Monero: Den eneste ægte privatlivsmønt?

Monero (XMR) er måske en af ​​de mest kendte privatlivsmønter, der er tilgængelige i dag, men er det den bedste derude? Hvad tilbyder det handlende, som de andre ikke gør?

Monero blev lanceret i april 2014 og er omtrent så sikker og hemmeligholdt som du kunne få.

Det har langt den mest omfattende sikkerhedsalgoritme af nogen af ​​de bedste kryptokurver i dag og er i øjeblikket rangeret som den 10. største af CoinMarketCap i skrivende stund.

Er det værd at investere denne privatlivsmønt? Kan den bevæge sig forbi sit skyggefulde billede og levere ydeevne, som almindelige mennesker sætter pris på og ønsker?

Vil du lære, hvordan du handler kryptokurver som en professionel? Tag vores kryptokurrency kursus!

Hvad forsøger Monero at opnå?

Der er ikke meget kendt om menneskerne bag Monero-kryptovalutaen. På deres hjemmeside er næsten alle bidragsydere anonyme.

Hovedudvikleren er kendt som Fluffypony, hvis rigtige navn er Riccardo Spagni og kommer fra Sydafrika. Han blev først interesseret i kryptokurrency og Monero gennem minedrift.

Monero-teamet mener, at privatlivets fred er det vigtigste, der er behov for kryptokurrency, og Monero fokuserer stort set på usporbarhed og unlinkability.

Mange misforstår, at dette betyder, at folk vil have privatliv til skyggefulde og ulovlige ting, men det er ikke hele sandheden.

Privatliv er også vigtigt, fordi, med mange kryptokurver vises al information offentligt på blockchain og folk kan scanne andres tegnebøger og se, hvor deres penge går hen.

Ville du have det godt med din arbejdsgiver at vide, hvad du bruger dine penge på?

Eller hvis du er en virksomhed, vil du sandsynligvis ikke have leverandører til at vide, hvor mange penge du har, fordi de derefter kan ændre priserne i overensstemmelse hermed.

Dette rejser også spørgsmål om, hvordan dine økonomiske oplysninger kan bruges af dem med dårlige intentioner.

Selvom Bitcoin er anonym, med lidt arbejde kan du finde ud af, hvor transaktioner går, hvor store er disse transaktioner og potentielt finde ud af, hvad de er til.

Kreditkortselskaber giver f.eks. Ikke sådanne oplysninger væk, deres kunder er beskyttet.

Med Monero er dine oplysninger som afsender eller modtager sikre såvel som det beløb, der blev sendt.

Monero anbefaler eller tolererer ikke brugen af ​​Monero-mønter til at foretage transaktioner, der bryder loven.

Når det er sagt, har nogle kritiseret Moneros manglende handling for at forhindre sådan adfærd og beskytte sine brugere.

Hvordan fungerer Monero?

monero, kryptokurrency

Monero er hovedsageligt kodet i C ++, bruger en proof of work-algoritme og er open source.

Blokke oprettes hvert andet minut, der er en uendelig maksimal forsyning og en minimumsbelønning på 0,3 Monero pr. Minut.

En vigtig ting at forstå om kryptokurrency Monero er CryptoNote og CryptoNight.

Nicolas Van Saberhagen oprettede CryptoNote-protokollen til håndtering af offentlige transaktioner på en måde, der beskytter brugernes identiteter.

Den første kryptokurrency, der implementerede dette, var Bytecoin i 2012.

Bytecoin blev dog oprettet som et akademisk eksperiment, og efter få år var 80% af det blevet udvundet, hvilket var et stort problem for skalerbarhed.

Monero er en hård gaffel af Bytecoin og bruger CryptoNote-protokollen i form af CryptoNight.

CryptoNight er bedre end CryptoNote, fordi normale CPU’er kan udvinde det, hvilket teoretisk betyder, at flere mennesker kan udvinde det.

Det Monero kryptokurrency bruger det, den kalder en ‘ring signatur for at underskrive og tilsløre transaktioner.

Dette er en smart innovation, hvor afsenderens adresse også er inkluderet i signaturen med en gruppe andre underskrifter, så folk ikke kan bestemme, hvem den faktiske afsender var.

Afsendere kan også øge antallet af adresser, der er involveret i deres transaktion, ved at øge ‘mixin’ -niveauet. Jo højere dit mixin-niveau er, desto mere koster det at blive gennemført.

Moneros algoritme vælger tilfældigt andre adresser, og der foretages adskillige transaktioner.

Generelt er der ikke behov for at blande mere end fire transaktioner.

Ingen kan vide, hvilke adresser der udveksler penge. Hvis din adresse vises, kan ingen vide, om du er involveret eller ej.

For modtagere har de noget, der hedder ‘skjult adresse som er en midlertidig adresse, som modtageren vil bruge til at modtage Monero-mønter.

Engangsadresser viser heller ikke værdi.

Stealth-adressen er ikke den samme som din offentlige adresse.

Med stealth-adresserne kan din Monero-tegnebog registrere alt, der tilhører dig, og du vil være i stand til at opdage dem med ‘en privat visningsnøgle’.

Beløb skal også være skjult for så kan folk finde ud af, hvad du betaler for og potentielt hvem du sender til.

For at skjule beløbet bruger Monero ‘ring CT’ (fortrolige transaktioner). Det eneste, en ring-CT har brug for, er at være mere værd end intet og ikke være ugyldig. Dette startede i 2017.

Kun afsenderen og modtageren ved, hvor meget der blev sendt, ingen andre.

Personer, der bruger Monero, kan ikke offentliggøre transaktioner, og Monero-adresser er meget længere end dem som Bitcoin.

Ingen kan se, hvor mange Monero mønter, du har. Andre mennesker vil kun være i stand til at kende sådanne oplysninger, hvis folk har dine private nøgler.

Historien om mønter er heller ikke kendt. Dette er vigtigt, for hvis mønter blev brugt til ulovlige formål, ville ingen vide det, og den mønt vil ikke blive devalueret.

Der har tidligere været spekulationer om, at Bitcoins, der oprindeligt var blevet brugt til ulovlige formål, har deres historie med sig, hvilket potentielt risikerer sikkerheden for dem, der bruger sådanne mønter senere..

Der er ingen mulighed for stealth eller for at transaktioner skal offentliggøres, ligesom Dash. Formentlig, hvis der var det, kan det antyde, at hvis nogen bruger det, sker der noget mistænkeligt.

Ved at gøre alle transaktioner anonyme er dette udelukket.

Moneros privatlivsfunktioner betyder, at du skal have den rigtige adresse, når du sender kryptokurrency, som om du får den forkert, du har ingen idé om, hvor den blev sendt.

Projekt Kovri er noget der Monero arbejder på, der skjuler, at din internettrafik, så hvis du bruger Monero, så folk, der kan spionere på dig online ikke kan se.

I fremtiden planlægger Monero at bruge et andet lag til hastighed og skalerbarhed.

Hvordan har Monero klaret sig?

monero markedsværdi

Ifølge CoinMarketCap, Monero er den 10. største kryptokurrency i form af markedsværdi, som er $ 1.351.312.282, og der er en samlet forsyning på 17.157.476 XMR i skrivende stund.

Der er et ubegrænset udbud af Monero mønter hvilket sandsynligvis vil betyde, at priserne ikke bliver for høje, da der fortsat fremstilles mønter.

Ser man på Moneros pris historisk, det har været særligt ustabilt i forhold til Bitcoin. I lang tid, efter at Monero blev frigivet, var der ringe volatilitet over for den amerikanske dollar.

Moneros volatilitet startede stort set i august 2016, hvor den nåede en pris på 0,02 Satoshier pr. Mønt.

Derefter i august 2017 nåede Monero en pris på 0,03 Satoshier, som blev efterfulgt af en enorm amerikansk spids $ 494 pr. Mønt. Samtidig nåede Monero sit højeste markedsværdi på over 7 mia. $.

Efter denne høje trådte Moneros pris, både over for US dollar og Bitcoin, ind i et bjørnemarked, der faldt i pris i lang tid gradvis.

Siden december 2018, Monero har været mere stabil og stort set varieret i pris.

For virkelig at få mest muligt ud af handel med Monero-kryptokurrency er det mest fordelagtigt at handle den mod Bitcoin i stedet for den amerikanske dollar, da priserne har været mere volatile.

Indtil i dag er Monero højere over Bitcoin end den amerikanske dollar.

Vil Monero nå de samme højder igen?

Det er muligt, men ingen kan præcist forudsige Moneros pris i fremtiden.

Mange mennesker erkender det markedet er meget mere modent, end det var for et par år siden og så når toppe måske ikke de højder, vi tidligere har set.

Når det er sagt, hvad angår Monero, vil prisen sandsynligvis falde, hvis der er nogen negative nyheder i forhold til, hvordan dets privatliv fungerer, og sandsynligvis vil stige, når de implementerer flere privatlivsfunktioner.

Er Monero en god investering?

monero investering

Monero er en god investering, hvis du mener, at privatlivets fred og sikkerhed skal komme før noget andet inden for kryptovalutahandel.

Formentlig Monero har foretaget transaktioner tættere på det, vi er vant til. Når du foretager en transaktion kontant eller online med et kreditkort, kender ingen din transaktionshistorik.

Det er dog værd at overveje hvis Monero vil nogensinde blive lukket ned af regeringer, der måske tror, ​​at det bruges til ulovlige formål.

Hvis du kan lide ideen bag Monero, men ønsker at handle noget andet, så Dash eller Zcash kan være gode alternativer.

Det er dog værd at spørge, er den ekstra sikkerhed omkring Monero virkelig nødvendig? Bitcoin er for eksempel aldrig blevet hacket og er uden tvivl sikker nok.

Der er også spørgsmålet, at angiveligt de fleste transaktioner, der er foretaget inden februar 2017, kan spores, og der var en rapport, der udforskede dette.

Monero har også været valget for malware og hackere hvilket har skadet offentlighedens perspektiv på det.

Nogle har kritiseret Moneros bestræbelser på at forhindre, at de bliver afpresset i Monero. De har kun oprettet et websted, der rådede folk om, hvordan man beskytter sig mod sådanne angreb.

Plus, det skal også overvejes, om Monero-kryptokurrency bare er for kompliceret til at bruge normale mennesker?

Centrale punkter

Hvis du husker noget fra denne artikel, skal du gøre det til disse nøglepunkter.

  • Monero har den 10. største markedsværdi på CoinMarketCap. I skrivende stund er Moneros markedsværdi 1.351.312.282 $.
  • Ved hjælp af ringsignaturer er tilfældige individer inkluderet i transaktionerne. På denne måde kan ingen fortælle, hvem der sendte transaktionen.
  • Offentlige hovedbøger kan være risikable, da de viser alles transaktionshistorik. Dette kan svindlere drage fordel af.
  • Monero er den valgte kryptokurrency for mange hackere. På grund af dette har Monero et negativt billedproblem.

Lær at handle Monero med vores kryptokurrency kursus

Vil du lære mere om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Tilmeld dig derefter vores kursus for handel med kryptokurrency!

Hvis du nød at læse denne artikel fra Handelsuddannelse, giv det en like, og del den med alle andre, som du tror, ​​det også kan være af interesse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner