Kinas komplicerede forhold til kryptovaluta

Dagens emne vil forklare det komplicerede forhold mellem Kina og kryptokurrency. Gennem årene har den næststørste økonomi i verden været ret meningsfuld med hensyn til kryptovaluta-boom. Hvorfor det?

Det er vigtigt at analysere dette forhold, fordi Kinas afgørende deltagelse og ubestridelige indflydelse på verdens økonomi kun vil fortsætte med at ekspandere. At have en så stærk aktør på det globale marked, der driver væk fra kryptokurver og blockchain, kan ikke kun påvirke fremtiden for global handel, men også være et eksempel for andre lande at følge.

Uanset om det er en negativ eller en positiv retning, kan vi ikke rigtig sige, men vi vil forsøge at sammenfatte og forstå årsagerne til landets synspunkter om kryptokurrency.

Før vi kommer til det, lad os dog fortælle dig et par interessante fakta om Kina for at prøve og forstå, hvorfor er det så vigtigt at tale om forholdet mellem landet og blockchain-teknologi, som mange er enige om er fremtiden for finansielle transaktioner og betalinger.

 • Kinas eksportøkonomi voksede omkring 1.000% mellem 1970’erne og 2010.

 • Kina har det næststørste antal milliardærer efter USA.

 • Kina er kendt som “verdens fabrik” på grund af sin enorme produktions- og eksportbase.

 • I de sidste 10 år steg den gennemsnitlige husstandsindkomst i Kina med over 400%.

 • Kina har formået at løfte flere mennesker ud af fattigdom end noget andet land i verden.

 • Kina er verdens største eksportør og næststørste importør af handelsvarer.

 • Med hensyn til FDI (Foreign Direct Investment) er Kina den næststørste udbyder og den øverste modtager.

 • I 2025 forventes Kinas BNP at overhale USA’s.

 • Den kinesiske regering har investeret billioner af dollars på infrastruktur for at sikre, at økonomien vokser, nye virksomheder udvikler sig, og forbrugerne vokser og er tilfredse.

 • Ifølge IMF (Den Internationale Valutafond) har Kina de største udenlandske valutareserver i verden og når USD 3.073 mia. (December 2018).

Du kan finde ud af mere spændende information om Kinas økonomiske og handelsmæssige virkning her.

Lad os gå tilbage til hoveddiskussionen: Kina og kryptokurrency!

Regulering

Sidste år har People’s Bank of China (PBOC), som er det centrale myndighedsorgan, der regulerer alle finansielle institutioner og har ansvaret for udarbejdelsen af ​​landets pengepolitik, gjort det klart, at kryptokurrency ikke er ønsket.

Ifølge den oprindelige erklæring, der blev afgivet i begyndelsen af ​​2018, adgang til alle indenlandske og udenlandske kryptokurrencyudvekslinger og ICO-websteder blokeres. Kina sigter mod at begrænse al kryptovalutahandel med et solidt forbud mod udenlandske børser.

Det øverste økonomiske planlægningsorgan har også foreslået nye regler, der lukker alle lokale kryptokurrency-minedrift.

For at minde alle om, er cryptocurrency minedrift processen med at validere transaktioner på netværket af digitale pengeformer som Bitcoin eller Ethereum og modtage mønter som en belønning. For at gøre det skal du bruge kraftig hardware, der bruger store mængder elektricitet.

Kina er faktisk hjemsted for verdens største minedrift på kryptokurrency på grund af billig elektricitet i de kulrige regioner i Xinjiang og Indre Mongoliet. Kinesiske minearbejdere har også indsat deres maskiner i de sydlige Yunnan- og Sichuan-provinser for at drage fordel af den billige vandkraft, der er tilgængelig i området i regntiden.

Kinesiske minearbejdere bliver dog højst sandsynligt nødt til at opgive deres baser i Yunnan og Sichuan og overveje at flytte til fremmede lande, hvis de vil beholde minedrift med kryptokurver.

Det forventes, at som et resultat af de nye love, Bitcoin minedrift vil ikke længere blive domineret af Kina og blive mere decentraliseret.

Det er ikke første gang, vi hører om myndigheder, der prøver at påtvinge en Bitcoin minedrift forbud i Kina.

I begyndelsen af ​​2018 udsendte Kinas øverste internetfinansieringsmyndigheder også en meddelelse til virksomhederne om at begynde at forlade kryptovaluta-minedrift på grund af den høje risiko for spekulation i virtuelle valutaer. Ordren gik ikke igennem, men mange lokale minearbejdere blev tvunget til at se efter alternative muligheder i lande som Canada og USA.

I slutningen af ​​2018 blev det også meddelt, at Kina vil blokere al adgang til over 120 websteder, der drives af offshore-kryptokurrencyudvekslinger, der leverer handelstjenester til borgerne i landet.

Indenlandske websteder relateret til kryptokurver, inklusive Bitcoin, overvåges og lukkes også.

Alle disse handlinger, der sigter mod at fjerne stort set alle spor, der fører til kryptokurrency, kryptovalutahandel og indledende mønttilbud (ICO’er) på både lokalt og globalt niveau, vil afskaffe markedet fuldstændigt.

“For at forhindre økonomiske risici vil Kina intensivere foranstaltningerne til at fjerne eventuelle onshore- eller offshore-platforme relateret til virtuel valutahandel eller ICO’er,” sagde en publikation, der er tilknyttet People’s Bank of China (PBOC).

Hvorfor forbød Kina handel og udveksling af Bitcoin?

Kina bitcoin forbud

Hovedårsagen til intensiteten af ​​sådanne handlinger er for at beskytte den lokale økonomi og fjerne bekymringer om finansiel ustabilitet.

Blockchain og kryptokurrency-fokuserede online medier blev også lukket ned. Dette var ret uheldigt, fordi nogle af dem samlede flere millioner dollars i risikovillig kapital. Kinas internet “vagthund” blokerede deres officielle offentlige konti sidste år på grund af overtrædelser af de nye regler.

For yderligere at illustrere, hvordan landet føler sig om kryptokurver og deres potentielle spredning i vores hverdag, udsendte Beijings centrale Chaoyang-distrikt også en meddelelse i august 2018 om, at hoteller, kontorbygninger og indkøbscentre ikke har tilladelse til at være vært for arrangementer, der promoverer kryptokurver.

Kina og ICO’er

ICO’er er en form for crowd-sourced fundraising, hvorigennem virksomheder udveksler deres egne, nyoprettede kryptokurver (kaldet tokens) mod betaling i eksisterende kryptokurver, normalt en etableret som Bitcoin eller Ethereum. Ved at gøre det tjener ICO-investorer, når deres nye tokens begynder at få værdi hurtigere end den kryptokurrency, de plejede at betale for dem i løbet af Crowdsourcing-fasen..

Sidste september forbød kinesiske regulatorer officielt ICO’er. De beskrev ICO’er som “uautoriseret ulovlig indsamlingsaktivitet.”

ICO’er og enhver anden platform, der udfører cryptocurrency-udvekslingsoperationer, blev bedt om at flytte deres operationer til lande, hvor sådanne aktiviteter er tilladt, såsom Singapore.

Resultater

resultater fra Kina bitcoin forbud

Siden den officielle meddelelse sidste år er næsten 100 kryptovalutaudvekslinger og næsten samme mængde ICO-projekter blevet lukket i Kina.

Som et resultat er handelsparret Yuan-Bitcoin faldet markant fra 90% til mindre end 5% af verdens samlede Bitcoin-handler, ifølge Shanghai Securities News.

Centralbankens vicedirektør sagde, at ”Hvis tingene stadig var som de var i begyndelsen af ​​året, ville over 80 procent af verdens bitcoin-handel og ICO-finansiering finde sted i Kina – hvordan ville tingene se ud i dag? Det er virkelig ret skræmmende. ”

Ifølge ham var fastspænding af kryptovalutaudvekslinger, ICO’er og enhver anden aktivitet relateret til kryptokurrency den absolut rigtige beslutning for landet.

Det Kina-krypto-forbud resulterede i en stigende omsætning i oversøiske transaktioner, hvilket førte til undgåelse af lovgivningsoverholdelse. Dette er ret risikabelt for det monetære system på grund af den ulovlige udstedelse af kryptovaluta. Dette vil involvere ordninger og marketingangreb for at svindle de mindre kryptokyndige borgere ud af deres penge.

People’s Bank of China (PBOC) betragter digitale valutaer som ulovlige, fordi de ikke er udstedt af nogen anerkendt monetær institution. Ikke kun det, men da de ikke har nogen juridisk status, er Kina ikke tilbøjelige til at gøre dem ækvivalente med penge og råder deres borgere mod deres cirkulation som en valuta.

Mange finansielle eksperter mener imidlertid også, at de realistiske konsekvenser af forbuddet mod udveksling af kryptokurrency, handel og ICO’er er lave, og der er ingen måde at forbyde kryptokurrencyhandel helt.

Som tidligere nævnt er Kina hjemsted for det største antal Bitcoin minedrift i verden på grund af de mange regioner, der tilbyder billig subsidieret elektricitet. Minedrift er blevet et rentabelt foretagende for mange kinesere. Forbudet fra de kinesiske myndigheder vil helt sikkert have en negativ indvirkning på det samlede kryptokurrencymarked. “Strengere regler vil afveje kryptovalutauniverset, ” som mange specialister og forretningsmænd siger, herunder Wayne Cao, der ejer en virksomhed, der for nylig tilbød 10 milliarder tokens i en ICO.

Andre finansielle eksperter mener, at det kun er et spørgsmål om tid, før Kina ophæver kryptovaluta-forbuddet. Kryptovalutas modstandsdygtighed vil hjælpe dem med at komme tilbage, og med det vil flere og flere regler skulle planlægges og anvendes.

I sidste ende vil finde en måde at forbyde eller effektivt regulere decentraliserede, reguleringsfrie og blockchain-baserede virtuelle valutamarkeder faktisk forblive en stor udfordring for ethvert regulerende organ, selvom det er Kina, vi taler om.

Forbud mod lokale ICO’er og kryptovalutaudvekslingsplatforme kan heller ikke virkelig løse problemet, da mange handlende og forretningsfolk henvender sig til oversøiske platforme for at fortsætte med at deltage i transaktioner med virtuel valuta. Alt i alt kan ICO’er og handel med virtuel valuta ikke trækkes helt ud af Kina på trods af det officielle forbud.

Annoncer for kryptokurver er stoppet med at vises, hvilket sandsynligvis er et af de mest synlige resultater af de stramme kryptokurrencybestemmelser, der blev sat i aktion sidste år.

I Kina er det ret almindeligt, at folk bruger VPN’er (virtuelle private netværk) til at handle med kryptokurver, da mange udvekslingsplatforme flyttede til enten Japan eller Singapore. At promovere disse platforme og tiltrække nye mennesker kan dog være lidt vanskeligt, da promovering af relaterede forretningsprogrammer kan sætte dig i fængsel.

Japan og Singapore vil også drage fordel af den nye ordre fra PBOC om, at finansielle institutioner skal stoppe med at yde finansiering til enhver aktivitet relateret til kryptokurver i Kina. Du kan ikke nedbryde handel fuldstændigt. Folk, der ønsker at gøre det, skal hen et sted. De vender sig til Singapore og Japan, og der er ikke noget, Kina i sidste ende kan gøre ved det.

Afsluttende tanker

Selvom mange lande og globale forretningsmænd betragter blockchain-finansiering, digital finansiering og smart finansiering som det næste logiske og meget tiltalende skridt i retning af decentralisering af den finansielle verden, er der lande som Kina, der forbliver ret fjernt fra denne tendens.

Ikke bare fjernt, men går meget langt for at sikre, at alle cryptocurrency-relaterede platforme, forretninger og aktiviteter er helt udslettet.

Kina ønsker at sikre, at blockchain-teknologi ikke skader forbrugernes interesser eller påvirker stabiliteten på det finansielle marked.

Derefter er der hele spørgsmålet om teori vs. praksis. Folk, der er interesseret i handel, minedrift og at være en del af det digitale finanssamfund, flytter, bruger VPN’er eller finder andre måder at øve sig på, hvad de finder tiltalende for dem.

Lad os sammenfatte situationen en gang til:

 • Skønt Kina er hjemsted for verdens største minedrift med kryptokurrency, mange Bitcoin-miner i Kina var ophørt med at operere eller flyttet til et nyt sted i begyndelsen af ​​2018.

 • Cryptocurrency-udvekslinger eller handelsplatforme blev effektivt forbudt. At udføre sådanne aktiviteter betragtes som ulovligt og kan give dig fængselsstraf.

 • Kommercielle banker og betalingsselskaber blev beordret til luk alle Bitcoin-handelskonti og ikke at operere med eller acceptere nogen form for cryptocurrency-betalinger eller gennemføre kryptokurrency-transaktioner.

 • Det er ulovligt at promovere kryptovalutaudveksling eller handel online.

 • For så vidt angår Bitcoin-forbuddet i Kina, besiddelse af Bitcoin er stadig lovlig, men handel er ulovlig.

Fremtiden er positiv

bitcoin-fremtid

Bitcoin og andre kryptokurver har været på vej tilbage til det kinesiske medies spotlight efter et par års stagnation.

Efter at Facebook for nylig annoncerede sit nye kryptokurrencyprojekt ved navn Libra, meddelte Kinas statsstyrede medier, Xinhua News Agency, at investorernes interesse for kryptokurver stiger. Den nylige top skyldes, at Bitcoin antager karakteristika for et “safe haven-aktiv” sammenlignet med makroøkonomisk opbremsning og enorm volatilitet på de globale kapitalmarkeder.

Kryptovalutaer er begyndt at vise tegn på genopretning. Tidligere i sommer er Bitcoin-relaterede emnesøgninger i Kina steget.

Ikke kun det, men Huobi, en Kinesisk kryptokurrencyudveksling app, der flyttede til Singapore efter nedbruddet i Kina fra 2017-2018, blev populært i Kinas iOS-appbutik.

Selvom kryptokurrency har fået mere opmærksomhed i medierne i år, har vi endnu ikke set, om Kina vil beslutte at blødgøre sine regler mod kryptokurrency eller ej.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner