedsværdi.
 • Udvikle en handelsstrategi: Handlende bør forstå kompleksiteten ved handel for at teste og udvikle en strategi. Det anbefales at have en handelsdagbog. En af hovedreglerne er at købe, når prisen er lav, og sælge, når den er højere. Her skal vi bemærke, at udtrykket uptrend / bullish henviser til, når priserne stiger, mens udtrykket downtrend / bearish til, når priserne falder. Du bør lære at handle med tendensen. Lad os tage swinghandel, for eksempel! Hvis du beslutter dig for swinghandel, skal du være opmærksom på tendenser og altid stoppe for at reducere risici.
 • Overvej kryptohandelsrisici: Mange handlende starter med fiat-valuta for at købe kryptoer. Når du beslutter dig for en mønt, skal du dog overveje behandlingstider og leveringsgrænser. Simpelthen fordi kryptoer er meget ustabile, og jo længere du venter, jo større er risikoen for, at værdien ændres! Denne volatilitet kan resultere i høje risici, så integrer altid en risikostyringsstrategi i din handelsstil.
 • Vælg en handelsplatform: Et andet vigtigt skridt til at hjælpe dig med at nå handelssucces er at vælge en pålidelig handelsplatform. Faktorer som brugervenlighed, kundesupport og sikkerhed er vigtige.
 • Find en reguleret mægler: Lav din forskning, før du vælger en mægler til handel med krypto CFD’er. Sørg for, at du har en reguleret mægler! Overvej udvekslings-, handel- og indbetalingsgebyrer for at sikre, at du har nok kapital til at begynde at investere. Kontroller også, om din mægler er specialiseret i andre aktiver for at hjælpe dig med at diversificere din portefølje.
 • Opret en cryptocurrency-tegnebog: Hvis du virkelig vil eje egentlige kryptoer, skal du bruge en kryptovaluta-tegnebog. En kryptovaluta-tegnebog er vigtig for at holde dine penge sikre. Bemærk, at forhandlere kan vælge mellem papir-, mobil-, software- eller hardware-tegnebøger.
 • Overvej demo-konti og handelsbots: For at hjælpe dig i gang kan du overveje at åbne en demo-konto eller bruge en trading bot. Med en demo-konto kan du teste din potentielle mæglervirksomhed og udvikle en strategi. Handelsbots kan derimod automatisk udføre faktiske handler. På samme tid, de kan være en stor fejltagelse. Find ud af, hvorfor kryptohandelsbots kan være den bedste eller værste beslutning, du nogensinde vil tage.
 • Øg din selvkontrol: Et af de vigtigste skridt til succes er at øge din følelsesmæssige selvkontrol. Du bør lære at sætte intens følelser til side og blive konsistente. Konsistens hjælper dig med at vinde ikke kun en handel, men en række træk.

Klar til at starte kryptovalutahandel? Åbn en live-konto i dag.

Er kryptovalutahandel sikker?

Mens kryptovalutahandel giver adskillige spændende muligheder for potentielt at øge din formue som en rigtig kryptokonge, har kryptohandel nogle negative sider. En af de største bekymringer er sikkerhed. Selvom blockchain-teknologi næsten er uhackelig, er der visse risici. Tag f.eks. 51% angreb! Dette er et angreb på en blockchain, hvor en gruppe minearbejdere kan udføre forskellige ondsindede handlinger.

Før du begynder at investere i kryptokurrency, skal du også være opmærksom på forskellige svindel. Da kryptokurver ikke er reguleret ordentligt endnu, er der mange svindel og svig (især i form af ICO’er), der kan føre til enorme tab. OneCoin er en af ​​de mest berygtede svindel i historien om kryptohandel.

Derudover styres kryptohandel stadig af negative holdninger. Da kryptokurver er blevet brugt til ulovlige aktiviteter, mange mennesker forbinder stadig kryptohandel med det mørke web og kriminel aktivitet.

Når det er sagt, kan kryptovalutahandel være en rimelig investeringsmulighed. Lær hvordan du overvinder kryptorelaterede udfordringer og bliver en succesrig kryptotrader.

Relateret: Find de bedste kryptovalutaer at handle

Nøglepunkter for handel med kryptovaluta:

  • Handel med kryptovaluta er salg og køb af kryptovalutaer.
  • Kryptovalutaer er virtuelle penge understøttet af blockchain-teknologi.
  • Blockchain-teknologi udvider sig ud over den finansielle sektor og kan bruges til smarte kontrakter, decentraliserede apps og meget mere.
  • Nogle af de mest populære kryptoer til handel er blandt andet Bitcoin, Ethereum, Ripple og Litecoin.
  • Investorer kan handle kryptoer via en børs eller en CFD.
  • Da kryptomarkedet er meget volatilt, bør handlende overveje forskellige faktorer, såsom økonomisk usikkerhed, medienyheder og tendenser.
  • Handelsuddannelse, dataanalyse, risikostyring og selvkontrol bliver afgørende for at tæmme kryptovalutamarkedet.
  • Selvom kryptokurver er blevet brugt til ulovlige aktiviteter, er kryptohandel en rimelig investeringsmulighed.

  Nu ved du, hvad der handler med kryptokurrency, og hvordan det fungerer. Hvis du føler dig inspireret til at starte kryptovalutahandel, eller denne artikel har givet noget ekstra indblik i din eksisterende handelsviden, kan du være glad for at vide, at etoro giver mulighed for at handle med Crypto-aktiver og CFD’er på op til 90+ kryptokurver. Crypto Traders kan opbygge en diversificeret portefølje med de mest populære mønter.

  Kunne du lide vores artikel Hvad er kryptovalutahandel & Hvordan virker det? Giv os en lignende, og del den med alle, der måske finder det nyttigt.

  Vil du handle kryptokurrency? Hvilke kryptoer ville du vælge at handle? Er en udveksling eller en CFD den rigtige metode for dig? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

  Husk venligst: Kryptovalutaer er meget volatile. Din kapital er i fare, og tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater.

  Bemærk, at CFD’er er komplekse instrumenter og har en høj risiko for hurtigt at miste penge på grund af gearing. 62% af detailinvestorkonti mister penge ved handel med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at tage den store risiko for at miste dine penge.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map