Hur man köper XRP Ripple 2021 [Steg-för-steg-guide]

Om du följer kryptovalutan nyheter har du utan tvekan hört talas om Ripple. De har genererat mycket samtal de senaste månaderna, inte allt bra. På den dåliga sidan stämdes Ripple Labs (företaget som utvecklar Ripple-betalningsprotokollet) och två av dess främsta chefer av US Securities and Exchange Commission i december 2020 för att sälja XRP-tokens, vilket resulterade i att många börser avnoterade XRP. På den goda sidan verkar intresset för XRP fortsätta växa trots stämningen, och XRP-priserna har generellt stigit.

XRP är för närvarande världens # 4-rankade kryptovaluta när det gäller marknadsvärde och stod till och med kort på andra plats bara förra månaden. Om du är intresserad men inte vet hur du får tag på några tokens har du kommit till rätt ställe. Läs vidare för en steg-för-steg-guide om hur du köper XRP.

SNABBGUIDE: Hur man köper XRP

1. Skapa eller logga in på ditt Binance-konto

2. Verifiera ditt konto

3. Klicka på “Plånbok” sedan “Fiat och Spot” och sedan “Insättning”

4. Välj din insättningsmetod (krypto eller fiat)

5. Överför din krypto eller fiat till din Binance Wallet

6. Klicka på “Markets” i Binances övre band

7. Klicka på fliken “ALLA marknader” och skriv “XRP” i sökrutan

8. Klicka på det handelspar du vill använda.

9. Skriv in det belopp du vill spendera i rutan “Totalt” och kontrollera hur mycket XRP du får.

10. Klicka på knappen “köp XRP”

Gå till Binance

Var kan jag köpa XRP Ripple – Top 5 Exchange

NameDeposit MethodBuy
Binance

binance utbyte

 • Banköverföring (ACH)
 • banköverföring
 • Kryptovaluta
 • Kontokort
 • Elektronisk överföring
Betyg: 5

Gå till Köp

Kraken

 • Elektronisk överföring av medel
 • Banköverföring (SEPA)
 • Elektronisk överföring
 • Ethana vårdnad
Betyg: 5

Gå till Köp

Bithumb

 • KRW (genom escrow-tjänst)
 • Crypto
Betyg: 5

Gå till Köp

VCC-utbyte

 • Crypto
 • Elektronisk överföring
Betyg: 5

Gå till Köp

BtcTurk Pro

 • Banköverföring (endast turkisk lira)
 • Crypto
Betyg: 5

Gå till Köp

Steg-för-steg-guide för att köpa XRP

Okej. Nu när du vet “var” är det dags att ta reda på hur du köper XRP. Eftersom de flesta av er kommer att köpa med kryptotoken du redan äger (och lagras i dina personliga plånböcker som du alltid borde), är det den steg-för-steg-guide som vi visar dig. Oroa dig inte om du använder fiat-valuta. Stegen är mycket lika, och den här guiden bör också fungera för dig. I det här exemplet antar vi att du vill köpa 0,1 ETH i värde XRP. Låt oss börja.

Steg 1: Skapa ett konto på Binance

Hoppa gärna över detta steg om du redan har ett Binance-konto.

De av er som inte har ett Binance-konto bör nu gå över till www.binance.com och klicka på den gula “Registrera” -knappen i den översta bannern.

Fyll i din e-postadress, skapa en säkra lösenord (kom ihåg att “0000”, “1234” eller “lösenord” är inte säkert!), klicka sedan på “Skapa konto” och följ alla steg för att verifiera och aktivera ditt konto. Du bör också ställa in tvåfaktorautentisering (2FA) för lite extra säkerhet. Det finns också ett alternativ för att skapa ditt konto med ditt mobilnummer istället för din e-post.

Steg 2: Sätt in dina medel

Efter att du har skapat och säkrat ditt Binance-konto är nästa steg att sätta in den eter du ska använda för att köpa XRP. Det innebär att du överför ETH från din personliga plånbokadress till din Binance ETH-plånbok. Så du måste hitta den adressen.

Logga först in på ditt Binance-konto och klicka på “Plånbok” och sedan på “Fiat och Spot” från det övre bandet.

Denna sida visar din allmänna balans. Med andra ord, det kombinerade värdet av tokens i alla dina plånböcker. Klicka på knappen “Insättning” längst upp.

Eftersom vi sätter in kryptotoken klickar du på fliken “Crypto”.

Välj den token du vill sätta in på den här sidan från rullgardinsmenyn. I det här fallet deponerar vi Ether. Din Binance ETH-plånboksadress visas till höger. Här kan du kopiera adressen till Urklipp eller skanna QR-koden.

Gå nu till din Eters personliga plånbok och överför önskat belopp till plånbokadressen du har ovan. Om några minuter, efter att alla nätverksbekräftelser har slutförts, kommer din ETH att vara i Binance, redo för dig att köpa din XRP.

Steg 3: Köpa XRP

Med din Ether nu i Binance är det dags att köpa din XRP. För det måste du gå över till Binances kryptovalutamarknad. Klicka på “Markets” i det övre bandet.

Eftersom vi köper med ETH, klicka på fliken “ALTS Markets” och skriv sedan XRP i sökrutan till höger. Klicka nu på XRP / ETH-handelsparet. Ett popup-fönster kommer att visas som erbjuder dig valet mellan de avancerade eller klassiska handelsgränssnitten. Classic kommer att vara helt okej för dig just nu.

Vad du ser nu är marknadssidan för XRP / ETH-handelsparet. Jag vet att dessa sidor kan verka överväldigande om det är första gången du ser dem, men oroa dig inte. Den övre delen visar lite prisinformation och prisdiagrammet. Den del du behöver för att göra köpet finns längst ner. Det är där åtgärden händer, så bläddra ner.

Den högra kolumnen är för att sälja XRP för ETH, så vi måste titta på den vänstra kolumnen. I rutan “Totalt” fyller du i hur mycket ETH du vill spendera.

I det här exemplet köper vi XRP för 0,1 ETH. Efter att ha skrivit 0,5 i rutan “Totalt” kan vi se här att vi får 381 XRP. När allt är fyllt i klickar du på den gröna knappen “Köp XRP” för att slutföra processen. Om några minuter kommer dina XRP-tokens att finnas i din Binance-plånbok.

Som du kan se är det inte så svårt. Efter att ha följt dessa enkla steg är du nu ägare till 381 XRP-tokens.

Bästa plånböcker för att hålla XRP Ripple

Nu när du vet hur du köper XRP och äger dina första 381 tokens, är frågan var du ska lagra dem. Kom alltid ihåg att det inte är en bra idé att lämna dina tokens i utbytesplånböcker för länge. Personliga plånböcker är mycket säkrare för långvarig förvaring.

Hare är några av de bästa XRP-plånböckerna där ute:

NameTypeBuy
TREZOR One

trezor en

Hårdvara Betyg: 5

Skaffa plånbok

Ledger Nano X

Hårdvara Betyg: 5

Skaffa plånbok

Atomic Wallet

Desktop-klient Betyg: 4

Skaffa plånbok

Alla dessa plånböcker är bra alternativ för att lagra XRP, även om många användare rapporterar att Gatehub kan vara väldigt buggy. Både Edge och Atomic plånböcker har både bra säkerhet och funktionalitet och är bra om du börjar i krypto. Men om du funderar på att investera kraftigt i kryptovalutor eller planera på långsiktigt innehav slår ingenting en hårdvaruplånbok.

Vad är XRP?

År 2012 skapade USA-baserade företaget Ripple Labs RippleNet-tjänsten. RippleNets syfte är att vara en global, decentraliserad betalningsplattform. Med andra ord, ett snabbt och säkert sätt att skicka betalningar över hela världen till en lägre kostnad än på befintliga plattformar.

Betalningar på RippleNet görs med hjälp av XRP-token och registreras på en blockkedja som heter XRP-ledger. Så strängt taget är Ripple namnet på företaget och betalningsplattformen, blockchain heter XRP Ledger och kryptovalutan är helt enkelt XRP. Men många användare använder bara namnet “Ripple” för någon av dem.

Vilka är de viktigaste skillnaderna mellan XRP och andra kryptovalutor som Bitcoin?

Den kanske största skillnaden mellan XRP och de andra stora kryptovalutorna är att XRP skapades av ett vinstdrivande företag som förvaltar och säljer tokens..

Till skillnad från Bitcoin kan XRP-tokens inte brytas. I det ögonblick det lanserades ägdes alla 100 miljarder XRP av Ripple Labs, som sedan säljer några tokens då och då. I skrivande stund är cirka 45% av alla XRP-tokens i omlopp.

Dessutom försöker bitcoin och de flesta andra kryptovalutor som Ether decentralisera ekonomin, ta kontrollen från regeringar och banker och överlämna den till användare. Ripple vill främst användas för transaktioner mellan banker.

Är XRP en bra investering?

För närvarande är SWIFT den viktigaste plattformen för globala betalningar. Men SWIFT har funnits i nästan 50 år, och det visar sin ålder, inte längre så effektivt som det en gång var. Vissa experter säger att Ripple så småningom kan bli nästa SWIFT. Det kommer inte att hända snabbt, men om det gör det kan XRP bli mycket värdefullt på lång sikt.

På kort och mellanliggande sätt kommer värdet av XRP som en investering att bero mycket på hur mycket intresse XRP kan generera bland användare i en värld där XRP kan ses som representerande centralisering och reglering och andra kryptor som representerar frihet och decentralisering (snäll av som Team Iron Man och Team Captain America i inbördeskriget).

Om vi ​​tar hänsyn till det senaste beteendet för priser för kryptovalutor i allmänhet och XRP i synnerhet, verkar det intresset vara där, och XRP kan också vara en bra kortsiktig investering.

Slutsats

Vi hoppas att den här artikeln har gett dig en bättre bild av vad XRP är och hur det skiljer sig från andra kryptovalutor. Det är sant att det har varit kontroverser kring Ripple på grund av SEC-rättegången och avnoteras från många viktiga utbyten. Men intresset är fortfarande kvar, att döma av hur XRP-priserna har stigit uppåt.

Nu när du vet hur du köper XRP kan du hoppa över till Binance eller någon annan börs och få tag på några tokens om du gillar det som ett investeringsalternativ. Men vad tycker du? Är du Team Steve eller Team Tony angående decentralisering inom ekonomi? Låt oss veta i kommentarerna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map