Stigningen i kryptovaluta: Har vi stadig brug for banker?

I over et år nu har kryptokurrency vokset hurtigt i popularitet. Det er nu et vigtigt finansielt talepunkt og kan en dag erstatte hele bankbranchen, som vi i øjeblikket kender den. Faktisk er den steget så hurtigt i popularitet, at mange er begyndt at undre sig over, om vi overhovedet stadig har brug for banker.

Bankfolk og banker holdes ikke i et særligt gunstigt lys i disse dage, især ikke af dem, der bebrejder bankgrådighed for den økonomiske skade, de blev udsat for under den globale økonomiske krise i 2008. Peter Daisyme har allerede kigget på dette spørgsmål, så på Trading Education vil vi analysere hans tanker og fund.

Hvad gør banker, nøjagtigt?

hvad banker gør

Før vi dykker ind i sandsynligheden for, at kryptokurver erstatter banker, skal vi se på, hvad det er præcis, vi har brug for banker til. Banker spiller seks hovedroller:

1. Finansiering og låntagning

Banker er verdens førende finansieringskilde for både forbrugere og virksomheder. De er integreret i at lade folk købe ud over deres eksisterende midler og foretage langsigtede investeringer – især prioritetslån.

2. Registrering og styring af transaktioner

Banker fungerer som facilitatorer for alle slags mindre og større finansielle transaktioner, enten blandt dine egne konti eller til andre parter. De fører også en detaljeret logbog over alle sådanne transaktioner.

3. Sikker opbevaring af valuta

Banker fungerer som en sikker zone for dig at gemme dine penge, når de ikke bruges. Uden banker kan du blive tvunget til at gemme kontanter på en fysisk måde, der er langt mindre likvid og sikker.

4. Omveksling af valutaer

Banker giver dig mulighed for at veksle din valuta til en anden valuta hvor som helst du ønsker det.

5. Sikring af finansiel stabilitet

Centralbanker er ansvarlige for at føre tilsyn med en række centrale økonomiske funktioner, såsom fastsættelse og kontrol af renter og inflation. Dette opnås ved at udskrive og distribuere nye pengekilder, når det er nødvendigt.

6. Tilsyn med økonomiske bevægelser og forsikring

Investeringsbanker kan hjælpe dig, når du foretager store økonomiske bevægelser, såsom opkøb blandt virksomheder. De hjælper også med at tegne.

Folk læser også: Er Bitcoin stadig en værdifuld investering i 2018?

Hvor går banker galt?

hvor går banker galt

Når du analyserer alle disse formål, ser det ud til, at banker er uerstattelige. Så hvorfor vil vi erstatte dem? Her er de tre hovedårsager til:

1. Høje gebyrer

Banker er i det væsentlige virksomheder, og deres mål er at give overskud til alle penge, de har. Bortset fra afkast fra investeringsfonde genererer de også høje niveauer af penge gennem en lang række forskellige gebyrer. Dette inkluderer gebyrer for at foretage udbetalinger, sende penge til en udenlandsk konto, have et overtræk eller simpelthen at eje en konto. Disse gebyrer kan ofte virke ublu og unødvendige.

2. Den menneskelige faktor

Banker drives naturligvis af mennesker. Hver bankmand vil have sin egen personlige dagsorden: måske sigter de mod at tage banken i nye retninger eller at generere højere beløb fra eksisterende kunder. Uanset hvad fører den menneskelige side af bankfolk til grådighed, som igen tilbyder en dårligere service for kunderne.

3. Langsomhed

Banksystemet har bestemt haft sin tid i solen. I mange år tilbød banker hurtighed og bekvemmelighed langt ud over enhver alternativ måde at gemme kontanter og foretage betalinger på. Men dette er ikke længere tilfældet: sammenlignet med kryptokurver kan bankernes processer simpelthen ikke sammenlignes i hastighed, bekvemmelighed og omkostninger.

Du kan muligvis også lide: 4 almindelige fejl, som forexhandlere laver

Hvor kan kryptokurver udfylde hullerne?

hvor kan kryptokurver udfylde hullet

Kryptovalutaer tilbyder på ingen måde en øjeblikkelig erstatning for hele banksystemet. Men de kunne medføre forandring inden for disse nøgleområder:

Udveksling af valuta

I øjeblikket kan kryptokurver straks udveksles til et antal valutaer over hele kloden. Da deres popularitet spreder sig, og regeringer begynder at regulere dem bedre, bør kryptokurver også være tilgængelige for øjeblikkelig udveksling i mange flere valutaer.

Sikkerhed og opbevaring

Kryptovalutaer kan gemmes ved hjælp af en række mobile enheder, onlinetjenester og e-tegnebøger. Disse er alle krypterede og adgangskodebeskyttet. For at en anden kan få adgang til dine kryptovalutaer, skal de have hardware og en række komplekse adgangskoder.

Sikkerhed for transaktioner

Hvis du handler kryptokurver til andre kryptokurver eller med varer eller tjenester, får du fordel af distribueret hovedbogsteknologi. Dette krypterer alle transaktioner, der finder sted, og hjælper med at holde dem helt anonyme. Hvis nogen forsøgte at manipulere med denne kæde og få adgang til dine midler, ville det være let at få øje på det.

Se også: Fortune Stories of the Crypto Kings

Hvor falder kryptokurrency under?

hvor falder kryptokurrency under

Her er nogle af de funktioner, som kryptokurver ikke i øjeblikket kan erstatte inden for banksektoren.

Centralbankens rolle

Kryptovalutaer kan ikke erstatte visse roller i centralbanken, såsom at fastsætte rentesatser eller kontrollere inflationen. Mens denne decentralisering er nøjagtigt det, der gør dem så tiltalende for mange, kan dette bestemt vise sig at være problematisk i det lange løb.

Investeringsbankernes rolle

Du har stadig brug for finansielle eksperter til at lette og guide folk gennem investeringsmuligheder.

Lån og finansiering

Der er intet at sige, at kryptokurver ville være i stand til at håndtere økonomisk fordelagtige funktioner som udstedelse af lån og finansiering af større indkøb. Selvom dette kan ændre sig i fremtiden, sker det ikke snart.

Gå ikke glip af: Den ultimative sommerlæseliste for investorer

Hvordan ville en verden uden banker se ud?

verden uden banker

Nu har vi kigget på fordele og ulemper ved at erstatte banker med kryptokurver, lad os se på, hvordan verden virkelig ville se ud, hvis ændringen skulle finde sted.

En stigning i peer-to-peer-udlån

Uden banker, der tilbyder finansiering af realkreditlån og andre større indkøb, vil vi se en endnu større stigning i P2P-udlån. Det ville være langt mere almindeligt at søge lån fra venner, familiemedlemmer og andre velhavende personer.

Tab af menneskelig intelligens

Arbejdstagerne i banker giver et væld af oplysninger om økonomisk beslutningstagning for både forbrugere og virksomheder. Selvom du kunne argumentere for, at denne viden simpelthen kunne overføres online eller gøres tilgængelig gennem stadigt stigende AI-teknologi, ville vi helt sikkert miste det menneskelige touch.

Økonomisk ustabilitet (i det mindste på kort sigt)

Når folk vænner sig til kryptokurver, bliver deres volatilitet tydelig. Hvis kryptokurver skulle overtage, ville du se massive stigninger og fald i værdi fra dag til dag. Dette kan føre til en hidtil uset inflation og et alvorligt fald i forbruget.

Næste op: Stop med at øve dårlige handelsvaner!

Hvad hvis banker bevæger sig med tiden?

I stedet for at vælge mellem den ene eller den anden, er det måske muligt at finde en sund mellemvej. Banker har allerede infrastrukturen på plads og er grundpillerne i det globale finansielle system: kryptokurver repræsenterer simpelthen det naturlige forløb af digital udvikling. Så hvorfor kan banker ikke se på at indarbejde fordelene ved kryptokurver i de tjenester, de tilbyder?

Gennem omhyggelig implementering kunne de i høj grad reducere transaktionsgebyrer, øge gennemsigtigheden og forbedre sikkerheden. Nogle banker ser allerede på måder at gøre dette på. Ændring er langt væk, men det er måske ikke en dårlig ting, da kryptokurver stadig er i de relativt tidlige stadier af evolutionen. Måske når de modnes, vil der være plads til at integrere dem i det gammeldags banksystem, vi er så vant til.

Hvis du nød at læse denne artikel fra Trading Education, bedes du give den en like og dele den med alle andre, som du tror, ​​det også kan være af interesse.

Denne artikel blev oprindeligt offentliggjort den due.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner