Invester ligesom Peter Lynch – Stock Picking Expert

Sådan investerer du som Peter Lynch

Det meste af Lynch investerer "principper" er ret nemme at lære.

Peter Lynch anses bredt for at være en af ​​de bedste investorer nogensinde, Peter Lynch ser ud til at have et magisk præg, når det kommer til aktiemarkedet. Hans 80’ers præstation ved at gøre en gensidig fond på 20 millioner dollars, Fidelity Magellan, til den største i verden betyder, at nogle endda anser ham for at være bedre end Warren Buffet.

Faktisk tips, der deles af denne berømte investor i en nylig Telegraph-artikel med Richard Evans demonstrere, at hans investeringsstrategier slet ikke er så magiske. I stedet inkluderer det forfriskende jordnære råd "invester aldrig i nogen idé, du ikke kan illustrere med et farveblyant" og "invester i det, du ved". Med andre ord er hans fokus på en praktisk, jordet tilgang til markederne.

Hvad der er spændende er, at Lynch hævder at få mange af sine bedste ideer væk fra sit skrivebord. I stedet finder han sin inspiration hjemme, i indkøbscentre eller endda i fastfoodkæder. For eksempel blev han inspireret til at investere i Dunkin ‘Donuts simpelthen fordi han elskede kaffen så meget. Når det er sagt, baserer han ikke investeringsbeslutninger udelukkende på disse ekstraordinære indsigter – snarere er de katalysatorer for, at han foretager dyb, grundig undersøgelse af de pågældende virksomheder.

Han er også mere end villig til at dele sin viden med begyndere. Populære Lynch-bøger inkluderer "One Up On Wall Street", hvor han rådgiver amatører om, hvordan man kan slå profferne, og "Lær at tjene", hvor han deler grundlæggende principper på aktiemarkedet, som han hævder, at mange erfarne investorer ikke engang kender.

Her er nogle tip til, hvordan du kan investere klogt Som Peter Lynch måde:

Undgå de to mest almindelige fejl

undgå de mest almindelige fejl, Peter Lynch investeringstips

Ifølge Lynch er der to store fejl, som investorer ofte laver. Den første betaler for høj pris for en virksomhed, der vokser hurtigt. Han forklarer, at det er fordi "en stor industri, der vokser hurtigt, tiltrækker for meget opmærksomhed og for mange konkurrenter".

Den anden fejl er at købe billige aktier fra virksomheder, der faktisk er stoppet med at vokse. Det er fordi, hvis virksomheden ikke ekspanderer, så er der ringe chance for, at din investering blomstrer. Så gør din forskning.

Køb kun det, du forstår

Hvis du skal investere, skal du vælge virksomheder, produkter eller brancher, som du allerede kender rigtig godt og ideelt set er lidenskabelig for.

På denne måde er det mere sandsynligt, at du har en intuitiv fornemmelse af, hvad du investerer i, plus at du har drevet til at studere denne industri i dybden. I det væsentlige, jo mere du kender til et firma, jo mere vil du være tilpasset til subtile skift i sin formue. Ved hjælp af et simpelt eksempel, hvis du beslutter at investere i din foretrukne pizzarestaurantkæde, men bemærker et fald fra besøgende i forskellige grene, så kan dette være et dårligt tegn.

Kort sagt, din portefølje skal afspejle dine personlige lidenskaber, viden og erfaring. Når alt kommer til alt, hvad er pointen i at hælde penge i landbruget, hvis du ikke giver et klud over branchen? Ligemeget hvordan "smart" en investering kan være, det er ikke smart, hvis du ikke er klog på det.

Lav dine lektier

analysere virksomheder, Peter Lynch investeringstips

Lynch analyserede virksomheder, industrier og markeder obsessivt og gjorde det til hans mission at forstå dem. Han troede også fast på at evaluere den størst mulige bestand – på den måde kunne han sammenligne og kontrastere dem for at finde den bedste. For at gøre dette brugte han en række investeringsmålinger til at hjælpe ham med at foretage bedre sammenligninger, beregninger og forudsigelser.

Disse målinger kan ganske vist lyde skræmmende i starten, men når du først har fået fat i at bruge dem, kan de blive anden natur. Så vær villig til at svinge op på koncepter som procent af salg, pris / indtjeningsgrad, gældsgrad, bogført værdi og likviditet.

Hvis du virkelig seriøst med at investere dine penge i aktier, skal du begynde med at investere din hjernekraft i at lære at fortælle forskellen mellem en potentiel mester og en dud. Så find ud af, hvilke værktøjer en masterinvestor bruger, og følg derefter trop.

Ingen bliver en aktieplukningsekspert natten over, men ved at lære af en legende som Peter Lynch kan vi undgå mange begynderfejl. Start med at studere hans færdigheder i bøger som "One Up On Wall Street" og "Lær at tjene", så gør dig klar til at få dine penge til at vokse.

Hvis du er seriøs med at investere som Peter Lynch, så start med at læse hans bøger nedenfor:

Find det på Amazon >> en op på wall street bog af Peter Lynch

  • Lær at tjene

Find det på Amazon >> Lær at tjene bog af Peter Lynch

  • Slår gaden

Find det på Amazon >> at slå gadebogen af ​​Peter Lynch

Centrale punkter

For at opsummere, her er hvad du skal gøre, hvis du vil investere som Peter Lynch – aktieplukningseksperten:

  • Få et solidt fundament for forretnings- og aktiemarkedskendskab
  • Invester kun i virksomheder, du kan forstå
  • Ignorer ikke mindre virksomheder, som Wall Street har udsigt over
  • Lav omfattende undersøgelser
  • Invester med en langsigtet tankegangsplan

Selvom der ikke er nogen måde at garantere så gode afkast som Peter Lynch opnåede i løbet af sin karriere, kan læring af hans metoder og læsning af hans bøger sætte dig i en bedre position.

Hvis du nød at læse Invest som Peter Lynch – Aktieplukkingseksperten fra handelsuddannelse, bedes du give det en lignende og dele den med alle andre, som du tror det også kan være af interesse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner