Satoshi Nakamoto: Hvad ved vi om ham?

10 år senere og Satoshi Nakamotos identitet er stadig et komplet mysterium, og vi er stadig ikke i stand til at skabe et fuldstændigt billede af, hvem han kan være.

Alt, hvad vi ved om ham, kommer fra Bitcoin hvidt papir, fora og e-mails, hvoraf meget stadig kan ses online. Ingen, han arbejdede med, mødte ham personligt.

Nakamoto forsvandt i 2011 og stoppede med at sende på fora og skrive e-mails, og intet mere blev hørt fra ham.

Men betyder Satoshi Nakamotos identitet noget?

Ja, Nakamoto er anslås at have 1 million bitcoins, hvilket er ret meget, især når man tænker på, at der kun nogensinde vil være 21 millioner i omløb.

I skrivende stund ville dette gøre Satoshi Nakamotos nettoværdi i 2019 ca. $ 10,5 mia.

Hvad mere er, hvis Nakamoto pludselig solgte hele sin forsyning, kunne værdien af ​​Bitcoin falde til et utroligt lavt niveau.

Derfor Bitcoin er blevet beskyldt for at være en Ponzi-ordning, fordi skaberen og grundlæggeren ejer en så betydelig andel.

Det skal dog nævnes, at denne Bitcoin indtil videre ikke har flyttet siden Nakamoto forsvandt.

Så hvad ved vi om Satoshi Nakamotos identitet?

Satoshi Nakamoto afsluttede aldrig Bitcoin

satoshi nakamoto og bitcoin

Det menes af nogle eksperter, at Bitcoin var aldrig rigtig færdig og kan være frigivet for tidligt.

De hævder, at Bitcoin-hvidbogen og meget af Nakamotos skrivning online giver indtryk af, at Bitcoin var et eksperiment eller en prototype til en bedre version.

Dette bakkes også op af det faktum, at Nakamoto lavede stadig mange ændringer i Bitcoin og foreslog mange andre efter Bitcoins lancering.

Nakamoto foretog en masse ændringer i kildekoden selv og sjældent gav en grund til, ifølge kilder, der arbejdede tæt sammen med ham, hvilket ikke hjælper med at afmaske ham.

Måske er det sidste bevis for, at Nakamoto aldrig afsluttede Bitcoin, at det aldrig skulle bruges af så mange mennesker, og at det kæmper med skalering.

Det er meget muligt, at det som prototype kun skulle testes blandt en lille gruppe mennesker.

Bitcoin opdeling

Efter Nakamotos forsvinden begyndte brud i Bitcoin-samfundet at dukke op, da samfundet forsøgte at overvinde problemer med netværket relateret til hastighed, sikkerhed og det frygtede spørgsmål om skalering.

De to primære faktorer, der førte til uenighed om, hvordan Bitcoin skulle fortsætte uden Nakamoto, var SegWitx2 (Segregated Witness) og Lightning Network.

Da Bitcoin ændrede sig, argumenterede folk for, om det virkelig stadig var Bitcoin, fordi det havde ændret sig så meget fra den originale vision fra Nakamoto.

Dette førte til opdeling af Bitcoin i Bitcoin og Bitcoin Cash, som havde blokke otte gange større. På denne måde kan Bitcoin Cash behandle flere transaktioner i en blok, hvilket fremskynder transaktionstiderne.

Dette var noget Nakamoto nævnte adskillige gange før som en levedygtig måde at fortsætte med at skalere Bitcoin.

Bitcoin Cashs succes var stor nok til endda at konvertere Roger Ver, ofte benævnt Bitcoin Jesus, til at blive involveret, og han er nu en af ​​de primære ansigter i Bitcoin Cashs forfremmelse.

Indtil videre har ændringen fungeret. Bitcoin Cash er nu i stand til at behandle 61 transaktioner i sekundet, hvilket er betydeligt hurtigere end Bitcoins 7. Imidlertid har folk citeret bekymringer over Bitcoin Cashs sikkerhed.

Ændringerne stoppede ikke der. Bitcoin Cash, som Bitcoin før det, fortsatte med at ændre og vedtage funktioner såsom smarte kontrakter.

Kritikere var utilfredse med dette og sagde igen, at Bitcoin Cash havde ændret sig for meget. Dette førte derefter til en yderligere opdeling og oprettelsen af ​​Bitcoin SV (Satoshi Vision).

Hvad ved vi om Nakamotos identitet?

satoshi nalamoto identitet

Nakamoto hævdede at være fra Japan og blev født den 5. april 1975, hvilket ville gøre ham til 44 år gammel fra 2019.

På trods af det japanske navn tror mange, at han havde en anden baggrund på grund af hans perfekte engelsk, og at ingen af ​​hans dokumenter, inklusive hvidbogen, var skrevet på japansk.

En anden teori er, at han var muligvis japansk amerikaner som angiveligt antages af Hal Finney, en af ​​de første personer, der er involveret i Bitcoin.

Nogle har bemærket det Nakamoto undertiden brugt britisk engelsk og at dette kan betyde, at han var fra et Commonwealth-land.

Han brugte endda britiske sætninger som ‘blodig hård’, som mange så som en indikation af, at han ikke var amerikansk.

Det er også almindeligt antaget, at hans baggrund skal være kommet fra cypherpunk bevægelse som var meget involveret i begreber relateret til privatlivets fred.

Yderligere til det, de fleste mennesker tror på det Satoshi Nakamoto var et pseudonym, hvilket ville passe ind i ideen om, at han stammer fra cypherpunks-bevægelsen.

Nogle har antydet, at navnet Satoshi Nakamoto kommer fra virksomhederne Samsung, Toshiba, Nakamichi og Motorola.

Brug af de første dele af Samsung og Toshiba du kan lave Satoshi, og med de første dele af Nakamichi og Motorola, du kan lave Nakamoto.

Nakamoto brugte også anonyme e-mail-tjenester og brugte Tor til at registrere domænet Bitcoin.org, hvilket yderligere understregede det faktum, at privatlivets fred var meget vigtigt for ham.

Hvorfor forsvandt Satoshi Nakamoto?

Dette kan have noget at gøre med Nakamotos natur, der muligvis kommer fra cypherpunks-bevægelsen, der var meget interesserede i internetbeskyttelse, og det kan bare være, at Nakamoto ville leve et privat liv.

Imidlertid, nogle tror på det Nakamoto forsvandt med vilje for at gøre Bitcoin mere decentraliseret.

Ved at fjerne sig selv fjernede han den centrale enhed, som de fleste mennesker relaterede til, da der var problemer, der skulle behandles. Han kunne lade Bitcoin blive sin egen ting udviklet af folket.

En mindre flatterende hypotese er imidlertid, at han ønskede at bevare sit privatliv og så Bitcoin tage afsted og effektivt løbe af med sine 1 million Bitcoins.

Se også: 5 mennesker, der blev millionærer fra Bitcoin

Hvem er Satoshi Nakamoto? De fire bedste mulige identiteter

Der er flere mulige identiteter af Satoshi Nakamoto. Imidlertid kan ingen af ​​dem bevises.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian er en japansk-amerikansk hvis fødselsnavn er Satoshi Nakamoto og som arbejdede sammen med den amerikanske regering som systemingeniør på klassificerede forsvarsprojekter og også blev uddannet som fysiker.

Dog Dorian benægter aggressivt, at han er Nakamoto og hævder at have aldrig hørt om Bitcoin, før han blev afhørt om at være opfinderen.

Interessant dog, Dorian boede cirka 2,5 km fra Hal Finney der var stærkt involveret i oprettelsen af ​​Bitcoin.

Når det er sagt, er det troede bredt på det Dorian‘S navn er rent tilfældigt eller at han måske var en patsy, der bruges til at distrahere opmærksomheden fra den virkelige Nakamoto.

Dorian har heller ingen baggrund i cypherpunk-bevægelsen.

Hal Finney

hal findey

Hal Finney var en kryptograf, der arbejdede på en tidlig prototype af en kryptovaluta. Han var involveret i cypherpunk-bevægelsen og var meget interesseret i Bitcoin fra starten.

Han blev stærkt involveret i Nakamoto i oprettelsen af ​​Bitcoin og var måske en af ​​de største bidragydere til det, bortset fra Nakamoto ham selv.

Finney var endda den første modtager af den første Bitcoin i en transaktion fra Nakamoto, efter at netværket blev live.

I 2009 blev Finney diagnosticeret med amyotrofisk lateral sklerose, ofte benævnt ALS eller Lou Gehrigs sygdom.

Så i 2014 døde Finney. Nogle mennesker tror, ​​at Finneys død og forværrede helbred kan være forbundet med Nakamoto‘S forsvinden.

Der er også en teori om, at Nakamoto var Nick Szabo, men Finney gjorde alt kodearbejdet. Det skal dog nævnes Finney skrev i C, og Bitcoin blev kodet i C++.

Det er også muligt, at navnet Satoshi Nakamoto blev valgt, fordi Dorian Nakamoto boede i nærheden, og hvis nogen ledte efter ham, ville de finde Dorian, ikke Finney.

Craig Steven Wright hævder at være Satoshi Nakamoto

Craig Steven Wright

Oprindeligt Wired og Gizmodo overgik Craig Steven Wright som Nakamoto, og han nægtede oprindeligt det. Men inden for få måneder hævdede han, at det var ham.

Troen er det Wright oprettede Bitcoin med computerforensics analytiker David Kleiman, men kritikere har påpeget, at dette felt ikke har noget at gøre med kryptokurrency.

Interessant antages det, at Wright ejer ca. 1,1 millioner Bitcoins og på et tidspunkt menes det at have været så meget som 10% af den samlede forsyning.

Antallet svarer til det, der antages at være ejet af Nakamoto. Imidlertid antages det beløb, der ejes af Wright, at være kommet fra det mineselskab, som han var medejer med Kleiman.

Wright er også australsk, og som nævnt ovenfor var Nakamoto kendt for undertiden at bruge britisk engelsk, når han skrev. Australsk engelsk indeholder faktisk britiske og amerikanske elementer, hvilket kunne forklare dette.

I en interview med BBC sagde Wright, at han dog kunne bevise, at han var Nakamoto, han har ikke været i stand til at fremlægge noget bevis til støtte for dette siden.

Wrights påstand om at være Nakamoto blev tidligere antaget at være en fupnummer men fra 2019, Wright har forsøgt at patentere Bitcoin i hans navn i USA og er sagsøge folk for injurier i Storbritannien, der hævder, at han ikke er det Nakamoto.

Wright er også nu involveret i Bitcoin SV-projektet.

Nick Szabo

Nick Szabo

Szabo er en computerforsker, juridisk forsker, kryptograf og kendt for at skabe konceptet smarte kontrakter.

Omkring det tidspunkt, hvor Bitcoin blev udviklet, Szabo arbejdede på et meget lignende projekt kaldet BitGold og endda offentliggjort en artikel om BitGold en uge før Bitcoin gik live i 2009.

BitGold er et meget lignende projekt som Bitcoin. Her er blot nogle få af lighederne:

 • Brug en Proof of Work-algoritme;
 • Peer to peer elektronisk system;
 • Kræver ikke en tredjepart;
 • Der kræves enighed før den næste blok kan startes;
 • Kryptografiske gåder skal løses for at modtage mønter;
 • Nye mønter er tidsstemplet.

Det er også meget interessant, at BitGold ikke blev nævnt af alle de projekter, der blev nævnt i Nakamotos hvidbog, på trods af alle de store ligheder.

Szabo er også en velkendt bruger af pseudonymer og hans initialer N S er de samme. Det kan være muligt, at han ønskede at vælge et pseudonym svarende til sit eget.

Imidlertid, Nick Szabo er ikke kendt for at kunne skrive i C++, Bitcoins kodningssprog.

På trods af dette, nogle tror på det Szabo kan have været hjernen bag ideen, og han arbejdede sammen med en anden, potentielt Hal Finney, der kodede det.

Ved hjælp af stylometri, som er studiet af, hvordan folk formulerer skriftsprog, ligheder i hvordan Nakamoto og Szabo skrive og brug engelsk er fundet.

Nogle af lighederne inkluderer:

 • At sætte to mellemrum i begyndelsen af ​​en sætning;
 • Start sætninger med “Det skal bemærkes”;
 • “Et niveau af” efterfulgt af et substantiv;
 • Brug sætningen ”selvfølgelig” uden at isolere kommaer;
 • Udtrykket “kan karakteriseres”;
 • “Tidsstempel” brugt som et verbum.

Det skal dog siges, at nogen måske har efterlignet hans skrivestil.

Det kan endda være muligt, at Satoshi Nakamoto flået meget af Nick Szabos arbejde, hvorfor skrivestilen ligner hinanden, og hvorfor et sådant lignende projekt ikke blev nævnt i hvidbogen.

Szabo er også en af ​​de eneste personer, der kommunikerede med Nakamoto ikke at have frigivet sine e-mails og nogle har bemærket, at hans online tilstedeværelse næsten forsvandt, da Bitcoin blev frigivet.

John McAfee hævder at kende Nakamotos identitet

John McAfee er den kontroversielle figur bag McAfee-softwaresikkerhedsfirmaet.

Han har været meget vokal Twitter ved at hævde, at han kender den sande identitet Nakamoto, siger effektivt, at medmindre Nakamoto afslører sin identitet, vil McAfee det.

McAfee mener Satoshi Nakamoto er en samling mennesker, imidlertid, forfatteren af ​​Bitcoin-hvidbogen blev skrevet af en mand, der bor i USA.

Han siger også, at det er vigtigt at vide, hvem Nakamoto er, fordi folk som Craig Wright fejlagtigt kan hævde, at det er ham, og dette kan være farligt.

I hans tweets, McAfee har også syntes at antyde, at teamet af mennesker bag Bitcoin var indiske i en e-mail, han uploadede, da han kommunikerede med nogen, der hævdede at være Nakamoto.

Imidlertid tror mange mennesker ikke på, at McAfee ved, hvem Nakamoto er, og at han bare kan lide opmærksomheden.

En gruppe mennesker

satoshi nakamoto er en gruppe mennesker

Det er meget muligt, at Satoshi Nakamoto ikke kun var en person, men en gruppe mennesker. Faktisk har nogle hævdet, at kodningsarbejdet på Bitcoin var så godt, at det sandsynligvis ikke blev udført af kun en person.

Dette kunne også forklare, hvorfor hans brug af engelsk nogle gange svinger fra USA til Storbritannien.

Kunne Satoshi Nakamoto være død?

Det er meget muligt, at Nakamoto simpelthen døde, og derfor forsvandt han.

Dette er muligt under to omstændigheder; først med hensyn til Hal Finney og potentielt med hensyn til Dave Kleiman der arbejdede sammen med Craig Wright og døde i 2013.

Behøver vi virkelig kende Nakamotos identitet?

Folk som John McAfee mener, at verden skal vide, hvem han er, og han kan have et godt punkt i forhold til folk, der foregiver at være Nakamoto.

Det kan også være vigtigt at finde ud af, hvem Nakamoto er for at forhindre dem i at aflade de 1 million Bitcoins, de besidder, og synke Bitcoin-priser..

Sagen kan være, at hvis en sådan begivenhed sker, vil det kun gøre det mere relevant at finde ud af, hvem de er.

Hvis Nakamotos identitet dog blev afsløret, der kan være trusler i hans liv, eller han kan blive arresteret af skattemyndigheder eller andre organisationer på grund af forbrydelser, der har fundet sted såsom køb af ulovlige genstande på Internettet med Bitcoin.

Centrale punkter

Hvis du husker noget fra denne artikel, skal du gøre det til disse nøglepunkter.

 • Satoshi Nakamoto ejer ca. 1 million Bitcoins. Hvis denne Bitcoin blev solgt, ville den ødelægge prisen.
 • Flere personer kunne være Nakamoto. Ingen af ​​dem kan bevises hidtil.
 • Bitcoin Cash og Bitcoin SV splittede Bitcoin for at holde sig i tråd med NakamotoIdeer. Betydningen af ​​dette kan diskuteres.
 • Det er meget sandsynligt, at Satoshi Nakamoto var en gruppe mennesker. Dette kunne forklare et par ting om hans personlighed.

Hvis du nød at læse denne artikel fra Handelsuddannelse, giv det en like, og del den med alle andre, som du tror, ​​det også kan være af interesse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner