EOS vs NEO 2021: Bästa smarta kontraktmyntjämförelse

Kampen om smarta kontraktsplattformens överhöghet rasar som Ethereum kämpar för att leverera skalbarhetsprotokollförbättringar. Som ett resultat är många missnöjda projekt med hög potential redo att hoppa ombord för mer en skalbar smart kontraktsplattform. EOSIO och NEO är två av de mest formidabla utmanarna att göra anspråk på Ethereums ställning. Varje anspråk på att erbjuda överlägsna implementeringar av smarta kontrakt. Låt oss dimensionera de två ledande utmanarna i det här hela EOS jämfört med NEO jämförelseguide och avgöra vem som är den främsta utmanaren mellan dem.

EOS vs NEO

EOS vs NEO: Tale of the Tape

Vad är EOS?

I ett hörn är EOS. En relativt ny smart kontraktsplattform som började med en $ 4,1 miljarder ICO 2017.   Dess unika arkitektoniska design gör det möjligt skala vertikalt och vågrätt. Påstås att uppnå miljoner transaktioner per sekund.

Dessutom har den funktioner avgiftsfria transaktioner via en decentraliserad operativsystemliknande resursmiljö. EOS-myntinnehavare får en del av EOSIO: s resurser pro-rata. Denna en-två-kombination gör det möjligt köra decentraliserade applikationer för företag. 

Vad är EOS-mynt?

EOS-mynt driva EOSIO-blockkedjan. Denna digitala tillgång är en av de tio bästa kryptovalutorna i världen när det gäller marknadsvärde. Myntet är marknadsvärde är # 7. Bortsett från detta, 9 av de 10 mest inflytelserika kryptovalutabörser i världslistan det på sina börser. Finns i över 637 kryptomarknader över hela världen.

Att sätta EOS-mynt producerar datorresurser som CPU, NÄTVERK, och Bagge. Att ta några EOS-mynt ger oss CPU- och nätverksregenerativa resurser. Att skapa EOS-konton med EOS-mynt ger en icke-regenerativ RAM-resurs. 

Dessutom kan vi tänka på CPU och Nätverk som styrka och uthållighet. den minskar gradvis med fler aktiviteter (transaktioner). Men de fylls på med tiden. De möjliggör avgiftsfria transaktioner i EOSIO blockchain.

Å andra sidan kan du tänka på RAM som mat eller vatten. De regenerera inte och användare måste köpa dem då och då.

Var du kan köpa EOS crypto?

Det finns flera sätt att få tag på EOS-mynt. De billigaste och snabbaste vägen är att köpa dem från din favorit krypto utbyte. De flesta börser tillåter köp av EOS med Bitcoin (BTC) eller (ETH). Utöver detta tillåter de fiat-banköverföringar och kredit- / bankkortköp.

EOS-centralbörser

De högst rankade börserna som stöder EOS-mynt inkluderar— Binance, Coinbase Pro, Huobi Global, Kraken, OKEx, Kucoin, Bitfinex, Bittrex, och Poloniex.  Utöver detta här är börserna med de högsta handelsvolymerna Fcoin, Biki, CBX, Stor en, och Catex. Ovannämnda börser är de mest likvida för EOS och kan erbjuda de bästa möjligheterna att hitta priser.

EOS Instant Exchange

Jagnstant kryptovalutabörser som Changelly, Myntbrytare, och ChangeHero, erbjuder ett enkelt och bekvämt sätt att köpa EOS-mynt. Dessutom har omedelbara kryptovalutautbyten inte orderböcker och plattformen bestämmer de exakta växelkurserna.

EOS Decentralized Exchange (DEX)

DEX kräver “Proper”Kryptoplånböcker. Smarta kontrakt styr alla DEX-transaktioner och utförs on-chain. Handlade digitala tillgångar på DEX lämnar aldrig plånbokens ägare. Inte förrän utförandet av en order.

Newdex, WhaleEX, och Bancor är några av de mest framstående EOS-baserade decentraliserade börserna eller de som stöder EOS. De som planerar att köpa EOS med Newdex kan göra det med hjälp av EOS-baserad variant av Tether (USDT) och utbyta det med EOS i utbytet. EOS-bas USDT finns i Bitfinex och snart i andra större utbyten.

Alternativt de som vill köpa EOS med Bitcoin (BTC) eller ens Ether (ETH), kan använda Whaleex. Kombinationen av att ha en online-BTC-plånbok och en icke-vårdnadsfull EOS-plånbok gör Whaleex till hybrid-utbyte. Du kan bara installera Whaleex-mobilen med hjälp av den medföljande APK-filen.

Slutligen är Bancor, Vi kan överväga Bancor ett decentraliserat “Instant” utbyte eftersom den har funktionerna i omedelbar utbyte i kombination med vissa decentraliseringsfunktioner såsom en decentraliserad likviditetspool.

Vilka EOS-plånböcker ska man använda?

Korrekt plånbok

En “rätt”Plånbok är en plånbok där ägaren bara känner till”Privata nycklar.”Det här är plånböcker som ber dig komma ihåg en hemlig grupp av ord som består av 12 eller fler ord. A mnemonic fras, mnemonic utsäde eller fröfras är dess vanliga namn. De har vanligtvis en annan hemlig alfanumerisk sträng som kallas “Privat nyckel.”

En privat nyckel blir onyttig när någon känner dem. Detta är anledningen till att centraliserade EOS-plånböcker inte är det rätt EOS plånböcker. Först, användare har inte tillgång till de privata nycklarna på dessa plånböcker. Andra, du kommer inte att kunna flytta EOS-baserade tokens mottagits med dessa plånböcker, inte såvida inte börsen stöder uttag av dessa tokens.

 Airgrabs är en ny modell för massdistribution i EOS-ekosystemet som gör det möjligt för användare att delta i gratis EOS-baserade tokens-giveaways. Utan en ordentlig plånbok kan du inte delta i sådana aktiviteter.

Rätt EOS plånböcker eller konton är i allmänhet INTE GRATIS. En användbar EOS-plånbok kräver att du sätter in lite EOS för att få CPU och NÄTVERK Resurser. Dessutom är skapandet av EOS-konton nära knutna till Bagge kosta. Ett nytt EOS-konto kostade 1 EOS-mynt.

Det finns många typer av EOS-plånböcker, du kan kategorisera dem som kalla plånböcker, heta plånböcker, hårdvaruplånböcker, mobila plånböcker, webbplånböcker, webbläsare förlängningsplånböcker, skrivbordsplånböcker, pappersplånböcker, och byt plånböcker. Alla har samma grundläggande funktion att Lagra, motta, och skicka EOS-mynt och andra EOS-baserade tokens. Vi har sammanställt några av de bästa EOS-plånböckerna som finns för närvarande i nästa avsnitt.

Kall plånbok

Cold EOS-plånböcker är EOS-kryptovalutaplånböcker som inte kräver en internetanslutning för att utforska, inte förrän det finns ett behov av att interagera med EOS: s blockchain. Alla plånböcker som du äger de privata nycklarna är kalla plånböcker inklusive hårdvaruplånböcker och pappersplånböcker

Het plånbok

Hot plånböcker är plånböcker online och plånbokstjänstleverantörer hanterar dem vanligtvis. Coinbase.com är en het plånbok. Centraliserade utbytesplånböcker är också heta plånböcker eftersom du måste ansluta till internet för att kunna komma åt dem. Hot plånböcker tillåter inte åtkomst till dina privata nycklar. Mest Webbplånböcker som kräver att du ansluter till internet är heta plånböcker.

EOS mobilplånbok

EOS mobilplånböcker är de plånböcker som du installerar på din smartphone. Det kan vara en varm eller kall plånbok beroende på var den privata nyckelns plats är. Det finns många EOS-mobilplånböcker tillgängliga online och senare kommer vi att presentera några av de bästa tillgängliga alternativen. 

EOS webbplånbok

EOS webbplånböcker är helt enkelt de vi använder på en webbplats. Internetanslutningskrav gör att webbplånböcker oftast är heta plånböcker. Vissa är dock användarvändande gränssnitt för att interagera med EOS: s blockchain och utföra kommandon.

Plånböcker för tillägg till webbläsare liknar webbplånböcker eftersom de båda behöver en webbläsare för att fungera. Men eextensionsplånböcker kör i bakgrunden av webbläsaren. De interagerar automatiskt med dApps som nås av webbläsaren. De flesta av dessa plånböcker är kompatibla med ledande webbläsare som Krom, Firefox, och Modig

EOS Desktop Wallet

Stationära EOS-plånböcker är fristående programvara som används i datorsystem. De erbjuder vanligtvis mer avancerade funktioner som inte finns i andra typer av plånböcker, såsom full noddrift. Som plånböcker för webbförlängning kan de köras i bakgrunden och interagera med EOS-baserade dApps. Förutom token-transaktioner inkluderar några av dess funktioner inloggning, signering, autentisering och auktorisering av aktiviteter. 

EOS pappersplånbok

EOS pappersplånbok är den mest lågteknologiska plånbokslösningen bland plånbokstyperna. Det är dock det säkrast. Det ger en offline-mekanism för lagring av EOS- och EOS-baserade digitala tillgångar. För att skapa konto krävs plånboksgeneratorer online. Denna plånbok kräver bara ett medium där vi kan skriva och lagra privata nycklar eller mnemonicfrön. Vi kan stämpla de privata nycklarna och utsäde till aluminiumark, akrylplast eller annat mer hållbart material.

Byt plånbok

Slutligen finns det Ebyt plånböcker är det enklaste sättet att få omedelbara och gratis EOS-plånböcker. Registrera dig bara i ett börs som listar EOS och skapar din plånbok där. Det består vanligtvis av ett generiskt EOS-kontonamn och a unikt identifieringsnummer kallas a Deposition PM.

Tabellen nedan visar vår samlade lista över EOS-plånböcker.

Bland de plånböcker som anges ovan gillade vi särskilt Sprida ut och Lumi. Sprida ut är en av de mest stödda EOS-plånböckerna i EOS dApps-utrymmet. i alla fall, Sprida ut har inte mobilsupport. Å andra sidan,  Lumi ger en ren och enkel plånboksdesign. Tyvärr, Lumi har inte en stationär version av plånboken. För närvarande driver Lumi ett kampanj som ger ut gratis EOS-konton till nya registranter.

Att behöva betala för EOS-plånbokskonton är ett stort inträdeshinder för nya användare. Varför skulle de betala för något de bara testar. Du kan jämföra det med ber någon att betala för en filmtrailer. Lumis inbyggda initiativ är ett utmärkt sätt att få nya användare till sin plånbokstjänst och EOS-plattform.

För dem som vill få ett snabbt EOS-plånbokskonto, registrera dig bara hos de många online-EOS-plånboksleverantörerna Coinbase. Crypto utbyte erbjuder också gratis plånböcker som användare kan motta, Lagra och dra tillbaka EOS-mynt. 

Låt oss nu vända huvudet mot den andra smarta kontraktsutmanaren NEO.

Vad är NEO?

EOS vs NEO

Slåss ur det andra hörnet är NEO. Det är för närvarande rankad # 22 när det gäller marknadsvärde och grundades tillbaka i 2014 som AntShares av Da Hongfei och Erik Zhang. Därefter re-branding till NEO 2017 och är den första offentliga blockchain som kommer från Kina. NEO strävar efter att bygga en ”smart ekonomi”Som kan tillgodose industriell, kommersiell och företagsanvändning. 

Det tog $ 4,5 miljoner från sin 2016 ICO, anses vara en av mest framgångsrika ICO någonsin när det gäller avkastning på investeringar (ROI). Dess första pris för token 0,032 $  gjorde investerare mer än 28 000% avkastning till aktuella priser.

Den använder Delegerad bysantinsk feltolerans (DBFT) som kan uppnå 10K-100K TPS när den är optimerad. Integrationen av digital identitetsteknik med konsensusprotokollet gör det möjligt att identifiera konsensusdeltagare. Detta är avskräckande för dåligt beteende och för att underlätta efterlevnad av regler. 

Dess NeoVM är bärbar till något blockchain eller icke-blockchain-system, möjliggör tvärkedjig interoperabilitet. Det har också ett distribuerat lagringsprotokoll som kan jämföras med Filecoin och Storj och en Anti-kvantmekanism. Det har kallats som Kinesiska Ethereum

Vad är NEO och NeoGas?

NEO-ekosystemet har ett dual-token-system, NEO, och NEOGas (GAS). Den första token, NEO fungerar som styrelse-tokens style = ”font-weight: 400;”> används för att välja noddeltagare. Det fungerar också som rösträtt för att godkänna eller avvisa föreslagna ändringar i nätverket. Token också fungerar som en insatsmekanism som gör det möjligt för innehavare att tjäna NEOGas eller GAS.

NeoGas är andra symbolen i NEO-ekosystemet. Det fungerar som bränsletoken för NEO-nätverket. Nätverket laddar Gas för resurser som behövs för att genomföra smarta kontraktstransaktioner. Det finns en tröskel för att undanta ett visst antal transaktioner som gör att en stor majoritet av transaktionerna känns känsliga.

Var man kan köpa NEO och Gas Crypto?

Nu tittar vi på var vi kan komma NEO och NeoGas. Liksom i EOS finns det flera sätt att köpa dessa två tokens. 

NEO Centraliserade utbyten

NEO finns i olika kryptovalutor som stöder det. De topp 5 kryptobörser när det gäller NEO-handelsvolym är CoinEgg, Coinbene, EXX, Vindax, och IDCM. De är de mest likvida marknaderna för NEO och kan ge stora prisupptäckningsmöjligheter. Det är NEO listas också i 6 av de 10 mest populära och ansedda börserna i världen.  Dom är Binance, Huobi Global, OKEx, Kucoin, Flytande, och Bittrex.

EOS vs NEO

Å andra sidan, NeoGas finns i följande börser P2PB2B, CoinEx, BitMax, Exrates, och Bkex. De har högsta handelsvolymer för NeoGas. NeoGas är också listad i 5 av 10 högst rankade kryptobörser i världen- Binance, Huobi Global, OKEx, Kucoin, och Poloniex

NEO Decentralized Exchange (DEX)

Dessa tokens finns också i Nash och Switcheo, båda DEX: erna kräver en icke-vårdplånbok för att handla. Det betyder att du är helt kontrollerad och ansvarig för din plånbok. Nash kräver att vi skapar en ny plånbok utan vårdnad med hjälp av deras verktyg. Vi kan också göra detta i Switcheo men erbjuder flera andra inloggningsalternativ. 

NEO Instant Exchange

NEO och GAS finns också i följande omedelbara utbyten – O3Swap, Changelly, Stealthex, Changenow, Myntbrytare, och Enkelbyte. De flesta av dem tillåter kredit- och betalkort för inköp.  

Vilka NEO-plånböcker ska man använda?

där olika typer av plånböcker för NEO och NeoGas. Plånböckerna i tabellen nedan är bland de bästa av dem. 

Till att börja med gillar vi särskilt O3 och Guardia plånböcker för deras enkel än funktionella mönster. De har båda alla relevanta funktioner för att skapa en bra plånbok över olika typer av gränssnitt.

Teemo är en webbläsartilläggsplånbok som samarbetar med O3 för att utveckla dockningsstandarder för dApp och plånbok för NEO-plattformen. Å andra sidan, NeoWallet är vår plånbok utan krusiduller som tillåter användare att grundläggande funktioner som konto skapande, återställning av konto, och kontoimport

Matematikplånbok och Atom Plånbok är vad vi kallar universella plånböcker som stöder många olika blockkedjor. Matematikplånböcker kan ha flera funktioner än Atomic plånbok men den senare har Atomic Swaps-funktionalitet. 

Det enklaste sättet att få en Neo och NeoGas plånbok är att bara använda en utbytesplånbok. Även om vi inte rekommenderar detta är det det enklaste sättet att få en. 

Binance har nyligen startat en satsningsprogram som tillåter NEO innehavare till tjäna NeoGas (gas) passivt. Alla NEO-insättningar får sina gasbelöningar. Du kan fortfarande handla med samma medel. Andra topprankade börser Huobi Global, OKEx, och Kucoin har samma program som du kanske vill checka ut.

EOS vs NEO: Huvudevenemanget

EOS vs NEO

Låt oss göra oss redo att mullra! Vi tar dig nu till tio omgångar av en episk strid mellan dessa två blockkedjor för att avgöra vem som ska regera högsta. Vinnaren blir Toppkandidat för smart kontraktsplattform. De tio omgångarna representerar tio attribut för de två projekten som vi har bestämt nödvändiga för deras framgång. 

Omgång 1: Team

Matchen börjar med en jämförelse av varje lag. En historia av framgångsrika ansträngningar är en bra indikator på att de sannolikt kommer att lyckas med sitt nuvarande projekt.  

Daniel Larimer och Brendan Blumer är medgrundare av EOSIO. Dan är uppfinnaren av Delegerad bevis på stav (DPoS). Han är också den medgrundare av Bitshares och Steem. Brendan, har å andra sidan byggt framgångsrika störande teknikföretag sedan 2001.

Medan, Da Hongfei och Erik Zhang är medgrundare av NEO. Da är en seriell blockchain-entreprenör som grundade ett mycket framgångsrikt blockchain-teknikföretag i Kina, Onchain. Erik är en certifierad revisor för informationssystem som författade dBFT (Delegerad bysantinsk feltolerans)

Det finns ingen klar vinnare i den här omgången. Båda projektets team har talang, kunskap och historia av prestationer. Med det ger vi dem båda en poäng på 10 vardera.

Omgång 2: Teknik 

Båda lagen positionerar sina projekt som bättre implementering av en smart kontraktsplattform än Ethereum. De erbjuder samma värderingsförslag – Snabbare transaktionsgenomgångar som är känsla, Ethereums primära svagheter.

EOSIO skalar vertikalt och horisontellt så att det går att bearbeta miljoner transaktioner per sekund (teoretiskt). Avgiftsfri transaktion genom att införa en operativsystemliknande resurs 

NEO, å andra sidan erbjuder sina innovativa lösningar som gör att den kan skalas till 10 000 transaktioner per sekund. Transaktionsavgifter tas också bort så länge det ligger inom det angivna tröskel som har ställts in av samhället.

Hur som helst, TPS påståenden från båda projekten är diskutabla men vi kan med säkerhet säga att båda skalas mycket bättre än Ethereum. Båda har heller inga transaktionsavgifter. Vi fann dock att EOSIO: s implementering var problematisk. Det introducerar indirekta transaktionskostnader i form av förbrukningsbart RAM.

Med det gav vi EOS med 7 poäng och samtidigt ge NEO poäng 8.  

Vi drog 1 poäng från var och en projekt för centralisering frågor. Consumable RAM och måste betala för nya EOS-konton resulterade i ytterligare 2 poängavdrag för EOS. Ytterligare ett poängavdrag för att inte ha ett läsbar för människor plånbokadress.

Omgång 3: Mål

NEO och EOS kom från två motsatta sidor av världen. Kulturella skillnader och olika värden introducerade en intressant dynamik i sina respektive projekt. EOS kommer att luta sig mot västerländska marknader medan NEO på östra marknader. De har större chanser att få stöd från utvecklare och samhällen som delar samma kultur och värderingar. Det är inte förvånande att den inledande dragkraften och momentum börjar från deras dominerande marknader.

Västerbaserade utvecklare och investerare, som i USA, skulle sannolikt stödja EOS. Anses vara en smältdegel för blockchain-teknologitalanger och mest likvida ekonomi i världen. Emellertid har den amerikanska regeringen ännu inte nått tydlig reglering i kryptorummet. 

NEO, å andra sidan, kommer sannolikt luta sig mot östra marknader, särskilt Kina, den näst största ekonomin i världen. Den har det största stödet från den kinesiska regeringen på grund av dess mer centraliserade strategi. Den kinesiska regeringen är dock inget fan av kryptovalutor.

Vi gav en poäng 10 för EOS och en 8 för NEO. 2 poäng avdrag för NEO på grund av följande skäl.

Först på grund av Kinas fientliga hållning mot kryptovalutor, som är en viktig del av NEOs ekosystem. Andra, EOS takter NEO när det gäller dApps-användare och utvecklare även i Kina.

Omgång 4: Tokenomics

Varje projekts token har tydlig och bestämd nytta inom sitt ekosystem. EOS-mynt representerar ägande av resurser i ett operativsystem som datormiljö. Det gör det också möjligt att skapa konto och godkänna protokolländringar.

NEO-tokens representerar ägande av NEO-blockkedjan. Det representerar en andel av NEOs nätverk och används för att skapa block och hantera nätverksresurserna. Det representerar också en andel i distributionen av gas.

Vi gav EOS poäng 9 och NEO poäng 10. Beroendet av RAM på priset på EOS-mynt resulterade i ett avdrag på 1 poäng. Plötsliga toppar i EOS-priser påverkar RAM drastiskt. Dual-token-implementeringen av NEO är mycket bättre. 

Omgång 5: Hot

Alla projekt i kryptorummet har sina unika utmaningar och hot som fungerar som hinder för dem att övervinna. Hot kan härröra från designfel, regleringsmiljö eller skiftande prioriteringar i organisationen

Beroendet av skapande av konto och RAM-förvärv på EOS-mynt är ett stort inträdeshinder för både nya användare och utvecklare. Det pågående osäkerhet om U.S. innebär också en onödig risk för EOS som genomförde en ICO på 4,1 miljarder USD 2017. 

Centralisering är en stor fråga för NEO. NEO-stiftelsen förvaltar 5 av de 7 noder. Det nära förhållandet mellan den kinesiska regeringen och NEO är också en annan källa till oro. 

Med det sagt båda projekten fick 8 i den här omgången. Avdrag på 2 poäng på grund av ovan nämnda skäl.

Omgång 6: Triggers

Utlösare är händelser som kan leda till betydande prisrörelser. Det kan härröra från nya regler, stora partnerskap, uppdateringar, produktutgåvor, eller allmän marknadscykler

Tre stora händelser kan utlösa en stor prisrörelse för EOS. Först, lanseringen av protokolluppdateringen EOSIO 2.0. Andra, dess $ 24 miljoner USD förlikning med US SEC för sitt påstådda oregistrerade värdepapperserbjudande. Till sist, lanseringen av sin mördare-app Röst som kanske lanseras strax efter US SEC-affären.

Däremot har NEO två stora händelser vid horisonten. Först är större uppgradering av sitt nätverk dubbad som NEO 3.0Andra dess partnerskap med ontologi för utveckling av ett effektivt och inkluderande interoperabilitetsöverskridande kedjeprotokoll.

Vi gav EOS en högre poäng 10 eftersom det har mer positiva utlösare för det. NEO fick en poäng på 9 i den här omgången

Omgång 7: Dragkraft

Dragkraft är projektets sociala medier närvaro, gemenskapens storlek, affärspartnerskap, och användare räkna. Dessa mätvärden bör ge oss en rättvis uppskattning som bland de två har mer dragkraft.

EOS har mer Youtube prenumeranter och Telegrammedlemmar än NEO. Å andra sidan har NEO fler följare på båda Reddit och Twitter-konton.  

Vi tror att båda projekten har samma potential när det gäller partnerskap eftersom båda aktivt har samarbetat med andra blockchain-projekt, allierade industrier och relevanta partners. 

Till sist, EOS har fler dApps och fler aktiva användare som leder oss att ge EOS a poäng 10 och NEO a poäng 9. 

Omgång 8: Tokenprisprestanda och förutsägelse

Hela kryptovalutautrymmet har blivit baisseartat. Trots traditionella finansinstituters inträde på marknaden hade det ingen positiv inverkan på priset på Bitcoin (BTC). EOS och NEO upplever liknande prisrörelser. 

Tillkännagivandet av EOSIO 2.0 och NEO 3.0 uppgraderingar såg liten eller ingen effekt på varje tokens prestanda. Detta bekräftar den långvariga tron ​​att priserna på altcoins fortfarande är beroende av prisutvecklingen på bitcoin.

Med detta gav vi båda EOS och NEO poäng 9. Båda har handlat stadigt jämfört med andra Altcoins som har sett en tvåsiffrig nedgång de senaste veckorna.

Omgång 9: Trilemma

Otvivelaktigt, “lagret av förtroende” är blockchain viktigaste värdet förslag. Det kan finnas ett lager av förtroende utan decentralisering. Men uppnå skalbar, säkra och decentraliserad blockchain är svår. Det här är Blockchain Trilemma. Inget blockchain-projekt har någonsin uppnått detta. EOS och NEO är desamma.

I själva verket den nuvarande Iterationen av båda EOS och NEO tenderar att fokusera mer på skalbarhet, inte på decentralisering. Dessa centraliseringsfrågor förblev dock i tankarna hos den bredare kryptovalutamiljön. Detta är den främsta anledningen till att de inte kan komma ikapp Ethereum. Detta gäller särskilt med NEO som har uttryckt avsikt att ge mindre fokus på decentralisering på nästa iteration.

På grund av dessa observationer, vi gav 8 till EOS och 7 till NEO. Det uppenbara brist på mindre centraliserade lösningar och brist på initiativ resulterade i en 2 poängavdrag för varje projekt.  De svårighetsgraden av NEO: s centralisering resulterade i en ytterligare 1 poängavdrag

Omgång 10: Tankar och känslor

Vi tror att det bästa sättet att närma sig denna runda är att jämföra båda projekten med Ethereum. Det är kanske inte skalbart men det är överlägset när det gäller decentralisering och säkerhet. Det finns en anledning till att det finns ett “d” framför dApps. Borttagning av d minskar i huvudsak värdet för en blockchain-baserad applikation.

Med detta tror vi det EOS är “mindre ondska”Mellan de två som ger det poängen 8 och NEO poäng 7.

1 poängavdrag för båda projekten för att förbli självbelåtna i decentraliseringsarbetet. Ytterligare en poäng för att inte locka mer relevanta projekt till sina plattformar. NEO: s ledning mot en ännu mer centraliserad form resulterade i ytterligare ett poängavdrag.

EOS vs NEO: Sammanfattning av styrkort

EOS vs NEO: Slutsats

Utan tvekan förblir Ethereum kungen i den smarta kontraktsplattformen. Det är fortfarande den mest använda smarta kontraktsplattformen trots dess svagheter. Detta kan dock förändras när det äntligen migrerar till PoS-konsensusmekanismen och innehåller Sharding-teknik. 

NEO blir snabbt mer centraliserat med sitt intensiva fokus på skalning och efterlevnad. Dess brist på decentraliseringsinsatser minskar dess värde att vara ett blockchain-projekt som vi anser borde vara ett ”lager av förtroende”Och inte ett”lager av skalbarhet.” 

EOS har fler dApps-utvecklare och användare i Kina. Där NEO påstås ha en enorm följd. Många av de bästa blockproducenterna i EOS-ekosystemet kommer från nämnda land. En indikation på de kinesiska investerarnas förtroende för EOS. Dessutom är det också rankad nr. 1 i alla blockchain-projekt i Kina enligt ett kinesiskt blockchain-forskningsinstitut.  NEO, med allt sitt stöd från den kinesiska regeringen, nådde inte ens de fem bästa platserna.

Med tanke på allt kan vi lätt säga att EOS kommer ut ur denna match som den bättre utmanaren att utmana Ethereum. Vi hoppas att denna jämförelse mellan EOS och NEO var till hjälp. Lämna några kommentarer nedan!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner